Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מממיני מגמגמת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4377 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם וחג שמח!

מיני מודל 76

הוחלפו לפני כמה ימים קויל,פלטינות,קונדנסר ומכסה דיסטריביוטר.

הרכב נסע אחלה יומיים והיום בבוקר התחילה תופעה חדשה ומוזרה

הרכב מניע בנגיעה, בהילוך סרק המנוע עובד תקין (אולי טורים טיפה נמוכים) אבל ברגע שאני מאיץ או בכלל נוסע במהירות קבועה עם הרגל על הגז ישנה תחושה כאילו הרכב מגמגם או משהו מונע ממנו להמשיך בנסיעה חלקה.

כשאני מוריד את הרגל מהגז אז שוב הכל חלק.

גם בעצירה ברמזור אז שוב הכל עובד חלק

לפי הפתרונים?

תודה מראש!!

עדי

Sha is a sound within a word...

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

שלום רב עדי !

לא ציינת מדוע החלפת סליל הצתה.

החלפת פלטינה וקבל . תמיד מבורכת, בתנאי שכוון מרווח הפלטינות תקין, והקבל מקורי ומחוזק למקומו, רצוי שתבדוק זאת.

באם הרכב תפקד היטב לפני החלפת סליל ההצתה הקבל והפלטינות, אין ליחס זאת לקרבורטור, באם מכסה המפלג הקבל הפלטינות וסליל ההצתה, הוחלפו בשיטת נסוי ותהייה, אין רע בכך, אך יש בכל זאת צורך, להקדיש תשומת לב לקרבורטור, אשר מניסיוני,] הוא הלב של המנוע, והתחום הכי מוזנח ברכב.

בהצלחה

וחג שמח

צביקה

עריכה אחרונה על ידי צביקה.

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

תבדוק כיוון הצתה ואם זאת לא הבעיה

אז תבדוק שאין משיכת אויר מבסיס הקרבורטור או מסעפת היניקה (בחיבור לראש המנוע) תוכל לבדוק זאת על ידי התזה של ספרי לניקוי קרבורטורים. 

בהעלותי::smilecolr:hihi:

Ford cortina mk5 1982 2100cc

Ford focus 2013 titanum

פורסם

לפי מה שידוע לי אין דיזות בקרבורטור S.U

עדי - תבדוק אם ה-JET בתחתית הקרבורטור נתפס למטה בעיקר אחר שמושכים את הצ'וק.

אם כן תדחוף אותו למעלה.

זה החלק:

בהצלחה

ניר

image1AS363O5.jpg

NIR .Y

פורסם

ניר שלום רב !

באם הגיט נתפס, התערובת הופכת להיות עשירה, עשן שחור יפלט מצינור הפליטה, והרכב לא יקרטע אלא יגיב טוב יותר, אלא באם הגיט נתפס מאד נמוך, אז פיוח הפלגים יגרום לזיוף בסרק, וחלק מהפלגים לא יגיבו תוך זמן קצר!

קרא שוב את הבעייה שבגללה נפתח השרשור, ותגלה שהבעייה היא רק בעת האצה ובעתנסיעה עם רגל קבועה, על דוושת התאוצה, מכאן אני מניח, ולו רק בשל החלקים שהוחלפו במערכת ההצתה, וסביר להניח שהבעייה החלה מיד לאחר ההחלפה, מכאן הסקתי, שהבעיה היא לא בקרבורטור, למרות שיש לי עיניין בנושא.

בברכה

צביקה

פורסם

ערב טוב עדי

הקויל שהרכבת מתאים לפלטינה?

יש אפשרות שגם משאבת הדלק המכנית די עייפה .

בסרק היא לא מתאמצת אז היא מזרימה טוב אבל שהיא עובדת מהר יותר היא לא עובדת כמו שצריך .

וגם כבל הצתה אחד יכול להיות דפוק ולא נותן לך להאיץ כמו שצריך מניסיון .

אני הייתי מנסה מהקל תחליף כבלי הצתה לחדשים אחרי זה תבדוק את משאבת דלק.

בהצלחה

מיני רכב שכובש את הלב]

פורסם

טל גלאפו מייסד מועדון מיני , ובעל מיני בעצמו כמובן, שלום רב וחג שמח !

מניסיוני הרב, לאו דווקא במיני, אלא בכל רכב בעל קרבורטור, אני מוצא לנכון להבהיר, שאבחנה מרחוק, מלווה במחושים רבים, או שאתה קולע, או שאתה גורם לבן האדם, לההחליף חלקים בשיטת מצליח, דרך שנואה ולא מקובלת עלי.

הדרך שלי, היא שילוב של הדברים הבאים:

תיחקור הלקוח, על כל המהלכים שבוצעו ברכב לאחרונה, שקדמו לתקלה הנוכחית, וגם פרטים שוליים, שנראים על פניו, שאין להם קשר לתקלה הנוכחית, דווקא אותם אני מבווד ומתמקד!

אני גם נוקט בכלל,שאין צירוף מקרים רק הצטרפות מקרים".

ולמה כוונתי, אם אצא מתוך הנחה, ואני רק מניח אני לא יודע, עדי פותח השרשור, נאלם דום, ולא מאיר את עינינו, האם סליל ההצתה הקבל והפלטינות הוחלפו בשל תקלה ניראית לעין, ובשל כך הוחלפו, הייתי ממשיך הלאה והולך לכוון משאבת הדלק.

אך אני משום מה, טוען שאין ולא היתה בעייה בלחץ הדלק של משאבת הדלק המכנית, ולא בקרבורטור, לא במה שנרמז על ידי ניר, ואני חש שהתקלה החלה דווקא לאחר החלפת הפלטינות והקבל, ויש לחפש שם את הבעייה, כלומר לא לחפש את המטבע מתחת לפנס, אלא בחושך היכן שהוא אבד.

