Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אז מה, עוד סיבוב בעזה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4251 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
טעות סופר, התבלבלתי בין האצ"ל ללח"י, סליחה.

גופי ימין שישרו קו עם הקו הממלכתי לא נפגעו למרות היותם "ימניים".

אני מבין שזו הגרסה של ההגנה, שלימים נהפכה להיות הגרסה הרשמית של מדינת ישראל, והיא מציגה את ההגנה באור החיובי ביותר האפשרי. כמובן שיש כאן אינטרס. מעבר לזה, יש עוד בעיה: הלח"י פעל גם פעל נגד הבריטים, והנסיון של הלח"י להתנקש בלורד מוין הוא היה הגורם שהוביל במישרין לתחילת הסזון.

כך שלטעון שהלח"י "לא היה בעסק" זה בעייתי. אם כך, למה בכל זאת לא פעלו נגדו? על כך יש כמה דיעות:

• ההבנה עם ילין, מתוך מחשבה שהוא שובר שמאלה ואולי יסחוף אתו את הלח"י.
  • הלח"י היה ארגון קטן ולכן לא איים על שלטון השמאל כמו האצ"ל בראשות בגין.
  • אנשי הלח"י איימו על ראשי ההגנה בפגיעה אישית בהם אם יפגעו באנשי הלח"י (מובא בספר של עזרא יכין, ובעוד מקומות).

אינני יודע מי מהדיעות נכונה, ויתכן שיותר מאחת.

לגבי מניעת עלייה מאנשים "לא נכונים". אין לי קישור לכל דבר:

... התנועה הציונית אינה חברה לעזרת נודדים. אין מגמתנו למלא את הארץ בהמוני יהודים, סתם, מכל הבא ליד...

במאמר "שארית פליטה בדיוני הנהלת הסוכנות":

העליה הסלקטיבית היתה ביטוי וסמל לתפיסתו של הישוב את תדמיתו העצמית. העליה הסלקטיבית היא סמל לאליטה הקולטת אליטה מפני שאותה אליטה עונה על נורמות חברתיות וערכיות מסוימות

גאולת העם היהודי היא תהליך ממושך, וכל עוד לא נתגשמה הציונות, אנו מצווים לשרות ההגשמה, לשרותה של ארץ ישראל ולא להיפך. וארץ ישראל זקוקה כיום לא למהגרים סתם אלא לחלוצים - קודם כל את אלה העשויים להביא תועלת ממשית לבנין הארץ ותחיית העם. עדיפות עליונה יש לתת לילדים, משום שהם אלמנט חשוב לישוב הארץ. רצוי מאד נוער חלוצי, משום שהוא כבר עבר הכשרה מתאימה, ולכן מסוגל מבחינה רוחנית לעבודה ציונית. חשוב גם לפעול להצלתם של העסקנים הציוניים, כי כלפיהם קיימת חובה מוסרית..

... בזמן שעיני כל ישראל צופים אל אדמת ישראל, והחרדים הרוצים לעלות, אין מניחים אותם הכת השמאלית לבוא, ועל ידי זה מתרבה כוחם, ועלינו לעמוד על המשמר וללחום מלחמת התורה, כי בעת כזאת הכל מתנהג על פי הרוב, ואין מסתכלין על אודות משהו, רק רוב. ולמה אינכם מרעישין בבית הממשלה נגד העוולה שנעשה בזה, נגד העם החרדי, אשר הם רוב מנין ורוב בנין האומה הישראלית... חוב קדוש מוטל עליכם איפוא, לשחר דרך אשר יוכל איש חרדי לבוא לארץ

NEW JUDEA, סתו 1937:

.. ארץ ישראל אינה יכולה לפתור את בעיית יהודי אירופה – רוצים אנו, כי רק מיטב הנוער היהודי יבוא אלינו. רוצים אנו, כי רק יהודים בעלי השכלה יכנסו לארץ ישראל, כדי להגדיל את התרבות בה. שאר היהודים יצטרכו להישאר במקום מושבותיהם ולעמוד מול כל גורל שנגזר עליהם. מליוני יהודים אלה אבק-אדם הם על גלגלי ההסטוריה ואפשר שיצטרך להיזרות ברוח, אין אנו רוצים שינהרו לארץ ישראל, אין אנו רוצים שתל-אביב שלנו תיהפך לעוד גיטו בזוי

בכל מקרה, לי אין שום בעיה לבקר את פעולות הממשלות דאז, שנינו יודעים שקדושים הם לא היו.

מעניין שאתה אומר את זה, כי יש לי לא מעט וויכוחים (בפורומים אחרים) עם ימנים שמבחינתם, אם בן גוריון (לדוגמה) הטביע את האלטלנה, אז הוא רשע ופסול ואין בו שום צד חיובי. ואני אומר להם - יש לו צד כזה וצד כזה. זו האמת. אי אפשר, בגלל הפשעים, לשכוח את הזכויות.

דני

• תגובות 1.6 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

כמו שכבר נאמר, אין מנצחים במלחמה אבל איזו נקודות החמאס הרוויח?

אמרתי: החמאס הפך את עצמו מ"ארגון טרור" לגורם בעל הכרה, משמעות וחשיבות בין לאומיים. וכמובן שדאע"ש ואחרים רואים הכל.

שים את עצמך בסנדליו הקרועות של עזתי ממוצע, מה הוא חושב על החמאס?

