Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4476 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב, במוצש האחרון פגע בי קטנוע ושבר לי את הכיסוי ומסגרת המראה, הנזק בערך 2500 ש"ח, למזלי הכל מצולם-מצלמת נסיעה- מספר קטנוע שבירה של הפלסטיק אפילו הרוכב מסמן שהוא עוצר בהמשך, ואז בורח, אני מבין שעלי להגיש תביעה במשטרה על מנת לקבל פרטים ולתבוע נזק.כמו כן היה איתי ברכב עד נוסף.

ברצוני לדעת הם יש לי עילה לתביעה אזרחית בגין הבריחה שלו והטרחה שלי לפנות לגורמים לקבלת הוצאות הנזק? מישהו נתקל בדבר כזה ?

פורסם

פנה לסוכן הביטוח שלך, הוא כבר ינחה אותך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אתה תגיש תלונה במשטרה, תקבל הודעה על כך שהתיק נסגר "מחוסר עניין לציבור" עם פרטי בעל הקטנוע.

תתבע אותו בבית המשפט לתביעות קטנות.

מה מגיע לך על הבריחה? זה עניין שבינו ובין המדינה (וכשאין נפגעים בנפש זה לא מעניין את המדינה).

מה שמגיע לך זה עלות הנזק ונזקים מסביב (למשל אם היית צריך רכב חלופי, לא רלוונטי במקרה שלך) והחזר יום עבודה (על היום בבית המשפט).

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני צריך ללכת להגיש תלונה ,לבזבז זמן במערכת הבירוקטית, יוצמזה מחר הרוכב יפגע בהולך רגל ויברח , מה עם היד שלי הייתה בחוץ ונפגעת?

פורסם

ברוך הבא לישראל.

לפני איזה 8-9 שנים מישהו שלא הצליח לעצור ברמזור אדום עשה רוורס ופגע בבני שהיה כבן 9 במעבר חציה. תלונה הוגשה למטרה.

התיק נסגר "מחוסר עניין לציבור" בזריזות מדהימה, תוך פחות מ-24 שעות, למרות שהיו עדים שמסרו את פרטי הפוגע. גם תאונה עם נבגעים לא מעניינת את המשטרה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אני צריך ללכת להגיש תלונה ,לבזבז זמן במערכת הבירוקטית, יוצמזה מחר הרוכב יפגע בהולך רגל ויברח , מה עם היד שלי הייתה בחוץ ונפגעת?

נכון מאוד. וכל שקל שתבזבז אתה תדרוש ממנו לשלם. כל יום עבודה שהפסדת, עלות התיקון, השמאי, הרכב החלופי ושאר ההפסדים הכספיים שלך. מה שכן, הצילום מהווה ראייה חזקה מאוד, כך שסביר שתקבל כל שקל שתוציא.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

כן, וסביר להניח שאם הייתה פגיעה בנפש היחס היה שונה מהותית, הסבר למטה בתגובה ל-sperial.

ברוך הבא לישראל.

לפני איזה 8-9 שנים מישהו שלא הצליח לעצור ברמזור אדום עשה רוורס ופגע בבני שהיה כבן 9 במעבר חציה. תלונה הוגשה למטרה.

התיק נסגר "מחוסר עניין לציבור" בזריזות מדהימה, תוך פחות מ-24 שעות, למרות שהיו עדים שמסרו את פרטי הפוגע. גם תאונה עם נבגעים לא מעניינת את המשטרה.

היום זה לא היה קורה, בגלל האוויר הציבורית, שהתחילה במיוחד לאחר דריסת שניאור חשין ז"ל, שהייתה קו פרשת מים בנושא הזה, גם בגלל התוצאות (שניאור חשין נהרג), גם בגלל ששמו של ההרוג ידוע ומוכר (מי לא שמע את שמו של אביו - השופט מישאל חשין?), גם בגלל שהנהג היה לפי פסק הדין מסומם ושיכור, גם בגלל שלאחר מכן הנהג פשוט ברח עד שנתפס.

הפרשה הזו זיעזעה ומאז היחס לתאונות פגע וברח עם נפגעים בנפש שונה לחלוטין (למשל המשאבים שהושקעו במציאת דורס שלושת הנשים בנתניה).

