Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4160 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לאחרונה שמתי לב שמד טמפרטורה של מי קירור לא מגיע לאמצע אפילו בנסיעות ארוכות של עשרות קילומטרים. המד הוא דיגיטלי ויש בו שתי יחידות - ראשונה ושנייה (אמצעית). יש עוד שלבים נוספים מעל אמצע- כנראה למצב שהטמפרטורה גבוהה מדי.

כדי לבדוק את העניין, התחברתי לOBD (תודה לאנג'י:)) וראיתי שהשלב הראשון (היחדיה הראשונה) הוא כשהטמפרטורה מגיע ל50 מעלות, והשלב שני - 80 מעלות. מכאן אני מניח שהטמפרטורה התקינה היא מעל 80 מעלות.

העניין הוא שהרכב לא מגיע ל80 מעלות בדרך כלל, מגיע ל75-77 מעלות ולא זז משם בנהיגה רגועה. בכדי להגיע ל80 מעלות צריך להתעלל ברכב - לעשות האצות עם קיקדאונים, לנסוע בפקק עם האצות מרובות וכדומה. אפילו אם הטמפרטורה הגיעה ל80 מעלות, היא יורדת אחר כך עם הנהיגה חוזרת להיות רגועה. אם היא יורדת מתחת ל75 מעלות, המד "מעלים" את היחידה האמצעית וחוזר להראות רק יחידה ראשונה.

האם הטמפרטורות תקינות? האם התנהגות המד תקינה? בחורף שעבר לא זוכר התנהגות כזאת.

פורסם

טמפ' מנוע נמוכה בנסיעה נובעת ברוב המקרים מתרמוסטט מנוע תפוס במצב פתוח, בפיאט הקודמת מד חום המנוע היה על 60°C רוב הזמן, אז כשראיתי את התופעה ניגשתי למוסך להחלפה, עלה כמה מאות שקלים.

טמפ' עבודה תקינה של המנוע נעה בד"כ סביב 85-95 מעלות (אצלי ב- OBD הוא מראה בין 88-90 מעלות).

פורסם

אני מכיר את המספרים האלה שהם אופיניים למנועי בנזין. שמעתי/קראתי שמנועי דיזל עובדים עם טמפרטורה יותר נמוכה, השאלה עד כמה יותר נמוכה.

מכל מקום ביום ראשון אני במוסך לצורך טיפול תקופתי והייתי שמח לדעת מה לטעון בפניהם, אחרת יש תחושה שישחררו אותי עם "הכל בסדר, אחי, המצב תקין".

פורסם

תגיד לי איפה מחבר OBD יושב, אנסה לבדוק במגאן של ההורים (גם היא דיזל 2013).

אצלי בקליאו בנסיעה בינעירונית הטמפרטורה עומדת על 86 מעלות ולא זזה משם.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אחרי התנעת מנוע בבוקר, תוך כמה דקות מגיע ל 80 מעלות?

אחרי הגעה לטמפ' עבודה, מה הטמפ' הכי נמוכה שאתה רואה נניח בירידה ארוכה?

פורסם

אם אני יוצא מהעיר ולא נוסע בפקקים ולא מאיץ חזק, כלומר משייט ב100קמ''ש, אני לא מגיע לשמונים גם בנסיעות של עשרות דקות. מגיע לשמונים רק אם יש רצף של האצות חזקות, וגם אז הטמפרטורה יורדת חזרה ל77 כשהתנועה מתחילה לזרום.ל77 מגיע תוך רבע שעה בערך. בירידה ארוכה זה יכול לרדת לאזור 70 מעלות.

פורסם

אומר בזהירות וללא ניסיון עם הדגם הספציפי (אך עם ניסיון בכמה רכבי דיזל אחרים) שלדעתי זה לא תקין.

זמן הגעה לטמפ' עבודה ארוך מידי, וגם בשיוט ללא עומס טמפרטורה לא אמורה לרדת כל כך נמוך.

פורסם

ממה שראיתי אצל ההורים שלי עד שמד הטמפרטורה מגיע לאמצע הסקלה עוברות בערך כמה דקות טובות בהנעה בבוקר. לא חושב שרבע שעה, אבל 7-10 דקות כן.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

בבעלותי פלואנס דיזל 2014 והתופעה שתיארת קיימת גם אצלי.במקרים רבים רק לאחר 20 דקות ואפילו חצי שעה מד החום מגיע ליחידה השניה.

אנא עדכן אותנו בתשובת המוסך

פורסם

עדכון: לדברי איש טכני של המוסך המצב תקין לגמרי. מסבירים שהמנוע הזה עובד בטמרטורה סביב 80 מעלות ו77 שאני רואה בשיוט זה תקין. אבל לא השתכנעתי בכל זאת.

האם יש לי דרך כלשהי לבדוק טרמוסט לבד?

פורסם

תניע את הרכב, תסע, עקוב אחרי חיווי טמפ' בסורק.

אתה אמור לראות עלה עד איזור 85-88 מעלות, ואז יש נקודה שטרמוסטט נפתח וטמפרטורה יורדת ל 80.

אני לא יודע אם יש אפשרות לגעת ברדיאטור ברכב בזה, אם כן - רדיאטור אמור להיות קר לגמרי למגע עד להגעה לטמפ' עבודה. ואחרי פתיחת טרמוסטט תרגיש שטמפרטורה של הרדיאטור עולה ודי מהר. רדיאטור מנוע הוא הפנימי יותר, החיצוני זה רדיאטור מזגן.

אל תפעיל מזגן ותזהר מפעולת המאוורר כשאתה עושה את הבדירה הזו.

בכל מקרה, לצורך הרפרנס - אצלי בברלינגו HDI במזג אוויר שיש עכשיו בשיוט ללא עומס רואים 79-81 מעלות. אבל מתחת לזה הוא לא יורד בשום מצב.

פורסם

גם במגאן 2 שלי בשיוט בין עירוני חורפי המנוע מגיע ל78 מעלות לערך. אולי זה אמור להיות ככה ברנו?

(האוטו חסכוני ביותר גם ככה, אז לא טרחתי לנסות לחקור את הבעיה)

פורסם
גם במגאן 2 שלי בשיוט בין עירוני חורפי המנוע מגיע ל78 מעלות לערך. אולי זה אמור להיות ככה ברנו?

(האוטו חסכוני ביותר גם ככה, אז לא טרחתי לנסות לחקור את הבעיה)

היום בבוקר נסעתי כ40 דקות עם הרכב בכביש החוף בשילוב של נסיעה מהירה+פקקים

מד הטמפרטורה נשאר על השלב הראשון (פלואנס דיזל 2014)

נראה לכם תקין?

• תוכן חדש...