Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4474 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאיזו טמפרטורה זה מגיע?

מעניין לנסות לדמות את העבודה של זה בתנור רק בלי הסיבוב

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
זן מסויים של תפוח אדמה שיותר מתאים(לא זוכר אם זה האדום או הלבן).

הה! עוד לא הגענו לזה בתוכניות הבישול. חכה חכה.

בישראל יש בינתיים רק אדום ולבן. בספרי בישול צרפתיים עתיקים יש סיווג של בערך 12 סוגים של תפוחי אדמה...

בסניפי מקדונלד'ס הישראליים משתמשים בזן מסוים של תפוח אדמה אדום. אין לי שמץ איזה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)
יש לנעמן סדרה חדשה כזו והיא מעולה, 3 שכבות נירוסטה בתחתית ודופן ממש עבה

יש את הסדרה החדשה רק שהדופן שלה ממש דקה ואני מצאתי שהמזון נדבק לדופן, בסדרה הישנה עם הדופן העבה זה לא היה קורה.

סליחה על ההתקרצצות.

ראשית ככל שאני יודע התחתית המשולשת עשויה מדופן הסיר, שכבת נירוסטה חיצונית ובינהן שכבת נחושת בסירים האיכותיים או שכבת אלומיניום בזולים. אין מצב לשלוש שכבות נירוסטה.

שנית נירוסטה היא חומר מבודד (יחסית כמובן) וגרוע מאד במעבר חום. יתכן אומנם שלהבה החורגת מגודל הקרקעית תלהט את פנים דופן הנירוסטה אם היא דקה ותשפיע פחות אם הדופן עבה פשוט בגלל שהחום לא חודר היטב פנימה, אבל אני מעריך שהסיבה העיקרית ל-'טבעת חריכה והדבקה' בדופן הסיר קרוב לתחתית היא להבה גדולה מידי, המכה ישירות על הדופן מחוץ לקרקעית המשולשת.

אולי עדיף פשוט להצטייד בסירי נירוסטה דקים שיהיו מין הסתם זולים יותר, קלים יותר ונוחים יותר לטלטול, ובלבד שהלהבה תתאים היטב לקרקעית הסיר.

פעם כשהשתעממתי בצעתי ניסוי בבישול ללא תוספת נוזלים אצל ידידה המתמחה בבישול בריא. הבאתי סיר נירוסטה סטנדרטי וותיק של סולתם (בוודאות בעל שכבת נחושת בקרקעית הגורמת לפיזור חום מעולה ואחיד בתחתית הסיר) והידידה השתמשה במוצר שווצרי פלצני ויקר מאד שכלל גם מד טמפרטורה מובנה במכסה.

הידידה בשלה בשני הסירים ירקות (הסוד היה להניח שכבה של בצל או ירק עתיר נוזלים אחר בקרקעית ואז יש הפרשה ספונטנית של נוזלים בתהליך הבישול), ואחר כך בשלה בשניהם עוף. גם העוף בושל ללא הוספת נוזלים מבחוץ.

כדי לוודא שאין בסיר השוויצרי כישוף או פטנט סודי של נניח שכבת כסף בתחתית השכבתית (כסף מוליך חום עוד יותר טוב מנחושת) נעזרתי במד טמפרטורה עם מצביע לייזר (מוצר סיני צנוע בעלות של 16 דולר או משהו דומה) ומיפיתי את הטמפרטורה לאורך הדפנות ועל פני המכסה. אני מודע לכך שמשטח מלוטש של נירוסטה אינו אידאלי למדידת טמפרטורה ללא מגע, אבל שני הסירים סבלו מאותו 'חיסרון' והשתדלתי למדוד בזויות ובמרחקים זהים.

המסקנה המאד צפויה היתה שאין שום הבדל בטיב הבישול או בפילוג הטמפרטורות, וחבל להשקיע בסיר נירוסטה שוויצרי שעלה פי 3 מהסיר האיכותי אך הלא מתיימר של סולתם.

יוסי

עריכה אחרונה על ידי yosi05
פורסם (נערך)

אין זו התקרצצות, אכן טעיתי בכוונתי ל3 שכבות נירוסטה אינה נכונה אלא לשכבה כלואה כמו שרשמת

כלי מנרוסטה דקה תגרום לחום נקודתי גבוהה מידי בזמן קצר וכך להדבקות המזון (ללא ציפוי)

כלי הטיגון היחיד שמתאים (או הכי מתאים) לנרוסטה דקה זה ווק, שבו משתמשים בשמן,אש גבוהה ומזיזים את המזון ללא הפסקה (מקפיצים) בלי לתת לו אפשרות להחרך עד לרמת הידבקות לכלי

בכל אופן אפשר להגיע למצב non ״נונסטיק״ עם כלי ללא ציפוי שפניו חלקים ומלוטשים ועשוי ממתכת צפופה בעל פיזור חום טוב

כך למשל כמו שהמלצתי על מחבתות האלומיניום של איגלוור וסדרת הרטיג׳ של ארקוסטיל שממש עם כמעת ללא שימון המזון לא נדבק כי פני השטח חלקים ומדמים צפיפות חומר כמו כלים מצופים.

עריכה אחרונה על ידי gsi16v

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
  • תוכן חדש...