Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4209 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

ברצוני לרכוש רכב קטן וחסכוני אשר ישמש אותי לנסיעות בין-עירוניות לעבודה והביתה, כ- 70 ק"מ כל כיוון.

אין ברשותי תקציב מוגדר אך אני מעוניין ברכב בטווח המחירים של הלקוח הממוצע, לא משהו יקר מדי. כדאי גם לציין שעלות הרכב אינה קריטית עבורי (נניח יכולה לנוע בין 50 אלף ל- 80 אלף), מה שכן קריטי זאת ירידת הערך (לעוד 3 שנים נגיד) שהיא למעשה תהיה העלות ששילמתי בגין השימוש.

עד כה חשבתי בעיקר על רכב יד-שניה חדש יחסית (2010+) אך היום נתקלתי במודעה בוואלה על מאזדה 2 חדשה 2015 בכ- 82 אלף ש"ח, כאשר המחיר המקורי הנקוב הינו 110 אלף ש"ח.

קישור למודעה:

http://www.wallashops.co.il/%D7%9E%D7%90%D7%96%D7%93%D7%94-2-%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%94-2015-0-%D7%A7%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%9E%D7%98%D7%A8-%D7%91%D7%9E%D7%92%D7%95%D7%95%D7%9F-%D7%A6%D7%91%D7%A2%D7%99%D7%9D/pi3HSMAZDA2?rd=1419862482529

העניין נראה לי קצת מוזר וטוב מדי מכדי להיות אמיתי, שכן אני יכול להשתמש ברכב כשנה-שנתיים (לפחות) ולמכור אותו לאחר מכן באותו המחיר שבו רכשתי אותו. האם אני מפספס כאן משהו או שאכן זה הדיל? מה הקאץ'?

במידה ואכן מדובר על דיל החלומות שלי, אבל לשמוע את חוות דעתכם על הרכב והאם אתם ממליצים לרכוש אותו.

אם לא, אשמח לשמוע על אלטרנטיבות עדיפות.

תודה רבה,

אבשלום.

עריכה אחרונה על ידי אבשלום אור
פורסם

זה מה שנקרא, יד1 מליסינג 0 ק"מ. מדובר בדגם היוצא ששונה משמעותית מזה ויגיע ב2015.

מבצעים בסדר גודל דומה על הרכב הזה רצים כל השנה.

העניין נראה לי קצת מוזר וטוב מדי מכדי להיות אמיתי, שכן אני יכול להשתמש ברכב כשנה-שנתיים (לפחות) ולמכור אותו לאחר מכן באותו המחיר שבו רכשתי אותו. האם אני מפספס כאן משהו או שאכן זה הדיל? מה הקאץ'?

אל תחשוב אפילו בכיוון הזה. אין ארוחות חינם. אתה סתם תצא מתוסכל כמו כ"כ הרבה אנשים שדיברתי איתם כשחיפשתי רכב. אף אחד לא עומד בתור לממן לך ירידת ערך. יש עשרות מבצעים למיני וסופר מיני שזמינים לכלל האוכלוסיה, וזה אפילו בלי להזכיר את "חבר".

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם

תודה Stone,

לא לגמרי הבנתי את המשפט הראשון שכתבת, הכוונה היא שמדובר ברכב שנרכש ע"י רכבת ליסינג, לא בוצע בו שימוש וכעת הוא נמכר?

אם כן, למה הם רושמים שזה הדגם של 2015? האם ניתן לדעת איזה שנה הוא באמת? לפי מה שראיתי ביד 2 זה מחיר מצויין גם לרכב שנת 2014, במיוחד לאור העובדה שהוא חדש (0 ק"מ).

אם לא הבנתי כלום ופשוט לא כדאי לרכוש אותו וזהו,

אשמח להמלצות על דגמים אחרים ועל המבצעים שציינת (היכן ניתן למצוא אותם?), אני מניח שעכשיו סוף שנה וניתן למצוא מבצעים משתלמים. (אני לא מחפש רק רכב חדש ד"א)

תודה רבה.

פורסם

המרחק שלי מהבית לעבודה זהה לשלך, דהיינו 140 ק"מ ביום, 3080 ק"מ בחודש, כ37000 ק"מ בשנה לא כולל נסיעות פרטיות.

