Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4402 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי, אז אני צלם אירועים. אני משתמש ברכב להעמסת ציוד ולנסיעות קטנות כלומר רוב הנסיעות שלי הם קרובות לבית שלי, כלומר אני רוב האירועים שלי הם בעיר שלי, ולפעמים אני נוסע נגיד לראשון לציון איזה פעם בשבוע כזה ועוד איזה פעם בשבוע לירושלים או לאשדוד וכו'.. אני עצמי גר במרכז. הנקודה היא שנאמר פעם בשבוע ירושלים זה 150 קילומטר הלוך חזור כפול 4 שבועות בחודש זה יוצא 600 קילומטר ועוד נסיעות קטנות של 120 קילומטר בחודש ועוד נגיד גג גג מאה קילומטר יוצא כל הנסיעות שלי בתוך העיר.. שורה תחתונה לדעתי אני בהגזמה יגיע ל10 אלף קילומטר בשנה. לכן לאור זאת אין לי צורך ברכב חדש שאני יסבול מהירידת ערך המטורפת שלו כשאני בקושי נוסע איתו במושגים של קילומטראז' גבוה.

אני מעוניין לקנות יד שניה. לא רוצה לקנות מצד אחד את ה'טרנטה' של השכונה שישבית אותי כל שני וחמישי, מצד שני לא צריך רכב שנת 2011 ב70 אלף...

שאלתי הרבה אנשים, זה הגיע למצב של חלוקה קיצונית, יכול להיות לי מישהו אחד שאומר לי שברלינגו זה הרכב הכי טוב שהוא מכיר ואין לו תיקונים וכו' וכו', ולמחרת אני מדבר עם מישהו שאומר לי אל תתקרב לברלינגו זה רכב דפוק שמבלה במוסכים כל היום (סיפור אמיתי... שני מכרים שלי שכל אחד אמר לי משהו אחר בהפרש של יום!). אני ממש לא יודע מה לעשות.

אני השכרתי פרטנר שנת 2010 מנוע 1600 טורבו (טורבו זה HDI חייב להיות או שזה שניים נפרדים, ויש HDI ויש טורבו?), והוא סחב אותי יפה מאוד מאוד לירושלים ולנתיבות, הייתי מאוד מאוד מרוצה הרכב פשוט טס ועלה את העליות עם כל הציוד חלק וממש נהניתי ממנו. גם הנסיעה הייתה נוחה ובקיצור.. רק מילים טובות.

השאלות שלי הם ככה:

1: האם באמת באמת אין שום הבדל בכלל בכלל ולו הקטן ביותר בין האמינות והעלות אחזקה וכו' של ברלינגו לפרטנר? כלומר זה ממש ממש אותו רכב בלי הבדל ולו הקטן ביותר בעלות החלפים או תיקונים או אמינות או צריכת דלק או לא יודע מה?..שום שום הבדל? כלומר אני עכשיו נכנס ליד 2 ומה שאני רואה שמתאים בין אם זה ובין אם זה אני יכול לקחת ללא הבדל?

2: מה שהכי חשוב לי ברכב, זה רכב שאני לא יתקע איתו באמצע הדרך פתאום.. רכב שיהיה בו כמה שפחות תיקונים ואם יהיו אז שיהיה כמה שיותר זול :) בקיצור, הכי חשוב לי זה אמינות הרכב בתיקונים ועלות אחזקה שלו מהבחינה הזו. יותר חשוב מנוחות נהיגה יותר חשוב מדלק יותר חשוב מבטיחות יותר חשוב מכושר מנוע... העיקר שלא יהיה תיקונים אני מפחד מזה מאוד ליפול עם דבר כזה. איזה רכב מבין השלישייה הזו נחשב ל-1: האמין ביותר מבחינת תיקונים ו-2: לזול ביותר מבחינת התיקונים שלו?

3: מישהו יכול לפרט בגדול על סוגי המנועים שלהם? כי ראיתי שיש 1400 יש 1600 טורבו יש 1900 יש 2000 HDI וגם בקונקט יש 1900 יש 1800... אז מה ההבדלים הגדולים בין כל הדגמי מנועים ומה הכי אמין מביניהם בברלינגו/פרטנר/קונקט?

4: כמה קילומטר זה נחשב סביר לקנות בשבילי בהנחה ואני בונה עליו שיחזיק לי מעמד לעוד איזה 3-4 שנים לפחות, כלומר 40 אלף קילומטר נגיד. אז מה הקו האדום של הקילומטראז' שאחריו אני לא קונה? 200 אלף? 300 אלף? 150 אלף?..

