Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4439 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אני מתכוון להחליף את הנוכחית שלי (קיה ריו 2012 ידנית 1.2) ברכב חדש.

האופציות הן סקודה אוקטביה החדשה 1.2, סיאט לאון החדשה 1.2 או פורד פוקוס חדשה (שצפויה לנחות כאן רק ב- 2015).

את המזדה 3 החדשה מנוע 2000 הורדתי מהרשימה, לאחר שתנוחת הישיבה בה לא הייתה לטעמי.

ההתלבטות שלי גדולה. מצד אחד, אין לי בעיה ואני אפילו מעדיף גיר ידני, מה שמשאיר את הליאון רק בתמונה כי אוקטביה ידנית אין.

מצד שני, אהבתי את האוקטביה (כן, גם את העיצוב השמרני, בעיניי הוא מאד סולידי וראוי).

אלא שכאן נכנסים סיפורי האימה אודות ה- DSG, ומדובר ברכב שלא נרכש בליסינג ואמור לשמש אותי יותר משלוש שנים.

החשש מאמינות ה- DSG, כמו גם מההסתגלות אליו (האם ההשהיה בתחילת נסיעה היא באמת כזו נוראית?), ירידת ערך, עלויות ביטוח וכו' - דוחפות אותי לכיוון הליאון - הידנית.

אשמח לעצתכם, ואם למישהו יש רשמים מהליאון החדשה בגרסה הידנית, אשמח מאד לשמוע עליהם.

תודה,

חמי

Hemi, זה השם. כמו ה-מנוע של קרייזלר.

פלימות' פיורי גראן סדאן הרדטופ 1973

פורסם (נערך)

שאלת וענית בעצמך.

רק דע לך שאין בעיה להתרגל לגיר האוטומטי של האוקטביה אבל יש עליו רק שנתיים אחריות והוא מגלה אמינות בינונית ומטה בקיץ הישראלי. בכל הגירים הממוחשבים לעייפה יש השהייה קלה וגם אליה תתרגל מהר מאד.

לך על הסיאט הידנית. גם חסכונית יותר גם אמינה ,גם מעוצבת ולדעתי לא תסבול מירידת הערך שרואים ב dsg7 . אבל רק לשוטים הנבואה.

לחלופין,תמיד תוכל תמכור את האוקטביה לפני תום האחריות....

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

במצב הנתון - שיקול נוסף הוא אם אתה מעוניין באמת ברכב יותר מרווח וגדול כמו האוקטביה ( + תא מטען גדול לעומת הליאון).

אם זה "MUST" - אז אוקטביה.

אם לא - אז גם לדעתי עדיפה הליאון עקב גיר ידני (ד"א - הסקודות אינן מקבלות כבר 3 שנות אחריות על כל הרכב, כמו אצל יבואנים אחרים ?)

פוקוס ידנית יש ליבואן או רק רובוטית ?

alfa 156 2.5.

פורסם
שאלת וענית בעצמך.

רק דע לך שאין בעיה להתרגל לגיר האוטומטי של האוקטביה אבל יש עליו רק שנתיים אחריות והוא מגלה אמינות בינונית ומטה בקיץ הישראלי. בכל הגירים הממוחשבים לעייפה יש השהייה קלה וגם אליה תתרגל מהר מאד.

לך על הסיאט הידנית. גם חסכונית יותר גם אמינה ,גם מעוצבת ולדעתי לא תסבול מירידת הערך שרואים ב dsg7 . אבל רק לשוטים הנבואה.

לחלופין,תמיד תוכל תמכור את האוקטביה לפני תום האחריות....

תודה רבה.

נסיעת מבחן שערכתי על האוקטביה 1.2 הייתה מהנה (יחסית לריו זו גם לא חוכמה...).

הנטייה שלי היא באמת - אם בכלל ללכת על VAG - אז לצמצם כאבי ראש וללכת על הליאון, שלמען האמת התחברתי אליה.

מכירת האוקטביה לפני תום תקופת האחריות (שנתיים) משמעה שוב אובדן כספי די משמעותי.

פורסם

תודה רבה.

תא מטען גדול הוא ממש לא "MUST" (יש לי תאים ענקיים ברכבי האספנות שלי...).

האוקטביה נותנת תחושה של רכב גדול ומרווח, מעין תת רכב מנהלים, אבל המחשבות המטרידות על נושאי אמינות גורעות מהתחושה הנעימה שהיא משרה.

