Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4450 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב וחג עצמאות שמח ! :)

קניתי לפני שנה כיסא תינוק לרכב שם יש שרטוט שמראה איך להרכיב ברכב וכביכול אסור להרכיב עם כיוון הנסיעה.

עכשיו התינוק בן שנה ולא ממש רוצה לשבת נגד כיוון הנסיעה. הא אפשרי (לא טכנית, זה ידוע לי) ומותר להפוך לו את הכיסא אם כן, האם מותר לשים מקדימה?

* יש לציין שאין לי ברכב אופציה לנתק את כרית האוויר, אימפרזה 2002 1.6 .

תודה רבה!

(אם ההודעה אינה במקום הנכון אשמח אם תעבירו.לא מצאתי מקום יותר קשור לנושא הזה..)

תן חיוך ;) הכל לטובה!

פורסם

תינוק צריך לשבת נגד כיוון הנסיעה לפחות עד גיל שנה - אולם במידה ומבחינת גודל ומשקל הוא מסוגל "לסחוב" נגד הכיוון קצת יותר, זה מומלץ, ויש מדינות שמעודדות להושיב נגד כיוון הנסיעה עד גיל שנתיים ויותר.

ברגע שהופכים את הכסא ומתקינים אותו עם כיוון הנסיעה, אין בעיה טכנית להושיב אותו מקדימה גם בלי לנתק את כרית האויר, אולם צריך להזיז את הכיסא עד הסוף אחורה על מנת שהילד יהיה רחוק כמה שניתן מכרית האויר. יחד עם זאת, מסיבות בטיחותיות מאוד לא מומלץ להושיב את הילד מקדימה, זה מעודד התעסקות יתר איתו במקום התעסקות בנהיגה.

פורסם

אפשר להושיב במושב הקדמי גם בשלב הראשון, כשהכיסא נגד כיוון הנסיעה, אבל מומלץ מאוד להמשיך להושיב ילד במושב האחורי, מכמה סיבות:

המושבים האחוריים בטוחים יותר

במושבים האחוריים ברוב המכוניות החדשות יש התקן איזופיקס

כשנוסעים רק הנהג והילד, הנהג לא מרוכז בנהיגה במאה אחוז, אלא הילד מסיח את דעתו. ברגע שנופל מוצץ והילד מתחיל לבכות, האינסטינקט הראשון הוא להתחיל לחפש עם יד אחת את המוצץ שנפל... לא מומלץ. כשהילד מאחור ומתחיל לבכות, עוצרים את הרכב ומפנים לתינוק את מלוא תשומת הלב.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

את הילד תמיד עדיף להושיב מאחורה, ובשאיפה במרכז הרכב. באותו אופן, מומלץ להושיב את הילד נגד כיוון הנסיעה זמן רב ככל הניתן. החוק מתיר להפוך את הילד לכיוון הנסיעה בגיל שנה, אך מומלץ להשאיר אותו בכיוון ההפוך עד גיל שנה וחצי ואם מימדי הילד מאפשרים זאת אז גם עד גיל שנתיים.

נכון, רוצים שהילד "יראה עולם", רוצים שישב זקוף, רוצים שיהיה לו מקום לרגליים - אבל זה לא כסא נוח לגינה, זה כסא בטיחות וזה התפקיד שהוא אמור למלא. באותה מידה, מומלץ לוודא שהמושב מותקן נכון ומרותק למקומו, ושהחגורות מתאימות לגובה הילד והדוקות על השכמות שלו.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
אפשר להושיב במושב הקדמי גם בשלב הראשון, כשהכיסא נגד כיוון הנסיעה

חשוב להדגיש: רק במידה ולא קיימת כרית אויר קדמית בצד הנוסע או שהיא ניתנת לניתוק באופן מסודר.

פורסם

לא מזמן גם אנחנו קנינו כסא לרכב לקטנצ'יק אז יצא לנו לברר קצת בנושא.

ההמלצה/הנחיה היא גיל שנה ומשקל 10 קילו.

