Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4523 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

קבלתי לא מזמן את מצלמת ה mobious, הבטריה הנוכחית שלה היא poli 3.7V 500mah, הבטריה הנוכחית מספיקה לשעה עד שעה וחצי זמן עבודה, משמע שהמצלמה צורכת בערך 400ma לשעת עבודה.

לדעתי הדרך הנכונה ביותר לחבר את המצלמה שתעבוד באופן קבוע היא להחליף לה את הבטריה לאחת גדולה יותר מאשר לחבר את המטען שלה ישירות למצבר, המטען שלה מספק 5v 1a והוא מתחבר ל 12v של המצת, אם אני אחבר את המטען שלה ישירות למצבר, זה יירוקן דיי מהר את המצבר לא?

בכל מקרה עשיתי קצת חיפוש באינטרנט ומצאתי את הבטריות האלו:

http://tinyurl.com/pxlc7gr

http://tinyurl.com/ohnnqha

http://tinyurl.com/ns8pgau

חשבתי לקנות 2\4 בטריות ולחבר את הבטריות בטור, ככה שאפשר ליצור בטריות של 36 אמפר \ 20 אמפר וכו.

את הבטריה לחבר למטען מהיר, יש לי מטען של 5V 4.8A, השאלה איך אני יכול לדעת מה האמפר המקסימאלי שהם יכולות לקבל, איך אני יכול ליצור מד חיווי לדעת מה המצב של הבטריות, במידה והטעינות בזמן הנסיעה לא יספיקו אז שאקח את הבטריה הביתה להטעין אותה.

שאלה נוספת היא האם אפשר להשתמש בבטריות Li-ion כמו אלה ומה ההשלכות שלהם למצלמה \ לטעינה?

http://tinyurl.com/mxq5brh

העלות שלהם זולה יותר משמעוית.

או לחילופין האם יש לכם רעיון טוב \ חכם יותר איך לספק למצלמה מתח קבוע ולשמור על המצבר?(ביחס עלות\תועלת מינימלי)

תודה

עריכה אחרונה על ידי D1winner

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

קצת הערות טכניות: אתה בכיוון הנכון מבחינת הזרם, אבל זרם אינו נמדד בזמן, כלומר לא "בשעת עבודה" אלא פשוט 400mA. בנוסף, אם מחברים כמה סוללות אז זה במקביל ולא בטור.

ולשאלתך - מאד לא כדאי לשחק עם הסוללה המקורית. בהנחה שהמכשיר מכיל מעגל טעינה מסודר עבור גודל וסוג הסוללה המקורית (הגנות נגד טעינת ופריקת יתר), הרי שכל שינוי שתעשה עשוי לגרום נזק של ממש למכשיר ו/או לסוללה. ועוד תופעה שמוכרת גם מטלפונים ומחשבים ניידים - סוללה לא מקורית עשויה לגרום למכשיר לטעות בהערכתו את הקיבולת שנותרה. לכן אני נוהג לבנות מערך סוללות חיצוני ולהזין ממנו את המכשיר חיצונית, באופן קבוע ו/או כאשר המתח מהרכב נפסק. רעיון דומה ל- UPS של מחשבים. כך המכשיר יחשוב שיש לו עדיין מתח מהרכב כשלמעשה הוא מקבל הזנה מסוללה חיצונית שמספקת לו עוד כמה שעות עבודה.

פורסם (נערך)

כמו שאייל אמר, אני אוסיף, תחבר את הסוללה שבנית\קנית לקונקטור של המטען ואז המכשיר רואה את הזרם כזרם שבא מהרכב.

אני באופן אישי לא אוהב להתעסק עם סוללות, זה אולי מקור פשוט ובטוח אבל דורש תחזוקה.

400 מיליאמפר למצלמה זה די חדש לי.

סמארטפון שעובד בעומס מלא צורך ככה פחות או יותר (ויש לו הרבה יותר יישומים ממצלמה.

בעניין הסוללות, יש כמה סוגים:

ליתיום יון 18650, 3.7v וקיבולת של 3Ah תלוי כמה כסף אתה משקיע.

אני לא אוהב לעבוד עם סוללות מהסוג הזה.

ולא אוהב את השימוש בליתיום יון בכללי, הסוללות הם רגישות לעבודה קשה, על אחת כמה וכמה בסוללות זולות מאיביי וחבריו.