זו שאלה שלא מעניינת לא אותי, ולא אותך, ולא את החמאס, ולא אף אחד בעולם.

...הסקתי ששני הצדדים הפסידו (באבידות, בפצועים ובכסף). אין שום טעם לבדוק מי "הרוויח יותר נקודות" (או יותר נכון הפסיד יותר). זה לא משחק סכום אפס בו נקודה לטובתך היא שקולה למניעה מהיריב להשיג נקודה לטובתו.

נכון, אבל זה לא סותר את זה ש(לדעתי) החמאס יצא מהעימות במצב טוב יותר משנכנס אליו, וזה בדיוק ההיפך ממה שאנחנו רצינו.

דני

עריכה אחרונה על ידי dny
פורסם

תגיד לי, אתה אמיתי?

כתבת על תוכנית. לתוכנית יש שותפים. התוכנית, על פי דבריך, היא גם של השמאל הקיצוני. ההודעה הזו שלך מסתיימת בביצוע פיגועים במדינת ישראל. אין כאן שום טענה על "מדינה דו לאומיות", אין כאן שום דבר אחר. רק תוכנית שהיא גם של השמאל הקיצוני. איפה המילה רשלנות מופיעה בהודעה הזו, שקרן?

יותר אמיתי ממך מסתבר, התוכנית של השמאל הקיצוני כוללת הכנסת פלשתינים בסיטונאות, היא לא כוללת למיטב ידיעתי פיגועים.

נעשה סדר, יש שתי אופציות:

1. לדעתך השמאל הקיצוני עושה פיגועים בתוך מדינת ישראל, ואז באמת הייתי צריך להבהיר שהפלשתינים הם אלה שמתכננים להמשיך פיגועים.

2. לדעתך השמאל הקיצוני לא עושה פיגועים בתוך מדינת ישראל, ואז תסביר בבקשה איך פירשת את "יוכלו להמשיך" כאילו השמאל הקיצוני יוכלו להמשיך במשהו שלדעתך הם לא עושים.

ובכל מקרה הודעה אחת למטה מופיע המילה רשלנות במלוא הדרה, ואם זה לא הספיק לך אז תראה את הטקסט המודגש:

אותם שמאל קיצוני (אני מקווה מאוד) לא עושים את מה שעושים כדי לאפשר פיגועים, אלא זה קורה ברשלנות שלהם, לא מכוונת מכוון (שוב, אני מקווה מאוד).

אותם פשוט מעניין להכניס לישראל כמה שיותר פלשתינים, בינתיים שימצאו להם ערביה ישראלית ואז יוכלו לעשות איחוד משפחות, להכניס אותם בינתיים בדלת האחורית.

אבל שוב, הטקסט כתוב בצורה אחת, אתה מבין מה שנוח לך להבין.

בוא בבקשה ותסביר לי בניתוח לשוני איך מהמשפט:

זה חלק מתוכנית השלבים (גם של השמאל הקיצוני): לפתוח את המעברים לכניסת פלשתינים לישראל, אח"כ לשלוח את מחסום ווטש וחבריו לעמוד ליד המעברים ולהפריע לכוחות הביטחון ולעשות הכל כדי לאפשר כניסה חלקה של פלשתינים לישראל, ואז יוכלו להמשיך פיגועים בתוך מדינת ישראל.

הבנת שנשואי המשפט "אז יוכלו להמשיך פיגועים בתוך מדינת ישראל." הם השמאל הקיצוני.

זה מאוד פשוט, אחת מהאופציות שכתבתי למעלה גרמה לך להבין ככה, או שאתה חושב שהשמאל הקיצוני עושה פיגועים, או שאתה פשוט מדלג על מילים כמו למשל "להמשיך" והמשמעות שלהם.

כמו שכתבתי לאחר מכן בהסברים, לשמאל הפוסט-ציוני יש תוכנית שלבים משלו, לחמאס וארגוני טרור פלשתינים אחרים יש תוכנית שלבים משלו, במקרה יצא שיש להם שלב זהה, והוא להכניס באופן לא מבוקר פלשתינים לתוך שטחי ישראל, ועוד שלב משותף שהוא לאזרח אותם בישראל.

כאן נפרדות דרכיהם שכן מטרתו של השמאל הפוסט-ציוני הוא מדינת כל אזרחיה, בעוד מטרת ארגוני הטרור הפלשתינים היא השמדת היהודים והדרך לכך היא בין היתר פיגועים.

אולי פיספסת את המילה "חלק" בתחילת המשפט, שמצביע על כך שמדובר על חלק משותף בתוכנית ולא על תוכנית משותפת.

ואם יש שותפות בין החמאס לשמאל הפוסט-ציוני זו שותפות לצרכי השלבים של כל אחד מהם ולא שותפות במטרת העל.

ד"א לא יפה לקרוא למישהו שקרן רק כי אתה לא טוב בהבנת הנקרא, אבל תהנה, זה לא שזה מפריע לי.

זה לא קשור למה שאני או פנדוב או כל אדם אחר חושבים על ארגוני שמאל. זה קשור למה שאתה כתבת בהודעה הספציפית הזו. זה לא יעזור אם תכתוב עוד 20,000 פעם ש"זה לא הגיוני". בעיניי לא הגיוני 99% ממה שאתה כותב. אז מה? בעינך, הרי, זה כן.

