Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חשבון חיסכון ומיסים.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4253 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב

אני בדלימה, בארץ יש לי חשבון אשר אינו פעיל (לא מעביר כספים לחשבון).

לאחרונה עלתה לי המחשבה להעביר סכום מסויים מהחשבון השווצרי לישראלי, ולהפוך את החשבון לחשבון חיסכון ( התיכנון לעשות הפתעה להורים ולשפץ להם את הדירה בעוד כשנתיים שלוש), ופשוט כל חודש להעביר את אותו סכום.

האם אני צריך לשלם מיסים בארץ על הכסף שאני מעביר? האם אני חייב להצהיר לגבי הסכום? אני לא רשום יותר בתור תושב,

ולכן אני לא משלם מסים, האם זה יכול להשפיע במידה מסויימת?

תודה לעוזרים.

פורסם (נערך)

ראשית כל תבדוק אם יש אמנת מס בין המדינה שהנך נמצא(שוויץ?) לבין מדינת ישראל.

(אכן יש מצאתי לך)

http://www.finance.gov.il/hachnasot/swiss.pdf

יתכן בבנק בארץ ידרשו ממך לפתוח קרן חסכון ע"ש ההורים שלך במטרה לדעת בשביל מה הכסף ולמה ולמי הוא מועבר, על אף כמה וכמה שאינך תושב הארץ.

עריכה אחרונה על ידי Badi_Mami
פורסם
תשמור את הכסף שם. הריביות בארץ מגרדות את ה-0

רוב העולם יישר קו.

הריביות בשוויץ כבר מזמן גרועות יותר מהארץ,

ולאחרונה החלו גם להפציץ בעמלות שלא היו בעבר, בדיוק כמו פה, אבל בפרנקים שוויצרים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני לא מתייחס להיבט המיסוי.

בהיבט הבנקאי אין שום בעיה שתעביר מדי חודש סכום X לחשבון שלך כאן, ותחסוך את הכסף. אתה לא חייב דין וחשבון לאף אחד. אתה מצהיר בבנק בארץ שמקור הכסף הוא מחשבון שלך, מקסימום מצלם דף חשבון ותלוש שכר שיראו שאתה עובד וזה החשבון שלך וזהו.

אבל זה לא הכל - על כל העברה שכזו אתה תשלם עמלת העברה גם בארץ וגם בשוויץ, ואם תרצה להמיר את הכסף לשקלים תשלם גם עמלת המרה וכל העמלות האלה יוציאו לך את החשק לחסוך כאן.

יש לך שתי אפשרויות - או לסגור מראש עם הבנק כאן בארץ על עמלות נמוכות מהרגיל, אבל עדיין זה יעלה לך לא מעט, וגם בשוויץ, או לחסוך את הכסף בשוויץ וכשתרצה לעשות שיפוץ לבצע העברה של מלא הסכום.

אפשרות נוספת היא לחסוך בשוויץ וכשאתה מגיע לביקור בארץ להביא איתך מזומן בסכום המותר בחוק, להמיר אותו בצ'יינג' בארץ, ולהפקיד שקלים בחשבונך.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

תודה על התגובות

יש לי חשבון חיסכון פה בשוויץ, בכסף הזה אני לא מתכוון לגעת, הכוונה היתה להעביר ישר מהחשבון עו"ש, לחשבון בארץ.

לבוא לארץ עם 200 אש"ח במזומן עלול לגרום לי לבעיות

פורסם (נערך)

אז תעשה העברה אחת, אבל קודם לביצוע ההעברה, תסגור עם הבנק בארץ את עניין העמלות.

בנוסף - מתוך אתר רשות מיסים:

אם אתה נכנס לישראל או יוצא ממנה, עליך לדווח על

כספים שעימך, כלהלן:

כספים - מזומנים, המחאות בנקאיות, המחאות נוסעים.

הסכום חב הדיווח הוא 100,000 ש"ח ויותר )סך כל שווי

הכספים שבידיך(.

http://taxes.gov.il/customs/PersonalImport/Documents/CustomsReturningPassanger.pdf

עריכה אחרונה על ידי discoTD5

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
תודה על התגובות

יש לי חשבון חיסכון פה בשוויץ, בכסף הזה אני לא מתכוון לגעת, הכוונה היתה להעביר ישר מהחשבון עו"ש, לחשבון בארץ.

לבוא לארץ עם 200 אש"ח במזומן עלול לגרום לי לבעיות

למה בעיות ? מה אתה גנב ?

אני מציע שלפני שאתה רץ לעשות העברות או כל דבר אחר, כדאי שתתייעץ גם עם הבנק שלך וגם עם הבנק הישראלי (למרות שבכל מקרה ירצו לזיין אותך בעמלות כאן) ותחליט בעצמך מה טוב יותר בשבילך - בלי כל קשר לעניין העמלות. כדאי שתשאל גם מה הסכום שאתה *כן* יכול להביא במזומן "בלי להסתבך" כי יכול להיות שזה ישתלם לך להביא את הסכום בכמה נגלות (אם אתה מגיע לביקורים כאן) מאשר לעשות העברות.

