Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4335 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי, פרסמתי את זה גם באתר למטייל, אבל איכשהו כאן בפורום תמיד מסתתרים המומחים האמיתיים (בכל נושא).

אני אמור לסיים את התואר בסביבות מרץ-אפריל, ולפני שאני מתחיל את החיים של ה"גדולים", אני רוצה לטוס לטיול של כחודש+- באיסלנד והסביבה. הדגש בטיול הוא בעיקר על טבע ונופים (שילוב של נסיעה ברכב/תחבורה ציבורית עם טיולים רגליים/טרקים של כמה שעות עד יום שלם/יומיים), כאשר אין לי בעיה לשלב לילה בעיר גדולה (דוגמת רייקיאוויק) פה ושם.

בגדול, התכנון הוא לטייל כ-3 שבועות באיסלנד עצמה (הבנתי שזה מספיק זמן כדי לראות את רוב האתרים ולטייל באי), ולאחר מכן להקדיש עוד שבוע לגרינלנד (קולוסוק או אילוליסט) או לאיי פארו (או לשניהם, אבל לא נראה לי שיהיה לי מספיק כסף לזה).אני מתכנן לטוס בתחילת/אמצע מאי, ככה שמצד אחד מזג האוויר יהיה יותר נוח (יחסית, אני יודע שגם הקיץ באיסלנד זה לא כמו בארץ), אבל מצד שני אני לא אגיע בשיא עונת התיירות (צפיפות ומחירים גבוהים).

כעת לשאלות:

1. האם זאת תקופה טובה לטוס לגרינלנד/איי פארו מבחינת מזג האוויר והנגישות לאתרים (אני יודע שבאיסלנד ייתכנו מקומות אליהם אני לא אוכל להגיע עדיין בחודש מאי ותחילת יוני)?

2. האם יש מה לעשות שבוע שלם באיי פארו או בגרינלנד (בהנחה ואני נשאר או באזור קולוסוק או אילוליסט)?

3. עלויות - טיסה לאיסלנד עולה (כרגע) כ-750$ (אמצע מאי עד אמצע יוני), טיסה מאיסלנד לאיי פארו וחזרה עולה כ-450$, וטיסה לגרינלנד עולה 700-1000$, ככה שעל טיסות נגיד שאני אבזבז כ-5500 ש"ח (בהנחה ואני טס רק לעוד יעד פרט לאיסלנד). האם עוד עשרת אלפים ש"ח אמורים להספיק לכל שאר ההוצאות במהלך הטיול (רכב + דלק, לינה, אוכל, כניסה לאתרים וכדומה)?

זאת בהנחה ואני לא הולך לישון במלונות פאר או לאכול במסעדות יוקרה, אבל גם לא לישון ברחוב ולאכול שימורים כל היום. כמו כן, כרגע אין לי שותף/ה לטיול, אבל אני מקווה למצוא עוד שותף או שניים על מנת להוזיל עלויות.

4. האם יש אפשרות לעבוד או להתנדב במקומות שונים במהלך הטיול, וזאת תמורת שכר או לינה? אני לא מדבר על התנדבות בסגנון "go eco", אלא על עבודות מזדמנות של יום פה יום שם.

5. כל המלצה אחרת לגבי הטיול (במיוחד לגבי איי פארו או גרינלנד) מאוד תעזור, שכן אני עדיין רק בשלב התכנון הראשוני, ולכן שום דבר עדיין לא סגור, ואני עוד לומד את הנושא.

תודה והמשך שבוע טוב!

עריכה אחרונה על ידי gadik6

• תוכן חדש...