Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4460 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לכולם!

לאחר אחזקה של שנה בדו"ג (חצי שנה קטנוע, חצי שנה אופנוע 650 סמ"ק VTWIN).

החלטתי שאני רוצה גם לנסות להחזיק רכב, מאוד מאוד אהבתי אופנועים אבל בכל זאת מעוניין לבצע הסבה קלה לראות מה יותר יתאים לצרכיי.

כיום אני נוסע נסועה של 60 קילומטר ביום לכל הפחות (העבודה במרחק 30 קילומטר לכל כיוון), בערך כמו 25 קילומטר מתוכם מתקיימים בתוך כביש בין-עירוני (431).

משהו שאני לא אוכל להתפשר עליו, זו הצריכת דלק הדומה לאופנוע - האופנוע שלי עושה כרגע 21-19 לליטר, תלוי כמה אני אגרסיבי עם המצערת.

אני כן יכול לקבל צריכת דלק של 18+ (אני מודע לחלוטין שזו בקשה רצינית).

תמיד חלמתי על רכב כמו פולקסוואגן גולף/סיאט איביזה... רכב צעיר וספורטיבי אבל מבחינת הצריכת דלק אני בספק אם הוא יתאים.

השאיפה היא כמובן להביא כלי רכב בשנתון הגבוהה שניתן...

הוצעה לי בעבר i10 יונדאי, עם צריכת דלק של 24+ (זה מה שאמרו לי לפחות), הוא קורץ.. אבל לא מושך חוץ מהבחינה של הדלק בכלל.

יש לי רישיון לידני ובהחלט מעדיף ידני, אשמח למשהו חסכוני עם צריכה של 18+ וספורטיבי ככל הניתן ויחד עם זאת שנתון גבוה (אשמח למשהו 2009).

התקציב הוא 45,000 שקל, אם הכלי רכב ממש שווה את זה, ניתן למתוח באיזה אלפייה שתיים.

המון המון תודה חבר'ה.

Seat Mii 3Doors

פורסם

אין שום מכונית בארץ שעונה על כל הדרישות שלך. אני לא מכיר, בכל אופן.

צריכת דלק של 18 קילומטרים פלוס לליטר תקבל אולי במכוניות כמו רנו מגאן סטיישן או רנו פלואנס דיזל או הונדה אינסייט היברידית. כמובן שהן יקרות משמעותית מהתקציב שהגדרת וגם לא ממש ספורטיביות. יונדאי i10 לא תגיע בחיים לצריכת דלק כזאת, גם לא בדגם הידני. אולי אם אתה מודד את צריכת הדלק בנסיעה מירושלים לתל-אביב, בנסיעה של סבתא על 80 קמ"ש בנתיב הימני וכמובן בלי החלק של החזרה לירושלים בכיוון עליה.

בקיצור, תעשה על החישובים שלך על משהו בסביבות ה-11 עד 12 קילומטרים לליטר, שזה פחות או יותר מה שתקבל באיביזות ובגולפים למיניהם.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

צביקה אתה טועה, יש מכונית שעונות (כמעט) על הצרכים שלו בתקציב הזה.

אוהב אביזות? רוצה חיסכון ומשהו קצת ספורטיבי? תחפש לך אביזה FR TDI, טורבו דיזל כמובן. בסביבות שנת 05, חזקה מאוד בקו ישר 130 כ"ס בסטנדרט עם הרבה מומנט, אפשר בקלות לשפר הספק בעוד כ-30 כ"ס בעזרת תוכנה, קיבלת רכב חזק למדי, סביר + בהתנהגות והכי חשוב חסכוני מאוד, בנסיעה שלך שרובה בין עירוני עם רכב כזה אפשר להוציא נתון קרוב מאוד למה שאתה מחפש, באיזור 16-18 קמ"ל. רכב יחסית נדיר לא יהיה קל למצוא התאזר בסבלנות.

אוהב גולפים? בבקשה - גולף דור 5, אין הרבה היצע אבל גם פה אפשרי למצוא אחת עם מנוע טורבו דיזל 2.0 ליטר, 140 כ"ס ובשילוב גיר DSG 6 לרוב. שילוב מצוין של איכות, נוחות וכמובן כוח, לא ספורטיבית בהנהגות, אבל היא כן פלטפורמה טובה לשיפורים מהסוג הזה אם אתה חפץ, עדיפה בהחלט על האביזה (טוב היא כמובן גם קטגוריה מעל). גם כאן שיפורי כוח באים בקלות יחסית, צריכת דלק מצוינת ודומה לאביזה שהוזכרה ליעיל.

החיסרונות העיקרים ברכבים הללו, תאלץ להתפשר בשנתון וגם לקחת בחשבון שהרבה פעמים דיזלים באים עם ק"מ גבוה בלאי וכו'.