קשור מאוד, אתם אלה שהבנתם את המשפט איך שאתם רוצים להבין אותו, ומכיוון שאתם הבנתם כאילו כתוב (לשם הבהרה: זה לא מה שכתוב) "השמאל הקיצוני יוכל להמשיך פיגועים בתוך מדינת ישראל", ויש במשפט את המילה "להמשיך" עולה השאלה, האם לדעת הקורא שהבין כך (משמע אתה ופנדוב) השמאל הקיצוני מבצע פיגועים בתוך מדינת ישראל היום.

התשובות האפשריות: כן (קרא סעיף 1 למעלה), לא (קרא סעיף 2 למעלה) ולא יודע (אז על מה אתה מגיב בכלל?).

בכל אחת מהתשובות האפשריות אתה ופנדוב לא יוצאים טוב.

תודה שאתם הבנתם מה שרציתם להבין, חיפשתם לנגח אותי, ולכן קראתם חצי משפט או שהבנתם מה שרציתם להבין מהמשפט למרות שהכתוב הוא אחר לחלוטין.

אני יודע מה אני כתבתי, גם הקורא יודע מה אני כתבתי, אני עדיין מנסה להבין מה אתה הבנת ואיך מהכתוב שלי.

כי כל הטענות שלך ושל פנדוב עד עכשיו לא נכונות לשונית, ולא ניתן להבין כך, בתנאי שעברת שיעורי הבנת הנקרא בבית הספר היסודי.

שקרן, ועוד פעם שקרן. בתגובה הקודמת שלי מופיע ציטוט שלך על "דתות בעת ההיא". כתבתה טענה כללית. כתבת את הטענה כדי להוכיח לי שלא יתכן שיהודים גיירו שבטים ערביים לפי האסלאם. קישרת את הדתות בעולם הקדום לכלל אחד, בתוך זה גם את הערבים ואת הרומאים. גם עכשיו אתה ממשיך לעשות זאת, כשאתה כותב ש "אותה תקופה הכלל היה שאין סובלנות כלפי דתות אחרות.". כשאתה כותב על "אותה התקופה" ועל "כלל" אתה מבצע קשר בין אנשים מאזורים שונים, המגיעים מרקעים דתיים שונים.

שוב אתה מבין מה שאתה רוצה? אני כתבתי איפשהו שלא ייתכן ששבטים ערביים התגיירו? כתבתי שעל סמך חוסר הסובלנות הדתית שהייתה באותה תקופה (ככלל), זה לא סביר שגיירו כמויות גדולות.

וכן, ככלל, זה אפיין את השבטים הערביים, וגם את הרומאים, ואת היוונים, ועוד לא מעט אחרים.

אני בהחלט מבצע קשר בין אנשים מאיזורים שונים, מרקעים דתיים שונים, ועדיין, בוא ותנסה להוכיח לי שהכלל באותה תקופה היה סובלנות דתית.

עוד שקר. לצטט עוד פעם התגובה שלך בה כתבת שתפסול כל מחקר הדן בתקופה שלפני 1919?

בוא אני אעזור לך:

כל מחקר שמתעלם לדוגמה משם המשפחה אל-מסרי או חלבי וכו', נפסל אצלי על הסף.

גם כל מחקר שמתעלם לחלוטין מזה שעד 1920 לערך

... [כאן יבגני לוקח משפט אחד, שמדבר על מחקרים ובו כתובה המילה "לערך" באופן ברור, שם שלוש נקודות, ומוסיף חצי משפט לא קשור שבו מופיע המספר 1919, במקור אין שום קישור בין שני המשפטים, אבל יבגני עשה קישור מלאכותי כזה]

כל העובדות מצביעות על 1920, אולי 1919.

אז הבנו? במקום שבו באמת יש התייחסות למחקרים כתוב 1920 לערך, אבל זה לא מתאים לאג'נדה שלך להתנגח בי, אז מוסיפים באופן מלאכותי חצי משפט, שנכתב במקום אחר, ובלי קשר למחקרים שאני פוסל בכלל לקרוא, ושמים שלוש נקודות, כאילו אני לא אשים לב שעשית הלחם בין שני משפטים לא קשורים.

ואני השקרן?

כמו שאמרתי, לא נוח לך לתקוף את הטיעונים האמיתיים שלי, אז אתה צריך לסלף ולהמציא.

תפסיק לשקר, תפסיק להתפתל. זה דוחה, מעורר רחמים ועלוב. בטח לאור העובדה שכל מה שאתה כותב כאן ומצביעים לך עליו נמצא וזמין לכל מי שרוצה לקרוא. בשביל לחשוף את השקרים והטעויות שלך, הרי, אפילו לא צריך ללכת עד לויקיפדיה.

לא אני ולא אף אחד לא מעוותים את הטענות שלך. אכתוב את זה בפעם האחרונה: אתה לא יודע על מה אתה מדבר, בשום תחום - לא היסטוריה, לא פוליטיקה ומציאות פוליטית בישראל, לא מדעי המדינה, לא גנטיקה, לא ספרות, לא כלום. העובדה שעד היום זה לא נחשף, כי לאנשים נמאס לקרוא את המגילות שלך לא תשנה את זה גם אם תכתוב עוד 20 תגובות על הבנת הנקרא, המכוונות לאנשים, שבניגוד אליך, אשכרה קוראים ספרים להנאתם (ואפילו די הרבה מהם).

