Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4319 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב לאחר שהתייעצתי כאן על שיפור השמע ברכב,וקיבלתי המלצה על קניית

קומפוננט,

הכסף נאסף, ועדיין דרושה המלצה ספציפית יותר לרמקולים של קומפוננט באזור ה 600 שקל, לא צריך משהו בשמיים.

בינתיים אני רק עם רמקולים קדמיים שבאו עם הרכב ורדיו דיסק של פיוניר, בטח כבר שמתם לב שאני לא כמו רוב הפורום הזה, ומשתמש בסיסי יותר.

בכל מקרה, קיבלתי במקרה טוויטר , ולאחר חיפוש קצר בגוגל כמובן(כי לא היה לי מושג מה זה) הבנתי שזה רמקול שאחראי על הצלילים הגבוהים(קצת כמו האח של הסאב?) .

השם של הטוויטר שמצאתי זה TLM-1 120W.

שווה להתקין כשיש לי רק את הרמקולים שקיבלתי עם הרכב, או במידה ויהיה לי רק את הקומפוננט?

דרוש מגבר בשביל זה?

ואיך בדיוק אני מכין את המקום לזה, כי אני לא מאמין שברכב שלי יש מקום מובנה לזה.

פורסם

אתה יכול לנסות בלהתקין אותם בעזרת קבלים פשוטים - בי-פולאריים של WIMA שאפשר לקנות כמעט בכל מעבדה לתיקון רמקולים או ציוד הגברה מקצועי - בדרך כלל קבל סטנדרטי בערך של 4.7 מיקרופאראד יחתוך את הטוויטרים שלך בנקודת חיתוך מספיק גבוהה ובטוח והם עדיין ינגנו מספיק נמוך בכדי להשתלב עם המידבאסים שיהיו ברכב (בהנחה והם לא חתוכים מלמעלה)

זה סתם בתור אקט ראשוני בכדי שתוכל להתרשם מהם - תיזהר עם הווליום כשאתה מגביר - תוודא שאתה לא שומע מהם עיוותים או קרקושים כלשהם.

בהצלחה ותחזור לדווח.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
אתה יכול לנסות בלהתקין אותם בעזרת קבלים פשוטים - בי-פולאריים של WIMA שאפשר לקנות כמעט בכל מעבדה לתיקון רמקולים או ציוד הגברה מקצועי - בדרך כלל קבל סטנדרטי בערך של 4.7 מיקרופאראד יחתוך את הטוויטרים שלך בנקודת חיתוך מספיק גבוהה ובטוח והם עדיין ינגנו מספיק נמוך בכדי להשתלב עם המידבאסים שיהיו ברכב (בהנחה והם לא חתוכים מלמעלה)

זה סתם בתור אקט ראשוני בכדי שתוכל להתרשם מהם - תיזהר עם הווליום כשאתה מגביר - תוודא שאתה לא שומע מהם עיוותים או קרקושים כלשהם.

בהצלחה ותחזור לדווח.

קודם כל תודה רבה על התגובה המהירה, ומתנצל מראש על חוסר ידע יוצא דופן בנושא, בעיקר בגלל שזו ההתעסקות הראשונה שלי עם כל זה.

קיבלתי עם הטוויטרים כבלים שמחוברים אליהם, עם פלוס ומינוס, האם הכבל שאתה מדבר עליו(בי פולאריים) הם מאיין מאריכים בשביל הכבלים שכבר קיבלתי?

מה המשמעות של כבל סטנדרטי של 4.7 מיקרופאראד? ואם תוכל להסביר בכללי את כל המשמעות של המשפט הזה:"

קבל סטנדרטי בערך של 4.7 מיקרופאראד יחתוך את הטוויטרים שלך בנקודת חיתוך מספיק גבוהה "

ולאחר שיש לי את הכבלים וכל מה שצריך, איך בדיוק אני מחבר את זה לרמקול? אפשר עצמאית?

תודה רבה מראש, ושבוע טוב.

פורסם

לא כבלים אלא קבלים מלשון קיבולת - אולי כדאי שתעלה תמונות בכדי להראות למה אתה מתכוון.

קבל הוא בעצם קרוס אובר לכל דבר ודבר - הוא חותך בהיי-פאס רמקול בסדר ראשון - בקיצור הוא מגן על הטוויטר מלנגן תחום תדרים נמוך מידי שיהרוס אותו.