אצלנו הוא כבר מעל גיל שנה אך עדיין שוקל רק 8 קילו אז אנחנו משאירים אותו נגד כיוון הנסיעה.

נחכה שיצבור עוד קצת בשר ואז נהפוך.

אגב, מוכרים שונים אמרו לנו שבארה"ב ההנחיה היא שמגיל שנתיים רק אפשר להפוך ויש דיבורים על לעשות את זה גם בארץ ככה.

פורסם

אכן, בארה"ב ב-2011 ההמלצה של אירגון רופאי הילדים (ה-AAP) הועלתה לשנתיים נגד כיוון הנסיעה כמינימום, ומקסימום ככל האפשר במגבלות משקל וגובה של מושב הבטיחות.

הבת שלי בת שנה ו-10 ויושבת נגד כיוון הנסיעה, כאשר הכוונה שהיא תמשיך לשבת נגד כיוון הנסיעה כל עוד היא נכנסת למגבלות המושב (18 ק"ג ומגבלת גובה מסויימת), ככל הנראה לפחות עד גיל 3 ואולי יותר. במדינות סקנדינביה מקובל שילדים ישבו נגד כיוון הנסיעה עד גיל 4.

פורסם

תודה לכולם על המענה המהיר :)

הייתי שמח אם הצוציק שלי היה באמת נשאר ורוצה להישאר נגד כיוון הנסיעה, אבל בחודש האחרון הוא התחיל כבר לצאת ממש מהחגורות (!!) ואפילו לקום באמצע הנסיעה ולעמוד על הכיסא!

אז הצמדנו לו יותר את הרצועות והוא "מתעצבן" מזה ובוכה...

כמו שאמרתי, הוא בן שנה בדיוק אבל במשקל רק 8.5 ק"ג. סיבבתי לו את הכיסא , אבל לפחות ככה הוא פחות בוכה בנסיעה לדעתי...

תן חיוך ;) הכל לטובה!

פורסם
תודה לכולם על המענה המהיר :)

הייתי שמח אם הצוציק שלי היה באמת נשאר ורוצה להישאר נגד כיוון הנסיעה, אבל בחודש האחרון הוא התחיל כבר לצאת ממש מהחגורות (!!) ואפילו לקום באמצע הנסיעה ולעמוד על הכיסא!

אז הצמדנו לו יותר את הרצועות והוא "מתעצבן" מזה ובוכה...

כמו שאמרתי, הוא בן שנה בדיוק אבל במשקל רק 8.5 ק"ג. סיבבתי לו את הכיסא , אבל לפחות ככה הוא פחות בוכה בנסיעה לדעתי...

אם ילד בן שנה מסוגל להשתחל החוצה מהחגורות, פירושו של דבר שהן לחלוטין לא מהודקות.

מתוך הנחה שבסלקל שלך יש חגורות עם 5 נקודות עגינה (סלקלים עם 3 נקודות עגינה הם בעיקר מדגמים ישנים ומאוד לא מומלצים בכל מקרה), פשוט הדק את את החגורות עוד יותר עד שחגורות הכתפיים יהיו צמודות לבית החזה בצורה שהילד לא יוכל להשחיל את הידיים דרכן החוצה.

הקפד שהסלסל יהיה בזווית שוכבת ככל הניתן ולא זקופה.

ע"פ החוק, ילד עד גיל שנה יהיה כשפניו נגד כיוון הנסיעה, וכדאי להמשיך לחגור כך גם מעבר לשנה.

הסיבה אינה משקל או גיל. הסיבה היא שלפעוטות שרירי הצוואר (ובכלל כל שרירי הגוף) הם חלשים יותר משל מבוגר. לכן בעת תאונה הראש של יוטח קדימה בעוצמה שיכולה לגרום נזק.

ממליץ לך להתאמץ להמשיך לחגור אותו נגד כיוון הנסיעה מאחור, ולהתגבר על המחשבה ש"ילד בוכה=הורה לא טוב".

בדיוק להפך. אתה הורה טוב ואחראי יותר כשאתה מקפיד לחגור אותו נכון.

