Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4315 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בבעלותי פיאסטה 2010, אני מתכנן להכניסה לטיפול שנתי, 75K.

התקשרתי למוסך מורשה יבואן, בו אני נוהג לטפל ברכב. בכדי לברר שאין להם התנגדות שאביא איתי לטיפול שמן שאותו רכשתי.

נאמר לי שאין להם התנגדות, אך עלי לחתום על טופס שבו אני לוקח על עצמי את האחריות באם יהיו בעיות ברכב הנובעות מהשמן האמור.

אני מתכנן לקנות את השמן המומלץ לרכב הנ"ל ישירות מהיבואן הרשמי של CASTROL, מדובר בשמן CASTROL MAGNATEC 5W30 A1. העומד בכל התקנים והדרישות.

איך עלי לנהוג? האם דרישת המוסך מקובלת?

פורסם

לדעתי הדרישה מקובלת, וכנראה שלא תהיה שום בעיה.

אבל שים לב שכמעט כל בעיה שתהיה ברכב, במורשה יוכלו להתנער ולהגיד "זוכר את השמן שהבאת לנו? בגללו הבעיה."

הסיכוי אפסי אבל קח זאת בחשבון.

Miata ND2

פורסם

כמובן שדרישת המוסך מקובלת.

הם לא יודעים מה יש בגלון שאתה מביא. אולי זה שמן מזוייף/ממוחזר וכו'.

אתה סיפקת את השמן, האחריות עליך.

תמיד נוהגים כך.

פורסם

הנקודה ברורה. האם עקב דרישה זו עלי להימנע מהעניין? כדי שבאמת כמו שכתבתם שאחר כך על כל בעיה קטנה יוכלו לתרץ זאת באותו השמן.

פורסם

זה לא "כל בעיה" קטנה אלא בעיה שקשורה למערכת שימון.

סיכוי נמוך שזה יקרה אבל זה לשיקול דעתך.

אגב גם אם אתה לא חותם על כלום, הם יכולים לציין בחשבונית ששמן סופק על ידי הלקוח וזה מסיר מהם אחריות.

פורסם

מה ההפרש במחיר בין השמן שאתה מספק לבין השמן שהמוסק מספק? אם ההפרש לא גבוה עדיף לך לקחת את השמן של המוסך בלי כל מיני חתימות על מסמכים.

פורסם

אולי 40 ש"ח. זה לא עניין של חסכון. אבל אני יודע שאני שם CASTROL. לעומת השמן שהמוסך מספק שאין לי ממש דרך לדעת מה המקור שלו.

פורסם

אני נוהג להביא שמן לכל המוסכים המורשים (מורשי יבואן) שבהם אני מטפל במכוניות השונות של המשפחה.

לפעמים רושמים הערה בקבלה: "שמן סופק ע"י הלקוח" ולפעמים לא.

העקרון כאן הוא פחות החסכון ויותר הבטחון שאני יודע בדיוק עם איזה שמן אני נוסע.

פורסם (נערך)

אבל במוסך מורשה יבואן (שכבר הסתיים לך תקופת האחריות -אך עדיין מטפל שם ברכב)במצב שהשמן בא מהם. יש בכלל אחריות?

עריכה אחרונה על ידי RROONNII30
פורסם

יש אחריות על עבודות במסגרת הטיפול ועל החלקים שהורכבו בטיפול.

לפי החוק חייבים לתת 3 חודשים.

יש יבואנים שנותנים יותר זמן -חצי שנה או שנה.

פורסם

כל מוסך מורשה משרד התחבורה (עם או בלי קשר ליבואן) חייב על פי חוק לתת אחריות של 3 חודשים/6000 ק"מ על כל העבודות שהוא מבצע.

חשבונית על התיקון/טיפול היא לצורך העיניין תעודת האחריות.

יש גם מוסכים כללים שנתנים אחריות ארוכה יותר ממה שהחוק קובע.

פורסם

אצלי קרתה תקלה בגלל שהתעקשתי להביא את השמן שלי למוסך לטיפול.

המכונאי שרגיל לשפוך שמן ממיכלים של 4 ליטר שפך כמעט את כל תכולת המיכל שהבאתי שהכיל 5 ליטר. (הוא השאיר רבע ליטר כי הקיבולת שהרכב צריך לקבל היא 3.7 ליטר אצלי. יצא שהוא שפך ליטר שמן יותר ממה שהיה צריך.

גיליתי את זה רק בסוף היום אחרי נסיעה. נאלצתי לשאוב את כל השמן המיותר בעצמי עם משאבת סבון ב 12 בלילה, לא נגרם למזלי נזק אבל מספר חודשים אח"כ החלה נזילה ממחזירי השמן. לא יודע עד היום אם זה בגלל אותו מקרה.

מאז החלטתי להחליף שמן לבד.

פורסם

martines, אצלך התחילה תקלה כי המכונאי שלך לא מסתכל על מידת הנפח במיכל.

אם מחר בבוקר הספק של השמן ישלח לו מיכלים של 5 ליטר והוא יתבע את הביטוח שלו על רשלנות, נראה לי שחברת הביטוח תבעט אותו מכל המדרגות.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

רציתי לעדכן שהייתי אתמול במוסך מורשה יבואן. בוצעה החלפת שמן מנוע ומסנן שמן. עלות כוללת 458 ש"ח. אחרי 10% הנחה על חלפים ועבודה.

השמן שבו השתמשו, גלון של מוטוקרפט 5W30 סינטטי. גלון חדש שנפתח בנוכחותי. חויבתי על 3.8 ליטר.

• תוכן חדש...