Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4442 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה מה שאני מנסה להגיד לאורך כל השרשור הזה. לנסות לחבר סאבים כמו ES300 סביב ה 300 RMS . זה סאבים חביבים ומספקים סחורה. סאבים של 400-600 RMS יכולים להיות חזקים ודומיננטיים ולתת "בראש" כמו שצריך. לפני שאתה רץ לקנות מונו , תבדוק מה מתאים לך, מה אתה צריך.

כל אחד ימליץ בכיוון אחר וזה די ברור. מי שחובב SPL , ימליץ על סאבים חזקים, מי שחובב SQ, ימליץ על דברים יותר איכותיים.

זה חיפוס וחבל לזרוק סתם סכום כסף גדול ולא תצתרך את מה שאתה קונה. יש לך כרגע אפשרות גישור של 300 RMS וזה לא רע בכלל.

מה שכן. כמו שאמרתי, הגבלה של 4 אוהם לסאב. וזה טוב לדעתי. יותר דיוק ויותר שליטה של מגבר על סאב.

מה שיש לך כרגע ואני אמרתי את זה, אולי לא בתיבה מתאימה ואולי ב 150 ש"ח של נביון שווה לנסות לבנות תיבה עטומה לפי המלצית יצרן ואולי זה יספק אותך יתן תוצעה טובה. תנסה להוצאי מקסימום ממה שיש לך.

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

• תגובות 96
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
זהוא בגלל זה נוצר הבלבול , כמובן שאני מבין שכל אחד עם הדעה שלו.

העניין הוא שכאשר התחלתי לקנות את החלקים החסרים ותכנון של המערכת היה ברור ישר ש SPL זה לא יהיה ולכן יצאנו מנק הנחה ש 0גייג זה פשוט overkill מה שגם שהוא לא נכנס בתעלה מתחת לפלסטיקה ואז היה צריך לחשוב על משו יצירתי.

החבר שיחד איתו עשינו את ההתקנה עובד עם SPL ואצלו אכן יש 0גייג , מנגד לו יש שני סאבים שמוגברים ע"י הייפוניקס ברוטוס אליט 1700.

אבל אני לא מתקרב לרמות האלה של הכוח , וגם ממש לא מחפש להגיע.

בגלל זה תגובות כמו של רזו למשל ממש עושות לי חיים קשים ומכניסים אותי לסרטים ^^ כי אז מתחיל לפקפק במה שאני יודע...

(עם כי ידע זה כוח ואני תמיד שמח ללמוד עוד , בייחוד מאנשים מביני עניין כמוהוא)

אודיוקינג , איזה כיף לראות את התגובות שלך :) לגבי סט של 3 חלקים , אולי בעתיד , כרגע בגלל שהרכב חדש אני רוצה חיצונית לפחות להשאיר אותו סטוק ככל האפשר.

אז בתור סיכום כללי לנושא , אני יכל לקנות מונו כמו הרוקפורד הנ"ל שב99% יספיק לכל סאב שאני ירצה , או לחלופין אני יכל גם לחכות לקניית הסאב ורק לאחר מכן לקנות את המונו.

בכל מצב אני רואה סיבה ממשית לעבור ל 0 גייג כרגע.

כמובן שכל דעה ועצה תתקבל בברכה :)

שוב תודה לכולם.

מה שגרם לאנשים לבוא עם המלצות לסאבים ומגברים בהספקים גבוהים הוא שהדוגמא הראשונה שלך לסאב הייתה סאב של gz מסדרת spl extreme שמיועד לספוג משו באיזור ה1.5kw.

hu:eclipse 7200 MK II ,amp:image dynamics q450.4+boston gt28+mono rockford 1501bd,comp:duble hertz mlk165+midrange hl70, subwoofer:fi q15

:evil:

פורסם

אני לא אמרתי שחובה לעבור ל0 גייג׳ אמרתי שזה מומלץ. אין כזה דבר overkill כשמדובר בחשמל, המונח הנכון הוא head room. אינך יודע מה יקרה לאחר התקנה של סאב ומונו חדש, פתאום זה לא יספיק ואז תרצה לשדרג, ומה אז? עוד פעם לפתוח תעלות? בנוסף למה שציינתי, כבל יותר עבה הוא בעל פחות התנגדות, ככה שגם את ה0.2 וולטים אתה מרוויח, אתה מונע התחממות כבל שזה דבר מאוד חשוב.

