Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סופר-מיני ידנית בת שנה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4178 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני סטודנט בן 26 ולאחרונה החלטתי להצטייד ברכב חדש.

הדרישות: מחפש את החבילה הכוללת הטובה(והמשתלמת) ביותר, שילוב של חיסכון, מחיר, עיצוב ונוחות.

חשבתי ללכת על רכב ידני (חיסכון של כ-20 אש״ח) שנמצא כבר שנה על הכביש (עדיין חדש אך כבר אחרי איבוד הערך המשמעותי).

חשבתי על:

רנו קליאו 0.9 טורבו-בנזין:

יתרונות: רכב מרשים, דגם חדש, איבזור

חסרונות: נוחות(?), קצת מצועצעת מדי, סחירות בהמשך(?)

מחיר: רוב הרכבים ביד שניה הם מהדגש המפואר ביותר. כ-70 אש״ח למודל 2013.

*אפשר גם להשיג את דגם ה1200 ידני בכ-60 אש״ח.

פורד פיאסטה 1.25 ידנית:

יתרונות: עיצוב, נוחות(?)

חסרונות: דגם ישן(!), אבזור

מחיר: כ-60 אש״ח למודל 2013

חשבתי גם על סוזוקי סוויפט ופיג׳ו 208 אבל אני חושב שהם נופלים מהרכבים הנ״ל ולמרות זאת באותו המחיר.

עדיין לא עשיתי נסיעת מבחן על הקליאו והפיאסטה (עשיתי על הסוויפט, הרגישה סה״כ בסדר).

רציתי לשמוע מה אתם אומרים על הרכבים שהצעתי וגם האם יש לכם הצעות אחרות?

כמו כן אשמח לשמוע אם אתם חושבים שללכת על כיוון של ידנית בת שנה זאת בחירה נכונה?

לגבי המחיר, בסופו של דבר מה שמעניין הוא כמובן מחיר הקנייה מול מחיר המחירה בהמשך.

תודה!

פורסם

לדעתי ללכת על רכב ידני בן שנה זה כלכלי מאוד, כמובן בתנאי שהוא נמכר עקב בעיות כלכליות או משהו כזה ולא עקב בעיות מכניות או תקלות/תאונות.

הסוויפט רכב מאוד אמין עם אחזקה זולה, למען האמת גם אני שקלתי לקחת אותה אבל הבעיה אצלי שהרכב נמוך מדי ואני גר במקום עם הרבה באמפרים וזה לא הכי בריא לרכב, כל באמפר הרגשתי את הרכב נשרט.

הקליאו אכן רכב מרשים, זריז אבל לא נוח לנהיגה.

בקשר לפיאסטה לדעתי הרכב בין הטובים בקטגוריה, אין הבדל מכני בין הדגם הישן לחדש, אלא רק קוסמטי חיצוני.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

השאלה היא האם העובדה שהדגם של הפיאסטה קיים מ2008 הוא לא דיל ברייקר אם משווים אותו לרכב שיצא ב2013?

הסוויפט היא גם אופציה, בעיקר מטעמי חיסכון בדלק, אבל היא פחות מאובזרת ונראית יותר משעממת מהאחרים

פורסם (נערך)

פות"ש

ברשותך אני אענה על דבר אחד. על השאר כבר נכתב רבות.

האם שווה לקנות ידנית בת שנה? לדעתי שווה מאוד!

בישראל יש הפרש עצום במחיר בין ידני לאוטומט, וחלק מהאנשים מתפתים למחיר ולחיסכון, ובדיעבד מבינים שזה לא מתאים להם. לא סתם לא מתאים, הרכב מגביל אותם והם אפילו די נואשים למכור. אמנם ההיצע נמוך, אבל גם הביקוש.

הרכב עדיין באחריות יצרן, ואתה יכול לבדוק מכלולים ולהפעיל אותה במקרה הצורך.

טיפ קטן, אל תחלום על חיסכון מדהים בדלק. גיר ידני מאפשר לך לנהוג בצורה יותר חסכונית, אבל גם ההיפך. אני שמתי לב שהנהיגה שלי השתנתה שעברתי לידני, בדגש על המנעות מה"מירוץ לרמזור האדום", או בויתור על עוד 10 קמ"ש בנסיעה בירידה, כשכוח המשיכה יכול לעשות את העבודה בשבילך (עם הילוך משולב). אל תשווה גם לרובוטי והCVT של היום שבמקרים מסויימים באמת שהם חסכוניים מאוד.

ה"מציאה" ביד2 בימים אלה לדעתי היא ניסאן מיקרה ידנית אם אתה מתחבר לעיצוב ולמנוע 3 בוכנות.

עריכה אחרונה על ידי Stone
נראה שטקסט חסר
הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם

גם הפיאסטה וגם הקליאו יהיו אופצוות טובות. קח בחשבון שהפיאסטה מרגישה עגלתית והרבה פחות מפנקת, מצד שני נוחות הנסיעה של הקליאו פחות טובה.

פורסם
פות"ש

ברשותך אני אענה על דבר אחד. על השאר כבר נכתב רבות.

האם שווה לקנות ידנית בת שנה? לדעתי שווה מאוד!

בישראל יש הפרש עצום במחיר בין ידני לאוטומט, וחלק מהאנשים מתפתים למחיר ולחיסכון, ובדיעבד מבינים שזה לא מתאים להם. לא סתם לא מתאים, הרכב מגביל אותם והם אפילו די נואשים למכור. אמנם ההיצע נמוך, אבל גם הביקוש.

הרכב עדיין באחריות יצרן, ואתה יכול לבדוק מכלולים ולהפעיל אותה במקרה הצורך.