אם אין באפשרותך לקחת ליסינג מהעבודה אז הייתי ממליץ על רכב מאוד חסכוני, ידני, מנוע קטן או אפילו דיזל

פורסם

שלום אבשלום,

הגישה שלך טובה, אבל נראה שאתה צריך "לחזור לעיניינים" בכל הנוגע לעסקאות רכב. אם אתה לא מכיר את סוג העסקה שהוזכר, וגם חושב שאפשר למכור את הרכב הנ"ל שנתיים אח"כ במחירון, אז נראה שאיזה 6-8 שנים לא חשבת בכלל על קניית רכב.

יש לך את השרשור הדביק הזה שהוא חובה לכולם, אנא קרא אותו. מעבר לכך, כל השרשורים הדביקים, ו5-6 עמודים של שרשורים בתת פורום הזה, יעזרו לך יותר מכל תגובה כאן.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם (נערך)

140ק"מ ביום זה המון. דרוש רכב חסכוני באמת והפרש בין רכב חסכוני לחסכוני קצת פחות הוא אלפי שקלים בשנה. אני ממליץ על רכב מסגמנט C ומעלה ולא מיני/סופר מיני שלא בנויות ולא מתאימות לנסיעה בין עירונית יומיומית.

מעבר לזה שברכב מיני יש מיכל דלק קטן ועם קילומטרז' כזה תצטרך למלא דלק כל יומיים-שלושה (תלוי מפקקים), בידוד רעשים, נוחות נסיעה וזמינות כוח הם לא ברמה של רכב גדול יותר.

ספציפית לגבי מזדה 2, "במקרה" יש לי ניסיון של שנתיים+ לנסוע עם דבר כזה מעל 90ק"מ לכל כיוון ואני יודע מה זה. סבלתי יום-יום, רכב מזעזע.

מזדה 2 החדשה כביכול שמוכרים עכשיו במחיר מופקע, זה דגם מיושן שמרגיש כמו רכב משנות ה80. בקרוב יוחלף בדגם חדש ומשופר.

מזדה 2 דיל החלומות? גבינה בחינם יש רק במלכודת עכברים.

אז אני ממליץ לך לשקול רכב דיזל, בסביבות 120K אפשר לקנות ראפיד/טולדו דיזל ידנית, אפשר לקבל איתה צריכה בפועל של 1/20 ויותר בנהיגה בין עירונית רגוע. מזדה 2 תעשה ביום טוב 1/15 - תעשה את החישוב שלך לכמה זמן אתה מחזיק את הרכב וכמה כסף אתה חוסך.

כמו כן, יש C3 ו301 דיזליות חסכוניות. אתה תראה שעם רכבים כאלה אתה תחסוך דלק שיכסה את ההפרש בצריכה במהלך כמה שנים.

יחד עם זאת אני ממליץ לקחת רכב נוח יותר כמו רנו פלואנס דיזל או מגאן אסטיית, במקום לקפת ברכב סופר מיני תקבל רכב הרבה יותר נוח ומרווח, עם בידוד רעשים עדיף בהרבה ותכיע ליעדים שלך הרבה יותר רענן ומלא כוחות. מי כמוני יודע כמה נסיעות ארוכות מטישות, אז אני ממליץ על רכב שלדעתי יעשה עבורך השהיה הרבה יותר נעימה.

עריכה:

אתה נוסע כ35000ק"מ בשנה.

רכב שעושה 1/15 בשנה צורך בערך 16100שקלים לדלק

רכב שעושה 1/20 בשנה צורך בערך 12250שקלים לדלק (1/20 זה פיסימי מאוד בבין עירוני).

כלומר בשנה אתה חוסך 3850 וב5 שנים שזה זמן סביר להחזיק רכב אתה חוסך עם דיזל 19250. כלומר רק מהחיסכון בדלק אתה יכול לקנות רכב יקר יותר. תוסיף לזה שאם תבחר דיזל ששומר טוב על המחירון, הרכב יהיה יקר יותר במכירה וזה יכסה את יתרת ההפרש. אבל תקבל רכב גדול וחזק יותר, עם כוח זמין יותר במנוע. כמו כן אם תשמור טוב על הרכב, תוכל להשתמש בו יותר שנים ואז ירידת ערך נעשית קטנה יותר ולא תצטרך להפסיד אותה על רכב הבא.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לאון, אני חושב בדיוק בכיוון שרשמת למעט שינוי קטן - אני צריך רכב אוטומט. האם יש המלצות לרכבים ספציפיים?