בניגוד אליך יבגני היקר, כשאני טועה אני כותב זאת.

אני לא מבין בשום דבר, נכון, נו טוב, לפחות בהבנת הנקרא אני בסדר.

אני עדיין לא בטוח האם אתה באמת לא יודע הבנת הנקרא (ואם זה מוגבל רק לעברית) או שאתה בכוונה מסלף וממציא טענות כי אין לך איך לתקוף את הטיעונים האמיתיים שלי.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
nitch, חיפשתי ולא מצאתי, אבל אני סומך עליך, אפילו שאני פוסטמודרניסט :)

קח כפרה נשמה עיניים כליות טחול לבלב:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?536430-%D7%A2%D7%A8%D7%91%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%A0%D7%A7%D7%90%D7%99%D7%AA-%D7%91%D7%A9%D7%9B%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%AA-%D7%93%D7%99%D7%A8%D7%94&p=4434760&viewfull=1#post4434760

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

נעשה סדר, יש שתי אופציות:

1. לדעתך השמאל הקיצוני עושה פיגועים בתוך מדינת ישראל, ואז באמת הייתי צריך להבהיר שהפלשתינים הם אלה שמתכננים להמשיך פיגועים.

2. לדעתך השמאל הקיצוני לא עושה פיגועים בתוך מדינת ישראל, ואז תסביר בבקשה איך פירשת את "יוכלו להמשיך" כאילו השמאל הקיצוני יוכלו להמשיך במשהו שלדעתך הם לא עושים.

אופציה שלישית:

אתה, ליאור, M3x3x3rememem, כתבת את ההודעה. רק אתה יודע מה אתה חושב בנושא. כבר כתבנו לך לפחות 4 פעמים: דעתי לא רלוונטית. אנחנו לא דנים במה אני חושב על השמאל הישראלי. אנחנו דנים בהודעה שלך, בה סיפרת מה אתה חושב, לא מה אחרים חושבים בנושא. בגלל זה שאלנו אותך למה מצאת לנכון שיש תוכנית שלבים שמובילה לפיגועים ושהשמאל הקיצוני שותף לה.

ובכל מקרה הודעה אחת למטה מופיע המילה רשלנות במלוא הדרה, ואם זה לא הספיק לך אז תראה את הטקסט המודגש:

לא שאלתי איפה בהודעות אחרות מופיעה המילה רשלנות. לא שאלתי גם מה סיפרת לאישתך או לחבריך בנושא. שאלתי איפה זה מופיע בהודעתך הראשונה. שאלתי למה כל כך קשה לך לרדת מהעץ הגבוה שטיפסת עליו.

בוא ותנסה להוכיח לי שהכלל באותה תקופה היה סובלנות דתית.

כבר הוכחתי לך שאתה לא יודע דבר בגנטיקה ושיש מחקרים שחולקים עליך. כבר הוכחתי לך שיש כתיבה ציונית שאתה לא מכיר. כבר הוכחתי לך שיש מחקרים שדנים בלאומיות פלסטינאית שלפני 1920 "לערך", כבר הוכחתי לך שיש הוגים הדנים בלאומיות כתופעה קדומה יותר, כבר הוכחתי לך שאין אף מחקר רציני בעולם הממקם את יצירת האומה הפלסטינאית לפני 2000 שנה. אתה גם עושה סלט ירקות כשאתה מתייחס לתקופה הרומאית ולעליית האסלאם כ"אותה התקופה" (רמז: העת העתיקה וימי הביניים אלו הן שתי תקופות שונות)

הנה, קח, דוגמא אחת ממיליון שאתה יכול למצוא אם רק תחפש ותקרא (למרות שאין סיכוי שתקרא):

Since Roman religion was not founded on some core belief which ruled out other religions, foreign religions found it relatively easy to establish themselves in the imperial capital itself.

כי כל הטענות שלך ושל פנדוב עד עכשיו לא נכונות

לשונית

שכחת להוסיף שהקקי בידי ושהכל עובר אלי. בטח זה יגיע בהודעה הבאה.

nitch, נצחון מוחץ לך.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

דני,

כאמור, השליטה שלי בנושא הסרטיפיקטים לא טובה, ידוע לי שהיו הרבה טענות על הבאת יהדות גרמניה שהייתה עמידה, מקצועית וחדורת ציונות וזאת על חשבון יהדות פולין ה"גלותית" (כי המכסה הייתה מוכתבת ע"י הבריטים, ההחלטה למי לתת אישור הייתה בידיינו).

מתוך הציטוט שבהודעתך, עם הרציונל הזה של בן גוריון, אני חושב שכל בר-דעת יכול להזדהות, חרף העניין שמדובר ברציונל חורץ גורלות!

. וארץ ישראל זקוקה כיום לא למהגרים סתם אלא לחלוצים - קודם כל את אלה העשויים להביא תועלת ממשית לבנין הארץ ותחיית העם. עדיפות עליונה יש לתת לילדים, משום שהם אלמנט חשוב לישוב הארץ. רצוי מאד נוער חלוצי, משום שהוא כבר עבר הכשרה מתאימה, ולכן מסוגל מבחינה רוחנית לעבודה ציונית.