וכאן אני מצפה וממתי לעדי פותח השרשור, לספק לנו את הפרטים הבאים:

מה והאם היתה התקלה, שגרמה לך להסיק שיש להחליף סליל הצתה , קבל ופלטינות?

מתי הוחלפו חוטי ההצתה לאחרונה?

אם הם חדשים יחסית, בדוק באם אין להם התנגדות גבוהה, בריחת ניצוץ, קורוזיה במגעים, סדקים ויובש במעטה החימוני ועוד, ומה שם יצרן חוטי ההצתה, והאם הם לא תוצרת BS= ביתן ספארק, אם התשובה חיובית החלף תחילה את חוטי ההצתה.

בנוסף נסה לספק תמונות , של הכיתוב של סליל ההצתה, ותמונות של מערכת ההצתה מכסה המפלג וחוטי ההצתה והרוטור.

בברכה

צביקה

פורסם

יש לך קרבורטור פתוח?

או שיש לך פילטר?

לשלי לא היה פילטר ולפני כמה חודשים הילדים נסעו ובאמצה הנסיעה קרה להם את אותו הדבר

גררתי אותו ל"יוסף" והוא ניקה לה את הקרבורטור ושמתי לה את המכסה עם הפילטר

עכשיו הכול בסדר

פורסם

שלום לכולם!

ראשית תודה על ההענות והעיצות הרבות.

לצערי לא ראיתי את שלל התגובות כי חטפתי איזה וירוס והייתי מרותק למיטתי עם שלל כדורים בכל מיני צבעים :)

קצת סיפור רקע-לפני כחודש יצאתי עם המיני לסיבוב אחרי שהיא לא היתה עירה כמה שבועות ולאחר שמלאתי אויר בגלגלים החלטתי ללחוץ כמה פעמים על הגז בעוד הרכב בניוטרל (ווום ווום ).

אכן המיני עשצה וום וום אך אז החליטה כי מספיק לה ושבקה.

על הנסיונות להניע אותה כשלו.המיני היתה מחוברת למצבר של רכב אחר שבא לסיוע בדקתי זרימת דלק אך לא היה ניצוץ.

כשפתחתי את המכסה הדיסטריביוטר ראיתי שהמצב שם ממש לא טוב (הכל שם שחוק) על הדרך החלטתי להחליף גם פלטינות (כמה פאונדים בודדים).

כשהגיע המשלוח לארץ אצתי רצתי והחלפתי אותם אך עדיין הרכב לא הניע....

החשוד המיידי עכשיו היה הקויל.

היות והשעה היתה אחרי שתיים בצהרים ביום שישי רוב חנויות מצאתי איזו חנות אחת באזה"ת חולון (עדי חלפים) (אני לא הבעלים) ורכשתי ממנו את הקויל היחידי שלדברים התאים לי.

הקויל הזה היה שונה מהקויל הקיים שלי בצורה של חיבורי הפלוס והמינוס כאשר שבקיול המקורי שלי הם בצורה של הברגה שעליו מוברגים המחברים ובחדש הם בצורת ראשים של מסמרים.

עשיתי איזה אלתור חשמלי בינתיים על מנת לקבע את חיבורי החשמל לקויל וניסיתי להניע.

המיני הניעה בנגיעה!!!

לא רק זאת אלא שכשיצאתי איתה לסיבוב היא נסעה הרבה יותר טוב מכרגיל ואפילו ארחיק לכת ואומר שהיא אף פעם לא נסעה יותר טוב (ממש טסה).

אמרתי לעצמי שאחלה והחזרתי אותה לתנומה של יממה.

כשנסעתי איתה שוב לאחר יומיים הנסיעה התחילה אחלה ואז במהלך הנסיעה החלו הבעיות שאותם ציינתי בהודעה הראשונה שלי.

אנסה לחזק את הבורג של הקונדנסר. זה נראה לי הדבר הכי פשוט שניתן לעשות.

לגביי לכלוך בדיזה יכול להיות למרות שפילטר הדלק שלי חדש.

ניר -מאיפה מגיעים לחלק הזה? האם יש גישה מלמעלה או שצריך להרים את הרכב?

טל- אני לא יודע אם הקויל מתאים-זה הקויל היחיד שהיה לבחור והיות והרכב הניע הייתי בטוח שזה אחלה. מחניה חיצונית אין עליו שום סימן.לגבי כבלי ההצתה הם דיי חדשים שאני לא חושב שזו הבעיה.

צביקה-חוטי ההצתה בני כשנה ולא נקנו אצל ביתן ספארק אלא ממיני ספיירס (לא מאמין שהם הכי טובים אבל לא חושב שהם הכי זבל).

לגביי התמונות-הפלטינות הרוטור והקונדנסר חדשים. הקויל לא מכיל עליו איזה כיתוב או משהו.

איך אני יכול לבדוק את ההתנגדות שלהם?(איני בעל רקע במכונאות רכב וכל מה שאני יודע זה מידע שנרכש מבעלי הנסיון ספרים של מיני והמון קריאה בפורומים)

קרני-יש לי פילטר ולא פתוח אלא המקורי של הרכב.

האם יכול להיות שמרווח של הפלטינות שכוונו לא טוב יכול ליצור את הבעיה?

איך אני יכול לבדוק את ביצועי משאבת הדלק המכנית ומה ניתן לעשות אם אכן היא הגורם לבעיה?

תודה מראש לכל העוזרים!

עדי.

Sha is a sound within a word...

• תוכן חדש...