Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4220 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אתמול התחילו קפיצות בהונדה ג'אז(אוטומט) שלי בזמן האצה בהגעה ל40 קמ"ש. אני מדבר על קפיצות בהן הרכב כאילו משתעל(לא עם רעש) פעמיים מהירות וממשיך לנסוע רגיל לאחר מכן. שמתי לב שבההאצה איטית יותר והדרגתית הרכב נוסע כרגיל בלי הקפיצות.

יש למישהו רעיון מה זה יכול להיות?

תודה מראש

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
גיר CVT יש לרכב?

כן, בג'אז יש גיר רציף בדור המדובר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אם לא הייתי מכיר את מתן מהפורום, סביר להניח שהייתי משלם 1300 ש"ח למוסך שהחליט שהגורם לקפיצות בהונדה ג'אז שלי בזמן האצה, נגרמות מ2 קוילים תקולים. המחיר נשמע לי קצת מוגזם, בדקתי בפורום מול מאור שחשב כך והפנה אותי למתן, הנציג הדרומי של הכנופייה.

מתן היה פנוי לדבר על הקוילים גם ב1 בלילה! בבוקר התקשרתי למוסך ועצרתי את הטיפול, שילמתי להם 330 שח! על "בדיקה ומשלוח" קניתי בעצמי 2 קוילים ונסעתי עם הרכב למתן שבדק את הקוילים בהמון סבלנות והבין שהבעיה לא בקוילים, ולמחרת הוא נסע בעצמו! לחנות שבה קניתי את הקוילים, קנה 4 פלאגים והשיג לי זיכוי בעודף. באותו הערב הוא התקין את הפלאגים והבעיה נפתרה.

בזכות מתן האדיר מהכנופיה חסכתי 1000 ש"ח!

אז תנו כבוד לכנופיית הטיפולים השוטפים!

נ.ב

הבחור לא רוצה תמורה, אפילו באוכל ושתייה הוא בעייתי :-)

פורסם
קנה 4 פלאגים והשיג לי זיכוי בעודף. באותו הערב הוא התקין את הפלאגים והבעיה נפתרה.

בהונדה ג'אז יש 2 מצתים בכל צילינדר, לא?

אחד גדול יותר ואחד קטן יותר?

אם כך מדוע הוחלפו רק 4 איך נקבע איזה מהם צריך להחליף?

פורסם

אמת, יש 2 בכל צלינדר, אחד עובד תמיד ואחד נכנס בסל"ד גבוהה.

הזיופים היו בסל"ד גבוהה. וזו גם הייתה הדיאגנוזה של המוסך, לכן הוחלפה הרביעייה שנכנסת בגבוהים.

יום טוב גם לך

פורסם

קראתי איפשהו שהרבעיה שמאחור פועלים רק בסלד גבוה, אז החלטתי להחליף רק אותם בתור התחלה כדי לא להחליף סתם חלקים תקינים. עכשיו כשראינו את הפלאגים שיצאו משם, נחליף גם את הרבעיה השניה.

בוקי, אמרת שיש להם גודל שונה, באוטודטה מופיעים שני מקטים בעלי אותו מרווח אלקטרודה. האם אתה בטוח שהגודל שונה? כי הבחור צריך לרכוש עוד רבעיה וכדאי שידע איזו.

נוסיף עוד פרט שהשמיט בעל הג'אז, אמרתי לו לפני שחרור הרכב מהמוסך והתשלום עבור הבדיקה, שיבקש לדעת מה האבחנה עליה שילם, שיגידו מי הם שני הקוילים התקולים.

הוא קיבל תשובה מאוד ממוקדת "הקוילים האחוריים" רק שמאחור יש ארבעה קוילים.

לדעתי המוסך חיבר למחשב וקיבל הודעה שאין ניצוץ בשני צילינדרים, כדי לחסוך זמן בפתרון הבעיה, כנראה החליט להחליף את הקוילים יחד עם הפלאגים ולחייב במחיר המופרז.

כך כמעט שולמו במוסך 1300 שקל על בעיה של שני פלאגים.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

היי בוקי, במוסך אמרו לי שהבעיה בקוילים האחוריים ולא אמרו לי איזה מהם... רק מראה לך כמה "נחמדים" במוסך. כשהוצאתי את הרכב מהמוסך, הם היו "נחמדים" כל כך שאמרו לי שכשאבוא לתקן את הקוילים אצלם, הם לא יקחו ממני כסף על הבדיקה במחשב... וזה אחרי שהם גבו ממני 330 ₪!

טוב שיש אלטרנטיבות לפעמים למוסכים.

• תוכן חדש...