טיפ קטן, אל תחלום על חיסכון מדהים בדלק. גיר ידני מאפשר לך לנהוג בצורה יותר חסכונית, אבל גם ההיפך. אני שמתי לב שהנהיגה שלי השתנתה שעברתי לידני, בדגש על המנעות מה"מירוץ לרמזור האדום", או בויתור על עוד 10 קמ"ש בנסיעה בירידה, כשכוח המשיכה יכול לעשות את העבודה בשבילך (עם הילוך משולב). אל תשווה גם לרובוטי והCVT של היום שבמקרים מסויימים באמת שהם חסכוניים מאוד.

ה"מציאה" ביד2 בימים אלה לדעתי היא ניסאן מיקרה ידנית אם אתה מתחבר לעיצוב ולמנוע 3 בוכנות.

זאת זווית מעניינת שלא חשבתי עליה, השאלה אם זה לא יחזור אלי בבומרנג כשאני אנסה למכור?

אני גם לא הבנתי את ההתייחסות שלך לחיסכון בדלק, אתה טוען שבסופו של דבר עם ידניות חוסכים יותר בדלק? או פחות?

* אגב, אני קראתי מספר שרשורים בנושא אך בכל זאת פתחתי אחד נוסף כי אני מרגיש שיש לי מספר שאלות שלא נשאלו, במיוחד לגבי קניית מכונית יד שניה, וגם את העובדה שהפיאסטה היא דגם מאוד ישן מ2008? לא נתקלתי בהרבה התייחסויות לזה.

פורסם

אם אתה חושב שיש מצב שידני זה ממש לא בשבילך ואחרי שנה תרצה למכור, אז זה יחזור אליך כמו בומרנג בהחלט.

בנוגע לחיסכון בדלק, אני אומר שני דברים: בשביל לחסוך בדלק על ידני אתה צריך להיות יותר יעיל מתיבה אוטומטית בהחלפת הילוכים, ולזכור שגם מי שנוהג מצויין על ידני, מתפתה לנהוג באופן פחות חסכוני, מתוך בחירה. דבר שני, יש היום תיבות לא ידניות מאוד חסכוניות בדלק בנסיעה רגועה, אז אל תתבאס אם מישהו במיקרה CVT משלם פחות על דלק ממך, כי אתה לא יודע איך ואיפה הוא נוסע.

הפיאסטה עברה מתיחת פנים ב2013 ומוצעת עם תה"ל שונות לגמרי מאלה שהיו ב2008 עד 2011 בדגמים הלא ידניים.

בנוגע להתחלפות דגם באופן כללי - שווה תמיד לבדוק אם לא מגיע בשנה הבא דגם חדש, אבל אם רכב עובר שינויים כל 3-4 שנים, זה לא כאילו אתה הולך לתת לזה להכתיב לך את החיים.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם

אני ממש בספק אם תצא פיאסטה חדשה, מה שכן ראיתי שתצא פיאסטה סדאן {לא בטוח אם תגיע ארצה}.

שינוי מכני בטוח שלא יהיה, ראיתי באתר של פורד וכל המנועים נשארים זהים.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

חסרונות: נוחות(?), קצת מצועצעת מדי, סחירות בהמשך(?)

היות ואתה קונה משומש אתה דוקא מרויח כעת יותר ממה שתפסיד בהמשך.

לאבא שלי יש קליאו ידנית 0.9 והוא מואכזב מהמזגן

פורסם

לדעתי וגם על פי השוואות מבחני רכב (וגם עשיתי נסיעת מבחן על שתיהן)

ה208 והקליאו 0.9 טורבו הן האופציות המובילות. הם הזריזים בחבורה עם זמינות כוח טובה יחסית, עם יתרון לקליאו כמובן. אך גם ה208 הידנית לא פראיירית.

חיסכון בדלק גם עדיף, בטח שמהקליאו 1.2 והפיאסטה 1.25 העגלתיות...

מה שכן נוחות הנסיעה עדיפה לדעתי ב208. בשני הרכבים נהניתי לנהוג והיה לי דיי נוח.

ובשורה התחתונה מבין השתיים גם הייתי הולך על הקליאו 0.9 בסופו של דבר

בהצלחה

פורסם

לדעתי, רכב ידני, בן שנה-שנתיים זו אופציה נהדרה.

למרות שחסר לה אפיל - מבין כל הרשימה אנחנו בחרנו ב I20 לאישתי.

אישתי לא אהבה את הפיאסטה, לא רצתה לקנות רנו, מה שכן הקיה ריו מעניינת.

את ה i20 שלנו אנחנו חושבים למכור כי קיבלנו רכב מהעבודה, למרות שאני לא סגור על זה כי כואב למכוב רכב חדש לגמרי בהפסד כזה (נרכש חדש, בקושי נסע)

SCANSPEAK

פורסם (נערך)
אם אתה חושב שיש מצב שידני זה ממש לא בשבילך ואחרי שנה תרצה למכור, אז זה יחזור אליך כמו בומרנג בהחלט.

אני מסתדר עם ידני, אבל גם אותה אני אצטרך למכור מתישהו, השאלה האם בעייתי למכור רכב ידני לעומת רכב אוטומטי?

שאלה נוספת, במידה ואני אכן קונה סופר מיני ביד שניה, נאמר ב65,000 - כמה אני צפוי להפסיד עליו לאחר 3 שנים? האם במידה והחברה טרם תחליף דגם זה ישפיע על המחיר? (כלומר, האם אוכל למכור אותו במחיר יותר גבוה במידה והרכב דומה לרכב החדש שנמכר בחברה?)

עריכה אחרונה על ידי or_b7
  • תוכן חדש...