0 גייג׳ זה לא לSPL. זה להתקנה בריאה ותשתית איכותית.

אצלי גם אין מקום בתעלות והצלחתי להעביר זוג הרצות של 0 גייג׳. לדעתי אתה רק משכנע את עצמך להימנע משדרוג. אבל בסופו של היום זה הרכב שלך, המערכת שלך, ההתקנה שלך וכן זה הכסףשלך ואני לא יכתיב לך איך להוציא אותו. אני רק פה לתת המלצה וחוות דעת אישית.

פורסם

כמובן , וכל זה ברור לי , ואני מאוד מודה לכם על זה.

ה GZ היה פשוט דוגמה כי במקרה יצא לי לשמוע אותו והתרשמתי מאוד לטובה , ואני חושב שגם ציינתי שהוא ממש חזק והרבה מעל מה שאני מחפש.

לגבי השדרוג , עם הייתי במצב של התקנה כרגע ברור שלא היה פה בכלל מקום למחשבה , אבל במצב בנוכחי זה לקנות כבל לפרק ושוב להעביר , לא קצת עבודה בקיצור וגם לא קצת כסף.

ולכן אני סך הכל רוצה להבין העם זה באמת צורך או יותר בכיוון של להיות בטוח מראש בכל מצב.

הרי המצב פה הוא לא להקדים תרופה למכה.

מה גם שכמה וכמה חברים פה מעידים על כך שיכל להיות מאוד שבכלל לא אצטרך להחליף למונו ויש מצב שסאבים של 300 rms יספקו בהחלט , ולכן בשלב זה אני יחכה עד שיצא לי לשמוע לפחות כמה סאבים.

וכמובן המון תודה , מאוד מעריך את עזרתכם ואת דעותיכם :)

2017 Type R

פורסם

תשמע,

עם זוג סאבים של 300 וואט אתה יכול להפיק עוצמה מכובדת מאוד וגם איכותית כשהתיבה מתוכננת כמו שצריך.

אבל עם זאת, כבל ראשי 4 גייג׳ זה עדיין גבולי. נשים בצד את המונו שצורך כ1000 וואט. מה עם המגבר של הרמקולים? נגיד שהוא מוציא 75 וואט ל4 ערוצים, זה 300 וואט סה״כ. מכיוון שהוא מגבר קלאס AB היעילותשלו עומדת על כ50 אחוז, ז״א שהוא צורך 600 וואט. אז הצריכה כבר עברה את ה1.5 קילו וואט. מדובר פה על 2 מגברים ממוצעים.

כששוקלים איזה כבל ראוי ומתאים להתקנה, לא מחשבים לפי ההספק שהמגבר מפיק, מחשבים לפי ההספק שהוא צורך. לכן אני עדיין ממליץ מעבר לכבל יותר בריא. 1500 וואט על כבל 4 גייג׳ זה מסוכן לדעתי.

פורסם

זה מסוכן אם אין פיוז אבל אם יש פיוז והוא יגיע לצריכה כזו - הפיוז אמור לקפוץ כמו סוכריות מתפוצצות לא? (לא עשיתי את החישבוים - זה פשוט נשמע לי הגיוני שפיוז שיגן על כבל 4 גייג' והוא בערכים הנכונים למקסימום שהכבל הזה יכול להעביר ישרף הרבה לפני) - לפי מתח ממוצע של 13 אמפר זה יוצא 115 אמפר לערך.

כבל 4 גייג' תלוי "איך" הוא בנוי יעביר לאורך של 4-5 מטרים בין 80 עד 150 אמפר (שוב תלוי איזה "4" גייג')

תביא כבל רתכת טוב או כבל טוב כמו "קנו" ויכול להיות שאתה גם תתחמק מזה עם 4 גייג' - יחד עם זאת, אני גם בדיעה שזה מסוכן והייתי הולך בחיווט על יתירות ולעולם לא על מחסור.