5: האם שווה לי לקנות רכב ב20-25 אלף מפרטי שעשה בין 170-180 ל200-220 קילומטר, שנת 2005/2006 זה הכיוון שראיתי בלוחות מודעות, או ללכת לחברת ליסינג ולקנות מהם רכב שנת 2010 עם 120אלף+- שיעלה בערך 40-50אלף? הכוונה לא לעשות איתם עסקת ליסינג על רכב חדש אלא לקנות רכב מחברת השכרה או ליסינג, ככה שאני שם בהתחלה 10-15 אלף ואז תשלומים כל חודש למשך תקופה. יש לי את הסכום לקנות מפרטי, השאלה אם הקניה של רכב בשנתון חדש ובקילומטר נמוך זה שווה לי מליסינג למרות המחיר הכמעט כפול?

מי שיוכל לעונת לי על חלק או על כל :) השאלות אני ממש ישמח. אני די אבוד כרגע בין כל מה שהולך בפורומים. קראתי כל כך הרבה חומר ואני לא מצליח להגיע להחלטה מושכלת.

תודה רבה!!

פורסם

אתה למעשה מתלבט בין 2 רכבים, הברלינגו והפרטנר זהים לחלוטין מלבד הסמל (סיטרואן שייכת לפג'ו). כמובן מטפלים באותם מוסכים ואותם חלפים בדיוק.

1600HDI זה המנוע הכי מודרני של הרכבים האלו, מנוע דיזל חזק יחסית וחסכוני (יותר מהקונקט). ה-2000 HDI ישנים יותר ובאו אחרי עידן ה-1900 נטול הטורבו. ה-1400 זה גירסת בנזין שהגיעו במספרים קטנים, מנוע ישן וחלש מאוד לא מומלץ.

הקונקט מרגיש מסחרי יותר וגס יותר מהברלינגו (או פרטנר) וגם פחות חסכוני קצת.

מבחינת אמינות, קשה לדעת ברכבים מסחרים משומשים, הרבה תלוי במזל ובאופי השימוש שהייה לרכב לפניך. דינו של רכב שנסע כל היום עמוס בציוד ובתנאים קשים יהיה שונה מרכב ששימש יותר בשימוש משפחתי (ויש כאלו). הקונקט סבל מכל מיני תקלות וכשלים מכניים בקראנק בעיקר בשנתונים הראשונים יותר, לא יודע לגבי שנתונים חדשים יותר.

כמה כסף להוציא ואם לקנות חדש יותר או משומש יותר זה נטו שיקול כלכלי שלך אין פה שחור ולבן.

שורה תחתונה העדיפות היא לברלינגו \ פרטנר.

פורסם
אתה למעשה מתלבט בין 2 רכבים, הברלינגו והפרטנר זהים לחלוטין מלבד הסמל (סיטרואן שייכת לפג'ו). כמובן מטפלים באותם מוסכים ואותם חלפים בדיוק.

1600HDI זה המנוע הכי מודרני של הרכבים האלו, מנוע דיזל חזק יחסית וחסכוני (יותר מהקונקט). ה-2000 HDI ישנים יותר ובאו אחרי עידן ה-1900 נטול הטורבו. ה-1400 זה גירסת בנזין שהגיעו במספרים קטנים, מנוע ישן וחלש מאוד לא מומלץ.

הקונקט מרגיש מסחרי יותר וגס יותר מהברלינגו (או פרטנר) וגם פחות חסכוני קצת.

מבחינת אמינות, קשה לדעת ברכבים מסחרים משומשים, הרבה תלוי במזל ובאופי השימוש שהייה לרכב לפניך. דינו של רכב שנסע כל היום עמוס בציוד ובתנאים קשים יהיה שונה מרכב ששימש יותר בשימוש משפחתי (ויש כאלו). הקונקט סבל מכל מיני תקלות וכשלים מכניים בקראנק בעיקר בשנתונים הראשונים יותר, לא יודע לגבי שנתונים חדשים יותר.

כמה כסף להוציא ואם לקנות חדש יותר או משומש יותר זה נטו שיקול כלכלי שלך אין פה שחור ולבן.

שורה תחתונה העדיפות היא לברלינגו \ פרטנר.

תודה רבה!

גם אני נוטה לברלינגו פרטנר יותר מהקונקט כי קראתי שבקונקט התיקונים יקרים יותר משמעותית.

שווה לקנות ב35-40 אלף רכב שעשה 150K קילומטר או לקנות ב20אלף רכב שעשה 200 אלף?

