Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4235 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חיפשתי וקראתי פה כל מיני שרשורים ישנים בנושא, הרבה מהשיטות המוצעות שם (סדרות וסרטים עם תרגום באנגלית וכו') כבר ניסיתי ועוד עושה לפעמים.

לא ממש למדתי אנגלית בבית ספר. היה לי בסיס טכני מעיסוק בתחום המחשבים ומכונות כאלה ואחרות. עם הזמן והניסיונות לשפר את השפה, שיפרתי בהרבה את הבנת הנקרא, קצת את יכולת ההתנסחות בכתב, אבל זה ממש לא חלק... ולדבר/לנהל שיחה - בכלל מרגיש תקוע ואבוד.

אין סיבה ספציפית שבגללה אני רוצה לשפר את השפה, אני פשוט נתקל ביותר מידיי מקרים שאני צריך אותה כך שזה מתבקש.

אני רוצה לחזק את הבסיס, זמנים וכל זה... בנוסף לשפר את אוצר המילים ולפתח ביטחון לדבר.

ראיתי שעלו פה האופציות וול סטריט וברליץ. אשמח לקבל חוות דעת, הכוונה ועצות בנוגע למקומות האלה ואחרים.

תודה,

אבירן.

פורסם

תמצא חברה מתאימה :-P

אחרי הצבא הייתה לי במשך כמעט שנתיים חברה ילידת דרום אפריקה. עם הוריה, חברים ועוד קרובי משפחה הייתי מדבר בעיקר אנגלית.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

פשוט קרא ספרים באנגלית. תתחיל אפילו מספרי ילדים או ספרים שמסווגים כקלים לקריאה. זה ישפר לך הכל [אוצר מילים, הבנת הנקרא, תחביר וכדומה]. בספרים אין שגיאות וכמעט שאין סלנג. זה אפילו יכול להיות מאמרים שמעניינים אותך [כושר, רכבים, מחשבים, תזונה, סמים וכדומה].

בנוסף, תמיד עוזר להתאמן. דבר עם חברים באנגלית קצת. זה תמיד משפר בטחון. אל תרגיש לא נוח בגלל מבטא או טעות פה ושם.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

מחזק את ההמלצה לקרוא . כך תשפר הכל - אוצר מלים (הכי חשוב בלימוד שפה), SPELLING,GRAMMAR וכד'.

את האנגלית שלי למדתי רק דרך קריאה. קשה לי לאמוד את רמתה באובייקטיביות,אך הציון שלי באנגלית במבחן פסיכומטרי הוא 150 קבוע (ניגש 1-2 פעמים בשנה בגלל העבודה)

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

אם אתה רוצה לשפר גם את הדיבור ופתח יכולת שיחה, אתה פשוט צריך למצוא מישהו ו... לדבר איתו (לא בהודעות).

אין לזה תחליף לדעתי.

חלחליק לשעבר (או חיליק, תלוי את מי שואלים).

פורסם
תמצא חברה מתאימה :-P

אחרי הצבא הייתה לי במשך כמעט שנתיים חברה ילידת דרום אפריקה. עם הוריה, חברים ועוד קרובי משפחה הייתי מדבר בעיקר אנגלית.

לקרוא ספרים לא יעזור לו, הוא צריך לדבר את השפה.

שביט צודק או שתעבור לגור במדינה דוברת אנגלית

אייל

פורסם
מחזק את ההמלצה לקרוא . כך תשפר הכל - אוצר מלים (הכי חשוב בלימוד שפה), SPELLING,GRAMMAR וכד'.

את האנגלית שלי למדתי רק דרך קריאה. קשה לי לאמוד את רמתה באובייקטיביות,אך הציון שלי באנגלית במבחן פסיכומטרי הוא 150 קבוע (ניגש 1-2 פעמים בשנה בגלל העבודה)

איזו עבודה דורשת דבר כזה? מדריך בקידום?

פות"ש

ממליץ על קריאה. ככה לומדים את השפה. למזלך אנגלית זאת לא צרפתית, שם לדרך ההגייה של המילה יש משמעות קריטית. באנגלית למי שיש דקדוק ואוצר מילים, יכול להיות מבטא חזק, יכול להיות שיגמגם ויעצור קצת, אבל עדיין יכבדו אותו, וודאי שיצליחו להבין. הייתה פרסומת פעם ברדיו שומעים בה מדריכה מלמדת גבר שמדבר במבטא ישראלי, להגות במבטא אמריקאי (וואן ת'אוזנד, one thousand). כמה חודשים אחר כך יצאה פרסומת של חברה מתחרה שקראה לזה "בולשיט", וזה בדיוק מה שזה. אמריקאים ובריטים מצחקקים על אנשים שמנסים בכח לחקות את המבטא שלהם.

