Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4325 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום.

אני גר במקום שהתשתיות בו לא מי יודע מה טובים,בחורף יש די הרבה ניתוקים .

בחורף שעבר היו 7-12 ניתוקים בנס הLED והמחשב והמערכת קולנוע הביתית לא נשרפו קליל.

עכשיו מה עושים כדי להגן עליהם בצורה הכי טובה ובטוחה מכל הפסקות חשמל האלה?

הבנתי שיש אל פסק אבל קראתי שיש לו קרינה גבוהה מה שגם אני יצטרך מצבר גדול בשביל לחבר את כל המכשירים (מחשב+מסך מחשב+מערכת קולנוע ביתית+LED 40 אינ'ץ)

הבנתי שיש גם "מגן ברקים" האלה שעולים 30-50 שקל זה שווה משהו?

אם יש עוד מוצרים שיוכלים לעזור אני אשמח לשמוע ,תודה.

פורסם

לדעתי

לא שווה לקנות אל-פסק. כל שנה נגמרת הסוללה ויש צורך לקנות אחד חדש. (אין טעם להחליף מצבר פנימי כי העלות שלו היא כמו כל האל-פסק עצמו)

פורסם

E.L - אתה מדבר על סמך ניסיון או באוויר?

באל פסק שלי סוללה התקלקלה אחרי 3.5-4 שנים, קניתי סוללה חדשה שעלתה 120₪ והמכשיר ממשיך לעבוד כמו גדול כבר יותר משנה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

יש לי אל-פסק שעובד רצוף כבר כמעט 15 שנה, כל 3 שנים אני מחליף את הסוללות (12V 7AH) שעולות כ-100 ש"ח ליחידה וזהו.

תקנה אל פסק של חברה רצינית, כי לא פעם נתקלתי במוצרים שנשרפו בגלל האל פסק עצמו.

מגני הברקים למיניהן שווים לתחת.

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם

הנסיון שלי דומה לשל saay222.

כל שנתיים-שלוש מצבר שעולה בין 60 ל120 שקל. החלפה שלוקחת 3 דקות.

אל פסק של 600VA יספיק עבור הצרכנים שצוינו פה.

פות"ש - איפה קראת שנפלטת קרינה משמעותית ממכשיר אל פסק?

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

קרינה נפלטת בכל תהליך של השנאה (כל התהליך עצמו נסמך על שדה מגנטי והקשר בין מגנטיות לבין חשמל), השנאי במערכת אל-פסק הוא לא קטן.

יש וויכוחים על וויכוחים כבר שנים רבות לגבי פוטנציאל הנזק של קרינה מהסוג הזה, אבל אם לא תישן עם האלפסק מתחת לכרית בלילה, הקרינה לא תגיע אליך בכלל.

פורסם

אני מכבה את האל פסק כשאני ישן, יותר בטוח.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

השנאי המאסיבי שבתוך האל-פסק פעיל רק בזמן הפסקת חשמל.

כשיש חשמל בקיר רק השנאי הקטן בהרבה של המטען שבתוך האל פסק - פעיל.

בנוסף, שנאי זה רכיב עם יעילות של 99%+ כלומר הרוב המוחלט של האנרגיה עובר לסליל המשני ולא נפלט החוצה.

בנוסף - המארז של המכשיר הוא מתכתי ומהווה כלוב פארדיי.

פורסם

אתה לא צריך לשכנע אותי, אני יודע בדיוק איך זה עובד, אני לא מאלה שמרגישים קרינה בכל מקום, לך תסביר את זה לאנשים שקמים בבוקר עם כאב באצבע הקטנה של הרגל ומשוכנעים שזה בגלל ה"קרינה".

אגב, הגוף של רוב מכשירי האל-פסק הזולים עשוי מפלסטיק.

פורסם

אכן.

אבל ה- APC Smart UPS שלי (מודל 1999) עשוי ממתכת :-)

פורסם

אתה יודע מה זה מזכיר לי?, כשהייתי ילד, לפני הרבה מאוד שנים, עברו אז בין הדירות סוכני מכירות לכל מיני מסנני מים למיניהם, בתצוגת התכלית שלהם, הם היו לוקחים כוס מים מאחד הברזים בבית, משקיעים לתוכה 2 מגעים ומחברים אותם לבטריה 9 וולט, פתאום המים הפכו לשחורים וגז החל מבעבע מתוכם, "תראו, זה מה שאתם נותנים לילדים שלכם לשתות" הם היו אומרים ומוכרים לפראיירים כל מיני שטויות.

כן, אז לא כולם היו חכמים כמו היום, היום כל ילד בגן יודע מה זאת אלקטרוליזה, היום צריך כל מיני מכשירים פסבדו-מתוחכמים עם מסכים שמראים מספרים עולים ויורדים בשביל למכור לאנשים את אותן השטויות.

פורסם

בהמשך לנושא - יש אל פסק מומלץ לצרכים הנ"ל?

גם לי היו בעבר כמה ששבקו חיים, צריך משהו אמין במחיר טוב שיש לו זמינות גבוהה של סוללות במחיר זול

פורסם

אחת החברות הטובות לציוד אל פסק היא חברה ישראלית שנקראת "אדוויס", ברוב הדגמים נעשה שימוש בסוללה 12V 7AH או 12V 7.5AH (בדגמים החזקים יותר נעשה שימוש ב-2 או יותר סוללות כאלו).

זוהי סוללה נפוצה מאוד ונמכרת ב~100 ש"ח.

כמה וולט-אמפר אתה צריך (או במילים אחרות, כמה חזק אתה צריך את האלפסק) זה עניין של הצרכים שלך.

פורסם

יש להם דגם מומלץ להגנה בעיקר מנפילות/קפיצות מתח לשימוש בו זמנית של מסך led, רסיבר, ממיר יס ופלייסטיישן ?

• תוכן חדש...