וגם, מתי בערך מתחילים שם התיקונים שלהם? איזה קו אני צריך להציב לעצמי מבחינת הקילומטר שלהם? כי ראיתי שהרכבים האלו נמכרים גם עם 400 אלף!!! אז איפה עובר הקו האדום אם אני רוצה שיחזיק לי לעוד 40 אלף ללא תיקונים משמעותיים? אני יודע שרכב פרטי 100-150 זה נחשב עוד טוב איכשהו.. כמה נחשב לרכבים כאלה יחסית טוב שיחזיק לי?

אני לא קונה את האימרה של "זה דיזל, זה מחזיק חצי מליון" חחח.. כי יש לנו במשפחה רכב קאיה פרג'יו 2003 שעכשיו הוא רק ב150אלף וכבר מתחילים עליו תיקונים קטנים מעצבנים כאלה פה ושם כבר.. (מצבר, סטרטר, מזגן... כל מיני קטנות כאלה אבל שמפריעים ומעצבנים..) וגם יש לי חבר שקנה קנגו עם 180 וקילל אותה עד היום שצליח להצפטר ממנה מרוב תיקונים שהיה לו (אחת הסיבות שאני לא מכניס אותו למשוואה). אז אני לא קונה את האימרה שאם זה דיזל זה מחזיק הרבה. בפירוש לא. השאלה כמה נחשב לנורמלי יחסית שאני עוד יוכל לסחוב איתו עוד 40 אלף בערך במשך כמה שנים בלי סיפורים מיוחדים?

תודה רבה!!

פורסם

הייתי דווקה ממליץ לך על כיוון אחר,

פיאט דובלו, יש לנו כזאת אחת כזאת 2008 עם 250K כבר כמה שנים, הרכב עבר התעללות לא קלה ובקושי עובר אפילו את הטיפולים הבססים ועדיין מראה אמינות מופטית עד כה, כמו כן טיפולים יחסית זולים (פיאט).

כמו כן הרכב פשוט מהנה מאוד לנהיגה, מנוע חזק וזריז (105 כ"ס) עם הרבה מומנט 21 קגמ (גורם ללא מעט מבטים מופתעים ברמזור :lol:)

חסכוני מאוד מבחינת דלק (18-1 ) תנוחת נהיגה גבוהה ונוחה והרבה מרווח, לרעתו יש לציין שהבולמי זעזועים לא משהו ומרגישים הרבה מהבורות בכביש, לא משהו ששובר את הגב אבל מספיק כדי לגרום לך להתחמק ממפגעי כביש למנהם.

כמו כן בגלל שזה פיאט אז אפשר להשיג שנתון גבוהה יחסית במחיר זול (2010 נסחרים סביב ה40K כזכור לי ).

שים לב שאתה לוקח את הגירסת הטורבו דיזל 1900 JTD ואם בא לך עוד יותר להנות יש גם גירסת 135 כ"ס עם מנוע 2000 שהיא בכלל חיה רעה.

פורסם

אגב, אם עלויות תיקון נמוכות הן בעדיפות עליונה ומעל כל היתר - קנה ברלינגו בנזין 1.4 או פיאט פיוריונו בנזין 1.4 אם הוא מתאים מבחינת גודל (מנוע זהה בשתיהן).

מדובר במכוניות איטיות ולא חסכוניות, והן לא יסעו בדרך לירושליים באותה קלילות כמו הטרבו דיזלים אבל מבחינת תקלות יקרות כנראה שהסיכון בהן הכי נמוך.

פורסם

אני במקומך הייתי מוותר על השלושה, והולך על הפיאט דובלו טורבו דיזל JTD ידנית.

חפש אחת שמורה שלא עברה חיים קשים יחסית, ואתה תהנה ממנה יותר משאר הרכבים בסגמנט הזה.

Peugeot 206 Xs 1.6l 16v :lol:

Peugeot 205 Forever 1.4l 8)

Peugeot 306 1.4l - נגנבה :-(

פורסם

לגבי הפיורנו אני נסעתי הרבה עם גרסת 1.3 טורבו דיזל והוא סחב בסדר יחסית איכשהו אבל לא משהו מי יודע מה.. אז מנוע 1.4 בנזין בטח יהיה גרוע יותר שזה בעיה כבר מבחינתי בנסיעות לירושלים וכאלה. את הפיורינו עצמו ה1.3 דיזל טורבו , הוא קטן לי מאוד ולא נוח לישיבה בכלל (אני גבוה וגדול ואני יושב שם מצומק כולי ) .