פוקוס ידנית אין כרגע במלאי, ואם כבר פוקוס אני מעדיף לחכות לדגם מתוח הפנים.

במצב הנתון - שיקול נוסף הוא אם אתה מעוניין באמת ברכב יותר מרווח וגדול כמו האוקטביה ( + תא מטען גדול לעומת הליאון).

אם זה "MUST" - אז אוקטביה.

אם לא - אז גם לדעתי עדיפה הליאון עקב גיר ידני (ד"א - הסקודות אינן מקבלות כבר 3 שנות אחריות על כל הרכב, כמו אצל יבואנים אחרים ?)

פוקוס ידנית יש ליבואן או רק רובוטית ?

פורסם

כרגע אני נוהג באוקטביה השניה שלי, שקיבלתי מהליסינג לפני חודש. לפני כן ביליתי 3.5 שנים עם הדגם היוצא.

אני מת על הרכב, ולא מוכן להחליף בשום דבר אחר בקטגוריה בליסינג, אפילו שהייתי צריך להמתין להספקה מספר חודשים כבר פעם שנייה. שום דבר לא מתקרב לשימושיות שלה ולנוחות שלה עבורי.

אבל מכספי שלי? לא הייתי נוגע באוקטביה האוטומטית עם מקל. בטח ובטח כאשר אין 5 שנות אחריות על הגיר.

ידני בלבד.

פורסם

מנסיעה קצרה בגולף 1.2 החדשה dsg, אין שום השהייה בזינוק, הרגשה כמו בגיר אוטומטי פלנטרי.

זאת לעומת נסיעה קצרה שערכתי באוקטביה 1.2 dsg הדור הקודם, הייתה השהייה ארוכה ומעצבנת.

משמע נראה לי שבעיית ההשהיה נפטרה, גם באוקטביה החדשה.

מבחינת החלופות שהצגת, אין ספק שהאוקטביה נותנת יותר, יותר מרחב, תא מטען גדול יותר וקצת יותר איכות. אבל השאלה אם פרמטרים אלו חשובים לך.

לדעתי גיר ידני זה דבר מיותר לחלוטין וכבר היו מספיק שרשורים בעד או נגד. אבל כולם יהיו אחידי דעים שגיר אוטומטי הרבה יותר נוח לשימוש מגיר ידני וזה שיקול שעליך לשקול.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

התחושה שלי משלוש שנים עם האוקטביה הישנה וחודש עם החדשה היא הפוכה. באוקטביה הישנה תגובות המצערת היו יותר נמרצות על חשבון הרעידות המפורסמות, ואילו בחדשה כל המכלול קצת יותר מעודן, על חשבון זה שצריך לסחוט יותר את הדוושה.

פורסם

במקרה הזה הייתי מציע לך את הלאון הידנית, במיוחד אם אתה לא חושש מתפעול הגיר הידני.

תסע בראש שקט בלי להתפלל תפילת הדרך בכל תחילת נסיעה שהגיר והמנוע יסיימו את הנסיעה בשלום.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

אם אהבת את כיוון ה VAG למה שלא תלך על טולדו? גם 1.2 ידנית גם יותר מאובזרת מראפיד וגם יותר גדולה מלאון אבל עדיין יותר צנועה מאוקטביה אבל בגאז' ענק במונחים של סטיישן. עם כל התוספות היא תהיה גם זולה יותר.

זה נכון שלאון מרגיש רבה יותר איכותי וחבילת השקה מפתע וגם אוקטביה אבל זה כיוון שמחבר בין שני העולמות זה של לאון וזה של אוקטביה וגם זול יותר הפועל היוצא שתקבל קצת יותר שעמום וקצת פחות איכות בתא הנוסעים.יצא לי לנהוג באחת כזו, שמע הייתי מופתע לטובה, יכולת דימית והתנהגות כביש הרבה אבל הרבה מעבר למצופה לרכב זה.בקיצור עוד אפציה

פורסם

לגבי הDSG: השהיה לא היתה מטרידה אותי, הגירים האלה כבר ממש טובים. אמינות? אין לדעת. אני חושב שיש גם טעם לפגם לקבל אחריות קצרה יותר מאשר מי שרוכש את אותו גיר ואותו מנוע, בגולף. בכלל, אני לא מת על ה- 1.2, לטעמי האישי הוא לא מספק כמו ה- 1.6 המודרניים (טויוטה, למשל).

