Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4118 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הרכבים הפרטיים שלי תמיד היו ידניים - ולשמחתי גם רעייתי - המשתמשת בהם יותר ממני - נהנית ממלאכת הבחישה.

עם זאת, אני מודה ומתוודה שאיני סובל מנהיגה על רכב אוטומטי, מאחר והוא מאפשר לי נוחות מחד ואפשרות תפעול ידנית(לא מבריקה, אבל יותר טוב מכלום) מאידך. כל רכבי החברה שהיו לי ב-17 השנים האחרונות למעט אחד(פוקוס 2012 שנלחמתי באלבר על מנת להזמינו) היו אוטומטיים ובכל פעם שאני עושה את הדרך מחיפה למרכז בשעות הבוקר וסובל מקיסריה דרומה, אני מברך על כך. לא רק זאת, אלא שאני מעדיף פלנטרי טוב ומרובה הילוכים על פני כפול מצמדים קפריזי.

אם להיות כן, אפשר רק להצטער על כך שאין יותר גירים ידניים עם קלאץ' אוטומטי כדוגמת הטווינגו איזי, סאאב סנסוניק, טויוטה יאריס דור ראשון ומרצדס A קלאס. בכולן נהגתי וזה היה יופי של פתרון.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

אם מתעלמים מעלויות תיקון, DSG6.

לא יודע אם יש קשר, אבל בטרנספורטר שנהגתי בה, הוא העביר הילוכים חלק אפילו שרק שלוש בוכנות במנוע עבדו (מזרק דפוק).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אני אוהב מאוד את הגיר הרובוטי של הגרנדה שלי, הטוב משני העולמות-לא מצ'עמם כמו האוטומטי ולא מעייף כמו הידני בפקקים.

אם היה למנוע שלי יותר כוח אז היה הרבה יותר כיף כי הגיר יודע ליזרוק קלאצ' ב5000 סל"ד אם מבקשים מימנו יפה :-).

התוספת הכי טובה לדעתי שתוסיף לחוויה תיהיה שידית ההילוכים תעבוד כמו בידני מהדרין- כלומר בישביל להעביר הילוכים יהיה צריך לעשות את אותם הפעולות 1-2-3-4-5-N-R בימקום פלוס מינוס, מה הבעיה של היצרים- גם ככה זה חשמלי.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

• חברי המעגל הראשון
פורסם

רק ידני. אני לא מומחה אנין טעם לנהיגה אבל כאחד שסתם אוהב לנהוג, חסרה לי התחושה של העברת ההילוכים בעצמי ביד ימין ורגל שמאל בכל רכב אוטומטי. מתגים בהגה או בבורר הילוכים לא מספקים את אותה הרגשה למרות שהם הרבה יותר יעילים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
בוקי, בנהיגה יומיומית שלך אתה נתקל הרבה בפקקים?

מסתובב רוב הזמן באיזור גוש דן והמרכז, ולכן נתקל בהרבה פקקים.

אני מחשיב את עצמי בתור חובב מוטוריקה ונהיגה (לא נהיגה ספורטיבית, אלא נהיגה מדוייקת רגועה וזורמת). ובכל זאת לא רוצה גיר ידני :)

גם אני, די דומה. ובכל זאת כן רוצה גיר ידני.

אבל לבעלי גיר ידני ממליץ לעשות ניסוי. תנהגו בכביש החוף מתל אביב לחדרה בשעה 17:00 ביום עבודה רגיל. וככה כל יום במהלך שבוע אחד. ניראה תוך כמה זמן תגידו שאתם רוצים אוטומט :p

עשיתי את הניסוי הזה. אפילו באותו מקום בערך רק עד נתניה ולא עד חדרה. ויותר מפעם אחת. לא אגיד שסבלתי, אלא זה היה סתם מעצבן ולא שינה כלום. רציתי כמה שיותר מהר לחזור לידני.

אם להיות כן, אפשר רק להצטער על כך שאין יותר גירים ידניים עם קלאץ' אוטומטי כדוגמת הטווינגו איזי, סאאב סנסוניק, טויוטה יאריס דור ראשון ומרצדס A קלאס. בכולן נהגתי וזה היה יופי של פתרון.

יש קיט אפטרמרקט :-)

http://www.aliexpress.com/item/Automatic-Clutch-for-Standard-Manual-Cars/658185230.html

מעניין אם מישהו ניסה את זה...