אבל כמובן שאפשר להגיד את זה בצורה ממלכתית והגיונית כמו בן גוריון ואין צורך להגיד את זה בצורה עלובה ומכוערת כמו הציטוט שלך של ויצמן.

אין אנו רוצים שתל-אביב שלנו תיהפך לעוד גיטו בזוי

לא מוכרת לי הפרדה שכזו בין חלוקת הסרטיפיקטים בין אנשי ימין לשמאל.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אופציה שלישית:אתה, ליאור, M3x3x3rememem, כתבת את ההודעה. רק אתה יודע מה אתה חושב בנושא. כבר כתבנו לך לפחות 4 פעמים: דעתי לא רלוונטית. אנחנו לא דנים במה אני חושב על השמאל הישראלי. אנחנו דנים בהודעה שלך, בה סיפרת מה אתה חושב, לא מה אחרים חושבים בנושא. בגלל זה שאלנו אותך למה מצאת לנכון שיש תוכנית שלבים שמובילה לפיגועים ושהשמאל הקיצוני שותף לה.

אני יודע מה אני חושב בנושא, גם מי שעבר שיעור הבנת הנקרא בבית הספר היסודי וקורא עברית יודע מה דעתי.

השמאל הפוסט-ציוני בהחלט שותף לתוכנית שלבים שמובילה לפיגועים - עד כמה שאני יודע לא מתוך כוונה של השמאל לגרום לפיגועים, אלא מתוך רשלנות.

וזו לא התוכנית שלבים שלהם, התוכנית שלבים של השמאל הפוסט ציוני לא כוללת פיגועים למיטב ידיעתי.

דעתך מאוד רלוונטית אם היא זו שגורמת לך להבין משפטים באופן לא נכון.

לא שאלתי איפה בהודעות אחרות מופיעה המילה רשלנות. לא שאלתי גם מה סיפרת לאישתך או לחבריך בנושא. שאלתי איפה זה מופיע בהודעתך הראשונה. שאלתי למה כל כך קשה לך לרדת מהעץ הגבוה שטיפסת עליו.

כי לא אני זה שטיפסתי על עץ.

לצערי בגלל שאתם מבינים מה שאתם רוצים להבין הייתי צריך להסביר לכם בהודעות נוספות מה כתוב במשפט מבחינה לשונית.

אתה רוצה שנחזור לזה? נחזור לניתוח לשוני של המשפט שלי ואיך בלתי אפשרי להבין אותו בדרך שאתם מבינים?

אתה רוצה שנחזור להסביר למה אי אפשר להמשיך משהו שלא התחלת?

כבר הוכחתי לך שאתה לא יודע דבר בגנטיקה ושיש מחקרים שחולקים עליך. כבר הוכחתי לך שיש כתיבה ציונית שאתה לא מכיר.

אז אם נעשה סדר, לטענתך אם אני לא מכיר את כל המחקרים בגנטיקה אני לא יודע שום דבר בגנטיקה?

אם יש כתיבה ציונית שאני לא מכיר אז אני לא יודע שום דבר על ציונות?

האם אתה מכיר את כל המחקרים בחקר ההיסטוריה?

כבר הוכחתי לך שיש מחקרים שדנים בלאומיות פלסטינאית שלפני 1920 "לערך", כבר הוכחתי לך שיש הוגים הדנים בלאומיות כתופעה קדומה יותר, כבר הוכחתי לך שאין אף מחקר רציני בעולם הממקם את יצירת האומה הפלסטינאית לפני 2000 שנה. אתה גם עושה סלט ירקות כשאתה מתייחס לתקופה הרומאית ולעליית האסלאם כ"אותה התקופה" (רמז: העת העתיקה וימי הביניים אלו הן שתי תקופות שונות)

שוב, ברור לי שיש מחקרים שדנים בלאומיות פלשתינית לפני 1920 לערך, ברור לי שיהיה גם מחקר (רציני או לא) שיטען שהפלשתינים הם עם כבר 1000 שנה או 500 שנה או 300 שנה.

לא טענתי מעולם שאין מחקרים כאלה (למעשה הפוך, אם לא קיימים מחקרים כאלה מה יש לי להתנגד לקרוא אותם? הם הרי לא קיימים!)

אני אמנם לא היסטוריון, אבל אני מוכן להתערב איתך שהכלל גם בעת העתיקה, וגם בימי הביניים היה שאין סובלנות דתית.

אתה חושב שאני טועה? אדרבה, בוא תוכיח.

רק אל תשכח מלחמות ג'יהאד ומסעות צלב באופן ממוסד.

הנה, קח, דוגמא אחת ממיליון שאתה יכול למצוא אם רק תחפש ותקרא (למרות שאין סיכוי שתקרא):

כמו שאמרתי, אפשר למצוא דוגמאות נקודתיות, אבל זה לא מצביע על הכלל.

למשל ככלל הנוצרים במאות הראשונות נרדפו ע"י הרומאים, גם היהודים ככלל נרדפו ע"י הרומאים (וזה לא סותר תקופות כמו תקופת הורדוס).

שכחת להוסיף שהקקי בידי ושהכל עובר אלי. בטח זה יגיע בהודעה הבאה.

