Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4254 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לצערי הייתי מעורב בתאונת שרשרת קטנה שבה רכבי היה באמצע - אוטו נכנס מאחור ואני כתוצאה מכך פגעתי ברכב מלפנים.

הרכב ניזוק חיצונית בלבד (קדמי אחורי) + עיקום כלשהו של האגזוז.

העניין הוא כזה:

עפ"י הערכת מוסך הפחחות כיוון והאוטו ישן (הונדה סיויק 93') ועלות הנזק מוערכת ב+- 7500 ש"ח, השמאי יכריז על טוטאל לוס.

מחירון יד 2 ולוי יצחק לא מסונכרנים, כאשר השווי על פיהם 13300\7500 בהתאמה.

הייתי מאוד רוצה להחזיר את הרכב למצבו הקודם, כמובן בלי שאצטרך לשלם זאת מכיסי.

אילו אופציות יש לי? האם לאחר הערכת שמאי אין דרך חזרה? יש אפשרות לתבוע את הנהג הפוגע במלוא סכום התיקון?

(לשם השוואה - במידה והייתי נוהג ברכב ששוויו 1000 ונשברה מראה שעולה 500, הרכב יחשב כטוטאל לוס?)

פורסם

אל תתן את הרכב להערכת שמאי, כי השמאי יקח את הרישיון ויוריד את הרכב מהכביש.תקן אותו על חשבונך ותבע את הנזק ממי שאשם בתאונה, אבל יש סיכון שהוא יתנער מהאשמה או יערער על גובה הנזק ככה שלא תקבל את הכל או אפילו כלום.

פורסם
אל תתן את הרכב להערכת שמאי, כי השמאי יקח את הרישיון ויוריד את הרכב מהכביש.תקן אותו על חשבונך ותבע את הנזק ממי שאשם בתאונה, אבל יש סיכון שהוא יתנער מהאשמה או יערער על גובה הנזק ככה שלא תקבל את הכל או אפילו כלום.

אחד התגובות הלא מקועיות שאפשר לראות פה ,

על סמך מה הוא יתבע , יגיעה לבית המשפט ויגיד לשופט לא זומן שמאי כי לא רציתי שישביתו לי את הרכב ?

מה נראה לך שיגיד השופט ??.

ואיך אפשר לתבוע נזקי פח בבית המשפט ללא חוות דעת שמאי ?

פורסם

אפשר גם אפשר לתבוע שלא עפ"י הערכת שמאי, על סמך קבלה מהמוסך.אבל סייגתי את זה שיש סיכון שהוא לא יקבל חלק או הכל.

פורסם

אם זה היה אבדן להלכה עוד יכלת לקבל פיצוי גלובאלי ולתקן. אולם, משום שמדובר באבדן גמור, הדרך היחידה היא לתקן ולתבוע לבד בבית משםט לתביעות קטנות.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אנחת רווחה קטנה, תודה בינתיים.

עוד שאלה - השמאי בדק את הרכב ובאמת פסק אבדן גמור.

האם אפשר לא להתייחס לדו"ח, לבטל את תביעת הביטוח ובאמת לקחת את הרכב לתיקון עצמי?

פורסם
אנחת רווחה קטנה, תודה בינתיים.

עוד שאלה - השמאי בדק את הרכב ובאמת פסק אבדן גמור.

האם אפשר לא להתייחס לדו"ח, לבטל את תביעת הביטוח ובאמת לקחת את הרכב לתיקון עצמי?

לצערי הרכב שלי הושבת לאחרונה.

שהשמאי בדק את הרכב הוא החתים אותי על מסמך שאני מודע לכך שבמידה והנזק מעל 60% ע"פ החוק עליו להכריז על הרכב כטואל לוס.

בנסוף, ההורדה מהכביש בוצעה על ידו באופן ממוכן

• תוכן חדש...