פורסם

http://www.aliexpress.com/item/Automatic-Clutch-for-Standard-Manual-Cars/658185230.html

בוקי, אתה יודע במקרה אם אחרי התקנת המערכת יש אפשרות לכבות ולהפעיל אותה על ידי מתג? אם כן זאת יכולה להיות תוספת גאונית לרכבים ידניים...

208GTi, 206XS, BRZ- SOLD

Mx5 Nc Prht- SOLD

פורסם

אם קלאץ' כל כך מפריע לך, במחיר של הקיט הזה תוכל לקנות משפחתומטית מסוף שנות ה90 - תחילת שנות ה2000, ולא להתעסק עם התקנות הזויות.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

כל עוד אין פקק בעליה - ידני.

לפני שנים עמידה בפרויד של חצי שעה של זינוקים בעליה בכל כיוון בכל יום גמרו אותי והעבירו אותי לאוטומטי.

כנראה שעם רכב עם היל הולד זה היה הרבה פחות מעיק.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בשבילי- רק גיר ידני. אני מאלו שמוכן להוסיף כסף לגרסה ידנית נדירה של רכב שהוא בד"כ אוטומטי.

מקווה שגם הרכב הבא שלי יהיה ידני, הפעם עם 6 הילוכים.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

בהיסטוריה שלי אין הרבה ארסנל של רכבים,כיום נוהג על ידני, ולא רואה את עצמי מוותר על הדוושה השלישית גם ברכבים הבאים, למרות שחברה שלי מפצירה בי שלא תיתן לי יד בדבר ואף תמנע ממני, אם כל הכבוד לה על הכל אני יוותר בשבילה, אבל לא על הגיר

"אם אי פעם המהירות תהרוג אותי , אל תבכו , כי אני אחייך". פול ווקר ז"ל

פורסם

תמיד אהבתי ובחרתי רכבים ידניים, גם בפקקים לא מפריע לי ובתכנון נסיעה יעיל עם ראיה קדימה אני בקושי מחליף הילוכים.

פורסם

כשקיבלתי את הרישיון בשנת 2000 , קרוב לשבע שנים , או שש , נהגתי על גיר רגיל , זה היה הניסיון הראשון שלי בנהיגה על כבישי ישראל ועם גיר רגיל , ממש התחברתי לזה , בעצם עד היום אני אוהב גיר רגיל , אוהב כמה שיותר לשלוט ברכב בעצמי .

אבל מה לעשות , ארצינו היא קטנה , כמות המכוניות רק הולכת וגדלה בכבישים , יש פקקים כמעט בכל הכבישים בארץ , וזה מאלץ אותי להעביר את תיפקוד ההילוכים לרכב , ואני נאלץ לוותר על גיר רגיל , בשבילי אין שום כייף לנהוג , יותר נכון לומר לזחול , עם גיר רגיל ברכב כאשר רוב הזמן אני נמצא בפקקים .

אז מבחינת הגירים בשבילי העדיפות היא כזאת (ללא התייחסות לסחירות ומחירים כפי שנכתב בכותרת) :

1. במקום הראשון , ממש אהבתי דו מצמדי רובוטי , יש האומרים שבפקקים הגיר מציק להם , לי אישית לא , אני גם בפקקים מסתדר איתו היטב , פשוט צריך להתרגל לגיר הזה , להתנהגותו , וגם להתנהגות הרכב בו נוסעים עם גיר כזה , זהו באמת גיר מהיר , ומאוד חסכוני , לפעמים גם יותר חסכוני מגיר רגיל .

2. במקום השני אני אבחר בגיר אוטומט כנראה , אבל אוטומט מהמודרניים , ולא מהישנים שהיו פעם , פה אין לי מה לפרט לגביו , גיר סטנדרטי שעושה את העבודה שלו לה הוא נועד , כשמו הוא - אוטומט .

3. במקום האחרון רק , אני אבחר ברציף . זהו גיר מצויין בסך הכל , מעביר הילוכים ללא שום הרגשה , אבל הוא לא בשבילי , כי לדעתי יש בו חסרון בעיניי , וזה שהוא מסרס את יכולות המנוע ברכב , זהו גיר ''טיפש'' , ככה אני קורא לו , ואני אומר זאת עליו מניסיוני האישי עם הגיר הזה .

בעבר - Daihatsu Sharade (White) Classic 1997 1.5i MT - עדיין במשפחה

בעבר - Mitsubishi Lancer (White) X 2008 1.8 GTS CVT

בעבר - VW Jetta (White) MK6 2013 1.2TSI DSG7

כרגע (סוף סוף) - Seat Leon FR (not White anymore)) 2016 1.8TSI DSG7

• תוכן חדש...