Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4298 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום,

אני מתעניין ברכישת רכב יד שניה באזור ה - 40 K (ניתן לעשות מתיח קלה אם יש צורך) , חשבתי בכיוון של רכב מיני חסכוני ואמין עם מה שיותר להנות ממנו ברמה של חווית נסיעה. ברור לי שרכבי ספורט אמיתיים יספקו את ההנאה אך על חשבון דברים אחרים.. , בכל זאת ברצוני לטעום מה שיותר מעולם הנהיגה מה שיותר במגבלות שציינתי. לאחר קריאה ובחינת אופציות מסוימות חשבתי ללכת על קיא פיקנטו ידנית בנפח 1.2 , האם תוכלו להציע אלטרנטיבות שיענו טוב יותר על הרצונות שלי? , אם לא מה אתם חושבים על הקיא הזאת והאם נראה לכם שתתאים למבוקשי?

בברכה ותודה רבה,

דופו

פורסם

מה הרצונות שלך מהרכב? כמה אתה מתכוון לנסוע ביום? אתה נוסע לבד או עם עוד נוסעים בדר"כ?

אם אתה נוסע מעט כל יום אז פיקנטו יכולה להיות טובה בשבילך.

אם אתה נוסע הרבה אז הפיקנטו לא חסכונית ולא נוחה ממש לנסיעות ארוכות.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

תודה על התגובה אוהד.

בדף התונים טכניים מצאתי את הנתון הבא לגבי תריכת דלק : ממוצע" 21.2 ק"מ/ל' - האם זו נחשבת לצריכה שאינה חסכנונית בהשוואה למתחרות באותה קטגוריה?

הרצונות שלי מהרכב הם מה שיותר חוויות נהיגה: יכולות דינאמיות, יכולות לבצע נהיגה קצת נמרצת, קצת כוח מתי שצריך והעברה טובה קשר בין האספלט לנהג - אינני מכיר את המונחים המקצועיים מווה שהצלחתי להסבר פחות או יותר

הרכב לא יעבור מרחקים ארוכים ביום יום, אבל כן ארצה שיהיה חסכוני בצרכת הדלק (לא חובה שיהיה החסכוני ביותר בקטגוריה,אבל חסכוני, כן.)

נוסע בדרך כלל לבד, אבל לפמים יצטרפו אנשים, בשעות הפנאי יותר.

פורסם

זו צריכה מהנתונים של היצרן - זה לא באמת במציאות ככה.

כמו שהם מודדים צריכת דלק מחוץ לעיר במהירות של 90 קמ"ש קבועה, בלי מזגן ובלי התנגדות הרוח. (לא מציאותי בעליל) כנס לאתר KML ותבדוק שם מה צריכת הדלק האמיתית.

לא נהגתי על הפיקנטו כך שלא יכול להתבטא לגבי הנושא של ההתנהגות.

אני יודע שהדרישות שלך קצת מתנגשות - התנהגות בדרך כלל לא תגיע ברכב זול וחסכוני.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

תודה דור, טוב לדעת.

אם יש לך מה להוסיף בעניין רכב שיכול להיות מותאם לבשות שלי זה יכול להועיל גם כן.

תודה

פורסם

שלום דופו,

קיה פיקנטו 1.2 ליטר ידנית חדשה עולה כ-75 אלף ₪. היא הגיעה לארץ רק לפני שנה כך שגם רכבים משומשים (אם קיימים בשוק) לא יכנסו למסגרת התקציב שהגדרת. בתקציב שלך כן תוכל אולי למצוא את גרסת ה-1.0 ליטר הידנית, שנמכרה כאן משנת 2011. הגרסה הזו קצת חלשה יותר, 69 לעומת 85 כוחות סוס, והיא גם לא מגיעה בדגם ה"ספורט" עם ה-3 דלתות אלא רק בדגם הרגיל.

אם אתה בכל זאת רוצה מכונית קצת יותר חזקה בסגנון הזה שכן תתאים למסגרת התקציב שהגדרת תוכל לבדוק את שברולט ספארק. המכונית הזאת הגיעה ארצה מהיום הראשון עם מנוע 1.2 ליטר וגיר ידני. היא נחשבת לזריזה יחסית למכונית מיני וגם חזקה יחסית, עם 82 כוחות סוס. יש לה צריכת דלק מעולה והיא תיכנס לתקציב שציינת בקלות.