אבל במוזיקה יומיומית - בווליום שפוי - כמה באמת מערכת כזאת תצרוך? כנראה שהרבה פחות.

המגברים לא נמצאים כל הזמן על הFULL שלהם - זה תלוי ברמקולים וזה גם תלוי באות הנכנסת למגבר - על איזה מצב אנחנו מדברים כאן?

מוזיקה יומיומית או SPL קיצוני?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לחישוב פשוט אפשר להשתמש בזה

http://www.bcae1.com/images/swfs/systemdesignassistant.swf

כעיקרון כבר 4 גייג' מעביר עד 125 אמפר. זה די הרבה למגבר ומונו סבירים. של כ 4X100 פלוס מונו 500- 800 וואט.

פורסם

נכון, המגברים לא מנגנים על פול כל הזמן.

אבל, מוזיקה זה הספק דינאמי, והספק דינאמי הרבה יותר גבוהה מהספק מוצהר ומדוד במינימום עיוות.

מגבר שמוצהר ל100 וואט לערוץ יכול להפיק הספק דינאמי של 150 וואט. זה פיקים רגעיים אמנם שלא יגרמו להתחממות של הכבל, אבל כן ישרפו פיוזים.

לכן אני עדיין מחזיק בעמדתי.

פורסם

לשימוש היומיומי, בווליום שפוי אני מאמין שלא תהיה כאן בעיה, המקום בו תהיה בעיה שלדעתי, בעיקר תתבטא בפיוז ראשי שרוף - היא כאשר המערכת הזו תובא יותר אל הקצה שלה בווליום פחות סביר לשמיעה ממושכת באזור ה120 דציבל צפונה ל130+ איפה שמעבר לחצי שעה חשיפה זה כבר סכנה לפגיעה בשמיעה.

האם הייתי טורח למדוד את זה בכדי להחליף כבלים? אם צריך לפרק "חצי" רכב - יתכן וכן, הייתי בודק.

יחד עם זאת אני גם בדיעה של דיוויד והייתי מעדיף או להוסיף עוד כבל 4 גייג' או כבר להתקין 2 או אפילו 0 גייג'.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)

אתה צודק שצריך לתת מרווח נשימה לכבל למצבי עומס.

אבל. הוא עם מצבר מקורי. זה מקסימום 72A. ואלטרנטור מוגדל 120A.

כמה חשמל המערכת צריכה?

למגבר של 800W קלאס D + ומגבר 400W קלאס AB.

90A. לפי 40A למגבר 4 ערוצים. ועוד 50 אמפר למגבר מונו.

אגב

אצלי בהתקנה הקודמת

היה כבל 0G. אבל פיוז קדמי של 80A.

היו מאחורה מגבר 4 ערוצים. + מגבר 2 ערוצים. + מגבר 2 ערוצים

1000W X1 + 200W X2 + 140W X4

וכל זה על פיוז של 80A. והוא לא עף.

זה היה לסט אקטיבי קדימה (3 חלקים) + סאב 12W7.

עריכה אחרונה על ידי Soundman

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

אלי - אתה רוצה לשמוע יותר מזה?

תביט בחתימה שלי - יש לי שם מגבר שישה ערוצים שמוצהר לספק 900 וואט ועוד מגבר מונו שמוצהר לספק 300 וואט ב4 אוהם - ובפועל הלווייתן מוציא הרבה יותר אבל בוא נלך על ההצהרות - 1.2 קילו וואט ב4 אוהם

יש לי שני וופרים 7.1 אינטש - לא משהו שניתן לזלזל בו.

יש לי שני סאב וופרים 8 אינטש שביחד מוצהרים לאזור ה350 וואט (כן משהו שניתן לזלזל בו :lol:) אבל באחד מהסט אפים היה לי שם סאב וופר 10 אינטש שמוצהר לספוג 600 וואט (והלך לי המצבר דרך אגב)

אבל מעולם לא נשרף לי הפיוז הראשי בכבל והוא 80A פיוז מאקסי אמריקאי רגיל, לא ANL לא נעליים.

