Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4060 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי שירדתי להC4 הרגילה, הציעו לי היום בלובינסקי טרייד (סניף פתח תקווה), C4 2010 טורבו 140 כ"ס ב- 39,000.

הרכב נקי מתאונות ונראה חיצונית ופנימית מצוין (נראה שעבר צבע מלא לא מזמן). הוא הרבה יותר מפנק ונוח מהדגם הרגיל.

לקחתי את הרכב לנסיעה. נראה שיש בעיות רציניות בגיר ובמנוע (מנוע רועש, נקישות בגיר, העברה לא חלקה ולעיתים נתקע על הילוך 3 בעיקר בשילוב עם גז). גם הבדיקה לא נראית טוב לגבי הגיר והמנוע.

איש המכירות אמר שהוא לא מתכחש לבעיה, ושאני מוזמן לקחת את הרכב לבדיקה בכל מקום שאחפוץ והם ישקיעו כל מה שצריך בלסדר את הרכב פיקס. שיתפתי אותו בחשש שלי שהתיקונים לא יהיו יסודיים, אלא שיטחיים והוא ענה כי הם יעשו כל מה שצריך בין אם במוסך המורשה הסמוך ואם צריך - גם במכון גירים (הדגיש את העובדה של השנתיים אחריות על כל הרכב, כך שאין להם אינטרס לחפף בתיקון. נו...).

אני יוצא נקודת הנחה שהמצב של המנוע והגיר די גרוע, אבל בר תיקון.

היכן אתם ממליצים לקחת את הרכב לבדיקה? בפרסום הקודם קיבלתי המלצות על מ.מ. בבני ברק. האם בנוסף יש לקחת את הרכב לבדיקה יותר מעמיקה לגבי מצב הגיר והמנוע במקום נוסף כדי שאוכל לעמוד ולהתעקש על סוג התיקון הנדרש? האם יש לקחת את הרכב למוסך מורשה בו ניתן לאתר תקלות במחשב?

אשמח לסיוע בעיקר למי שמבין ברכב הספציפי.

פורסם

המנוע הספציפי הזה בעייתי - עשה חיפוש בפורום, אנשי מקצוע מומחים ל-PSA התריעו על בעיות רבות במנוע הזה בטווח שנים רחב יחסית.

ראה כאן לדוגמא:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?530585-%D7%A4%D7%99%D7%92-%D7%95-3008&p=4376466&viewfull=1#post4376466

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

אני מצרף לך לינק לגבי לובינסקי טרייד אין ויש בהמשך התגובות בלינק בן אדם שגם לו הבטיחו לתקן ולשפץ את הגיר ועבדו עליו בעיניים:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?556762-%D7%9C%D7%95%D7%91%D7%99%D7%A0%D7%A1%D7%A7%D7%99-%D7%98%D7%A8%D7%99%D7%99%D7%93-%D7%A0%D7%99%D7%A1%D7%95-%D7%9C%D7%A1%D7%93%D7%A8-%D7%90%D7%95%D7%AA%D7%99-%D7%A2%D7%9D-%D7%B4%D7%94%D7%99%D7%A1%D7%98%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%AA-%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%9D%D7%B4-%D7%A7%D7%A8%D7%94-%D7%9C%D7%A2%D7%95%D7%93-%D7%9E%D7%99%D7%A9%D7%94%D7%95

מניסיוני, שגם עבדתי בחברת ליסינג גדולה, לא הייתי נכנס להרפתקאה הזו. תקלה רודפת תקלה. במידה ולמרות האזהרות תחליט כן לבצע רכישה, אמליץ לך שכל ההתחייבויות לתיקון מלא לשביעות רצונך יהיו כתובים בכתב. כמו כן, תקליט את כל השיחות-גם פנים אל פנים וגם שיחות דרך הטלפון. בהצלחה.

כעת: יונדאי i10 שנת 2015, 1.0, ידנית.

בעבר: יונדאי אקסנט שנת 2005, 1.5, אוטומט.

פורסם

אני לא מבין... אנשים מאזוכיסטים???

איך אפשר בכלל לחשוב לקנות כזה רכב???

מה שאני לא מבין זה איך רכב בן 5 שנים סך הכל מגיע למצב שצריך להחליף חצי מנוע וגם זה במצב הטוב?

SUZUKI CROSSOVER TURBO 2017

Alpine

spg-17cs

Hertz Hi Energy 250

HERTZ HCP 4

פורסם (נערך)

בהחלט אפשר לקנות ,אבל בראש צלול ולא במחיר הזה. זמן במוסך וכאב ראש שווים כמה אלפים לפחות... מדוע במחיר ? כי יש לי חשש כשתצטרך להפעיל את האחריות המדופלמת בסוף זה יבוא מכיסך.

לא רוצים להוריד ?! לא נורא. הרכב יחכה ללקוח הבא או שימשיך להשתזף בפי גלילות.

