Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4308 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני חודשיים קניתי רכב חדש הונדה סיוויק 2004 LS

סאנרוף ספויילר וג'אנטים מהחברה והפנים הוא צבע קרם

מבחינה מכנית :

יד 2

ק"מ 157.000 בעת הרכישה

שאסי נקי

ב155 אלף הוחלפו ברקסים + רפידות + בולמים

ובוצע טיפול של שמנים פילטרים וכו'

כמה שאלות:

1.לפני שיתחיל החורף מה מומלץ לעשות:

יש צמיגים חדשים + מגבים שטוחים חדשים.

2. המי רדיאטור הם מים רגילים והרכב היה אצל היד ה2 כשנתיים ללא שום בעיה

אני הספקתי כבר לבצע כמה נסיעות לצפת [גר ביבנה] ולא הייתה לי שום בעיה המנוע

בסדר גמור לא מתאמץ ולא מתחמם תמיד מתחת לחצי.

האם כדאי להמשיך באותו הקו או לקחת "סיכון" ולעשות ניקוז ולשים מים ירוקים ?

כי שמעתי כמה וכמה סיפורים על כך שברגע שאני יחליף למים ירוקים לאחר זמן ארוך שהיו

מים רגילים יתחילו לי סתימות.

3. הטיפול הבא הוא ב 165 אלף [כרגע אני על 160.700] מה הדברים הכי חשובים

שיש לבצע בטיפול הזה ועל מה אפשר לוותר או יותר נכון אין טעם לשלם הון ?

[ לדוגמא פתיחת בתי גלגלים ובדיקת הברקסים לבד עולה 220 שקל בהונדה].

אני מטפל רק במורשה לאחר ניסיון גרוע עם הרבה מאוד חאפרים ובמורשה אולי משלמים יותר

אבל הראש שקט מניסיון של שנים גם במאזדות וגם ביונדאי.

jn23X2.jpg

uSLQZ9.jpg

7DBVb8.jpg

QfWVha.jpg

פורסם (נערך)

דבר ראשון. מים יעודים לרכב זה הבסיס לתחזוקה נכונה.

ברר לגבי התקן שהיצרן ממליץ והחלף, זה קריטי וחשוב.

אל תדאג, סתימות יהיה לך רק מהאבנית שיש במים מהברז.

לגבי הטיפול 165K ברר מה צריך להחליף, ישמחו להגיד לך על זה במוסך המורשה,

עד כמה שאני זוכר, זה טיפול קטן. רק שמנים ופילטרים - חשוב להתעקש להשתמש רק בנוזלים וחלקים מקוריים שמאושרים ע"י היצרן!

אדם ששם מי ברז ברכב שלו כנראה הקשיב לכל מני "מומחים" בתחום,

הייתי הולך על בדיקה כוללת של נוזלים ברכב. אם הצמיגים סינים (והם כנראה כן) הייתי בודק את מצבם גם. (חדשים? בני כמה? סדקים? יבשים?)

עריכה אחרונה על ידי HenzTDI

Golf MK4 TDI 1999

פורסם

אני נוסע על כזאת כבר שנה וחצי, מהניסיון שלי זה רכב שדורש תחזוקה נכונה. היא מרגישה חיה ונושמת הרבה יותר טוב אחרי כל טיפול. שמח שהרכבת עליה מישלין, כי זה רכב בסך הכל די מהנה לנהיגה והצמיגים משנים את תחושת הנהיגה ותגובת ההיגוי בצורה דרסטית!

ד"א זה הרכב היחיד עם תגבור הגה אלקטרוני שהרגשתי בו פידבק איכותי. בדגם שלך יש הגה הידראולי או חשמלי? הם נמכרו גם וגם.

תשמור על ניקיון המנוע, החלפת שמן כל 10 אלף ק"מ, לא 15. ואם דוושת הגז מעט דביקה בתחילת המהלך אז תבקש ניקוי מצערת. אני עשיתי ניקוי די חובבני (גם כתבתי על זה פוסט פה בפורום) ונשימת המנוע השתפרה פלאים! המוסך התנגד לביצוע הניקוי בטענה שהכל בסדר עם האוטו. וד"א, אם יגידו לך משהו על החלפת מסנן מזגן ב150 שקל, תוותר! המסנן נמצא מאחורי תא הכפפות ולוקח דקה בדיוק להחליף.

תתחדש, תהנה ממנה, ותשמור עליה!! :)

פורסם

היתה לי כזו 2004 אחלה רכב שבעולם. תתחדש ותהנה, בדוק מתי הוחלפה רצועת טיימינג ושמן גיר ואם לא מומלץ לבצע החלפה.

אני טיפלתי בהונדות שלי במורשה הונדה באשקלון והייתי מאוד מרוצה.

פורסם

אם הרכב נוסע על מים מהברז, לך תדע איך טיפלו בו אם בכלל, אם לא ידוע לך על טיפולים ואין היסטוריה, תתחיל מיישור קו החלפה של המים לנוזל קירור,שמן מנוע,פילטר שמן מנוע,פילטר אוויר,פלאגים,שמן ברקס,תבדוק מה המצב של הרפידות ברקס, תברר מתי עשו טיימינג אם בכלל, כולל החלפת משאבת מים,שמן גיר לא יודע אם מומלץ להחליף ברכב הזה אולי עדיף לא לגעת(בלי להלחיץ שמעתי שלהרבה הלך הגיר עוד לפני 150 אלף ק''מ ברכב הזה)

בהצלחה.

פורסם

זה פשע לשים מים מהברז, הזנחה מעצבנת. לדעתי צריך לשים מים רגילים רק לצורך בדיקה בלחץ או בזמן שיש בעיה והלקוח יכול להמשיך לנסוע עם האוטו אז בינתיים ממלאים לו מים רגילים עד שיבוא לטיפול.

לא מבין איך אפשר לנסוע עם מים רגילים כחלק מן השגרה.

לדעתי תעשה לה עוד מעט טיפול, תחליף פילטרים שמנים ופלאגים וכל מה שאמרו פה, רק בשביל הראש השקט אם אין היסטוריה ויש מים רגילים ברדיאטור...

פורסם

קניתי את הרכב יד שנייה כאשר יש תיעוד החל מ2004 עד 2009 במוסך מורשה הונדה לא זוכר את המיקום

ומאז אין היסטוריה אם כי היד השנייה הביא לי קבלות על כך שהצמיגים + בולמים + ברקסים ורפידות הכל הוחלף שבועיים לפני שקניתי את

הרכב וטסט נעשה חודש אחד לפני.

פורסם (נערך)

זו בעיה שככה אין היסטוריית טיפולים אפילו במוסך רגיל, אתה לא יודע מה החליפו ומה לא במיוחד שיש מי ברז במערכת הקירור.

קח את הרכב וגש איתו לכמה מוסכים מקצועיים לקבלת הצעת מחיר, אפילו במורשה של הונדה (אפילו לכמה נוסעים מורשי יבואן, גם בניהם יהיו הבדלים במחיר) ותסביר להם את המצב.

תאפס את הרכב כמו שצריך ותתחיל לטפל בו אתה לפי הנחיות יצרן כדי שישרת אותך עוד המון שנים.

עריכה אחרונה על ידי itamarg
  • תוכן חדש...