אני ממש לא מתכוון לרדת לרמה הזאת, ואם לא ברור לך למה לשונית אתה טועה, אני מציע שכחלק מהתואר תיקח קורס העשרה בלשון עברית, בדגש על הבנת הנקרא.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

השמאל הפוסט-ציוני בהחלט שותף לתוכנית שלבים שמובילה לפיגועים - עד כמה שאני יודע לא מתוך כוונה של השמאל לגרום לפיגועים, אלא מתוך רשלנות.

אתה לא מבין למה המשפט הזה שונה לחלוטין מהמשפט הזה:

"השמאל הפוסט-ציוני בהחלט שותף לתוכנית שלבים שמובילה לפיגועים"

אתה מכיר את המונח "הסתייגות"? איפה יש הסתייגות בהודעתך הראשונה בנושא?

הדעות שלי לא רלוונטיות לניתוח של הטקסט שלך. אני לא יכול לנחש אם אתה חושב שהשמאל תורם לביצוע פיגועים או לא, רק על סמך זה שאני חושב שהוא לא. זה שלי ברור שהשמאל לא תורם לפיגועים - לא ברשלנות ולא בכוונה, לא אומר שאתה חושב ככה. אנשים שונים, דעות שונות, אתה יודע.. ויש המון אנשים בארץ שחושבים שהשמאל תורם לפיגועים, שהם בוגדים, תומכים בחמאס וכו'. אין לידרך לנחש מה הדעות שלך בנושא מלבד לקרוא את מה שכתבת, והוא שהשמאל לוקח חלק בתוכנית שלבים, שמובילה לפיגועים.

אני אמנם לא היסטוריון, אבל אני מוכן להתערב איתך שהכלל גם בעת העתיקה, וגם בימי הביניים היה שאין סובלנות דתית.

אתה חושב שאני טועה? אדרבה, בוא תוכיח.

רק אל תשכח מלחמות ג'יהאד ומסעות צלב באופן ממוסד.

אלוהים אדירים, איך, איך אתה יכול להיות כ"כ שחצן?! איך?

על סמך אתה מוכן להתערב איתי? על סמך אינטואיציה? ניחושים?

למען השם הטוב שבשמיים, אתה אפילו לא יודע להבדיל שימי הביניים והעת העתיקה אלו הן תקופות שונות.

מרוב שאתה לא יודע להבדיל, אתה קושר אותן, למרות שוני תרבותי עצום, בלתי נתפס כמעט בין ימיה של רומא לבין ימי הממלכות הקטוליות בימי הביניים. מרוב שאין לך מושג, אתה מבקש ממני לדון במסעות צלב (שהחלו בפאקינג המאה ה-11!!!) או הג'יהאד, לתפיסות הדת באימפריה הרומאית, שהיו שונות לחלוטין.

אתה לא יודע למה רדפו את היהודים או הונצרים, אז אתה מנחש שזה מעיד על הכלל. הצעתי לך לחפש, הצעתי לך ללמוד, הצעתי לך לקרוא על חוסר הרצון של הנוצרים להתגייס לצבא, כדוגמא לסיבות לרדיפה נגדם. הם היוצאים מן הכלל במקרה הזה, ואני לא מתכוון להעביר לך שיעור בהיסטוריה של תפיסות הנוצרות בחברה הרומאית של לפני אימוץ הנצרות באימפריה. הפסקה והמאמר שקשירתי אליהם מדגימים היטב שהנוצרים והיהודים היו היוצאים מן הכלל, בגלל, בין היתר, שגם הגישה המסתגרת שלהם הייתה היוצאת מן הכלל בעולם הקדום.

לארגן לך רשימה ביבליוגרפית של ספרים בנושא? לקשר לאמאזון וגוגל בוקס? אתה תקרא משהו מכל זה?

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

דני,

אגב, אתה מבקר את הנהגת הישוב בארץ בנוגע לחלוקת הסרטיפיקטים ובהחלט יתכן שבצדק.

אבל אם כבר מדברים על רוויזיוניסטים ושואה, אחד הכתמים השחורים ביותר של התנועה הרוויזיוניסטית התרחש דווקא במרד גטו וורשה שבו המורדים היהודים נחלקו לשתי קבוצות ראשיות:

אצ"י (ארגון צבאי יהודי) היו משויכים לתנועה הרוויזיוניסטית, סבלו מחוסר כח אדם ומעודף יחסי של נשק.

אי"ל (ארגון יהודי לוחם) היו משוייכים לתנועה הסוציאליסטי, נהנו מעודף כח אדם יחסי אבל מחוסר משווע בנשק.

למרות מספר נסיונות קישור בין הארגונים, מעולם לא נוצר איחוד בניהם, בעיקר (אבל לא רק) עקב דרישות הזויות לכך שאנשי אצ"י יקבלו את הנהגת התנועה המחודשת.

יום לפני פריצת המרד, אצ"י סרבו להעביר עודפי נשק לאי"ל!

כך שצריך להבין שהאלטלנה לא באה סתם ככה כרעם ביום בהיר, היו הרבה היתקלויות על הרויזיוניסטים שהבהירו שהם לא מקבלים מרות מאף ארגון מתחרה, כשכבר הייתה מדינה ואי קבלת המרות סיכנה את קיומה, היה צריך לעשות לעניין הזה סוף וכך נעשה!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אתה לא מבין למה המשפט הזה שונה לחלוטין מהמשפט הזה:

"השמאל הפוסט-ציוני בהחלט שותף לתוכנית שלבים שמובילה לפיגועים"

אתה מכיר את המונח "הסתייגות"? איפה יש הסתייגות בהודעתך הראשונה בנושא?