Stone, עברתי על הדיון שהזכרת ואכן קראתי אותו, ומן הסתם "המבצע" שציינתי נראה לי לא הגיוני ולכן ציינתי זאת ושאלתי כאן ולא קפצתי לרכוש. אעבור כעת על דיונים קודמים ואלמד גם מהם. תודה רבה.

אם יש למישהו הצעות נוספות, בעיקר בנוגע למקומות שבהם ניתן לחפש מבצעים ו/או הצעות לדגמים מומלצים עבורי, אשמח לשמוע.

תודה לכולם.

פורסם

tzvipper תודה על תגובתך, בהחלט מדובר בנסיעות ארוכות ומתישות וייתכן שכדאי לרכוש רכב קצת יותר יקר ופחות חסכוני, אך לנסוע בנוחות ולא לסבול במידה וזה יהיה המצב עם הרכבים הזולים יותר. אבדוק את האופציות שציינת, תודה.

פורסם

אבשלום, אני ממליץ לך רכב יקר יותר, אבל יותר חסכוני - דיזל.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אף אחד לא פראייר. הלקוחות כיום מכירים את המבצעים הנ"ל, ומי שיש לו תקציב של 80 אלף ש"ח, ילך וירכוש מאזדה 2 חדשה בדיוק כמו שאתה קנית, ולא ירכוש אותה ממך אחרי 3 שנים.

המחירון הוא למעשה סוג של פיקציה, שנועדה לשמר ערך עבור חברות הליסינג - חברת מאזדה מוכרת את ה-2 במחיר של 110 אלף ש"ח, כאשר היא יכולה להציע את הרכב ב-82 אלף ש"ח. חברת הליסינג קונה 1000 מכוניות מהסוג הזה, במחיר של נניח 75 אלף ש"ח (הנחת כמויות) ואת אלה שהיא לא שולחת להשכרה או ליסינג, היא מוכרת ב-82 אלף ש"ח וגורפת רווח נאה על רכב שסה"כ שהה במתחם שלה במשך שבועיים שלושה.

ועכשיו לעניין המחירון הפיקטיבי - צניחת הערך של הרכב למעשה מתחילה מ-110 אלף ש"ח, במקום שתתחיל מ-82 אלף ש"ח. זה מאפשר לחברת הליסינג למכור את הרכב אחרי 3 שנים, כאשר המחירון הוא סביבות 80 אלף ש"ח, ועל המחיר הזה להעניק הנחה ללקוח המתמקח. רכב שמור במיוחד יימכר ב-10% מתחת למחירון, רכב ממוצע ב-15-8% מתחת למחירון (לפי כישורי מיקוח) ורכב שחוק יותר ב-20-27% מתחת למחירון.

לעניין שלך - אל תתפתה לחשוב שתצליח למכור במחיר המחירון הרגיל, זה לא יקרה.

אני אישית ממליץ לך לחפש משהו נוח, אתה עומד לנסוע כ-35 אלף ק"מ בשנה וזה לא מעט.

כמו כן, ירידת הערך תהייה די מואצת, כי אתה עושה ק"מ כמו רכב השכרה, אתה צריך לקחת את זה בחשבון.

ההמלצה שלי: חפש לך רנו קליאו דור קודם, יש כאלה בוגרות ליסינג והשכרה במחירים נמוכים. רכבים שאין איתם בעיות מיוחדות, די חסכוניים בדלק ונוחים.

מכיוון שהרכבים האלה כבר ספגו ירידת ערך איומה, אתה לא באמת תוכל לספוג מכה גדולה במיוחד, ותמיד תוכל למכור בעוד 3 שנים במחיר זול.

פורסם

בהתחשב בדרישות שלך ההמלצות הן

פלואנס/ מגאן דיזל

סיאט טולדו דיזל

ד"א, ממש לא היתי ממליץ על ה301, לי יש ניסיון עם אחותה (סי אליזה) והרכב הזה פשוט גרוע.

• תוכן חדש...