בכל מקרה תיקח את העיצות שנותנים לך בבנק בערבון מוגבל, כי בחלק גדול מהמקרים הם לא תמיד ירצו לחסוך לך בעלויות, כי האינטרס שלהם - כמו כל עסק - זה להרוויח מהעמלות האלו.

מבחינת מטבע, הליש"ט חטפה סתירה רצינית מאיזור 8/2012 ועד ל 9/2013, שם היא איבדה בערך 1 ש"ח (מ 6.4 שח לליש"ט, לאיזור ה 5.4 ב 8/2013) כאשר הירידה המשמעותית הגיע תוך חצי שנה (ב 3/2013) ל 5.5 ש"ח לליש"ט. מאז היא מתאוששת באיטיות (עולה ויורדת, אבל בהסתכלות רחבה היא עולה).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הבחור בשוויץ, כך שהתנודות של הליש"ט פחות מעניינות אותו , יותר יעניין אותו התנודות בפרנק השוויצרי מול השקל

ולדעתי אם אתה מגיע פעם בשנה , שנתיים לארץ, תביא אתך את הכסף במזומן (אם מגיעים שני אנשים , כל אחד יכול להביא את הסכום ) , ותפקיד בארץ אחרי המרה בציינג (השער שם יהיה טוב יותר מהבנק ) ותפקיד את המזומנים בבנק.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

רק לי זה נשמע הזוי שיותר זול להדפיס שטרות של כסף, להוביל אותם בטיסה, להמיר אותם שוב (=להדפיס אותם שוב) ואז להפקיד אותם בבנק (=זמן עבודה של פקיד אנושי) כשבמקום זה פשוט אפשר לשלוח כמה ביטים דרך האינטרנט?!

בחיי שאני לא מבין את עניין העמלות כאן. וככה רוצים לעודד אנשים להפחית שימוש במזומנים?!

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אתה גנוב

מישהו צריך לממן את השכר את המיזוג את את את את את

עמלות עוזרות לבנק להתגבר על כך.

פתח חשבון חיסכון בשוויץ לשם תפקיר את הכסף מדי חודש

כאשר מועד ההפתעה מגיע ברר מה הדרך הזולה לעשות זאת אם בהעברה אם במזוודה.

כל הכבוד להפתעה עצמה. ילד טוב.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

תודה על התגובות, כרגע נכנסתי הביתה.

לגבי טיסה עם מזומן, צריך לדווח לרשויות פה בשוויץ ובארץ (לפי דעתי גובים על זה מס מסויים).

יש לי חשבון בשוויץ, כמובן עו"ש וחשבון חיסכון, אבל אני לא רוצה בכלל לגעת בהם (העברת כסספים כזאת או אחרת גוררת אחריה מיסים).

אני חשבתי לקנות מניות בסכום הנ"ל, ולמכור אותן בארץ לחשבון הישראלי, האם אפשר לבצע את זה?

לגבי להסתובב עם מזומן בסכום הזה, זה מפחיד אותי, אני לא אוהב את האמת בכלל להסתובב עם הרבה מזומן עלי.

בעבר פתחתי חשבון במיוחד בשביל זה פה בשוויץ (דרך UBS), אבל העמלות היו גבוהות מדי ולא היה משתלם.

פורסם

לגבי הרשויות בארץ - כפי שרשמו לך עד 100K ש"ח אתה לא חייב דיווח לאף אחד ואין שום מס, זה כסף שלך.

תביא כל פעם 90K וזהו. חוקי וחינם.

לגבי החוקים בשוויץ לגבי יציאה עם סכומי מזומן - אין לי מושג, טעון בירור. אל תעבור על החוק.

לחלופין אם אתה נרתע מלהסתובב עם מזומן בכאלו כמויות (אני הייתי פוחד), אתה יכול לעשות העברה בנקאית אבל:

1. אני ממליץ על העברה בודדת ולא כמה העברות, יש עמלה לא קטנה פר העברה שאינה באחוזים.

2. לסגור מראש עם הבנק בארץ מה הם יקחו בעמלות, ולגבי שער ההמרה לש"ח.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

ואגב אם אתה מביא מזומן אז אני מציע לך לברר מראש איך יהיה לך יותר כדאי להמיר אותו.

ייתכן שתקבל שער יותר טוב אם תמיר אותו לאירו עוד בשווייץ, ובארץ תמיר בצ'יינג' מאירו לשקל. האירו מאוד סחיר בארץ והצ'יינג'ים נותנים שערים הרבה יותר טובים (מרווח קטן) מאשר על פרנקים.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תוכן חדש...