אם המטרה העיקרית היא להשיג צריכת דלק נמוכה וגם הוצאות נמוכות מאוד, תקנה איזה מכונית מיני ידנית בת שנה - שנתיים לכל היותר בתקציב הזה, כמו פיקנטו או I10 או משהו בסגנון אפשרי גם סופר מיני ידנית כלשהי (פונטו וכו'). היתרון כמובן יהיה בזה שלרכב עדיין תיהיה אחריות יצרן וכמובן ק"מ בד"כ.

פורסם

תראו הייתי ממש שמח לרכב ספורטיבי אבל אני ריאלי, אני מודע לכך שאי אפשר לאכול את כל העוגה ולהשאיר אותה שלמה.

יידעתי אותכם על מה שאני מקווה, למקרה שאולי מישהו כאן מכיר את הדגם הרלוונטי.

אני בהחלט מודע לכך שאפשר לקחת מכונית כמו I10 או אלטו או לא יודע (פחות מבין במוכנייות לצערי)

אשמח מאוד לעזרתכם לכלי רכב בסגנון, בעל צריכת דלק נמוכה ככל האפשר.

אני גם מודע לכך שיש טויוטה פריוס והיא סביר להניח תהיה הכי חסכונית אבל היא לא בתקציב.

בואו נשאר במסגרת תקציב ונשתדל לענות לכמה שיותר דרישות.

Seat Mii 3Doors

פורסם

האלטו תהיה קצת יותר חסכונית מה-i10. עם אלטו ידנית אתה מגרד מלמטה את ה-18 קילומטרים לליטר. החיסרון הוא שמדובר במכונית מאוד פשוטה וגם לא ממש בטיחותית.

פולקסווגן גולף TDI או סיאט איביזה FR TDI זה רעיון מצוין, אם יש לך איזה חצי שנה לחיפושים אחרי רכב במצב נורמלי שלא שופר בכבודות או סתם נסע איזה חצי מיליון קילומטרים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני הייתי שמח לגולף או איביזה אבל זה בא על חשבון שנתון.

אין לי מניעה מהמכוניות הקטנות והחסכוניות משנתונים יותר גבוהים.

מה אומרים על ספארק? או פיקנטו?

Seat Mii 3Doors

פורסם

מחיטוט שלי מצאתי 4 אופציות(אם יש לכם המלצות מסויימות, ממש אשמח).

C1, אלטו, פיקנטו, I10

1. מצאתי שC1 ידנית תהיה הכי חסכונית שנכנס לי לתקציב, אני אוכל לרכוש ב45 משהו כמו שנת 2012, מה אתם אומרים על הרכב הזה?

2. סוזוקי אלטו ידנית גם אפשרות לא רעה, אוכל לרכוש שנתון 2011-13 (עם קצת מתיחה).

3. פיקנטו בקלות אוכל לרכוש בתקציב שלי שנתון 2011-12.

4. האופציה האחרונה היא I10, מבדיקה שעשיתי אוכל לרכוש 2011-13 כמו עם האלטו זה יהיה עם מתיחה, מצאתי גם שהI10 היא היחידה מבין הארבעה שהנפח מנוע שלה גדול במאה סמ"ק, האם קיים הבדל?

לפי האתר הזה:

http://www.kml.co.il/

הצריכת דלק של הפיקנטו/I10 קצת מאכזבות לעומת הC1/אלטו. (C1/אלטו עומדות על 18-19 בעוד שהפיקנטו/I10 עומדות 15-16)

הבדל של 3-4 זה משמעותי לצערי, אבל אהיה מוכן לספוג את זה במידה ואחד מהרכבים באפשר שווה את זה, מבחינת רמת האיבזור,נוחות,בטיחות ואולי אפילו קצת יותר כח.

שאלה נוספת, מי יהיה מסוגל לשייט מבלי הרבה כאב על 120-130 בכביש מהיר?

ומי הכי קטנה מבין הארבעה והכי גדולה מבין הארבעה?

Seat Mii 3Doors

פורסם

לדעתי גם האלטו וגם הפיקנטו הן אופציות אפשרויות מבחינתך. קח בחשבון שהאלטו לא מאובזרת ברמה גבוהה ממש, אם זה חשוב לך, ובנוגע לבטיחות רשמו כאן שהיא לא בטיחותית... אולי יסבירו לנו למה? בכל הנוגע לנהיגה בכבישים מהירים, לאלטו יש עניין עם רעשי הכביש והמנוע חזקים. לא יודע אם נהיגה רועשת זה נחשב כאב מבחינתך :/

בכל הנוגע לפיקנטו אז היא מאובזרת טוב יותר, שים לב שהיא היחידה עם חמישה מקומות ישיבה, לא יודע אם זה פקטור. מבחינת כוח מנוע יש ביצועים טובים. האחיזה גבוהה ובטיחות גם כן. מבחינת הדלק זה שווה באמת בירור של מה שווה לך יותר ומה שווה לך פחות.

איו מכונית מושלמת, זה כבר אמרו לך...

• תוכן חדש...