Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אלפה גוליטה או סיאט לאון (2014)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4297 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

עד כה הייתי דיי סגור על הלאון בדגם ה אפ אר עם מנוע 1.8 , אך לאור תגובות והמלצות פה בפורום התחלתי לפזול לכיון האלפה.

אז כמה מחשבות כלליות : מנוע 1.8 מול מנוע 1.4 (180 כ״ס מול 170 כ״ס).

בלאון אבזור עשיר יותר אך לדעת רבים לא שווה יותר מידי , השוני העיקרי הוא בקרת אקלים אחורית ומערכת עם מסך מגע.

לגבי המערכת לא מעניין אותי היות ואתקין מערכת שמע מהרכב הקודם... בקרת אקלים לא חובה...

מה בדבר נוחות ? בידוד רעשים ? הרגשה ? זמינות כוח ? צריכת דלק ?

כמו כן איך ירידת הערך ? עלות טיפולים ואחזקה כללית ? עד כמה השוק חלש או חזק ?

בקיצור אשמח לקבל כמה שיותר פרטים !

תודה רבה :)

2017 Type R

פורסם

אפשר לכתוב הודעה מפה ועד איטליה על הרכבים הנ"ל, ועדיין, רכב זה בין היתר החלטה אישית ואינדיבדואלית מרוכש לרוכש, שכן יש הרבה פרמטרים משתנים מאחד למשנהו, וכידוע, על טעם וריח אין מתווכחים.

וכמו שאתה מן הסתם יודע, אין טוב ממראה עיניים. לכן אני מציע שתיקח יום פנוי, תתאם עם הסוכנות של אלפא, ותתרשם בעצמך מהאלפא (וגם מהלאון, אם לא בדקת אותה). מרב הסיכויים שזה די יפתור לך את השאלות, או לפחות את רובן. אח"כ יהיה לך שאלות יותר ממוקדות לשאול כאן, וכרגע זה די עקר הדיון כרגע, לדעתי לפחות.

דוגרי? כבעל פולקסווגן, הדבר האחרון שהייתי ננעל עליו זה סיאט וכל מה שמשווק ע"י צ'מפיון.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

תודה על התגובה,

מקבל את מה שאתה אומר אבל רכב בוחרים או עם הלב או עם הראש , וכרגע אני רוצה להבין מה נחון יותר לקנות מבלי איך אומרים להכינע לרגש.

ולכן אני רוצה לקבל כמה שיותר רשמים וכמה שיותר מידע ״יבש״ לפני שאני הולך לסגור... כי מבחינתי ללכת לסוכנות לא מוכן זה להיכנע לדחפים רגעים שאפשר בהחלט להצטער אליהם...

2017 Type R

פורסם (נערך)

אין נכון יותר.

שני הרכבים מאוד דומים באופן כללי, האצ'בק עם עיצוב מוצלח וכמות סוסים יפה במנוע.

האם אפשר להגיד שרכב אחד ישמור טוב יותר על ערכו מרכב שני משמעותית? לא

האם אפשר להגיד שעלות הטיפולים ברכב אחד שתהיה משמעותית גבוהה מהשני? לא

האם אפשר להגיד שרכב אחד אמין יותר מהשני? לא

אין פה שום הגיון מול רגש. יש פה נטו רגש כי אם אתה מחפש הגיון קנה את הלאון 1.2 סטיישן ב130K או חכה שנה וקנה את הלאון ב30-40K פחות כי יהיה עליה מבצע.

קח נסיעות מבחן בשני הרכבים ואת השאר תדע לבד.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)

אז תסביר לי למה יותר הגיוני לקנות לאון מאשר ג'ולייטה?

אם שתסביר לי למה יותר הגיוני לקנות ג'ולייטה מאשר לאון?

מישהי מהן יותר אמינה? זולה להחזקה? שומרת על ערכה טוב יותר? יותר מרווחת? יותר נוחה?

לא, לפחות לא באופן משמעותי או שנתון לפרשנות סובייקטיבית, לא כזה שיכריע שעסקה אחת יותר הגיונית מהשניה.

אם השאלה הייתה "טויוטה קורולה או ג'ולייטה/לאון" כנראה שהיה פה מקום להגיון מול רגש.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

פורסם

דווקא כן , כמעט בכל נתון הלאון עדיפה , מנוע גדול יותר משמע פחות בלאי ויותר כוח + בסיס הרבה יותר טוב לשיפורים בעתיד עם היה בכך צורך.

איבזור עשיר יותר , גג שמש , בקרת שיוט וכו...

מה גם שנכון לרגע זה השוק של הלאון טוב יותר.

מה שכן האלפה מרגשת יותר ומיוחדת , מה גם שיש את עניין השירות של היבואן...

2017 Type R

פורסם

נשמע כאילו אתה סגור על הלאון. תתחדש נראה כמו רכב מצויין.

