Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4288 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני טס בקרוב לארה"ב לתקופה קצרה, כאשר במשך שבוע אני אהיה שם עם רכב ואטייל בטבע/אחפש כלה.

כרגע ההזמנה שלי היא לרכב מסוג פורד פוקוס (או רכב דומה) דרך חברת דולר (ההזמנה בוצעה דרך rentalcars), כאשר המחיר הוא כ-270 דולר כולל ביטול השתתפות עצמית, GPS וכדומה.

אני שוקל להשתדרג ולהזמין מוסטנג קבריו, או רכב דומה לו (זאת האפשרות היחידה ב-rentalcars לרכב מסוג זה), גם כן דרך חברת דולר, כאשר המחיר במקרה זה (כולל ביטול השתתפות, GPS) יעמוד על כ-400 דולרים.

 

האם יש כאן קאצ' כלשהו? על הנייר העסקה נראית משתלמת (תוספת של קצת יותר מ-400 ש"ח לשבוע עבור רכב חזק משמעותית, בהנחה ומדובר בגרסת ה-3.6 ליטרים), אבל האם יש משהו שאני לא לוקח בחשבון?

דבר שני, חלק ניכר מהזמן אני אטייל כשכל הציוד שלי נמצא בתא המטען (בתקווה שהוא ייכנס לשם), והרכב עומד לו בחניון של איזה פארק לאומי/אגם/מסלול בטבע. האם רכב כזה עלול למשוך תשומת לב או "צרות"? אני אומנם אטייל במקומות מתוירים יחסית באריזונה/יוטה, אבל עדיין קיים החשש.

 

אגב, בדקתי ישירות דרך כל מיני חברות כמו אוויס, הרץ, אלאמו וכדומה, אבל אני משער שמכיוון שאני לוקח את הרכב בוגאס ומחזיר בפיניקס, ההצעות לא היו משתלמות לרוב (בחלק מהמקרים לא הייתה בכלל אפשרות לשכור רכב ספורטיבי עקב כך).

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם

זה לא רכב שמושך תשומת לב בארה"ב. בשביל הפרש המחיר לך על זה בלי לחשוב פעמיים.

אם תמצא כלה אז בכלל, היא לא תתן לך לשכור כזה בעתיד כי זה מפזר את השיער.

מבחינה דינמית הרכב לא כזה להיט, חציתי איתו את פלורידה, כבד.

  

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

 

פורסם
בדקתי ישירות דרך כל מיני חברות כמו אוויס, הרץ, אלאמו וכדומה, אבל אני משער שמכיוון שאני לוקח את הרכב בוגאס ומחזיר בפיניקס, ההצעות לא היו משתלמות לרוב (בחלק מהמקרים לא הייתה בכלל אפשרות לשכור רכב ספורטיבי עקב כך).

נתחיל בזה שמחיר נמוך לא תמיד מעיד על קאץ' אלא נובע מזמינות מלאי, כך למשל קולגה שלי שכר בזמנו טנדר ניסאן V8 ב-22 דולר ליום ואני התניידתי על טיגואן ב-32 במשך תקופה. זה תלוי בסטייט ובחברה ומושפע מעוד הרבה גורמים אחרים שאין טעם לחפש בהם הגיון.

 

ספציפית דולר ידועים בהצעות זולות שהופכות ליקרות יותר ברגע שאתה מגיע לסניף (ואז לך חפש...), כמו גם בנטיה לשים צמיגים שונים על אותו סרן ושאר תרגילי ליסינג ישראלי. בהרץ/אוויס/באדג'ט לא נתקלתי בזה, הם היו תמיד מעט יקרים יותר אבל זה היה המחיר הסופי וגם התחזוקה של כלי הרכב הייתה טובה בהרבה. המסקנות הנ"ל הן מנסיעת עבודה של שלושה חודשים בארה"ב שכללה 6-7 השכרות לתקופות שונות במקומות שונים ובאופן עצמאי, כך שזה מדגם מייצג למדי. למי שנוסע מישראל אני ממליץ באופן גורף להזמין דרך "אופרן", למרות שאישית אינני אוהב לעבוד עם מתווכים.

