Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4347 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ייצור רכבים זה עניין אחר לגמרי.

ועדיין אשמח לשמוע מס' דוגמאות.

לא יודע אם איכות הייצור טובה יותר בארה"ב (ובכלל מה ההבדלים בין הדגמים), אבל איכות הייצור של הסיוויק סדאן מטורקיה היא ממש לא משהו.

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אי אפשר לקבל כמעט שום הנחה.

רואה, אמירות בעלמא הן חסרות משמעות.

ברור, למה שתקבל עוד הנחה אם זה "המחיר הכי זול בארץ"? אפילו שעושים עליך קופה יפה.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

עליי לא עושים קופה, אני לא קונה כלום בארץ...

מה גם, שאם כולם נותנים הנחה, קיבלנו שוב שוק משוכלל.

עייפתי מקשקשנים.

כבר לקחתי פעם את בר לסיבוב ארוך, בו הוסבר והודגם לו איך מחשבים רווח של יבואן על מכונית חדשה.

הבעיות המבניות של שוק הרכב קשורות בעיקר לבעלות צולבת של מס' שחקנים גדולים בשרשרת האספקה (חברות ליסינג, מוסכים), שליטה במחירי חלפים,טיפולים ועוד.

אם מישהו חושב שייזכה להנחות מפליגות על מכוניות חדשות בלי הורדת מיסים, רק כי "ייפתחו את שוק הייבוא לתחרות", הוא חולמת.

ואם מישהו רוצה להתדיין, שיתחיל מקריאת דו"ח זליכה, כנקודת התחלה. פחות מזה זה בזבוז הזמן שלי על התדיינות עם מפריחי סיסמאות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לקחת לסיבוב לא נשמע טוב, מה גם שלא ברור מה הסיבה ומה המסובב.

מיקי עובד בתעשיית האודיו/וידאו ומכיר היטב את (פערי) המחירים.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

בלי להתייחס לאיכות הייצור כל מה שיגרום לקניה פחותה מתוצרת טורקיה (לפחות כרגע) - מבורך לדעתי.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לא מובן באיזו רמת גימור הסיוויק תגיע, אם זאת ה-EX אז בהחלט קנייה משתלמת.

רמת אבזור LX.

איך אותו מחיר לפריוס? אצל היבואן רשמי זה 155 אלף ש"ח, אצל המקביל - 144. שבירת שוק מצד חברת ליסינג? לא נשמע הגיוני בכלל. :) אבל מחיר טוב לפריוס לדעתי. מעניין האם הוסיפו או הפחיתו באיבזור.

מצ"ב המפרט הטכני של הדגם ביבוא מקביל, אתה מוזמן לעבור עליו ולאתר את ההבדלים.

prius_ebrochure_TECH (1) (2).pdf

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
לקחת לסיבוב לא נשמע טוב, מה גם שלא ברור מה הסיבה ומה המסובב.

מיקי עובד בתעשיית האודיו/וידאו ומכיר היטב את (פערי) המחירים.

מה רע בסיבוב?

אתה בטח זוכר, הסיבה היתה טעות שלך בחישוב עלות רכב חדש ליבואן, תוך הסתמכות על נתונים (הלא נכונים) מהדוחות הכספיים.

לגבי שוק האודיו/וידאו, זה שוק עם יבוא מקביל (ותחרות מחו"ל בחלק מהמוצרים), הרבה חנויות בבעלויות שונות, עם מערכת השוואת מחירים חיצונית (ZAP), שמאפשרת לחנות קטנה להציע מרכולתה מול רשתות. זה שוק מאוד משוכלל (יחסית).

לראייה, למשל, המחיר הקמעוני בארץ קרוב למחירי אירופה.

תמיד יש שחקנים שמצליחים להשיג יתרון לגודל ו/או יתרון שיווקי דרך מיתוג שמאפשר להם להשיג רווחים נאים יותר מהשאר.

עדיין, תמו הימים בהם לוני ייצג בלעדית את סוני וישפאר אפשרה לו לקנות קבוצת כדורגל...

פורסם

אני זוכר שנמאס לי להתווכח איתך, זה מה שאני זוכר :-) ואני מודיע מראש - גם עכשיו אין לי כח לזה. אולי באוקטובר.

ואגב, חישוב המחיר ליבואן (על ידי היצרן) הוא בכלל TOP DOWN.

פורסם

צעד קטן לשוק הרכב בישראל, צעד גדול להונדה סיוויק.

אמנם רמת איבזור LX לא משהו ביחס למה שהמתחרים היום מציעים (ללקוחות הפרטיים לפחות), אבל יש בה כל מה שציי הרכב רוצים ובנוסף אולי הדגם יקרוץ למי שמחפש מותג יפני חזק ומסורתי במחיר נגיש יותר.

היבוא המקביל הזה עשוי להפוך את הסיוויק מאנקדוטה, בחזרה לדגם מרכזי על הכביש.

ד"א - אני חושב שאם הם יביאו את ה-EX-L המאובזרת לעייפה במחיר של 150 אלף הם גם יצליחו לחטוף לקוחות שחשבו על ג'טה או אוקטביה ודגמים אחרים בסגנון.

פורסם

להערכתי מכירה לפרטיים היא לא מטרה בשבילם. מה שנמכר טוב ליסינג - ימכר גם לפרטיים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
אני זוכר שנמאס לי להתווכח איתך, זה מה שאני זוכר :-) ואני מודיע מראש - גם עכשיו אין לי כח לזה.

אז אני זוכר ואני מודיע שאתה חישבת חישוב שגוי את מחיר הרכב ליבואן, תוך אי הבנה של איך בנוי דוח כספי, ובנית תילי תילים של יבבות על סמך זה על איך עושקים אותך.

אבל ברור למה לך נוח לזכור מה שאתה זוכר...

פורסם
לא יודע אם איכות הייצור טובה יותר בארה"ב (ובכלל מה ההבדלים בין הדגמים), אבל איכות הייצור של הסיוויק סדאן מטורקיה היא ממש לא משהו.

מפעל הונדה בטורקיה הינו מפעל מודרני ומתקדם, ואין שום סיבה שאיכות החומרים או ההרכבה יפלו מהתוצרת היפנית או האמריקאית.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
אז אני זוכר ואני מודיע שאתה חישבת חישוב שגוי את מחיר הרכב ליבואן, תוך אי הבנה של איך בנוי דוח כספי, ובנית תילי תילים של יבבות על סמך זה על איך עושקים אותך.

אבל ברור למה לך נוח לזכור מה שאתה זוכר...

לא, היה בינינו אולי פער לגבי מהו העושק, אבל לא היה סיפק בידי שזה עושק. ובשלב מסוים התייאשתי מלדון איתך בנושא... אבל, מבחינתי זה water under the bridge, ואין לי בעיה שתגן על מי שאתה רוצה ותכתוב עלי מה שאתה רוצה :-)

• תוכן חדש...