Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4371 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

שוב אציק לכם בנושא אופניים. אני יודע שהיה כאן נושא די נרחב לא מזמן על צמיגים, אבל אני אשמח להמלצות ספציפיות יותר אליי, גם מכיוון שלצערי לא הצלחתי למצוא את רוב הצמיגים שדוברו שם.

המצב הוא - אופניים GT Karakoram 4.0, צמיגים 29 ונמאס לי מפנצ'רים. ראיתי בפני 2 אופציות: אני מפנק את עצמי לכבוד היום הולדת בטיובלס, או שאני מעיף את האופניים לכל המרבה במחיר. בחרתי באופציה א', כי ברכיבות שלא התפנצ'רתי כל 100 מטר נהנתי מאוד עד מידי.

אז בדקתי עם 2 המכנאופנים שאני מכיר באזור שלי (רוזן ומינץ נהריה, ו-Scott בקיבוץ יגור). העלויות של הקיט הן כמובן לא הבעיה. הבעיה היא לבחור צמיגים. בסקוט מחזיקים רק צמיגי Kenda, שהבנתי שהם לא רעים בכלל +, אבל כמובן במחירים שהם על גבול היקר מידי, אבל הדבר היותר בעייתי לי הוא שמקריאה היום ברשת הבנתי שצמיגי קנדה לא אוהבים במיוחד את חומר האטימה/נגד פנצ'רים שמוסיפים לצמיג בשימוש בטיובלס, עד לרמה שהצמיג נאכל ומשנה לגמרי את התצורה שלו. אז ירדתי מהרעיון הזה. רוזן ומינץ מחזיקים רק GEAX, מותג הבית שלהם, ולא במיוחד ראיתי יותר מידי ביקורות עליהם ברשת.

כאן חברי הפורום היקרים נכנסים לתמונה - אני ממש ממש אשמח מכם להמלצות גם על מכנאופנים נוספים באיזור שבין נהריה לחיפה, שמבינים מה הם עושים, ואף אולי יחזיקו במלאי צמיגים שתמליצו לי עליהם. אני רוכב סינגלים ושבילים. בנתיים לא הצלחתי לסיים את סינגל כברי בלי פנצ'ר ואני ממש רוצה לעשות את זה כבר!!! חשובה לי האחיזה בעיקר, במיוחד בבלימה (מה לעשות, פחדן). אשמח לשילוב מנצח מבחינתכם.

תודה!

tldr

אני מחפש המלצות לצמיגים 29" שאוחזים טוב מאוד בשטח, וגם על מכנאופן טוב באיזור בין נהריה לחיפה.

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם

הצמיג המקורי שלך זה אספן?

מה מפנצ'ר לך את הצמיגים?

על איזה לחץ אוויר אתה רוכב?

עוד כמה שאלה:

מה המאפיין של השטח בו אתה רוכב?

נ.ב. צריך לזכור, כמה שיותר אוחז, ככה צריך להשקיע יותר כוח בדיווש.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אכן אספן, קוצים מורידים לי לחץ אויר יותר מידי עד שהג'יפה פועלת, ואז כשמגיעים סלעים רציניים יחסים - הג'נט עושה את שלו. לחץ אוויר - מתחיל בגבוהה אני מניח (בודק עם היד..) לצערי אין לי איך למדוד שכן אני משתמש בשטח במשאבת יד בלי שעון כל שהוא.

בכל מקרה, אחרי הרכיבה האחרונה שבה יצאתי עם 2 פנימיות ספייר וחזרתי עם 3 פנצ'רים - ממש נמאס לי מזה. אני יודע שטיובלס הוא לא הפתרון האולטימטיבי לפנצ'רים, אבל למיטב הבנתי פתרון הרבה יותר עמיד מאשר פנימיות.

פורסם

עוד כמה שאלה:

מה המאפיין של השטח בו אתה רוכב?

נ.ב. צריך לזכור, כמה שיותר אוחז, ככה צריך להשקיע יותר כוח בדיווש.

בצפון הארץ - שטח שאני יכול להגיד בצורה הכי טוב שנא בין loose gravel ל-rocky. אם יצא לך - סינגל כברי-יחיעם, זה האזור אני מתרכז בו מאז שהושלם :)

השילוב של יותר אחיזה שווה יותר דיווש הובא לתשומת ליבי, ולכן אני מנסה למצוא שילוב של קדמי-אחורי שיהוו פשרה בנושא. בנתיים מתרכז בצמיגי Maxxis כמו ה-Ardent, High Roller II וה-Minion DHR II.

