Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4279 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

אני מחפש לקנות רכב משומש באזור ה 20-25K ש"ח עם קילומטראז' כמה שיותר נמוך משנת 2005 ומעלה.

חזרתי הרגע מבדיקה ראשונית של אופטרה 2008 ואשמח לשמוע את חוות דעתכם בנוגע לרכב ובנוגע למחיר:

1. הרכב עבר כמעט 85,000 ק"מ.
  2. הרכב בבעלות של עולה חדש שעלה לארץ לפני 3 שנים וקנה את הרכב מליסינג (אוויס) עם 50,000 ק"מ. בעל הרכב פגש אותי מתחת לבית שלו,ואחרי ש"ביליתי" איתו קצת יותר משעה - נראה שהוא מאוד אמין.
  3. הרכב התאמץ מאוד להתניע. המצבר ישן והוחלף לפני 3 שנים לפני שהוא קנה את הרכב.
  4. גם הצמיגים הוחלפו לפני 3 שנים. למרות שהסתכלתי עליהם, לא היה לי כ"כ ברור איך לבדוק האם הם בסדר או לא.
  5. טסט עד פברואר 2015.
  6. על הטמבון האחורי, על מכסה המנוע, ועל הגג יש קילוף די רציני של לק, אבל הצבע נראה בסדר. על מכסה המנוע יש כמה נקודות של חלודה.
  7. לקחתי את הרכב לסיבוב בתוך העיר וגם קצת על כביש 4 - נוסע טוב - מאיץ, בולם. בסיבוב ההגה עד הסוף אין תיקתוקים.
  8. חלונות חשמליים, מזגן קור/חום, כיוון מראות צד חשמלי, וישרים ומים - הכל בסדר.
  9. הרכב נראה שמור למדי מבפנים.
  10. הרכב טופל ב 3 שנים האחרונות לא במוסך רשמי. ראיתי קבלה על ביצוע טיימינג ב 60,000.

במודעה ביד 2 הוא ביקש 22,000. הסכים לרדת ל 21,000 במקום.

אשמח לעצתכם בנושאים הבאים:

1. עד כמה קילוף הלק הוא בעיה - האם זה עלול לגרום בהמשך לחלודה? או שזה רק עניין אסטטי? כמה יעלה לתקן את זה?
  2. בנוגע לקושי בהתנעה - האם הבעיה היא אכן במצבר? או שיתכן שזה משהו אחר וחמור יותר?
  3. מהו מחיר הוגן עבור הרכב הזה בהתחשב בכל הנ"ל? מחיר מחירון לוי יצחק - בערך 27,000.

תודה רבה!

להלן צילום של דו"ח בדיקה של הרכב שבוצעה לפני קנייתה מהליסינג:

IMG_20141026_212005.jpg

עריכה אחרונה על ידי qball2
תוספת ביצוע טיימינג
פורסם

1. בעיקר אסטטי. קח בחשבון שזה יתפשט הלאה ואז יהיה "מאד לא אסטטי".

2. אם הסטרטר מסתובב היטב, והרכב לא מניע, כנראה שיש שם יותר ממצבר. אם הסטרטר "עושה טובה" שהוא זז, אז רוב הסיכויים שזה מצבר.

3. אין לי תשובה. מה שבטוח, במחיר הזה כנראה שתמצא אקזמפלרים שמורים יותר אם תחפש היטב. כמו שזה נראה, הבחור הקפיד על "תחזוקת שבר" לפי הספרים. ממש לא מתכון בריא לרכב הזה.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם (נערך)

למה אתה מסיק שהייתה תחזוקת שבר?

לגבי המחיר תסתכל ביד 2 בכמה נמכרים אותם רכבים באותו שנתון.

בכול מקרה אתה חייב לבצע בדיקה משלך ולא להיסתמך על בדיקה מלפני 3 שנים.

עריכה אחרונה על ידי yulianx

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יוליאן, אדם שקנה רכב מליסינג, נסע עליו 35K ק"מ, במשך 3 שנים, ולא טרח להחליף לו צמיגים, מצבר, וככל הנראה גם לא מרח עליו שכבת ווקס אחת במשך כל השנים הללו (מה שגרם לקילופים בלכה, שאינם אופיניים לתוצרת הקוריאנית בשנתונים המדוברים), לא יכול להחשב כאחד ש"שמר על הרכב".

לגבי המחיר- מאחר ו"צי הרכב" של העסק שלי היה מורכב מאופטרות החל מ2004, ובדיוק עד השנתון המדובר בשרשור (כשהן הגיעו לגיל 3 כבר הוחלפו בקרוז), אני מכיר את המחירים שלהן.

לא בדקתי ביד2, אבל קח בחשבון, שבין הASKING PRICE שרשום במודעות, לבין מחיר המכירה יש הבדל ניכר (וזה נכון לכל רכב).