ביננו , לא חסרים רכבים כאלו. זה לא מודל יחודי.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

יש לי כזה בדיוק. בניגוד לאמור פה, זה כן רכב מיוחד וכייפי ודי נדיר. אבל אל תתקרב לכזה שלא טופל היטב ו/או משמיע רעש כלשהו מהגיר או המנוע. אני החלפתי טיימינג פעמיים ואת הטורבו, והוא נוסע מצוין כבר שנה ללא שום תקלה (רק החלפתי נורה השבוע). אלו היו מחלות ילדות בטיימינג שאם לא פתרו לפניך אז אל תתקרב. אצלי הגיר והמנוע יצאו מושלמים בבדיקה לאחרונה, בזכות אחזקה מוקפדת הכוללת החלפת שמן בתדירות גבוהה (כל 15), אוזן קשובה למנוע וחיבה עזה לרכב שבאה לידי ביטוי בצ'ק פתוח למוסך. ברור שהרכב שאתה רואה עכשיו לא טופל כראוי.

פורסם

הצלחתי ליצור קשר עם הבעלים הקודם של הרכב. אומר שהרכב היה ברשותו שנה במהלכה הוחלף טורבו. מעבר לכך, הוא לא נתקל בתקלות גם לא בגיר.

הרכב מרגיש שונה משמעותית מהדגם הלא מודגש, והתיזה שלי היא סיכון מחושב שיגמר לכל היותר בהפעלת האחריות. כלומר, הרבה אוטו בלא הרבה כסף ועם שקט לשנתיים. וככל שאקפיד יותר על בדיקה והשבחה איכותית כעת, אחסוך זמן וכסף בעתיד, מה גם שכל הדברים הללו ניתנים לתיקון מושלם. אני יוצא מנקודת הנחה שגם אם אצטרף לשלם מספר פעמים השתתפות עצמית באחריות, במונחים של עלות מול תועלת וירידת ערך העיסקה היא כדאית.

מה דעתכם?

פורסם

אני לא נמנה על המתנגדים למנוע הטורבו (ולראיה יש לי כזה ב-308 של אשתי), אבל הרכב הספציפי נשמע במצב מזעזע. מדוע שרכב בן 5 יעבור צבע כללי? ניתן למצוא מכוניות שמורות כאלו בשוק החופשי, גם במחיר של ירידה של שנתון או שניים. בכל מקרה לא הייתי מתקדם לפני שכל הליקויים מסודרים ואתה לוקח את הרכב לבדיקה במוסך מורשה שיאשר כי אין בעיות נוספות. אגב, כמה ק"מ עבר הרכב?

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

הבעלים הקודמים טוען שלא היו בעיות בגיר ואתה מרגיש שהגיר לא תקין.

או שהוא לא אומר את כל האמת או שאלוהים יודע מה עשו לרכב הזה מאז שנמכר.

מומלץ בחום לוותר כי נקודת התורפה של הרכב הזה זה דווקא המנוע ושרשרת טיימינג שלו, וכאן יש רכב עם שלך בעיות מבלי לדבר על המנוע.

פורסם

מה דעתכם?

מאחר והרוב אמרו לך "לא" באופן חד משמעי ואני רואה שאתה בכל זאת

מנסה לשכנע בעד אז אני יכול לומר לך בכיף - "לך על זה, תהנה ותתחדש !"

למרות שאני חושב שכדאי לך לברוח משם הכי מהר שאתה יכול.

אז לך על זה ! תתחדש ותהנה !

The first one to get angry loses

פורסם
מאחר והרוב אמרו לך "לא" באופן חד משמעי ואני רואה שאתה בכל זאת

מנסה לשכנע בעד אז אני יכול לומר לך בכיף - "לך על זה, תהנה ותתחדש !"

למרות שאני חושב שכדאי לך לברוח משם הכי מהר שאתה יכול.

אז לך על זה ! תתחדש ותהנה !

1. אין רכבים כאלו בלוח יד 2.

2. תמורה לכסף, אם אצליח להתגבר על הסיכון - מאוד גבוה.

3. פניתי כדי לנסות להפחית סיכון. כלומר, אם חברי הפורום יכולים לשתף מהבנתם וניסיונם איך והיכן לבדוק את הרכב ולפקח על הבדיקה והתיקון. למשל העניין שאייל העלה בעניין הטיימינג התקול. כיצד ניתן לבדוק זאת ? האם בדיקת מכון מ.מ מספקת, או שיש צורך בבדיקות נוספות - בעיקר לגיר ולטורבו ?

פורסם
1.

3. פניתי כדי לנסות להפחית סיכון. כלומר, אם חברי הפורום יכולים לשתף מהבנתם וניסיונם

נענית על פנייתך מנסיונם והבנתם של החברים, אתה פשוט מנסה לכפות עליהם להכשיר שרץ.

:) כך לא מפחיתים סיכון, להפך, כך מגדילים סיכון, בעצם.

לשאלתך, בדיקה במכון משולה לסומא המגשש בארובה, מכון יכול מקסימום למצוא כל מיני אינדיקציות עקיפות לדברים

שליליים שבהם כנראה נוכחת בעצמך, "תיקון" של הרכיבים שנשמעו תקולים עלולים לעלות כמו הרכב עצמו.

לכאורה אם יש לך שנתיים אחריות מלאה ואחרי שבוע תפוצץ את המנוע, הטורבו והגיר זו יכולה להיות עסקה טובה -

אני איכשהו מניח שזה לא המצב, שאחרת בכלל אל תלך לבדיקה, קח את הנבלה כמו שהיא,

תהנה עד שתיגרם לה המתת חסד ולובינסקי מחכים לך עם כל המכלולים המאאגניבים הללו... הלא כך ?

The first one to get angry loses

• תוכן חדש...