ממליץ לך לנסות את הפנימיות של joe's no-flats. אני כבר שנים איתם, ואני לא יודע פאנצ'ר מהו :-o

אני אקנה כזאת לגיבוי אחרי שאעבור לטיובלס :) תודה רבה, אבל באמת שנשבר לי כבר...

פורסם

אני רכבתי עם האספן האמורים כמה שנים, בעיקר איזור אלון גליל ובאזור בארי. לא סבלתי מפנצ'רים כמעט, אבל אילו אכן צמיגים עדינים ומהירים, יחסית.

לאחרונה החלפתי אותם לצמיגים של Geax, כי יש לי יחסים טובים עם חנות רוזן הקרובה.

יש לי Saguero מלפנים ו-Aka מאחור, שהם צמיגים יותר "מהירים".

אלו צמיגים יותר אוחזים וכבדים מהאספן (קניתי את גירסת ה-TNT, אבל לא עשיתי מהם טיובלס עדיין, כי אני לא רוכב בקיץ בין כה וכה). ההבדלים מאוד מורגשים כשעובדים יותר בדיווש, אבל יש יותר אחיזה מכל בחינה. האחיזה מורגשת בייחוד בדרדרת ובעליות, הקושי בייחוד בירידות ובמישור, שפתאום צריך לדווש כדי לשמר מומנטום.

איך הם יחסית לצמיגים אחרים, אין לי מושג. ברמה שאני רוכב זה גם לא ממש משנה.

בזמנו עשו לי טיובלס באופניים קודמים וזה עבד מצויין.

הייתי מוציא איזה 4-8 קוצים בסוף כל רכיבה, בעונת הקוצים, נותן לחומר לאטום וממשיך.

השנה לא רכבתי בשיא העונה.

רק שים לב שמדידה עם היד לא שווה הרבה. תעבוד שיטתי ותמצא איזון טוב בין נוחות, מהירות גלגול ואחיזה. יכול להיות שאתה רוכב עם לחץ נמוך מדי ומזמין בעיות. טיובלס יאפשר לך לחץ נמוך יותר, אבל, כמו תמיד, יש ללחץ נמוך גם צד שלילי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

תודה לכולם! אני לא הכי מעוניין לגשת לרוזן ומינץ, כי מחירי הצמיגים שלהם מוגזמים מידי לטעמי. מישהו מכיר את BikeDeal ברמה ישי? הם מחזיקים צמיגי Maxxis במחירים מאוד שפויים לטעמי. איך השירות ואיכות העבודה?

פורסם

אנסה לתרום במעט מנסיוני.

יש לי 2 סטי צמיגים, גם כן של אופני 29".

אחד מבית קונטיננטל, לא מיועדים לשטח אלא במקסימום שבילי עפר. צמיגים מצויינים, מהירים מאוד (די חלקים) ונוחים למרחקים.

הצמיג נחשב למוגן מתקרים. ואני יכול להעיד שהדבר עובד לא פחות ממעולה (בשילוב עם פנימית עם חומר)- הקוצים לא מצליחים להיכנס לגמרי.

למיטב הבנתי, יש גם לשוואלבה צמיגים עם הגנה טובה (חבר טוב שלי רוכב איתם).

הסט השני הוא קנדה 8, בהחלט מהירים יחסית ומתאימים לשטח, אך כבר יצא לי להרגיש צמיגים טובים ממנו. ואיתו בהחלט יוצא לי לא מעט פנצ'רים, למרות הקוביות הגבוהות יותר ביחס לקונטיננטל.

נסה לחפש בגוגל השוואות צמיגים- יש הרבה כאלו. אולי חיפוש מילים במחרוזת Best MTB tires.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

אם הזכרת את bikedeal אז יש לך באותו אזור את speedofun בזרזיר (יש להם אתר), מצמן את מירוץ באלוני אבא, וחנות בתחילת הסינגל באלון הגליל.

פורסם

מעדכן:

בסופו של דבר אחרי המלצות ממספר אנשים מחוץ לפורום, ניגשתי ל"אם השביל" בכרמיאל, ונבחרו זוג Maxxis Ardent 2.25. היום רכבתי איתם לראשונה - אי אפשר להוריד לי את החיוך מהפנים. ה-Oh shit של הכמעט נפילה ואיבוד אחיזה הומרו ב-Holly Shit! של התלהבות מאחיזה. אני מרוצה מאוד.

פורסם

אחלה בחירה.

גם הסטאמפי שלי נועל ארדנט 2.25 קדמי אך אדוונטאג' 2.1 אחורי.

בובה של שילוב לסינגלים.

יאללה מחרתיים השחור בקנדה אחרי תקופת צינון מעומס יתר.

• תוכן חדש...