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
נכון מאוד. וכל שקל שתבזבז אתה תדרוש ממנו לשלם. כל יום עבודה שהפסדת, עלות התיקון, השמאי, הרכב החלופי ושאר ההפסדים הכספיים שלך. מה שכן, הצילום מהווה ראייה חזקה מאוד, כך שסביר שתקבל כל שקל שתוציא.

אני לא כל כך סגור למה התכוונת, אז אני אזהר בתגובתי.

יש חוק (או תקנה, לא יודע) שקובע שעל התובע למזער נזקים לנתבע. למשל להראות שהלכת ל3 מוסכים (סתם דוגמה) וקיבלת 3 הצעות מחיר שונות, על מנת לראות שלא סתם הלכת למוסך של חבר שלך וקיבלת ממנו את הצעת המחיר הכי גבוהה, כדי לדפוק את הנתבע.

גם אם למשל שכרת רכב כאשר הרכב שלך היה במוסך, צריך שיראו שהלכת על המינימום האפשרי ובהתאם לתנאים שלך (אם הרכב שלך ביום יום מסיע את שלושת ילדיך לגן, אז אתה מן הסתם לא תיקח סוזוקי אלטו, אלא משהו בסגנון של רכב משפחתי כלשהו) ולא שכרת איזה יגואר וחשבת לגלגל את ההוצאה על הנתבע.

בית המשפט לא אוהב דברים כאלה, וגם אם תביא קבלות על הכל, השופט יזהה את זה שניסית "לדפוק" את הנתבע ופשוט לא יפסוק לטובתך את מלוא הסכום שהוצאת.

כמובן שהכל צריך להיות מגובה בקבלות.

אם אכן פועלים בצורה כזאת, עושים רק מה שבאמת צריך, לוקחים קבלות על הכל ואחר כך תובעים, יש סיכוי שהשופט יקבל את זה ויפסוק את מלוא הסכום.

ניקו, אם לזה התכוונת, אז אני אכן בדעה שלך.

חשוב לציין שאינני עורך דין, וכל האמור לעיל הוא על סמך מקרים שראיתי וקראתי עליהם.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

בוודאי. לא התכוונתי עכשיו שהוא ילך ויפרנס חברים מוסכניקים שלו. גם לא צריך ללכת לשלושה מוסכים. או למוסך הסדר של חברת הביטוח או למוסך מורשה. רכב שכור בד"כ מקבלים מחברת הביטוח, וכמובן שכשאני אומר יום עבודה זה היום של המשפט. במידה והכל מגובה בקבלות, אין שום סיבה ששופט לא יפסוק לטובתו.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

ראשית, גש למשטרה והגש תלונה על מנת שיהיו בידך פרטי בעל הרכב.

אתה עוד עלול לגלות שאין לך את מי לתבוע (הקטנוע גנוב, למשל). במקרה הטוב מצאת את בעל הרכב ויש לך את מי לתבוע.

את פרטי הנהג אתה יכול למסור לחברת הביטוח שלך על מנת שתתבע ממנו את הנזק, אם יש לו ביטוח והוא מכיר באחריות לפגיעה, הביטוח שלו (או הוא עצמו) ישלמו את עלות התיקון. אם לא יכיר באחריות או שאין לו ביטוח אתה יכול לתקן את הנזק בעצמך או על ידי הפעלת הביטוח שלך ואז תתבע אותו על ההשתתפות העצמית ועל הפסד הנחת העדר תביעות.

מכיוון שעלות התיקון אינה גבוהה במיוחד, לא בטוח שכדאי לך להפעיל את הביטוח שלך.

פורסם

בית המשפט לא אוהב דברים כאלה, וגם אם תביא קבלות על הכל, השופט יזהה את זה שניסית "לדפוק" את הנתבע ופשוט לא יפסוק לטובתך את מלוא הסכום שהוצאת.

אני חושב שמה שבית המשפט לא יאהב זה את הבריחה של הפוגע מהמקום.

פורסם

אתה צודק, גם את זה השופט לא יאהב, אבל זה לא אומר שהתובע יכול לעשות מה שבא לו. שופט, בדרך כלל, רואה טוב מאוד את שני הצדדים ואם הוא מזהה שמישהו מנסה לדפוק מישהו, גם אם בהתחלה הוא היה הקורבן, אז השופט לא בדיוק יאהב גם את זה. הפסיקה תהיה בהתאם.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

• תוכן חדש...