Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4373 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר שהתייעצתי עמכם ברכישת רכב, אני רוצה לסכם תקופה של תשעה חודשים עם יאריס (רגילה לא הייבריד).

באופן כללי, יצא לי לסוע על מכוניות קטנות וגדולות מכל הסוגים, יקרים וזולים, המכונית הזו מהפחות טובות שהיו לי.

נתחיל מחווית הנהיגה - ההאצה של היאריס לא טובה, יש תחושה שהמנוע בולם אותך אם אתה לא מאיץ בקצב האופטימלי.

חווית נסיעה - כל מהמורה קטנה בכביש מרגישה כמו במפר רציני, בנסיעות ארוכות אני בד"כ חווה בתום הנסיעה כאבי צוואר חזקים מהטלטולים. המתלים של הרכב ככל הנראה לא עושים את העבודה כמו שצריך. המושב של הנהג לא נוח בעליל, ובד"כ בנסיעות ארוכות אני גם חווה כאבים בעצם הזנב מהמושב המאוד קשיח (הייתי רגיל למתלים וכסא של פג'ו שם החוויה טובה בהרבה).

דלק - באופן עקבי במשך תשעה חודשים בדקתי כ15-20 פעמים את צריכת הדלק הממוצעת על פני נסיעות שונות בתנאים שונים והתוצאות נעות בין 14.5 ל-15 ק"מ לליטר. מאכזב יחסית לנתונים המפורסמים אם כי אני אישית לא מכיר חברה שמדייקת אפילו ב90% בנתונים אלו.

תא הנוסעים - הפלסטיקים האפורים-כהים שמלאים בפסים, כפי שצפיתי, לא רק נראים זולים, אלא גם נשרטים בקלות. כפי שבת זוג שלי אומרת,

רק נושמים לידם ויש שריטה. מבחינת לשמור את המראה הפנימי של הרכב, מדובר בנפילה רצינית.

למי שמתלבט עכשיו אני מזהיר - ליאריס יצא שם טוב בגלל דגם מלפני שני דורות, השם הטוב לא מוצדק בכלל. השוק מוצף ביאריס החדשה, בליסינג, השכרות ועוד, ואין לי ספק שהערך שלה יהיה בקנטים שאנשים ירצו למכור.

פורסם

את כול זה לא הרגשת בנסיעת מבחן?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הרגשתי חלק ניכר מהדברים הנ"ל, אבל אנשים שקנו את הרכב הבהירו לי אחרת.

נעשתה טעות, שלא תקרה שוב עם טויוטה ישראל.

פורסם

למה אתה לא מוכר אותה?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

צריכת הדלק תלוייה המון באופי הנהיגה.

איך בדקת את צריכת הדלק? האם מילאת מיכל מלא, איפסת את הק"מ, נסעת, מילאת שוב וחילקת את מס' הק"מ שבמונה במס' הליטרים שמילאת? או שהסתמכת על מחשב הדרך? או שעשית חישוב "בערך" לפי מד הדלק?.

פורסם

הנהיגה הייתה מורכבת מנסיעה תל-אביב לרחובות בעיקר, מדי פעם גם נסיעות ארוכות לצפון. את החישוב עשיתי כפי שציינתי ע"י איפוס מד הנסיעה, וחלוקת מס הקילומטרים במספר הליטרים שמילאתי את המיכל (חביבי מדען בהכשרה יודע איך לעשות חישובים כאלה:) ). מחשב הדרך אינו מדויק בכלל.

פורסם

לגבי הנהיגה, נאבקתי לשמור על נורת ה-ECO של האוטו ירוקה, מטעמים חסכוניים, ככה שמרבית הנסיעה הייתה רגועה.

עוד לא פניתי ליבואן ואני חושב שגם לא אפנה, לא רוצה יותר טויוטה. הלחץ של הצמיגים נבדק כל חודשיים בערך...

פורסם

תשמע, להגיע "לא רוצה יותר טויוטה" זה לא פתרון ויכול להתפרש אצל חלק ממשמשי הפורום כאינטרס לפרסם חברה אחרת/להכפיש את טויוטה.

זה כמו שאישה רבה עם בעלה, ובמקום לשבת ולפתור את הבעיות היא תברח מהבית כבר בריב הראשון מבלי לשבת ולדבר על הבעיות :wink:.

גש ליבואן, תנסה לפחות, אולי הבעיה בצמיגים, אולי הבולמים לא תקינים, תנסה מה איכפת לך לנסות?.

פורסם

חובבי הקונספירציות ירצו לחשוב מה שירצו לחשוב... אני רוצה לנסות לעזור לאנשים שמתלבטים כמוני, וכפי שהתלבטתי לפני 9 חודשים בפורום הזה. אגב, אם חברה מביאה לארץ מוצר באיכות נמוכה, מוכרת אותו במחיר פרימיום, אנשים צריכים להתרעם.

היה קשה לי להאמין שברכב חדש מהניילונים תהיינה בעיות מהסוג הזה, אבל מכיוון שאני נגש לטיפול 15,000 בחודשים הקרובים, אני אקח את עצתך ואבדוק את זה עם הסוכנות.

פורסם

את הקטע שהרכב ספרטני הרגשתי בנסיעת מבחן בתור נוסע.

דודים שלי רצו לרכוש את הרכב הזה, ובסוף בחרו ברכב אולטימטיבי לעיר - הונדה ג'אז היברידית, שאמנם גם לא כזה מאובזר, אבל מרגיש הרבה יותר טוב בפנים.

אני לא רוצה לדבר על זה בכלל, שיש לי רכב שעלה 70 אלף ש"ח כחדש והוא מאובזר יותר מהיאריס ולא מרגיש ספרטני, למרות שהושק ב2006 ועבר מתיחת פנים ב2009 וב2011.

צריכת הדלק המשולבת אגב דומה לשלך.

נשמע רכב מאכזב.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
את כול זה לא הרגשת בנסיעת מבחן?

אני חוויתי את זה בנסיעת מבחן ובגלל זה פסלתי קניה של יאריס היברידית (לשלם 115K ש"ח מטורף).

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

פותח שרשור יקר,

תשמע, סיכום נחרץ כזה לא קראתי הרבה זמן :lol:

תמיד חשוב לעשות נסיעה ארוכה של לפחות שעתיים-שלוש בכבישים ובמקומות שאתה רגיל אליהם.

בקניה הבאה אל תקשיב יותר למה שיש לאנשים להגיד, כולם חושבים שהם מבינים מה טוב לך כשרק אתה עצמך יודע באמת!

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

תודה על הסקירה.

צריכה של 14.5 עד 15.5 ק״מ לליטר בפועל, מה רע בכך? לי זה נראה תוצאה מצויינת, למה יש מתחרות אחרות מקטגורית הסופר מיני אוטומטיות לא היברידיות שמשיגות תוצאה טובה יותר?

לגבי נושא הפלסטיקה העלובה בתוך הרכב, זה דבר שנוכחתי בו אחרי חצי דקה בישיבה בו באולם התצוגה.

אבל שמתי לב שהמרווח טוב ותנוחת הנהיגה טובה ובעיקר אין כל הפרעה לרגל ימין מהקונסולה המרכזית, למרות שמדובר ברכב סופר מיני, דבר שמאד אהבתי.

לא ידעתי על חוסר הנוחות.

בסך הכל רכב ספרטני, אבל מאובזר ומרווח ובוודאי גם אמין מאד. מתאים לקהל שרוכש טויוטה.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

• תוכן חדש...