Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4268 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם זה אותו המנוע (לדוגמא 1.4 רגיל ו1.4 טורבו), אז לא, ההיפך, תוספת כח מגדילה את הצריכת דלק.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אותו מנוע ואותו הספק? הטורבו לא יהיה חסכוני יותר לדעתי.

כדי לתת לך תשובה מדוייקת יותר אתה צריך להיות יותר ספציפי.

פורסם

מטרת הטורבו היא לדחוף יותר אוויר מהלחץ האטמוספרי, למה צריך יותר אוויר? כדי שיהיה אפשר להכניס יותר דלק וככה לקבל יותר הספק.

מכיוון שהמטרה היא לאפשר הכנסת יותר דלק מנוע טורבו לא יכול להיות יותר חסכוני ממנוע מקביל ללא טורבו.

מה שכן אפשרי זה להחליף את המנוע האטמוספרי במנוע טורבו קטן יותר באותו הספק (למשל מנוע VAG שהיה 1.6 עם 105 כ"ס והוחלף ב-1.2TSI עם אותו הספק).

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אם אתה משווה מנוע 1.6 רגיל מול 1.6 מוגדש - הרגיל יותר חסכוני.

אם אתה משווה מנוע 100כ"ס רגיל מול 100כ"ס מוגדש - המוגדש יותר חסכוני.

דני

פורסם

אני לא הכי מבין, אבל לי יש סקודה אוקטביה ששוקלת 1.3 טון ען מנוע 1.2 טורבו וצריכת הדלק הממוצעת שלי על פני 20k היא 1/16, ולפני כן הייתה לי סוזוקי ליאנה ששקלה פחות עם מנוע 1.6 וצרכה 1/11

SUZUKI CROSSOVER TURBO 2017

Alpine

spg-17cs

Hertz Hi Energy 250

HERTZ HCP 4

פורסם

נפח מנוע ומשקל הם לא הפקטור היחיד. יש גם אופי עבודה של מנוע ותיבות הילוכים שונות. כמובן שגם לאופי הנהיגה תפקיד חשוב.

פורסם

התשובות החד משמעיות שנתנו נשמעות משכנעות אבל הן פשוט לא נכונות.

יש לי הרבה דוגמאות של נתונים רשמיים לגבי אותו מנוע אטמוספירי למול מוגדש והמסקנה - מנוע מוגדש גם יותר חזק, גם ביצועיו עדיפים וגם יותר חסכוני בדלק

לפי נתוני יצרן.

ההסבר פשוט - הנצילות יותר טובה , יש פחות הפסדי אנרגיה.

מה שנכון ומטעה אנשים רבים - יצרנים לא מעטים החליפו מנועים גדולים ואטמוספריים במנועים שונים לגמרי מוגדשים קטנים יותר בנפח ולעיתים ההספק נשמר זהה וצריכת הדלק לא השתפרה , אבל זו לא הייתה השאלה.

פורסם

הייתי כמעט 7 שנים עם אימפרזה 1500 שעשתה 1/7 ביום טוב ( נהיגה רגילה , לא התגרזנות) והיום אני עם A1 מוגדשת 1.4 ועושה 1/13 עם רגל נדיבה על הגז ומזגן.

פורסם

ההבדל העיקרי הוא בכך שמנוע מוגדש גמיש בהרבה ממנוע אטמוספרי, ואין צורך בסל"ד גבוה על מנת להפיק ביצועים נאותים.

מנועי ה TSI של פולקסווגן "יודעים" לצרוך הרבה דלק כשלוחצים אותם, לא פחות ממנוע אטמוספרי, אם לא יותר.

קצת קשה להשוות מכונית עם תיבה פלנטארית למכונית עם תיבה רובוטית דו מצמדית, מאחר ובאחרונה אין ממיר מומנט, בזבזן אנרגיה מובהק.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם (נערך)

חשבתי שסגרנו את הקושיה הזו בת'רד הזה,

"יותר חיכוך פנימי במנוע בנפח ומספר צילינדרים גדול יותר"

ונצילות גבוהה יותר בגלל שימוש בגזי הפליטה.

זאת אחת הסיבות מדוע מנוע חשמלי עדיף על כל מנוע שריפה פנימי, או כל מנוע מבוסס חיכוך ואטימה.

עריכה אחרונה על ידי proxima
פורסם
מטרת הטורבו היא לדחוף יותר אוויר מהלחץ האטמוספרי, למה צריך יותר אוויר? כדי שיהיה אפשר להכניס יותר דלק וככה לקבל יותר הספק.

מכיוון שהמטרה היא לאפשר הכנסת יותר דלק מנוע טורבו לא יכול להיות יותר חסכוני ממנוע מקביל ללא טורבו.

מה שכן אפשרי זה להחליף את המנוע האטמוספרי במנוע טורבו קטן יותר באותו הספק (למשל מנוע VAG שהיה 1.6 עם 105 כ"ס והוחלף ב-1.2TSI עם אותו הספק).

הגישה של מנוע קטן ומוגדש על פני מנוע גדול אטמוספרי גדול יותר נובעת בעיקרה מהעובדה שרק במקרים מסויעמים ומעטים אנו צריכים להפיק הספק/מומנט מכסימלי, ובממוצע ניתן להפיק הספק מספק לנסיעה אשר מאפשר חיסכון בדלק במנוע מוקטן.

פורסם

בהחלט, רוב חיי המנוע הוא מבלה בסל"ד נמוך יחסית (שם מנוע קטן מבזבז פחות דלק) וצריך להוציא הספקים נמוכים יחסית (שוב פחות דלק).

במקרים המעטים יחסית שבהם צריך הספק גבוה נכנס הטורבו לפעולה (או לפעולה יותר מאומצת) ומאפשר את אותו הספק שקיבלנו במנוע הגדול.

בכל מקרה השאלה יכולה להתחלק לשני חלקים:

1. אותו מנוע עם ובלי טורבו (הספק שונה) - למשל מנוע ה-1.6 של BMW/PSA שמצא את עצמו במיני, פיג'ו וסיטרואנים, במיני ONE הפיק 90 כ"ס בקופר הפיק 120 כ"ס ובקופר S הופיע עם טורבו והפיק 175 כ"ס, מן הסתם בהשוואת צריכת דלק הקופר צרכה פחות מהקופר S.

2. אותו הספק עם מנוע קטן יותר - הדוגמא של VAG (שכוללת גם את האוקטביה של פותח השרשור), היה מנוע 1.6 אטמוספרי שהוציא 105 כ"ס, הוחלף במנוע 1.2 טורבו שמוציא גם הוא 105 כ"ס.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...