קבל סטנדרטי בתעשיה הוא 4.7 מיקרו מה ששם את נקודת החיתוך על הנייר לרמקול בהתנגדות 4 אוהם (טוויטר לרכב למשל) על אזור ה8קילו הרץ (הרמקול בפועל מנגן החל מ4K קילוהרץ שזה תדר שכמעט כל טוויטר בעולם יכול לנגון ללא סכנה בעוצמה גבוהה לאוזן)

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

xj0nwwyqmz2m.jpg

לאחר מס חיפושים קצרים בגוגל, הבנתי שקרוס אובר זה בעצם "מייעד" את הרמקול לניגון תחום תדרים מתאים(גם אתה הסברת כמובן).

אבל אם 4.7 הוא סטנדרטי, לא הבנתי איך זה מתאים- מכיוון שטוויטר דורש משהו שיחתוך ויאפשר רק גבוהים, שזה יוצא דופן ולא סטנדרטי לא? או ש4.7 זה סטנדרטי לטוויטר?

בכל מקרה, זו התמונה. אשמח אם תוכל לפרט על תהליך ההתקנה בעיקר, מה אני צריך לפרק מה לחבר למה, איך וממה להיזהר.

תודה רבה על כל העזרה , לא הייתי מסתדר לבד עם הנושא הגדול והמסובך הזה !

פורסם

4.7 זה ערך הקבל במיקרופאראד - הקשר לרמקול זה מה ההשפעה של קבל בערך כזה על נקודת החיתוך והיא יותר לכוון 8K הרץ (תדר חיתוך)

אופן חיבור הקבל - זה תלוי אם הוא בי-פולארי או לא (דו קוטבי) אבל במקרה הזה נראה לי שמדובר על קבל אלקטרוליטי רגיל.

איך מחברים - על רגל הפלוס של הרמקול (טוויטר) אתה (הכוונה היא על חוט הפלוס - מחבר בטור, לא במקביל) אתה מחבר את הקבל כך שרגל המינוס של הקבל (אמור להיות מסומן על הקבל) פונה לכוון רגל הפלוס של הרמקול ואילו הרגל השניה של הקבל ממשיכה את חוט הפלוס לכוון המגבר.

בכל מקרה - מציע לך לקפוץ למעבדה לתיקון רמקולים ולקנות קבל נורמאלי יותר של WIMA (בד"כ אתה תמצא אותם בכמויות בחנויות כאלו) שגם יהיה עמוד לקצת יותר זרם\מתח מאשר הקבלים האלה שעלולים לפרוק בווליום גבוה.

יחד עם זאת - מדובר על טוויטרים פשוטים ביותר - הם זוועתיים! והייתי מעדיף לא להתקין אותם בכלל במקומך - סאונד מתכתי וחסר פירוט לחלוטין.

תנסה אותם קודם כל בבית רק בשביל להתרשם - לא בטוח שזו חוויה רצויה בתוך רכב.

Pioneer TS-X150

פורסם

תודה על התגובה,מאמין שאם ככה אז אוותר על הטוויטרים.

כמה יעלו לי 4 רמקולים קומפקומפננטים זולים? שיפור משמעותי ביחס ל2 רמקולים שבאו עם הסקודה פאביה 2005?

פורסם

קומפוננט זול זה עניין יחסי - יש לך קומפוננטים סדרות כניסה טובים מאוד של מוראל והסיבה שהם זולים היא בגלל שיש להם פס יצור מקומי וזה חוסך המון עלויות - בחו"ל הם נמכרים במחירים הרבה יותר גבוהים.

באזור ה800-1000 שקלים כבר יש לך מבחר רציני יותר של מוצרים באמת טובים אך עדיין פשוטים, רמות כניסה של מותגים מוצלחים בשוק.

תבדוק באזור הדביק את המחירים לסדרת כניסה של ארק אודיו.

המלצה נוספת אישית ממני תהיה HAT IMAGINE עוד נשארו כמה סטים אחרונים במלאי של חבר הפורום ELIK0

אבל זה גם מאוד תלוי באופי וגוון הסאונד שאתה אוהב - זה לחלוטין עניין של טעם אישי ולכן ההמלצה הראשונה שלי תהיה - לגשת למפגשים ולשמוע מערכות, לגשת לבתי התקנה לשמוע רכיבים ולהחליט.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...