פורסם

אגב האמריקאים החליטו להעלות את הגיל ל3. כבר לא שנתיים

תחפש את אבי ורון - בפייסבוק/בפאפאזון/באינטרנט.

Peugeot  5008 2023 

פורסם (נערך)
אגב האמריקאים החליטו להעלות את הגיל ל3. כבר לא שנתיים

תחפש את אבי ורון - בפייסבוק/בפאפאזון/באינטרנט.

נכון.

הטענה שעלתה כלפי הקביעה החדשה, כמו גם לגבי זו הקודמת שדיברה על שנתיים, היא שמדובר בכסת"ח.

ברור שעדיף לנסוע נגד כיוון הנסיעה, גם לילד בן 10.

אבל טכנית, מושבי כל המכוניות אינן רחבים דיים כדי להתאים לילד בן 3 שיושב הפוך.

טכנית, זה פשוט בלתי אפשרי (בהנחה שהמושב עגון כך שהוא צמוד לגב הספסל האחורי), כי אין מקום לרגלי הילד הגדול.

כאן:

http://www.cpsafety.com/articles/stayrearfacing.aspx

אפשר למצוא מידע שתומך בעניין ההושבה ההפוכה עד גיל 3.

אבל אפילו באתר הזה, שמו תמונה שממחישה את קיומה של הבעיה.

לתימני:

שים לב בתמונה האקראית שמצאתי כאן, איך הילד חגור.

מחבר החזה נמצא בקו בית השחי, ולא נמוך ממנו, והרצועות מתוחות כך שאין אפשרות לילד להשחיל יד מתחת לרצועה.

אם הוא עושה זאת, או שמחבר החזה נמצא נמוך מדי, או שהרצועות לא מתוחות מספיק.

מתח את הרצועות עוד, עד שיהיו צמודות לחלוטין.

אל תדאג, הילד לא יחנק ולא ימעך.

c26-B002U3XS9A-1-l.jpg

עריכה אחרונה על ידי GoRide
פורסם

ממליץ לך להתאמץ להמשיך לחגור אותו נגד כיוון הנסיעה מאחור, ולהתגבר על המחשבה ש"ילד בוכה=הורה לא טוב".

בדיוק להפך. אתה הורה טוב ואחראי יותר כשאתה מקפיד לחגור אותו נכון.

או! הנה הנקודה. אני מתקין את כסאות הילדים של כל משפחתי המורחבת, אבל לצערי מספיק פעם אחת שפירקו את הכסא, העבירו אותו לרכב אחר או מושב אחר, או בפעם הבאה שמושיבים את התינוק, ואני מוכן לחתום שהילד לא רתום כראוי. התוצאה היא שכל הילדים במשפחתי תמיד לא רתומים כראוי!

למה לא רתומים כראוי? כי אין מצב (בכלל!) שיחגרו את הילד מספיק חזק "כי זה יכאב לו" או "זה יחנוק אותו". אין מצב שיושיבו את הילד מאחורה, "כי הילד צריך לשבת מול העיניים של אמא/אבא". אין מצב שיושיבו את הילד נגד כיוון הנסיעה כי "צפוף לו ברגליים" וכי הילד צריך "לראות עולם". אין מצב שישכיבו את הסלקל לזוית 45 מעלות הנדרשת על ידי היצרן, כי "הילד צריך לשבת זקוף".

וכשאני במקרה ברכב, ואני מנסה להדק את הרצועות של הילד למידה הנדרשת, לשנות את זוית הכסא, לחזק את הקיבוע או לשכנע אותם להושיב אותו מאחור או כנגד כיוון הנסיעה, הילד - שרגיל לנסוע בצורה מסוימת (לבושתי, אפילו לא רתום!) - מתרגז ובוכה, ותנחשו מה התוצאה ומי מקבל את מה שהוא רוצה, אני או הילד...

הנקודה היא שלא להיכנע לילד ולא לנסות לייצר לו נוחיות, או אפילו בטחון בהיבט הבריאותי, כנגד הסיכון החמור שבעתיים שהוא ייפגע בהתנגשות בכביש!

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...