זה שונה כי באחד כתוב במפורש ברשלנות ובשני לא.

אני צריך גם להסביר לך מה ההבדל בין רשלנות וכוונת מכוון?

בהודעה הראשונה אין הסתייגות כי אין בה צורך, ממילא השמאל אינו הנושא של המשפט על הפיגועים.

כאן גם בעיית ההבנה שלך, משום מה אתה הבנת, בניגוד לכללי התחביר העבריים שהשמאל הוא כן הנושא של המשפט על הפיגועים.

הדעות שלי לא רלוונטיות לניתוח של הטקסט שלך. אני לא יכול לנחש אם אתה חושב שהשמאל תורם לביצוע פיגועים או לא, רק על סמך זה שאני חושב שהוא לא. זה שלי ברור שהשמאל לא תורם לפיגועים - לא ברשלנות ולא בכוונה, לא אומר שאתה חושב ככה. אנשים שונים, דעות שונות, אתה יודע.. ויש המון אנשים בארץ שחושבים שהשמאל תורם לפיגועים, שהם בוגדים, תומכים בחמאס וכו'. אין לידרך לנחש מה הדעות שלך בנושא מלבד לקרוא את מה שכתבת, והוא שהשמאל לוקח חלק בתוכנית שלבים, שמובילה לפיגועים.

א. יש לנו התקדמות, אתה לא חושב שהשמאל הפוסט-ציוני עושה פיגועים בתוך מדינת ישראל.

ב. עכשיו תסביר איך אתה יכול להבין מכך ש"להמשיך" מתכוון אל השמאל הפוסט-ציוני.

ג. אני נאלץ לחלוק עליך שהשמאל הפוסט-ציוני לא תורם לפיגועים ברשלנות, אם ע"י תרומות, אם ע"י הפרעה במחסומים, אם ע"י עידוד לזריקת אבנים (בילעין ונעלין מוכר?), אבל זה עניין של השקפה, לא של הוכחות, יש כל כך הרבה משתנים.

ד. אני כתבתי שהשמאל בוגדים? אני כתבתי שהם תומכים בחמאס?

ה. תוכנית השלבים של השמאל הפוסט-ציוני לדעתי מובילה לפיגועים, אם כי לדעתי לא מתוך ידיעה וכוונה אלא מתוך רשלנות.

אלוהים אדירים, איך, איך אתה יכול להיות כ"כ שחצן?! איך?

על סמך אתה מוכן להתערב איתי? על סמך אינטואיציה? ניחושים?

למען השם הטוב שבשמיים, אתה אפילו לא יודע להבדיל שימי הביניים והעת העתיקה אלו הן תקופות שונות.

מרוב שאתה לא יודע להבדיל, אתה קושר אותן, למרות שוני תרבותי עצום, בלתי נתפס כמעט בין ימיה של רומא לבין ימי הממלכות הקטוליות בימי הביניים. מרוב שאין לך מושג, אתה מבקש ממני לדון במסעות צלב (שהחלו בפאקינג המאה ה-11!!!) או הג'יהאד, לתפיסות הדת באימפריה הרומאית, שהיו שונות לחלוטין.

אני יכול להיות מספיק שחצן, ועדיין צודק :idea:

יותר מזה, אני יכול לא לדעת באיזה תקופה היו רומאים פגאניים ובאיזה תקופה רומאים נוצרים (אני אגב יודע, ולא בילבלתי בין התקופות, מה שכתבתי רלוונטי לשתיהן) ומתי היו מסעות הג'יהאד (גם יודע), ועדיין להיות צודק.

אני לא ביקשתי ממך הבדלים תרבותיים או מתי היו מסעות צלב, גם לא טענתי שיש קשר בין תפיסות הדת בכל אחת מהתקופות.

אני כן אמרתי שבשורה התחתונה, במבחן התוצאה, בכל התקופות הללו הכלל היה שאין סובלנות כלפי דתות שונות מדת השלטון.

אתה לא יודע למה רדפו את היהודים או הונצרים, אז אתה מנחש שזה מעיד על הכלל. הצעתי לך לחפש, הצעתי לך ללמוד, הצעתי לך לקרוא על חוסר הרצון של הנוצרים להתגייס לצבא, כדוגמא לסיבות לרדיפה נגדם. הם היוצאים מן הכלל במקרה הזה, ואני לא מתכוון להעביר לך שיעור בהיסטוריה של תפיסות הנוצרות בחברה הרומאית של לפני אימוץ הנצרות באימפריה. הפסקה והמאמר שקשירתי אליהם מדגימים היטב שהנוצרים והיהודים היו היוצאים מן הכלל, בגלל, בין היתר, שגם הגישה המסתגרת שלהם הייתה היוצאת מן הכלל בעולם הקדום.

לארגן לך רשימה ביבליוגרפית של ספרים בנושא? לקשר לאמאזון וגוגל בוקס? אתה תקרא משהו מכל זה?

שוב, הסיבות לא רלוונטיות לויכוח שלנו, אני טוען שבשורה התחתונה בכל התקופות הנ"ל (ועוד תקופות) סובלנות דתית של השלטון כלפי מיעוטים הייתה החריג ולא הכלל.

