Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4160 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אצלי יש בנזין טורבו המד חום היה על רבע ראשון בנסיעה של שעה בכביש החוף ולא זז משם.זו הבעייה במד חום בינארי שנשלט עי מחשב יש לי גם מד חום אנלוגי על ראש מנוע שהוא כן זז לינארית ונע סביב 80 בנסיעה רגועה . תלוי במאמץ. אז אני יודע שהמנוע חם קצת יותר מראש המנוע . אחבר obd. בקיץ הוא עובד על 110 מעלות . אני מכיר מישהו עם מאזדה ישנה שגם אצלו המדד חום בפס הראשון . לדעתי זה השקר כאשר מודדים חום מים חוזרים בבוקר קפוא. אבל אמרת שיש לך טיפול ובהחלט שווה בדקה כי יתכן שהטרמוסטט תקול ופתוח ומקרר את המנוע מהדקה הראשונה ועד כיבוי. כי באופן עקרוני המנוע צריך להגיע לטמפרטורות עבודה ולהשאר שם תוך 5-6 דקות. הטמפ האופטימלית בבנזין היא בין 90 ל110 מעלות. תלוי בדגם. בכלל כל הנושא של תצוגת מד חום לוקה בחסר. למה היצרנים לא מראים מד חום של השמן במנוע. או בתוך בלוק במנוע. פי כמה חשוב על פני חום מים חוזרים. כשמד חום מים מגיע למצב התראה הרבה פעמים מגלים את זה באיחור.

עריכה אחרונה על ידי save
  • חודש מאוחר יותר...
פורסם (נערך)
שלום,

לאחרונה שמתי לב שמד טמפרטורה של מי קירור לא מגיע לאמצע אפילו בנסיעות ארוכות של עשרות קילומטרים. המד הוא דיגיטלי ויש בו שתי יחידות - ראשונה ושנייה (אמצעית). יש עוד שלבים נוספים מעל אמצע- כנראה למצב שהטמפרטורה גבוהה מדי.

כדי לבדוק את העניין, התחברתי לOBD (תודה לאנג'י:)) וראיתי שהשלב הראשון (היחדיה הראשונה) הוא כשהטמפרטורה מגיע ל50 מעלות, והשלב שני - 80 מעלות. מכאן אני מניח שהטמפרטורה התקינה היא מעל 80 מעלות.

העניין הוא שהרכב לא מגיע ל80 מעלות בדרך כלל, מגיע ל75-77 מעלות ולא זז משם בנהיגה רגועה. בכדי להגיע ל80 מעלות צריך להתעלל ברכב - לעשות האצות עם קיקדאונים, לנסוע בפקק עם האצות מרובות וכדומה. אפילו אם הטמפרטורה הגיעה ל80 מעלות, היא יורדת אחר כך עם הנהיגה חוזרת להיות רגועה. אם היא יורדת מתחת ל75 מעלות, המד "מעלים" את היחידה האמצעית וחוזר להראות רק יחידה ראשונה.

האם הטמפרטורות תקינות? האם התנהגות המד תקינה? בחורף שעבר לא זוכר התנהגות כזאת.

הפתיחה של הטרממוסטט בדגם שלך היא ב 83 מעלות אז הייתי מצפה מהרכב לשייט טמפ' הזאת + - 3 מעלות.

עריכה אחרונה על ידי Dan-idin
פורסם
הפתיחה של הטרממוסטט בדגם שלך היא ב 83 מעלות אז הייתי מצפה מהרכב לשייט טמפ' הזאת + - 3 מעלות.

בבעלותי פלואנס דיזל 2014 ומתחילת החורף מד החום עומד במרבית הנסיעות על הקו הראשון .

נראה לכם תקין?

פורסם

באדיבות אנגי, חיברתי OBD לפלואנס דיזל, 78 מעלות בשיוט בין עירוני בין 5-15 טמפ סביבה.

מצד שני כשהחימום הפנימי על מקסימום כמו בימים האחרונים, הוא לא מגיע לשם בנסיעה עירונית ארוכה.

פורסם
באדיבות אנגי, חיברתי OBD לפלואנס דיזל, 78 מעלות בשיוט בין עירוני בין 5-15 טמפ סביבה.

מצד שני כשהחימום הפנימי על מקסימום כמו בימים האחרונים, הוא לא מגיע לשם בנסיעה עירונית ארוכה.

אין לי מתאם OBD ולכן אשמח לדעת כשחום המנוע עומד על 78 מעלות בשיוט האם מד חום המנוע בתצוגת המחוונים עומד על קו אחד או שניים?

פורסם
בחיבור אפליקצית TORQUE לOBD בנסיעה בכביש מהיר זה מראה שטמפ' מי הקירור אצלי היא 78 מעלות במגאן 2 דיזל.

מדיקה נוספת..הטרמוסטט של הדגם שלך אומנם נפתח ב 83 אבל נסגר לגמרי ב 5 מעלות פחות מה שאומר שזה כנראה תקין אצלך וגם אצל האחרים.

פורסם
אין לי מתאם OBD ולכן אשמח לדעת כשחום המנוע עומד על 78 מעלות בשיוט האם מד חום המנוע בתצוגת המחוונים עומד על קו אחד או שניים?

לא, בשיוט הוא אמור להיות אנכי, שזה יוצא קו שלישי, מתוך 4 קוים פנימיים, בלי 2 הקוים החיצוניים.

קו ראשון 60

קו שני 70

קו שלישי 80

קו רביעי לא אמור להגיע אף פעם

• תוכן חדש...