Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4508 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכב עבור ההורים שלי, זוג בני 60+.

חייב להיות אוטומטי.

הצרכים הם:

1. אמינות

2. אמינות

3. צריכת דלק

שאר הדברים - בטיחות, נוחות, ביצועים - באים אחרי.

הרכב יחליף מזדה דמיו 2002 (שנרכשה מהשכרה ב 2004), שעשתה כ 350,000 ק"מ , עם מעט מאוד תקלות לאורך הדרך, ועדיין נוסעת יום יום כ 80-100 ק"מ. המכונית הבאה מתוכננת לשמש גם כן כ 10 שנים. אז לאור הנסיון וההיסטוריה, הכיוון הוא יפניות קטנות.

הקילומטרז' - כ 80 ק"מ ביום, בעיקר בין עירוני, כ 25-30 אלף ק"מ בשנה.

כרגע הכיוון הוא לקנות מליסינג, רכב בן שנה, גג שנתיים. נבדקת האפשרות גם למתוח קצת את התקציב ולקנות חדשה.

האופציות שעלו בינתיים:

מאזדה 2

הונדה ג'ז

סוזוקי סוויפט

ניסאן נוט וסוזוקי SX4 - עלו כאופציה אבל לדעתי גדולות יותר, ויהיו בזבזניות יותר בדלק. כמו כן פחות נפוצות - יהיה קשה יותר למצוא מליסינג. אבל זו רק דעתי, אולי אני טועה.

זהו, אשמח לשמוע המלצות וחוות דעת.

פורסם

כול הרכבים שרשמת עונים לך על ההגדרות

מזדה2-זריזה,מאוד אמינה,כדאי לחפש רמת איבזור DYNAMIC בעלת 6 כריות אוויר,ולא ACTIVE בעלת 2 כריות אוויר

גאז-היה יקרה מעל הממוצע,לכן כניראה תהיה בשנה שנתיים יותר ישנה,אמינות טובה,מרווח מאחור בין הגדולים בקטגוריה אם לא הכי גדול,תא מטען הכי גדול.

סוויפט-גם בין הזריזות אם מדובר על הדגם הקודם בעלת מנוע 1.5,בתקציב שלך אפשר לכבר לקנות את הדגם החדש יותר עם מנוע 1.25 הוא חסכוני יותר אבל פחות חזק ובעל תא מטען לא גדול.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יש לי סויפט חדשה ו-SX4 בת 3 (אחרי השדרוג) - צריכת הדלק של הסויפט נמוכה בערך ב-25% מזו של ה-SX4, ואני נהנה יותר לנהוג בה, למרות שה-SX4 הרבה יותר חזקה ומהירה. צריך להוסיף שה-SX4 איה סופרמיני אלא קרובה יותר למשפחתית, הגזרה שזכתה לאחרונה לכינוי "תת משפחתיות". החסרון של שני דגמי הסוזוקי - אבזור יחסית דל. אישית זה לא מפריע לי, אבל אם הוריך מחפשים אבזור יותר מבסיסי הם צריכים לפנות למקורות אחרים, וצריך להוסיף - משמעותית יתר יקרים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה על התגובות, ובעיקר על ההשוואה בין הסוויפט ל SX4.

כאשר אתה מדבר עליהן - שתיהן אוטומטיות?

25% הפרש בצריכת דלק זה המון, ולרכב שנוסע הרבה זה משמעותי.

עוד אופציה שחשבתי עליה- ניסן מחקרה, היא היא יחסית לאחרות?

פורסם

יש ספייס סטאר חדשה במסגרת התקציב שלך.

לנוכח הנסועה הזאת הייתי שוקל דווקא רכב דיזל אם עיקר הנסיעה הוא מחוץ לעיר. אם בתוך העיר אז רכב היברידי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
תודה על התגובות, ובעיקר על ההשוואה בין הסוויפט ל SX4.

כאשר אתה מדבר עליהן - שתיהן אוטומטיות?

25% הפרש בצריכת דלק זה המון, ולרכב שנוסע הרבה זה משמעותי.

עוד אופציה שחשבתי עליה- ניסן מחקרה, היא היא יחסית לאחרות?

שתיהן אוטומטיוות. ה-SX4 בגרסת הסדאן המאובזרת (SLX), הסויפט בגרסה הבסיסית (GLS).

עניין צריכת הדלק ממש לא מפתיע, אם אתה משוה את משקל שתי המכוניות.

לגבי המיקרה - כאשר חיפשתי רכב לפני כ-8 חודשים שקלתי את המיקרה, והפיקנטו. הייתי על סף רכישת מיקרה או פיקנטו אבל אז אשתי החליטה שלנסיעות בין עירוניות עדיף רכב טיפה יותר גדול, ואז הוספתי עוד 15,000 ש"ח ורכשתי את הסויפט.

ד"א - אם אתה שוקל לרכוש סויפט והתקציב לוחץ אתה יכול לבחון גם את הספלאש - בגרסה האוטומטית מדובר במערכת הנעה זהה לזו של הסויפט, אבל גוף יותר קצר וגבוה. היא זולה מהסויפט אולםכבדה בכמה עשרות ק"ג ותא המטען שלה עוד יותר קטן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...