אל תירתע להישמע קצת כמו עילג. פגשתי כבר בכירים בשוק הפרטי ובאקדמיה שכותבים אנגלית ברמה של שפת אם, אבל בשיחת טלפון נשמעים כאילו חצי מהשיחה תורגמה בgoogle translate. ככה זה שחושבים בעברית, יוצא explain me במקום explain to me וכו'.

ממליץ בחום על קריאה וגם העתקה (משפט במשפט, לא מילה במילה) של ספרים בדרגות קושי עולות, מספרי ילדים ומעלה.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם
לקרוא ספרים לא יעזור לו, הוא צריך לדבר את השפה.

שביט צודק או שתעבור לגור במדינה דוברת אנגלית

למה לכתוב דברים לא נכונים?

בוא מחר ניקח אותך ושפה שאתה לא מכיר - סווהילית. במקום לתת לך ללמוד [לקרוא] נסגור אותך בחדר לשעה אחת, בכל יום, עם סווהילים. גם אחרי שנה לא תכיר את השפה היטב.

הדיבור חשוב לצבירת ביטחון. לשפר אוצר מילים או דקדוק באמצעות דיבור לא תורם כקריאה, כי לרוב האנשים אוצר מילים מוגבל ודקדוק לא מושלם. אתה חשוף לטעויות. בספרים אין טעויות.

לדבר זה חשוב לצבירת בטחון והתנסות. בשביל מיומנויות שפה [דקדוק, אוצר מילים וכדומה] - אין תחליף לקריאת ספרים!

stone - מורי פסיכומטרי צריכים לגשת מדי פעם למבחנים.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם
אתה יכול לקרוא את כול הספרים שהודפסו באנגלית ועדיין לא תצליח להגיד three

למה לא? הנה - טרי = THREE

טרי טריס אר גרואינג אין מיי בק יארד, טרי נאמבר טרי איז מיי פאייבוריט.

אנגלית אחושלוקי יא זאלאמה!

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם

היום כל חברות הסלולר מציעות שיחות חינם לחו''ל בתוך החבילת הכל כלול.

פשוט צלצל ותתחיל לדבר אם זורם כנראה שאתה טוב,

אם ניתקו תחזור לראות סרטים בלי תרגום. :wink:

1983 & Opel Astra DTI 2003 , Citroen Visa Club 1982

פורסם

הרבה תגובות ורעיונות, תודה רבה לכם!

אתחיל בקריאה, נשמע שזה יעיל ויש מגוון של רמות בספרים.

מקווה לחוות התקדמות שתאפשר לי לפתח שיחה.

שוב, תודה רבה לכם!

פורסם

קח בחשבון שהשיפור בלימוד שפה הוא לא מידיי. הכי חשוב זה לא לוותר. המשך לקרוא, המשך ללמוד אוצר מילים עם כל מיני מילוניות, וזה יבוא. העיקרון אומר מצא ספר שבכל עמוד יש לכל היותר בין 5 ל-15 מילים שאתה לא מבין.

זה לוקח זמן, אבל אחרי כחודש אתה תרגיש קפיצה משמעותית. הגרף בלימוד שפה זרה מתואר בצורת התפלגות מעריכית. משהו כזה:

biobook_eco_1.png

פורסם

חפש קבוצות של עולים בפייסבוק הם מציעים ללמד אותך אנגלית באמצעות שיחות וכו׳ בתמורה שאתה תעזור להם עם העברית (טאנדם). זה נעשה דרך סקייפ בדרך כלל אבל לא חייב.

פורסם

צפה בסדרות אמריקאיות. גם עם תרגום. כך ניתן להבין את הביטויים והניבים היום יומיים ואיך משתמשים בהם, כמו למשל perfectly normal סתם כדוגמא, אתה לעולם לא תעלה על זה בעצמך אם לא תשמע את זה רץ מפה לשם.

אם אתה בעניין של גיימינג, משחקי אונליין ישפרו לך את האנגלית פלאים תוך זמן קצר. אני בין גיל 10ל12 רכשתי אנגלית שאנשים רוכשים בפי 3 זמן. וזה רק ממשחקי רשת.

הסוד אגב היה שיצאתי עילג הרבה פעמים מול אנשים עם טעויות טיפשיות כמו לשאול בן אדם איך הוא מרגיש ולכתוב who are you במקום how ועוד כל מיני פנינים. באיזשהו שלב אתה פתאום קולט את הטעות לבד ולא חוזר עליה יותר

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

• תוכן חדש...