מקווה שעזרתי, אשמח לענות על שאלות נוספות,

מיטל מאלדן.

שלום לחברי הפורום,

אני מתעניין ברכישת רכב יד שניה באזור ה - 40 K (ניתן לעשות מתיח קלה אם יש צורך) , חשבתי בכיוון של רכב מיני חסכוני ואמין עם מה שיותר להנות ממנו ברמה של חווית נסיעה. ברור לי שרכבי ספורט אמיתיים יספקו את ההנאה אך על חשבון דברים אחרים.. , בכל זאת ברצוני לטעום מה שיותר מעולם הנהיגה מה שיותר במגבלות שציינתי. לאחר קריאה ובחינת אופציות מסוימות חשבתי ללכת על קיא פיקנטו ידנית בנפח 1.2 , האם תוכלו להציע אלטרנטיבות שיענו טוב יותר על הרצונות שלי? , אם לא מה אתם חושבים על הקיא הזאת והאם נראה לכם שתתאים למבוקשי?

בברכה ותודה רבה,

דופו

פורסם

שברולט ספארק תוכל כנראה לענות לדרישות שלך. בתקציב הנתון תוכל לרכוש אחת משנת 2011/2012 היא מגיעה עם מנוע 1.2 ומספקת ביצועים טובים למדי במקביל לצריכת דלק שיכולה להגיע גם ל-19 ק"מ לליטר ויותר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

צריכת דלק זה דבר מאוד דינאמי, כמובן שלעולם אי אפשר להגיע לנתוני היצרן כי הצריכה שהם רושמים זה בתנאי מעבדה ואנחנו לא נוסעים בתנאי מעבדה.

אישית הייתי לוקח פונטו איבו/גרנדה, הרכב מאוד אמין, מרווח ונוח לנסיעה, חסכוני ואחזקה זולה עם תא מטען לא קטן בכלל יחסית לסופרמיני.

יש גם את הסיריון שהוא אותו כנ"ל לגבי הפונטו, הרכב אמין וזול לאחזקה אבל לדעתי הוא נראה כמו קופסא.

הייתי מוסיף גם סוויפט אבל בתקציב של 40K תקבל סוויפט מקומטת.

פורסם

כי זה רכב ספרטני, זול ופשוט מאוד.

ביחס לכל סופר מיני שניסיתי לנהוג בה, האלטו פשוט נחותה בהכול. בנוחות הנסיעה, בביצועים, באיכות של תא הנוסעים, בבידוד של תא הנוסעים, באבזור, בגודל תא המטען ותא הנוסעים, בבטיחות.

בזמנו כשהייתה לי גטס ושקלתי לקנות את האלטו, אחרי נהיגה אחת באלטו בעבודה, הבנתי שהרכב הזה לא בשבילי, הגטס הרבה יותר טובה ממנה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

תודה רבה על התגובות!

שאלה: אם להשוות את הספארק לפונטו איבו מי תהיה בחירה טובה יותר עבורי ?

חג שמח!

פורסם

הפונטו איבו מקטגורייה גבוהה יותר, אמורה להיות טובה יותר.

פורסם

אין מה להשוות. האיבו איכותית יותר, מרווחת יותר, נעימה יותר לנסיעה, גרסאות מאובזרות יותר...קטגוריה אחרת.

כמובן יקרה יותר לאותו שנתון.

פורסם

בתקציב הזה, אולי בתוספת של 5k בערך, תוכל להנות מפיאט בראבו 1.4 טורבו משנתון 2010. רכב אמין, זריז ומהנה לנהיגה בגרסת הסנסיישן כמובן.

מנוע המפיק 120 כ"ס ו21 קג"מ שזמינים כבר בסל"ד נמוך יחסית. גם צריכת הדלק טובה, בפעמים שלא תלחץ יותר מידי ותיסע רגוע יחסית תוציא בכיף

1:15.

• תוכן חדש...