בקורולה 96 ובקורולה 2007 השתמשתי באותו הפיוז כל הזמן והיו לי שם מגברים מאוד זללנים כמו סדרות ZX בהספקים הגבוהים יותר - הפיוזים היו 40A ו60A ומעולם לא נשרפו.

מה שקורה במוזיקה יומיומית ומה שקורה בSPL במובן של צריכת זרם זה שמים וארץ אולי אפשר לאמר מצולות הים והחלל החיצון.

ואני יודע אני יודע, אני שומע בווליום של פליצה של עכבר וכל הבדיחות הלאה אבל גם לא פעם ולא פעמיים הייתי עובר בעוצמת השמע שלי את ה120 דציבל ומעולם לא קפץ לי פיוז ראשי - נשרף לי בקורולה פעם אחת הפיוז של האיתותים בגלל הפעלת המערכת בעוצמה גבוה אבל לא הפיוז הראשי של כבל המתח של המערכת.

לכן מה שאני אומר זה כזה דבר לפותח השרשור

תמצא את הסאב ואת המונו שאתה רוצה להנעל עליהם ותתקין - תעשה מדידות ובדיקות בווליום שפוי ולאחר מכן בווליום שאתה בד"כ מאזין לו ואז בזהירות ולאט תמדוד מה קורה כשאתה מנסה לעבור את הרף הזה, אם אתה רואה שאתה כבר מגיע ל80 אחוז מצריכת הזרם שהכבל הראשי שלך אמור להעביר - עשה לעצמך טובה, תפרק חצי רכב.

או שתקנה מטף.

Pioneer TS-X150

פורסם

אדי, גם אני עם מגבר לונטין כמו שלך וגם מונו , רק שמונו שלי הוא 500 וואט ב 4אוהם.

לפני התקנה הייה לי כבל 0,לכן השתמשתי בו, אך הפיוז של 100 A ולא קופץ ולא כלום.

אם נכון לעכשיב פותח השרשור נשאר עם נגבר של SUNDOWN ומוסיף מונו עד 1000 וואט הוא לא יעבור עת ה 100 A ולא יקראה כלום.

הרי פיוז כמו שלי או של אלי או של אדי, זה פיוזים שבפועל מיועדים ל 4 גייג' והכבל היותר גדול שיש לנו,נותן רק מרווח נשימה בעתיד בהחלפת פיוז.

ברגע שיש לנו פיוז של 100 לכבק 2,0 גייג' ,זה כמו צינור עם מקום צר בהתחלת הצינור. זה לא נותן עלום חוץ מיכולת מהירה להחליף לפיוז גדול יותר וכך לתת ליותר זרם לעבור אם צריך.

פורסם

נכון - הפואנטה כאן היא שללא קשר לעוביו של הכבל והיכולת שלו להעביר זרם - על פיוז עם ערכים הרבה יותר קטנים ממה שהכבל מסוגל להעביר והפיוז עצמו לא נשרף - זה רק מצביע לך שההבדלים בין החישובים שלנו על הנייר לצריכת זרם למה שבאמת קורה בחיים האמיתיים הוא מופרך כשמדובר במוזיקה יומיומית ועוצמות שמע בגבול הנורמאלי.

Pioneer TS-X150

פורסם

במילים אחרות עם פיוז של 100 אמפר וכבל 4 גייג' טוב כנראה שזה יספיק לך להרבה זמן.

תתחיל לשמוע סאבים באוטו שלך ואז תתקדם ותנסה להבין מה אתה צריך.

אני כבר אמתי את זה. אולי לפני הכל תנסה להוצאי כמה שיותר ממה שיש. להתאים תיבה סגורה לפי הוראות יצרן ואופי זה יספק אותך. בכל זאת זה יעלה 150? 200? ש"ח

Infinity recommends a sealed enclosure with an internal volume of 1.25 cu/ft

שזה 35,4 ליטר

• תוכן חדש...