לגבי השוק של הלאון. יש מצב שיש שוק טוב(אי אפשר באמת לדעת דגם חדש). מה שכן המחירון בתחתונים. צפה למבצע סוף דגם סופר אגרסיבי, ואתה קונה את הלאון במחיר שיא אז לא הייתי ממש בונה על השוק של הלאון למול זה של הג'ולייטה בעוד שנתיים שלוש.

פורסם

בקיצור, תעשה נסיעת מבחן על שתיהן. אח"כ יהיה לך יותר קל להחליט (או שלא).

לגבי עניין האבזור, אני מניח שבאולם התצוגה של אלפא יוכלו להציע לך משהו מעבר להנחה.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

קח בחשבון שעוד מעט (10-12.09) יש מבצע על האלפא ומציעים 19 אש"ח הנחה על קומפטיציונה אוטומטית (הדגם הכי פשוט, מחירון 178,900).

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
דווקא כן , כמעט בכל נתון הלאון עדיפה , מנוע גדול יותר משמע פחות בלאי ויותר כוח + בסיס הרבה יותר טוב לשיפורים בעתיד עם היה בכך צורך.

לא היינו פה כבר לפני יום-יומיים?

בכל מקרה: לפני שרכשתי את הג'ולייטה עשיתי נסיעה על הלאון 1.8FR. הלאון מרווחת יותר (אם יש לך משפחה, לי יש שני ילדים וההבדל לא דרמטי אך לשלושה זה ממש לא נוח באלפא מאחור, וחיבור כסאות ISOFIX נוח יותר ברכבי VAG מאשר באלפא) ורשימת האבזור ארוכה יותר (אבל לא בהרבה אל מול הדגם שקניתי; ההבדל העיקרי הוא גג שמש - שבלאון מגיע עם וילון מחורר לפי מיטב זכרוני ולכן בכלל לא אופציה עבורי; או וילון מלא או בלי גג שמש).

לגבי המנוע - הביצועים מאוד דומים - נסה ותהנה. אני מסכים שללאון פוטנציאל שיפורים טוב יותר כנראה, מצד שני לא שמעתי על מנועי אלפא ששפכו מנוע בגלל כשל שהיבואן התכחש אליו (נדמה לי מותחנים), מה שאומר גם על המנוע וגם על היבואן... אז לך תדע. אני כן מכיר רכבי אלפא ששופרו לרמה של GTI מבחינת כח ומהירות. ומגלים אמינות.

שוק? אתה יודע למי נתנה הנבואה. האם לשירוקו 160 (מנוע אחר) יש שוק? האם לרכבי DSG7 יש שוק? האם נפתרו בהם הבעיות?

בסופו של דבר - רכב זו לא השקעה, זו הוצאה. איפה בא לך יותר לשפוך את הכסף שלך?

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

הערה: בלאון הקודמת, היבואן דאג לרסק את מחירון היד-שנייה במבצעים כל שני וחמישי - השיא היה במכירת הלאון 1.8 ב-120K ש"ח, מחיר מעולה אך מי שקנה במחיר הראשוני קיבל אותה ישר לפרצוף וחזק. זה מאד מטריד.

האלפא לדעתי מתומחרת יקר מדי, ולפני הנחות (כאשר הפער בין הדגמים הוא 20K ש"ח) לא הייתי חושב פעמיים והולך על הלאון. במקרה של הנחה משמעותית באלפא (כפי שפורסם כאן - לא מכיר את פרטים), היא נכנסת חזק לתמונה. כמו שהמליצו לך, קח נסיעת מבחן על שתיהן ובחר את האחת שעושה לך את זה.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

1. לא מכיר קשר בין נפח מנוע לאורך חיים. אולי נובע ממנועים אמריקניים אטמוספריים ישנים שהיגיעו לשיא הכח ב 4K, לא רלבנטי למנועים אירופאיים מודרניים עם טורבו. גם קשר בין נפח מנוע לפוטנציאל שיפורים לא ממש ענין מוכר.

2. איבזור ענין חשוב לכשעצמו ניתן בהחלט לבדיקה והשוואה. בדקת וגם חשוב, אין ספק שהלאון בשבילך, הג'ולייטה פחות.

3. לא בטוח בענין השוק, לא היום, גם לא בעתיד. סיאט איכשהוא הצליחה ליצור לעצמה מוניטין של חברה שיוצאת במבצעי מכירות מסיביים ותכופים, מה שהופך את השוק של המכוניות המשומשות מתוצרתה למעט לא יציב.

4. אם בכל זאת מסקרן אותך, אין שום בעיה לעשות נסיעת מבחן בשתי המכוניות האלו, הן גם מספיק שונות לדעתי בכדי לגבש די מהר דעה מה יתאים יותר לטעמך וצרכיך.

• תוכן חדש...