Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4486 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

לפני מספר שבועות התחיל אצלי ברכב -דייהו מאטיס 2001 תופעה מוזרה שהפלאגים נרטבו על ידי המנוע ובעצם גרמו לרכב לנסוע בצורה מוזרה - הרכב נכהה מפעם לפעם , הרכב קפץ לי בזמן נסיעה ועוד תופעות מוזרות.

הלכתי למוסך והבנתי שמדובר ברינגים- רציתי לדעת האם החלפה כזו הינה דבר נפוץ ? האם כדאי בכלל להחליף רינגים או לחשוב על החלפת מנוע? כמה מורכב טיפול או החלפה של רינגים למוסכניקים? אשמח לכל מידע לפני שאפעל להחלפה שעולה כ2500 שח לפי מוסך אחד שבדקתי אצלו

תודההרבה

פורסם

איך המוסכניק הגיע למסקנה שהרינגים גמורים?

אני רושם את זה כי החלפת רינגים דורשת אוברול מלא למנוע, שיפוץ שיעלה בערך כמו שווי הרכב אם תבצעי את זה כמו שצריך (כמה אלפי שקלים).

ניתן גם להחליף מנוע קומפלט, החיסרון הוא שאי אפשר לדעת מה מצב המנוע שיותקן באוטו. היתרון שכנראה בסופו של דבר החשבון יהיה זול יותר לעומת שיפוץ של המנוע הקיים.

לכן אם המנוע שקיים כיום ברכב הוא במצב טוב, כלומר במידה והרכב אצלך כבר כמה שנים והוא מטופל כמו שצריך ובנוסף אחרי שתפתחו אותו הוא לא תמצאו הפתעות אז כדאי לשפץ את המנוע הקיים. אם לא אז החלופה היחידה היא להחליף את המנוע.

ד"א, אני לא הייתי בכלל נכנס להשקעה כזו ברכב כזה ישן. אני הייתי מוכר אותו למוסכניק שישבור אתו את הראש ומחפש רכב אחר במקום.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

הטענה שלו שהרינגים גמורים כי הוא החליף לי שלושה פלגים שהיו רטובים משמן בשלושה מקרים שונים - הוא אומר שהשמן מהמנוע מרטיב את הפלגים. האם יש קשר אני לא יודע מה אתה חטשב? אני באמת ובתמים לא מביןנגדול ברכבים.

המנוע הקיים במצב מעולה אני יטפל בזמןמבודק שמן ומיםנברדיאטור מדי נסיעה.

כרבע אין ברשותי אפשרות להוציא כסף על רכב חדש.

פורסם

שמן מנוע שמגיע למצתים שורף אותם הרבה לפני שהם מתים בשיבה טובה.

שמן שמגיע לתא שרפה אכן מגיע מרינגים או ממחזירי שמן שסתומים שנפרצו ככה שאין שום סיבה ללכלך על המוסכניק.

עם זאת,על ידי בדיקה פשוטה ניתן לקבוע אם אכן מדובר ברינגים וזה לא נעשה.

בצע את הבדיקה.

פורסם

רטיבות הפלגים בשמן עלולה להיות מכמה סיבות: אחת מהן אולי אטם מכסה שסתומים התיישן ,לא אוטם טוב ,ואז הפיתרון פשוט:

,מייבשים את המקום עם סמרטוט נקי מחליפים פלגים וכבלי הצתה -אם נידרש ומתקינים אטם מכסה שסתומים חדש.לא פיתרון יקר -וייתכן שיפתור .

פורסם

מספיק לרשום שטויות, נראה לך שבמוסך לא הצליחו להבחין אם הפלג רטוב בשמן מלמעלה או מלמטה, בחלק של האלקטרודה?

בפעם המיליון, אני מבקש בכל לשון של בקשה - לא עונים בפורום טכני אם לא מבינים או לא יודעים את התשובה.

עדיף לא להתבייש, לשאול, להבין ורק אז לענות בפעם הבאה.

פורסם
איזו בדיקה יש לעשות בכדי לוודא שאכן מדובר ברינגים?

מה שמוזר שבדרך כלל נרטב רק פלג אחד, אבל יש גם יוצא מהכלל. זה מסביר את הגמגומים, מפני שפלג רטוב, אינו יכול להצית את התערובת.

הבדיקה היא, בדיקת קומפרסיה+בדיקת לחץ הפוך ובמקרים קיצוניים, לאחר הורדת ראש המנוע, שמים חומר בתוך הצילינדרים ובודקים תוך כמה זמן הוא יורד לתוך אגן השמן. אבל הולכים מהקל לכבד, כלומר מבודדים את בעיית חדירת השמן מאיזור השסתומים , ורק לאחר מכן, עוברים למנוע עצמו, במידה ולא עזר.

פורסם

יש אפשרות שהטבעות תפוסות בפיח ואפשר שניקוי אגרסיבי יצליח ישחרר אותם. זה יותר זול מאוברול.

פורסם
מה שמוזר שבדרך כלל נרטב רק פלג אחד, אבל יש גם יוצא מהכלל. זה מסביר את הגמגומים, מפני שפלג רטוב, אינו יכול להצית את התערובת.

הבדיקה היא, בדיקת קומפרסיה+בדיקת לחץ הפוך ובמקרים קיצוניים, לאחר הורדת ראש המנוע, שמים חומר בתוך הצילינדרים ובודקים תוך כמה זמן הוא יורד לתוך אגן השמן. אבל הולכים מהקל לכבד, כלומר מבודדים את בעיית חדירת השמן מאיזור השסתומים , ורק לאחר מכן, עוברים למנוע עצמו, במידה ולא עזר.

על מנת לבדוק את פני המשטח של הצילינדר ניתן להשתמש ב bore gauge.

בדיקת דחיסה נותנת אינדיקציה טובה יותר למצב הצילינדר והטבעות מאשר בדיקת לחץ הפוך שהיא בודקת את טיב האטימה של תא השרפה בלבד - בנמ"ע ולכן לא יכולה לבדוק אכילת שמן כי תיתכן אובליות בחלק התחתון של הצילינדר אבל בנמ"ע למשל לא תהיה בריחה שחורגת מהנורמה.

• תוכן חדש...