אין לי בעיה לקרוא, אבל בחייאת, השורה התחתונה מכל זה תהיה שונה? או שאני הולך לקרוא כל מיני דברים ואז להגיע למסקנה שיש סיבות שונות לחוסר סובלנות דתית של השלטון כלפי מיעוטים, אבל עדיין יש חוסר סובלנות דתית של השלטון כלפי מיעוטים?

כי אם כן, תחסוך לשנינו את הויכוח, באמת שלצורך הויכוח הנוכחי לא מעניין אותי הסיבות לכך שהרומאים לא היו סובלניים כלפי נוצרים והסיבות שהמוסלמים לא היו סובלניים כלפי הנוצרים וכו'.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

להלן רשימת הספונסרים של השרשור:

makita.jpg

bd-block.jpg

bosch-bandeau.jpg

Metabo_300dpi_27.jpg

ryobi.jpg

קדחתם. ואין לזה שום קשר כבר למבצע שהיה (עודנו?) בעזה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)
הבנת ברוך? הם רוצים להיות עצמאיים, עם שלטון משלהם, לשנוא את ישראל, אבל להיכנס לישראל.

כאילו שישראל חייבת לפתוח את המעברים ולהכניס אזרחים זרים ששונאים אותה באופן כל כך פומבי.

שים לב שמאז עליית א-סיסי לשלטון במצרים הוא החליט באופן חד-צדדי, שהוא את מעבר רפיח סוגר מהצד המצרי, ושיתפוצצו.

זה חלק מהריבונות שלו על השטח שלו, לא רוצה לפתוח לעזתים את השער, אז לא פותח.

אבל כשזה כולל את ישראל כולם מבקשים פתאום לפתוח את המעברים לשני הכיוונים (לפחות חלק מהמעברים באופן רגיל פתוחים להכנסת סחורות לרצועה).

זה חלק מתוכנית השלבים (גם של השמאל הקיצוני): לפתוח את המעברים לכניסת פלשתינים לישראל, אח"כ לשלוח את מחסום ווטש וחבריו לעמוד ליד המעברים ולהפריע לכוחות הביטחון ולעשות הכל כדי לאפשר כניסה חלקה של פלשתינים לישראל, ואז יוכלו להמשיך פיגועים בתוך מדינת ישראל.

כתבת או לא כתבת את זה? אני מצטט אותך או מממ3 אחר? יש פה בפורום מממ3 המקורי ומממ3 האסלי?

לפי דברים הללו שכתבת, השמאל רוצה פיגועים או לא?

בבזל יסד הרצל את מדינת היהודים, בקארספורום ייסד מממ3 את תוכנית השלבים[גם של השמאל הקיצוני].

עם מי השמאל הקיצוני שותף בתוכנית השלבים, עם מיקי מאוס ובאגס באני, או עם המחבלים? מה משתמע מדבריך?

נ.ב תכף תכתוב שאני זה שהכניס לשרשור את " תורת השלבים" שלך ותגנה אותי על כך.

עריכה בעקבות רומן: אבל יש קשר לרומאים.

עריכה אחרונה על ידי [פנדוב
פורסם

יתכבד פנדוב הנכבד ויסביר איך מההודעה שציטט, הבין שהשמאל למעשה רוצה פיגועים?

למעשה טענתי שהם תורמים לפיגועים אך מתוך רשלנות (ולכן מראש אינו רוצה בכך) ולא מתוך כוונה.

וגם שותפות אינטרסים זמנית אינה מצביעה על תוכנית משותפת אלא על שלבים מסוימים.

כך בין השמאל הפוסט-ציוני והמחבלים, וכך גם בין ישראל ומצרים (תשאל את ביבי, הוא יגיד לך מה ההבדל בין לעבוד עם א-סיסי ובין לעבוד עם מורסי).

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)
יתכבד פנדוב הנכבד ויסביר איך מההודעה שציטט, הבין שהשמאל למעשה רוצה פיגועים?

לפני שתי הודעות ציטטתי את דבריך. למעשה נובע משם שהשמאל הקיצוני לא רק רוצה פיגועים, אלא גם פועל לקידומם.

למעשה טענתי שהם תורמים לפיגועים אך מתוך רשלנות (ולכן מראש אינו רוצה בכך) ולא מתוך כוונה.

חיפשתי בכל הכוח ולא מצאתי בהודעתך זכר לרשלנות. את הרשלנות הוספת אח"כ.זו שיטה אצלך- לשנות את טיעוניך תוך כדי ויכוח ואח"כ להיתמם.

וגם שותפות אינטרסים זמנית אינה מצביעה על תוכנית משותפת אלא על שלבים מסוימים

חיפשתי בהודעתך זו את השותפות הזמנית שציינת כעת, לא מצאתי. אתה כן?

כך בין השמאל הפוסט-ציוני והמחבלים, וכך גם בין ישראל ומצרים (תשאל את ביבי, הוא יגיד לך מה ההבדל בין לעבוד עם א-סיסי ובין לעבוד עם מורסי).

מה הקשר בין מחט לצלחת? הרי שאלתי עוד דברים. במקום לענות, אתה מכניס עוד ועוד עיזים. בכל פעם שאתה מובס בדיון אתה משנה את הנושא. תחליף שטיק מדי פעם.

עריכה אחרונה על ידי [פנדוב
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4251 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...