פורסם

המצבר הוחלף לפני 3 שנים וכך גם הצמיגים,עכשיו הוא לפני מכירה ולא רוצה להשקיע במצבר זה הגיוני.

3 לצמיגין במידה והם לא יבשים גם לא חריג.

רוב באנשים לא מורחים ווקס וגם אם היה ווקס זה לא מבטיח 100 אחוז שהצבע לא ידהה.

לכן אמרתי שצריך לבצע בדיקה משלו.

דווקא כמו שאני מביןציש קבלות במשך 3 שנים רק לא ממורשה יבואן.

צביעה כללית עולה משהו כזה,תלוי בפחחות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
כמה לדעתכם אמור לעלות צביעת לכה לכל הרכב? (סדר גודל - זה אלף שקל או 5 אלף?)

אי אפשר לחדש רק את הלכה. מדובר בצביעה כללית.

פורסם

אין קשר בתחזוקת היופי של הרכב לתחזוקת מכנית.

למרות הקילומטר הנמוך רכבים כאלה נסחרים בזול,ניתן להוריד עוד אבל עד שלא תבדוק את הצד המכני במוסך אין טעם באמת לריב על מחיר.

פורסם

יש המון אופטרות,אם אתה כבר בעניין של הרכב הזוועתי הזה אז תחפש אחד שלא מתקלף.

לי הייתה אחת מ2006 עם מעל 150 אלף קילומטר והצבע היה במצב מעולה.

את שלי אגב מכרתי ב10 אלף לטרייד אין אז 20 זה נחמד לרכב הספציפי.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
אין קשר בתחזוקת היופי של הרכב לתחזוקת מכנית.

פשש. איזו קביעה חד משמעית. אני מניח שיש לך סימוכין/הסבר מנומק לנ"ל.

לי הייתה אחת מ2006 עם מעל 150 אלף קילומטר והצבע היה במצב מעולה.

כנ"ל. יותר מאחת. למעשה, יותר מ-4. כולן עשו ק"מ אסטרונומיים. כולן חנו רוב חייהן בשמש. אף אחת מהן לא היתה תחת ידו של חובב דיטיילינג פסיכי.

אף אחת לא התקלפה.

פורסם

נגיד ואתה בא לקנות רכב ממישהו מכנית הוא בסדר למה אבק על דשבורד ישבור עסקה או מכסה מנוע מתקלף ימנע ממך לקנות את האוטו?

זה חשיבה עקומה.

כל עוד אין תיקוני פחחות גרועים או נזק לשלדת הרכב כל רכב הוא אפשרות.

איזה נזקי צבע חמורים יכולים להיות רכב משנת 2008?

פורסם

בטח שימנעו.

אתה מבין שהוא צריך לצבוע עכשיו מכסה מנוע+גג(ירידת ערך)+פגוש אחורי.

שזה לפחות כמה אלפים אלא אם כן זה מעניין לו את האשך והוא ימשיך לנסוע ככה.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

אי אפשר לקבוע שבן אדם שלא שמר על האסתטיקה של הרכב גם לא שמר עליו מכנית, אבל זה הגיוני לחשוב שבן אדם שלא אכפת לו איך הרכב שלו נראה אז גם לא אכפת לו מהמצב המכני שלו. ולפי זה שהרכב בקושי מניע, צריך להחליף לו צמיגים, צבע, מצבר ואולי יותר מזה, אני די בטוח שהבן אדם לא שמר עליו. כנראה ללא טיפולים מונעים ובפעמים היחידות שהוא היה במוסך זה כאשר הרכב היה במצב של לא לנסוע ואז הוא נכנס למוסך {אבל זה רק השערה שלי}.

פות"ש, אל תשכח שאם אתה רוכש את הרכב, אתה תהיה חייב להכניס אותו למוסך לטיפולים שיעלו לך כמה אלפים ואם תרצה גם צבע לרכב זה יעלה לך עוד 5K.

לפי דעתי, תמשיך הלאה בחיפושים.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

"זה הגיוני לחשוב שבן אדם שלא אכפת לו איך הרכב שלו נראה אז גם לא אכפת לו מהמצב המכני שלו. "

מאיפה לקחת את זה?

אני מודיע לך ששני הרכבים שלי הם במצב מכני מעולה, והחיצוני לא מעניין אותי בכלל.

אני לא הולך להשקיע בצבע,פוליש או ווקס כאשר דקה אחר כך מישהו יפתח דלת בחניון וישיאיר לי סימן.

ככה טוב לי.

שוטף את הרכב מאבק פעם ב.. וזה הכל.

מציע לך לא לעשות הכללות, בדרך כלל זה לא נכון.

סלע

פורסם

אם אני שוטף את האוטו פעם בשנה אני מרגיש שממש נסחפתי. מצד שני התחזוקה המכנית היא ללא פשרות.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

• תוכן חדש...