Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4489 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ברשותי סיטרואן ברלינגו 2.0 טורבו זה אחלה רכב שבעולם חזק ואמין מאודד!!

עכשו אני מעמיס עליו משקל כבד ומחבר עגלה והוא "יושב" ואני לא כל כך אוהב את המראה הזה אני עובד איתו יום יום ואני מטפל בזמן השאלה שלי היא כזאות

האם יש דרך כלשהיא שהרכב לא "ישב" מבלי להחליף בולמים?

תודה לעוזרים וחג שמח!!:-D

פורסם

נשמע שאתה מעמיס מאוד על הרכב.

אני מסכים עם השבח לרכב ולמנוע (גם אני נהנה מהמנוע הזה) אבל ברצינות הוא רכב קל עם שלדה אחודה והנעה קדמית, ולא בנוי למשקלים גבוהים.

תן מידות העמסה מספריות, גם אם אתה נמצא בגבולות הגדרות היצרן (קרוב לגבול המותר) כדאי לך להחליף לרכב המיועד למשקל גבוה יותר.

פורסם

האם במעבר על מהמורות במהירות המתלה האחורי לא מגיע ל Bump stops? ז"א סוגר את המהלך לגמרי.

החלפת בולמים לא תשנה כמעט כלום. גובה סטטי לא ישתה בכלל.

כדי להגביה, אפשר להקפיץ שן במוטות פיתול מאחורה, ואז החלק האחורי יהיה גבוה במצב לא עמוס, האוטו גם יהפוך ליותר קופצני ופחות יציב.

אני אישית מאוד לא ממליץ. אם מחליטים באל זאת לעשות את זה, צריך כיוון פרונט ואורות לאחר ההגבהה.

ואני מצטרף לתגובה מעלי - לא מדובר במשאית, המשקל המורשה כולל נהג הוא כ 600 קילו, אבל כבר לאחר העמסת 450-500 קילו האוטו שוקע מאוד.

אם מעמיסים משקלים כאלו באופן קבוע, אז באמת צריך טנדר מאסיבי יותר.

פורסם
נשמע שאתה מעמיס מאוד על הרכב.

אני מסכים עם השבח לרכב ולמנוע (גם אני נהנה מהמנוע הזה) אבל ברצינות הוא רכב קל עם שלדה אחודה והנעה קדמית, ולא בנוי למשקלים גבוהים.

תן מידות העמסה מספריות, גם אם אתה נמצא בגבולות הגדרות היצרן (קרוב לגבול המותר) כדאי לך להחליף לרכב המיועד למשקל גבוה יותר.

אני כמעט ולא מגיע למישקל המותר מותר עד 648 ואני מעמיס 550-600 העגלה היא זו שגורמת לרכב לשבת

פורסם

הרכב לא מתאין למשקלים האלו באופן קבוע וגם עגלה תעבור לטנדר אמיתי או לעגלה יותר גדולה שעליה יהיה רוב המשקל

פורסם
אני כמעט ולא מגיע למישקל המותר מותר עד 648 ואני מעמיס 550-600 העגלה היא זו שגורמת לרכב לשבת

600 קילו בפנים + נהג (נגיד 80 קליו) + עגלה - אתה עובר את המשקל המורשה, כי הוא כולל את משקל העגלה שמופעל על הוו גרירה.

בכל מקרה, העמסה נכונה של העגלה צריכה להיות בצורה מאוזנת, כך שהמשקל על הוו גריריה יהיה מינמלי.

פורסם

ראשית, כמה קילומטרים הרכב עבר ?

אם יש עליו הרבה, והוא עבד מועמס רוב הזמן בדברים כבדים, יש סיכוי שהסרן עייף.

גם כשהעמסתי רכב זהה לשלך כולל עגלה, לא הגעתי למצב שאתה מתאר.

מה אתה מעמיס על העגלה/רכב בשוטף ?

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק את הכותרת אני תיקנתי :-),

הוא לא אמר שהאוטו שלו מגרד את הרצפה.

במקור היה רשום רק "ברלינגו 2.0 טורבו 2007", בלי שום פירוט.

אגב אני פעם העמסתי ברכב זהה, שהיה כמעט חדש לגמרי כ 500-600 קילו, וכן הייתה שקיעה רצינית מאוד של הסרן האחורי, אבל...לא גרד את הרצפה.

פורסם

היו דגמים שהגיעו בייעוד של פרייבט והיו בייעוד של יוטיליטי.

בדגמים שהגיעו ב 2007 עם מנוע 2 ליטר היתה המלצת היצרן ללחצי אויר בגלגלים אחורה 3.3 באר (48 psi) וקדימה 2.7 באר (39 psi). הם יועדו לנשיאת משאות כבדים, יותר מהדגמים שהגיעו ליפניי ואחריי ( שם לרוב גם היצרן המליץ על לחצים נמוכים משמעותית מאלו ).

בין לבין היו כאלה שהגיעו עם המלצות כאלה ואחרות ובהחלט ייתכן שגם ב 2009 היו כאלה או אחרות.

בכל מקרה, ההיסטוריה של הרכב והקילומטראז׳ לא ברורים, לכן לא ניתן לדעת בוודאות האם מדובר בסרן עייף או משתמש בעייתי :)

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אכן, ב-SERVICE BOX קיימות גירסאות:

SHORT VAN 475

SHORT VAN 500

SHORT VAN 600

SHORT VAN 800

בכל מקרה, אצלי לחצי ניפוח בדיוק כמו שרשמת.

• תוכן חדש...