Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4398 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

SlowRide - שלא תטעה, אני איתך, אבל המדינה חושבת אחרת :) ולא אתה או אני קובעים מה מעניין את המדינה, אלא המדינה עצמה קובעת.

וכמאמר המושרר: "כולנו עבדים אפילו שיש לנו כזה כאילו"

עריכה אחרונה על ידי Yarin
  • תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אין שום מחלוקת, זה פשוט לא מובן לי למה המדינה צריכה להתערב בהטענת מוצר חשמלי שמיועדת לשימוש ביתי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כבלים מאריכים? בטיחות? הוי תמימים שכמותכם. כאן מדובר בכסף, כ-ס-ף גדול. כי חשמל ביתי, הנצרך דרך המונה הדירתי, עולה הים 63 אגורות לקילווט שעה (קוט"ש) כולל מע"מ. שינוי התעריף "הביתי" הוא עסק מסובך שדורש אישורים של ועדות מועדות שונות של הכנסת. לא כן תעריף החשמל שייצרך מעמדת טעינה מבוקרות (זה השם שלהן), שייקבע באמצעות תקנה פשוטה לרמה כזו שעלות הנסיעה לק"מ של רכב חשמלי תהיה דומה לעלות הנסיעה של רכב בנזין. מה, חשבתם שהם פריירים?

פורסם

לא בטוח שלאותה רמת מחיר של בנזין אבל בטוח לאותה רמה של בלו.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
כי היא תפסיד מזה כסף.

זה מובן מאליו, כמו הסיבה שאין תחבורה ציבורית נורמלית כאן והרבה דברים אחרים בתחום הרכב ובכלל.

מאחר ולאכוף כזה חוק זה עניין מסובך ולא הכי ישים, אני חושב שמעבר לעיקרון מחלבת הכספים (כמו שעץ השדה פירט בהודעה שלו) יש פה אלמנט של כסת"ח שמאפשר ליבואן להתנער מאחריות במקרה ויש תקלות בטעינה וגם עילה להטיל על בעל הרכב את כל האשמה במקרה של נזק שנגרם מטעינה בשקע ביתי. כל זה כמובן כשבפועל הרכב מיועד לזה שיטענו אותו משקע ביתי...

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
מישהו טייל פעם בחול וראה מה הולך שם ?

מכוניות חשמליות שנטענות ע"י עמדה ברחוב.

מצ"ב תמונה.

[ATTACH=CONFIG]386547[/ATTACH]

ראיתי שיש לcar2go מיצובישי i-MiEV

אייל

פורסם
בעבודה הקודמת שלי נתקלתי בלא מעט כאלו.

לקחו מקל של מטאטא, קדחו בורג אחד בכל צד וחיברו חוט חשמל בין 2 הברגים.

איתרו חוט מתח נמוך של חברת החשמל שתלוי בין עמודים ותלו את המקל על החוט.

את החוט מהמקל של המטאטא חיברו לבית שלהם.

עשרות אנשים התחשמלו למוות.

בעבודה הקודמת שלי ראיתי אנשים מפוחמים אחרי שהתחשמלו למוות, בטיחות בחשמל זה חולשה שלי.

אבל אם תרצה לחשוב שאני "מגיב מטעם" אתה בהחלט מוזמן להמשיך לחשוב ככה.

אתה חולמת :wink: או שקיבלת מכת חשמל.

באיזה מדינה מתחברים בצורה הזו לכבלי חשמל ?

אני מקווה שאותם אנשים לפחות חיברו מפסק אוטומטי ופחת.

איזה כייף לי :)

פורסם

הלוואי חולמת, זה היה בג'לג'וליה.

אין לי מושג אם בכלל היה לוח שהתחבר לכבלים הללו או שהם חיברו אותם ישירות למזגן או הדוד.

ואם אני זוכר נכון, בפעם האחרונה שהייתי בראש העין בגבעת הסלעים (זה היה לפני כשנתיים בערך) ראיתי עמדות טעינה ציבוריות ברחוב.

פורסם (נערך)
הלוואי חולמת, זה היה בג'לג'וליה.

.

Say no more.... דווקא רציתי לשאול אם העבודה שסיפרת עליה הייתה באפריקה או בקמבודיה, או במדינת עולם שלישי אחרת שרק גילתה את החשמל. כי בישראל הנורמטיבית אין דברים כאלה, למעט במגזר הערבי ובמגזר החרדי (לא שיש לי משהו נגד מי מהם, באמת שלא, אבל המנטליות זהה לעולם השלישי).

סמוך על הישראלים הנורמטיביים, אלו שעשו קומבינה הביאו חשמלאי מוסמך, שילמו לו בשחור, וקברו את החיבור באדמה. אין מצב לחיבור כמו שתיארת עם מקל המטאטא אצל קהל היעד של הרכב החשמלי, ולכן אין עשרות הרוגים.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פונט מוגזם, הוקטן
פורסם

עשרות אנשים התחשמלו למוות.

עשרות אנשים התחשמלו למוות? איפה ומתי זה קרה? איפה הכותרות בעיתון?

אתה מבין שצריך לחוקק ולאכוף חוקים לבטיחות בחשמל

לא צריך כי כבר יש. והחוקים בהחלט אינם מתירים חיבורי חשמל מסוכנים. אם (נניח) יש בעיה באכיפת החוקים הקיימים, אז צריך לטפל באכיפה.

הסתכלת מה הולך בסוכות?, כל אחד מעביר כבלים מאריכים לחצרות עד לסוכה, חצרות של בתים משותפים הופכים למסלול מכשולים של כבלים מאריכים שנרטבים בטל של הבוקר

ועם כל זה - אין עשרות אנשים שמתחשמלים למוות כל שנה בסוכות.

ובאמת שאין הרבה אנשים היום שבונים סוכה.

רק 99% מהדתיים ועוד כמה שלא. באמת שזה לא הרבה.

תחשוב מה היה קורה אם הישראלי המצוי (או עשרות אלפים מהם) היה מביא רכב חשמלי, קח בחשבון את כל מה שאתה יודע על החיים בארץ, על האנשים שגרים פה, על המנטליות שלהם ועל איך הדברים מתנהלים פה פחות או יותר, ותגיד לי אתה.

תחשוב מה היה קורה אם הישראלי המצוי (או עשרות אלפים מהם) היה מביא דוד חשמלי - מים וחשמל ביחד! קח בחשבון את כל מה שאתה יודע על החיים בארץ, על האנשים שגרים פה, על המנטליות שלהם ועל איך הדברים מתנהלים פה פחות או יותר, ותגיד לי אתה.

וברור כשמש שהאיסור נובע משיקולים זרים מהצד הכלכלי של המטבע של הפסד הכנסות למדינה (אני לא טיפש כד-כדי כך), אבל זה לא פוסל את הטענות לגופו של עניין.

נכון. מה שפוסל אותן הוא שהן לא סבירות.

דני

פורסם

למה הם הולכים סחור? שיעבירו חוק שאומר שאסור לתדלק את הרכב בכל אנרגיה שאי אפשר למסות ושלום על ישראל.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם
מישהו טייל פעם בחול וראה מה הולך שם ?

מכוניות חשמליות שנטענות ע"י עמדה ברחוב.

מצ"ב תמונה.

[ATTACH=CONFIG]386547[/ATTACH]

בשבוע שעבר בניס - שורת Renault Zoe עם כבלים כתומים יוצאים להן מהאף כמו זונדה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...