Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4352 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום , ברשותי פיאט פונטו ספייס 2006 ידני 8V , לפניי 3 חודשים התפוצץ לי הפקק שנימצא על הבלוק [נס קפה] לאחר שתיקנתי את הבעיה אצל המוסך הכל היסתדר ,

היום לצערי נסעתי ברכב והבחנתי חום מנוע עולה כמובן שעצרתי בצד על מת ראות אם חסר מים , להפתעתי גילית המיכל מים נימצא במב תקין וקיימים מים ברכב ,

פניתי למוסכניק והוא בדק ואמר שלא קיימת נזילה של מים ברכב , לאחר ששאלתי אותו מה יכולה להיות הבעיה הוא אמר שכניראה " צריך להחליף רדיאטור וטרמוסטט " ובנוסף הוא טוען שניראה לו שיש לחצים בצינורות ולכן המליץ לי לבצע בדיקה לראש מנוע בכדי לבדוק האם ישנו נזק עלות הבדיקה של הראש מנוע במכונה לטענתו [180 ₪] , אשמח לקבל תשובה לגביי :

- האם הדברים שהוא טוען נכונים? והאם יש קשר בין הדברים ?

- מה לדעתכם יכולה להיות בעיה ??

- והאם 950 ש"ח מחיר לריאטור וטרמוסטט כולל עבודה זה תקין?

- אשמח שתייעצו לי דרכי טיפול דרך אגב גר בדרום ליד אופקים

פורסם

האם המוסכניק בדק את תקינות הטרמוסטט לפני שפסק כך?

האם תוכל להצביע באיזה מקרה עולה החום? האם בעמידה? עליה? סתם נסיעה ממוצעת?

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם
האם המוסכניק בדק את תקינות הטרמוסטט לפני שפסק כך?

האם תוכל להצביע באיזה מקרה עולה החום? האם בעמידה? עליה? סתם נסיעה ממוצעת?

לא נכחתי בבדיקה ,

השאלה הם יש דרך לגלות שאכן הבעיה נובעת מהרדיאטור והטרמוסטט ? או שפשוט לנחש כמו שניראה לי שהוא עושה ... אני לא רוצה להחליף 100 חלקים עד שגיע למקור הבעיה

והחום עולה בנסיעה רגילה כ 10 דק ממוצעת על מישור

פורסם

תוכל לבדוק את הטרמוסטט בדיקה שטחית בעצמך, אבל היא לא בהכרח תכריע שהטרמוסטט תקול או תקין.

באיזה נוזל קירור אתה משתמש? האם ידוע לך מתי פעם אחרונה הוחלף טרמוסטט?

להחליף רדיאטור בשלב הזה נראה לי מיותר. טרמוסטט דווקא אני חושב שכדאי להחליף, גם יכול להיות שהוא האחראי הבלעדי לבעיה.

תחליף טרמוסטט, תבצע ניקוי יסודי למערכת הקירור ותקווה לטוב.

עוד כיוון שצריך לבדוק הוא הימצאות אוויר במערכת הקירור.

פורסם

קודם כל לך למכון טוב לרדיאטורים ולא למוסך כללי. אביפרטס, בני רדיאטורים בסגולה, גונגה ביד אליהו אלה שלושה טובים שאני מכיר.

שנית תתחיל מהקל לכבד. תבדוק את פקק הרדיאטור תחליף אותו במקרה הצורך, רק אח"כ תמשיך לטרמוסטט, רדיאטור וכו.

פורסם

האם יש דרך? קודם כל קיים מדחום לייזר שאפשר לבדוק איתו מה מצב הרדיאטור. תשאל במוסך שלך אם יש לו כזה, ואם לא אז לך למקום שיש בו, (מוסך/מכון רדיאטורים) ותבדוק. בדיקה של שנייה וחצי ואתה יודע אם הרדיאטור דורש ניקוי/החלפה או לא.

האם באוטו יש נוזל קירור של פיאט (פרפלו), נוזל בלמ"ז או סתם מי ברז? אם יש מי ברז / נוזל לא איכותי / נוזל שלא הוחלף לעולם - אז סביר שהרדיאטור סתום.

פורסם

קודם כל תודה על ההיענות לעזור ,

אני משתמש במים ירוקים מאז ומתמיד ,

לא ידוע לי מתי הוחלף טרמוסטט לאחרונה

יש לציין שהיום הייתי במוסך המוסכניק אמר לי שהוא שיחרר אוויר מהמערכת וכעת הרכב כבר לא מיתחמם אך הוא טוען שבכל זאת צריך לעשות בדיקת פקום ראש כי הוא מרגיש לחצים מהמנוע ( הבדיקה עולה 180ש"ח) ובנוסף הוא טוען שכשאר אני אעשה נסיעה ארוכה הרכב יתחחם שוב ולכן ממליץ להחליף רדיאטור וטרמוסטט , עוד משו מבדיקה שביצעתי ויזואלית אני מבחין שהוצאתי את הפקק שמן (שעל המנוע) ראיתי מעין רסיסי שמן משפריצים מה דעתכם בנושא??

האם

להמשיך ליסוע רגיל ולקוות שאכן שיחרור אוויר מהמערכת פתר את הבעיה?

או לבצע בדיקה נוספת אשמח גם להמלצות למוסך אמין מאיזור אופקים / באר שבע מומלץ ואמין , תודה.

פורסם

אם לאחר ניקוז אוויר אין התחממות, סיכוי סביר שזה הכל והבעיה נפתרה.

כפעולה מונעת אולי כדאי להחליף את הטרמוסטט כי אתה לא יודע מתי הוחלף לאחרונה (גם לא ציינת כמה זמן הרכב אצלך)

את הבדיקה שהמכונאי רוצה לעשות, לא עושים סתם. היא עלולה לגרום לנזק. גם לא נראה לי שיש למכונאי חשד סביר שאכן הבדיקה נחוצה.

פורסם

תודה מתן ,

ומה הסיכוי שהטרמוסטט אכן היה מקור הבעיה יש מצב שהוא זה שגורם לכניסת האוויר ?

האם יצא לך לשמוע על מיקרים דומים כאלה ?

ומה עלות טרמוסטט כולל הרכבה +-

פורסם

אם אתה אומר שעכשיו לא מתחמם אז הטרמוסטט הוא לא הבעיה. אבל בתור פעולה מונעת שווה להחליף אותו אם לא ידוע לך מה מצבו.

טרמוסטט מקורי לרכב שלך עולה בערך 100-150 שקל.

קח בחשבון שזה גורר גם החלפת נוזל קירור.

מחיר העבודה תלוי במוסך.

יצא לי לשמוע על התחממות שנובעת מכך שלא נוקז אוויר.

• תוכן חדש...