Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4143 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

לצורך פרויקט מסוים בעבודה שאני עושה אני נדרש לנתוני סל"ד מדוייקים ככל האפשר.

למה הכוונה מדוייק: אני צריך את העדכון באופן מיידי הכוונה היא שאם לדוגמה הסל"ד עלה מ 1000 RPM ל 1001 RPM תוך מיקרו שניה, אני אוכל לדגום זאת. לצורך העניין קצב העדכון של פרוטוקול OBDII הוא 20msec וזהו קצב איטי מידי ולכן קריאת הנתונים מהמחשב דרך שקע הדיאגנוסטיקה לא תעזור.

איך שאני רואה, קיימות 2 אופציות:

1. יש ברשותי חיישן ששולח פולס לייזר למדבקה שמודבקת על הקראנק, ע"פ זמן החזרה אל החיישן אני מקבל סל"ד מדויק. זהו החיישן: http://www.bksv.com/Products/transducers/vibration/tachometer-probes/2981?tab=descriptions

כאן הסל"ד שמתקבל הינו Real Time ותלוי למעשה בקצב שינוי הסל"ד של המנוע בלבד.

הבעיה עם החיישן הנ"ל היא שהוא מסורבל להתקנה ואין לי מושג איך להתקין אותו פיזית ברכב (נדרש לייצר לו מתאם או תושבת כלשהי) מכיוון שתא המנוע צפוף ואין גישה לשום גלגלת הנראית לעין (וממש לא בא לי להתחיל לפרק טיימינג לשם כך).

2. התחברות אל החיישן סל"ד \ קראנק עצמו, כלומר התחברות אל הקו שהולך אל מחשב הרכב (הכוונה הסיגנל שהמחשב עצמו רואה) ודגימה של הסל"ד מהחוטים שנמצאים במחשב הרכב. הבעיה היא שאין לי מושג על אילו קווים מדובר ולא הצלחתי להשיג סכמות חשמליות של החיישנים והצמות שהולכות אל מחשב הרכב. כמו כן אין לי מושג איך נראה הסיגנל במוצא בחיישן (דיגיטלי \ אנלוגי, טווחי מתחים וכ"ו).

פניתי לכמה מקומות שמתעסקים בשיפורים ומחשבי רכב ומהם לא הגיעה הישועה, רוב האנשים לא מוכנים להתעסק עם זה \ לא יודעים מה אני רוצה מהם. :)

בטסט ידוע לי שמודדים סל"ד באיזשהי צורה (אולי ע"י התחברות לחוט הצתה או קויל) אבל הנתונים שמתקבלים לא מדוייקים וכן קצב העדכון לא מספק.

מה דעתכם? האם יש אופציה נוספת שלא חשבתי עליה לקבלת נתוני הסל"ד באופן מדוייק?

האם למישהו יש סכמות ושרטוטים של החיישן סל"ד ואולי נתונים על הסיגנל במוצא שלו? המלצות למישהו שיודע להתעסק עם הבקשה שלי?

הרכב הוא איפיניטי G 37 2011.

תודה לעונים.

ROOONEEYY

פורסם

למה לא להדביק מדבקה או לסמן עם צבע מחזיר אור את רצועת האביזרים ולהמיר את הסלד הזה לסלד מנוע(היחס הרי קבוע)

פורסם

בגדול אתה צודק, העניין הוא שרצועת האביזרים לא ממש נגישה ועדיין יש את עניין התקנת המתאם וקיבוע כל העסק (ע"ע סעיף 1) בתא מנוע צפוף למדי.

ROOONEEYY

• תוכן חדש...