 

מוסטנג שתקבל בהשכרה הוא לא רכב ספורטיבי אלא רק נראה כזה ובעיקר מגביל אותך בנוחות העמסת מטען ונוסעים. כנ"ל לגבי מיני, ג'יפ ושאר מכוניות שנראות קצת מעבר לסטנדרטי בתמונות - ברוב המקרים זו תהיה גרסה חלשה וצולעת של הדבר האמיתי שגם תשלם עליה יותר וגם לא תהנה ממנה כראוי. אתה יכול לבנות על כך שכל נזק שתעשה לרכב כזה יעלה לך יותר מאשר במכונית רגילה, וכך גם ביטוח הכולל ביטול השתתפות עצמית. אם הנסיעה שלך עוברת בווירג'יניה, אתה תהפוך למגנט ממל"זים, הם אוהבים לתפור תיירים על חריגה של 0.17 קמ"ש מהמותר ועושים לשווייץ בי"ס בקטע הזה.

 

מנסיון שלי ושל קולגות בארה"ב, התמורה הכי טובה לכסף היא בד"כ בקטגוריית הפולסייז (ניסאן אלתימה, טויוטה קאמרי וכו') בה יש סיכוי טוב לקבל מכונית עם כל האבזור האפשרי במחיר משתלם, במיוחד אם שוכרים לשבוע ומעלה. העובדה שזה נמצא באמצע סקלת המחירים משאירה לך גם מרחב תמרון סביר למקרה שיהיה במלאי רכב מעניין יותר - בצורה כזאת שכרתי בהזדמנויות שונות פולקסוואגן טיגואן, מיני קאנטרימן ושברולט קרוז טורבו LTZ. הקאמרי שלא רציתי לקחת התגלתה לבסוף כמכונית נהדרת שמתאימה לכבישי ארה"ב ולנסיעות ארוכות כמו כפפה ליד, שמעתי שקיה אופטימה ופורד פיוז'ן (מונדאו) עושות עבודה עוד יותר טובה. בדולר תמצא באותה קטגוריה גם את השברולט מליבו החדשה.

 

נקודה אחרונה: מזג אוויר. בדוק לאן אתה נוסע ומה צפוי שם, הדבר האחרון שאתה רוצה לעשות זה להיתקע בקבריולט כשבחוץ יורד שלג או ברד. (למרות שבנוואדה ואריזונה זה לא סביר)

 

נסיעה טובה.

פורסם

על מה הם כבר יכולים לחייב אותי בסניף במידה ובהזמנה ששילמתי רשום שזה כולל GPS, ביטוחים מסוג CDW, TP, מיסי נמל ומיסים מקומיים וכן כי אין חיוב עבור החזרה בסניף אחר?

בשאר החברות שציינת או שאין אפשרות לשכור רכב "ספורט" (כמו שכתבתי, אני מניח שזה בגלל שאני מחזיר בסניף שונה מהסניף ממנו אני אוסף את הרכב) או שזה יוצא הרבה יותר יקר.

 

לגבי הרכב עצמו - אני נוסע לבד, אז ענייני שימושיות פחות מטרידים אותי (יש לי מזוודה אחת גדולה שאמורה להיכנס לתא המטען ועוד תיק גב שיהיה תמיד עליי), וחשבתי לקחת רכב מעניין בשביל החוויה וההנאה מנהיגה עד כמה שניתן (אין לי צורך ברכב גדול ומאובזר בשביל שבוע ימים).

ואני לא סגור על המוסטנג קבריו (אני מעדיף בכלל קופה), פשוט זה הרכב הכי קרוב בהיצע שאיכשהו מתקרב לרכב ספורטיבי, לפחות מבחינת המנוע (3.7 ליטר, 305 כ"ס וכדומה).

×
×
  • תוכן חדש...