לגבי הפיאט דובלו לא חשבתי עליו פשוט כי ראיתי שרוב האנשים קונים את הברלינגו או הפרטנר אז חשבתי שהם טובות יותר מן הסתם... מישהו יכול לומר לי על ההשוואה שלו אל מול הברלינגו פרטנר ?

עלויות תיקונים וכמובן כמות תיקונים זה הכי חשוב לי אבל אם אני יקח את ה1.4 קרוב לוודאי שהוא לא יסחוב לי אז מה הועלתי?..

עוד שאלה חשובה לי, כמה קילומטר אני יכול עוד לקנות בהנחה ואני רוצה שיחזיק לי מעמד לפחות לעוד 40אלף קילומטר בלי תיקונים? אני מחפש המון ביד 2 וכל מה שאני מוצא זה רכבים עם 200 אלף קילומטר!! של אבא שלי עם 150 וכבר מקרטע אז לקנות עם 200?? זה נורמלי לרכבים האלו? ונניח קניתי רכב עם 200 הוא יוכל לחיות בכלל עד 250 או שיהיה לי כל שבוע תיקון אחר?..

חבל שאין כאלה לקניה עם 100אלף ... או לפחות סינון באתרי יד 2 לפי קילומטראז'..

פורסם

לי היה את כל הרכבים בסדרה : פרטנר , קנגו , קונקט , דובלו , ברלינגו .

לפורד קונקט היו הכי הרבה בעיות, אבל היה הכי מפנק בנוחות, קנגו וברלינגו היו סבבה אבל הפיאט דובלו הייתה הכי טובה !

רכב אמין מאוד , חזק ומהיר בצורה מפתיעה, נסעתי עם הרכבים מאילת לחיפה בצורה קבועה ובעליות של דרך מצפה רמון, הדובלו והקונקט היו הכי חזקות.

כבר 5 שנים אני ללא רכב מסחרי אבל אני יודע שאם אחזור לזה אקנה רק דובלו !

פורסם

עוד שאלה חשובה לי, כמה קילומטר אני יכול עוד לקנות בהנחה ואני רוצה שיחזיק לי מעמד לפחות לעוד 40אלף קילומטר בלי תיקונים? אני מחפש המון ביד 2 וכל מה שאני מוצא זה רכבים עם 200 אלף קילומטר!! של אבא שלי עם 150 וכבר מקרטע אז לקנות עם 200?? זה נורמלי לרכבים האלו? ונניח קניתי רכב עם 200 הוא יוכל לחיות בכלל עד 250 או שיהיה לי כל שבוע תיקון אחר?..

תעבור על השירשור שצירפתי בהודעה הקודמת, יש שם הרבה מידע שימושי.

ברלניגו שלי כבר עם מעל 250 אלף, בלי תקלות ונוסעת כמו חדשה.

מצד שני יש מכוניות כאלה עם 150 אלף כבר גמורות.

יש חשיבות קריטית ליחס של הנהג ולאיכות הטיפול.

רכב כזה מליסינג שננהג על יד מי שאינו הבעלים שלו עם מעל 120-130 אלף ק"מ אני הייתי קצת חושש לקנות.

פורסם

היו ברשותי כמה עשרות רכבים מהסוג של ברלינגו ושות' (תמיד נרכשו כחדשים). הדבר הכי חשוב ברכבים האלו זו הקפדה הטיפולים ולא פחות חשוב, מי הנהג. מבחינת נוחות ותחושה של רכב פרטי, אין כמו ברלינגו/פרטנר, הקונקט של פורד מציע את השילוב הטוב ביותר לדעתי בין נוחות/התנהגות ובמיוחד תחת עמוס, הדובלו מרגיש הכי מסחרי מכולם אך הוא גם הטוב ביותר בתחום זה עם תא מטען גדול יותר ומנוע חזק על מרכב קל יחסית.

כמו בכל רכב, מעל ה-250 אלף ק"מ (במיוחד בקונקט, הוא חתיכת צרה) זה הזמן בו מתחילות לצוץ התקלות היקרות. אין חוקיות בדבר הזה ואף פעם לא מזיק שהמזל לצידך. למשל, היה קונקט שהחל מ-150 אלף ק"מ בילה כמעט כל חודש במוסך והיה אחר מאותה השנה שרק ב-290 אלף ק"מ החל לעשות צרות (והרבה).

הלוחות מוצפים ברכבים כאלו, הייתי מתרכז בדובלו או פרטנר/ברלינגו ומחפש אחת מיד 1 פרטית, עם היסטוריית טיפולים מתועדת היטב, עם קילומטראז' סביר וכזו שלא עבדה בהובלה של חפצים כבדים.

• תוכן חדש...