לגבי רכבים אחרים: האם שקלת, נניח, מגאן? מאובזרת, נאה (לטעמי), יש עליה מבצעים טובים, ועל הגיר שלה לא שמעתי בעיות (אצל פורד יש גיר קומה ועליו יש הרבה תלונות). לא יודע אם יש ידני, אבל יש דיזל. אולי יונדאי I30? גם מאובזרת. אולי סיד? אחריות 7 שנים... הן שתיהן במבנה 5ד', יחסית נאות ומאובזרות, רק שאני לא יודע אם יש ידני.

לגבי אוקטביה: אם אתה לא צריך את המרחב, אני לא רואה טעם. הראפיד מציעה מרווח ונוחות טובים מאוד, וגם היא וגם הטולדו באות מאבוזרות יפה, עם עדיפות מנוע ואבזור (לטעמי) לטולדו.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

תודה רבה לכולם על התשובות.

הנטיה שלי היא ללכת על הליאון החדשה.

באופן כללי אני מעדיף גיר ידני כך שמבחינתי זה דווקא יתרון.

הייתי רוצה את ה- 1.4 אבל משווקת רק בגרסת 3 דלתות, מה שפחות רלוונטי לי עם ילדה בת 5.

חמי

פורסם

אני לא בטוח אם אתה מודע לזה, אבל רוב הסיכויים שהוצאת על האוקטביה שלך בליסינג יותר ממה שהיית מוציא לו היית קונה בפרטי (ומוכר אחרי 3 שנים)

כרגע אני נוהג באוקטביה השניה שלי, שקיבלתי מהליסינג לפני חודש. לפני כן ביליתי 3.5 שנים עם הדגם היוצא.

אני מת על הרכב, ולא מוכן להחליף בשום דבר אחר בקטגוריה בליסינג, אפילו שהייתי צריך להמתין להספקה מספר חודשים כבר פעם שנייה. שום דבר לא מתקרב לשימושיות שלה ולנוחות שלה עבורי.

אבל מכספי שלי? לא הייתי נוגע באוקטביה האוטומטית עם מקל. בטח ובטח כאשר אין 5 שנות אחריות על הגיר.

ידני בלבד.

Subaru Impreza 1.6 04

פורסם

במקרה שלי לא, כיוון שאיני משלם את עלות הליסינג, אלא שווי מס בלבד. ואין דרך שיסכימו שאבוא עם רכב משלי ואקבל את העלויות במקום. אחרת בשנייה הייתי מסתפק בסופר מיני ידנית וחוסך המון כסף.

פורסם
לגבי הDSG: השהיה לא היתה מטרידה אותי, הגירים האלה כבר ממש טובים. אמינות? אין לדעת. אני חושב שיש גם טעם לפגם לקבל אחריות קצרה יותר מאשר מי שרוכש את אותו גיר ואותו מנוע, בגולף. בכלל, אני לא מת על ה- 1.2, לטעמי האישי הוא לא מספק כמו ה- 1.6 המודרניים (טויוטה, למשל).

לגבי רכבים אחרים: האם שקלת, נניח, מגאן? מאובזרת, נאה (לטעמי), יש עליה מבצעים טובים, ועל הגיר שלה לא שמעתי בעיות (אצל פורד יש גיר קומה ועליו יש הרבה תלונות). לא יודע אם יש ידני, אבל יש דיזל. אולי יונדאי I30? גם מאובזרת. אולי סיד? אחריות 7 שנים... הן שתיהן במבנה 5ד', יחסית נאות ומאובזרות, רק שאני לא יודע אם יש ידני.

לגבי אוקטביה: אם אתה לא צריך את המרחב, אני לא רואה טעם. הראפיד מציעה מרווח ונוחות טובים מאוד, וגם היא וגם הטולדו באות מאבוזרות יפה, עם עדיפות מנוע ואבזור (לטעמי) לטולדו.

אני יכול גם להוסיף שהסיד היא מאד חסכונית בדלק בגלל תיבת הילוכים מתקדמת, מה גם שהרכב הזה מאד מאובזר...אצל המגאן לדעתי שדה הראיה בנהיגה קצת מוגבל , מה שמפריע לתמרון בעיר והמושב האחורי צפוף במקצת.

האם אתה נעול על תיבה ידנית, זה משהו שאין מקון להתפרש בו מבחינתך?

• תוכן חדש...