Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4341 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אכלתי מרורים מחברת הליסינג, גבו ממני בשלוש אפיזודות שונות אלפי שקלים מיותרים (העניין בהליכים כרגע ולכן לא אפרט עוד).

לצערי הרב, בגלל סבבים תקופתיים, בסניף שלי הוחלף ממש עכשיו מנהל, מנהלת מחלקת עסקים (שהיא גם ס.מנהלת בנק), ושתי הפקידות במחלקת עסקים ככה שמלקוח VIP שאיך שאני בא, עושים לי קפה ומקשקשים על הא ועל דא ומעולם לא נתקלתי בבקשה שלא מולאה, הפכתי ללקוח של "כן, מי אתה בבקשה?"

בעצתו של חבר פורום ושל הבנקאי פתחנו חשבון חדש עם יתרת חריגה אפס.

העברתי לשם את הוראת הקבע של חברת הליסינג וכתבתי בטופס את הסכום המדויק שאותו יש לשלם מידי חודש (יש חלונית ששם אתה רושם את הסכום, זה רלוונטי להמשך).

על החודש הראשון הם גבו 2700 ש"ח על הליסינג ועוד 3500 ש"ח על "גמר חשבון" והבנק העביר להם את מלוא הכספים והכניס את החשבון לחריגה לא מאושרת.

מיד התקשרתי, לבנק, הזכרתי למנהלת מחלקה עיסקית שפתחה לי את החשבון את כל הסיפור, הבהרתי לה שהכניסו אותי לחריגה ע"י כך שקיבלו חיוב שכלל אינו מאושר והתגובה היבשושית הייתה:

- "אני יכולה להחזיר את החיוב רק על אכ"מ אבל זה נספר לך בהחזרי אכ"מ ויהרוס לך את האשראי, אין שום אפשרות לא להעביר הוראת קבע מסיבה אחרת".

-אני- אז בשביל מה יש חלונית בטופס של כמה לשלם מידי חודש?

-היא- אני לא יודעת, זה לא מעניין אותי, ביטול חיוב אני יכולה לעשות רק על אכ"מ!

-אני- אני לא מבין, כל אהבל יכול לנסות למשוך מהחשבון שלי כל מה שהוא רוצה שבכלל לא מאושר והדרך היחידה שלי לא להעביר כסף היא אכ"מ?

-היא- כן!

מחרטטת אותי או שזה באמת ככה?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לא!

אחד הביטולים הוא "סכום חיוב שגוי"

חשוב לדעת שהוראת קבע היא בעצם כמו שיק פתוח, הבנק לא אחראי על הסכום הנגבה.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

תבדיל בין "הוראת קבע" לבין "הרשאה לחיוב חשבון".

ב-99% מהמקרים כשאנשים אומרים "הוראת קבע" הם לא מתכוונים להוראת קבע (הוראה לבנק להעביר X ש"ח, צמוד למדד/$/לא צמוד, בכל Y לחודש, לגורם Z) אלא להרשאה לחיוב חשבון ("אני מאשר לגורם Z לחייב את החשבון שלי בסכומים שיומצאו על ידו מפעם לפעם במדיה מגנטית או בכל אמצעי אחר").

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
תבדיל בין "הוראת קבע" לבין "הרשאה לחיוב חשבון"..

על הטופס שחתמתי עליו כתוב:

"הוראה לחיוב חשבון"

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אז הם יכולים לחייב כמה שהם רוצים.

תגיד, שקלת פשוט לתת לחברת הליסינג 12 צ'קים וזהו?

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

http://www.boi.org.il/he/BankingSupervision/SupervisorsDirectives/DocLib/325.pdf

בעיקרון אם אין כיסוי היא צודקת זה הסיבה שצריכה להיות של ההחזרה. במקרה שלך זה לא המצב משום שיש לך חשבונות נוספים שיכלת לעשות העברה אפילו ליום אחד וליצור כיסוי, או אפילו אם הבנק היה מעמיד לך הלוואה למספר ימים היה נוצר כיסוי ואז היה אפשר להחזיר את ההלוואה מכל סיבה טכנית אחרת. (הוראת ביטול, סכום שגוי ועוד).

בשורה תחתונה בפועל הבנק היה צריך לדאוג לכיסוי בצורה כלשהיא וכמו שהיא אמרה לא היו מחזירים לך מסיבת אין כיסוי .

בקיצור היו צריכים ליידע אותך ברגע שנוצרה החריגה ולטפל בזה בצורה אחרת .

למה באמת לא עידכנו אותך על החריגה?

פורסם

לא ברור לי למה הבנק קיבל ממך את ההוראה כשרשום בה סכום החיוב.

למיטב ידיעתי, ואולי אני טועה כאן, הבנק אינו בודק ואין לו דרך לבדוק או להצליב בין סכום החיוב בפועל לבין מה שרשום במסמך, ולכן הבנקים מסרבים לקבל הרשאות לחיוב חשבון בהן נקוב הסכום. סכום ההרשאה זה עניין בינך לבין הספק, ולא עניין של הבנק.

הבנק במקרה הזה הוא רק צינור, וכמו שמיכאל כרמי רשם - הרשאה לחיוב חשבון היא למעשה שיק פתוח.

בזה שלא איפשרת מסגרת אשראי בחשבון, חישקת את הבנק לתוך הוראות בנק ישראל והוא כנראה לא יכול להחזיר מסיבה טכנית, אלא כסיבה ראשית אכ"מ.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

מה שיואב ו-wil כתבו. את הבנק לא מעניינת ההתכתשות שלך מול חברת הליסינג - מבחינתם בחשבון קיימת הרשאה לחיוב, חיוב התקבל ואין יתרה מספקת.

מבחינתם עכשיו אתה תשבור את הראש מול המחייב, הבנק אינו נכנס בינכם.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

טוב, מה שרשמנו אינו מלא. אם לשירות יש מחיר נקוב קבוע ולא משתנה פר צריכה, אפשר להגביל בטופס את הסכום, תחת כמה הסתייגויות, ולדרוש מהבנק להחזיר את החיוב מסיבה "סכום החיוב אינו תואם את סכום ההרשאה" . בכזה מקרה אין צורך להחזיר אכ"מ. מה שהפקידה אמרה לך לא נכון.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תוכן חדש...