בטריות אצבע נטענות, אני מעדיף אותם לצרכים כמו שאתה מתאר.

פחות רגישות לעבודה קשה.

אתה תצטרך 6 כאלה כדי להפעיל את המלצמה ל10 שעות ויותר.

2 סוללות במקביל ×3. בסדר כזה:

!!

!!

!!

לקחתי סוללות אצבע 2700mAh נטענות פשוטות (הקיבולת הכללית בחיבור זה היא 5.4A ב3.7~4 וולט).

קח בחשבון שתצטרך 12 סוללות כי יש את עניין ההטענה גם.

יש עוד פיתרון והוא כמו הסוללת גיבוי של הסמארטפונים, אפשר לקנות בזול באיביי.

זה פיתרון נוח אבל אני לא הייתי מתקרב אליו לשימוש זה, נממקתי למעלה למה לא.

עריכה אחרונה על ידי nir100
פורסם

אז לפתוח את המכשיר ולהחליף את הבטריה ירד מהפרק, אבל האם בטריה 3.7V, מה הזרם שהיא תספק? תצליח להפעיל את המכשיר באמצעות היציאת USB?

עכשיו במפרט של המכשיר כתוב שהמתח שנכנס צריך להיות 5V עם זרם של 1A, זה המינימום עבור טעינה + עבודה של המכשיר.

האם במצב של בטריה 3.7V המצלמה תעבוד פשוט לא תטעין את עצמה?

האפשרות של מטען כמו של סמארטפונים נראת הכי פשוטה, לקנות בטריה עם קיבולת של 10A, יש לה יציאה של 5V 1A שזה בעצם מדמה את המטען של המצלמה.

הבעיה כאן שייקח הרבה יותר זמן להטעין את הבטריה הזו, וכביכול יש יותר הפסדים, בגלל זה רציתי להחליף את הבטריה המקורית במחשבה ראשונה.

עשיתי קצת סלט, השאלות הם כאלה:

1. לבנות בטריה במקביל בדרך שהוצע לי, 3.7V מה הזרם שהיא תספק? תצליח להפעיל את המכשיר באמצעות היציאת USB?

2. האם במצב של בטריה 3.7V המצלמה תעבוד פשוט לא תטעין את עצמה?

3. האם במצב של שימוש בבטריה של סמארטפון עם יציאה 5V 500ma, זה יספיק למצלמה? למרות שהמטען שלה עם 1A?

ניר אתה יכול להביא לי קישור לבטריה שאתה מתכוון אליהם בסכמה של ה 6 בטריות?

תודה לכם :)

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

או לחילופין האם יש לכם רעיון טוב \ חכם יותר איך לספק למצלמה מתח קבוע ולשמור על המצבר?(ביחס עלות\תועלת מינימלי)

תודה

במקום לחבר ישירות למצבר, חבר לסוויץ.

המוביוס תדלק בהתנעה ותכבה בסיום הנסיעה. (זה ניתן לקנפוג)

ככה אני משתמש בה וזה עובד מצויין.

פורסם

אגב, מה יעזור לך שהיא תעבוד באופן קבוע?

5 דקות הקלטה תופסים 500 מגה בערך באיכות 1080p.

שזה אומר שעתיים הקלטה בכרטיס של 16 gb.

אם תוריד את האיכות ל 720, כמה תקבל כבר? 4 שעות? (לא בדקתי כמה זה תופס ב 720)

ואם יש תמיכה ב 32 gb תקבל 8 שעות.

זה מספיק לך?

אני לא מוצא את זה שימושי כשהרכב שלי חונה כל יום כ 12 שעות.

פורסם

אל תיגע ואל תשנה שום דבר בסוללה. נדמה לי שמדובר בסוללות LiIon ואלה סוללות לא יציבות ומסוכנות.

הטעינה שלהם היא דבר מורכב שדורש מיקרופרוססור שמשנה את הזרם והמתח בהתאם לאלגוריתם ושינויים בטעינה שלהם יכול להביא להתנפחות, שריפה ובהרבה מקרים אפילו להתפוצצות. ואני אומר לך מניסיון אישי.

פורסם (נערך)

תתיחס טוב לתגובות של ליאב ומרטין!

אני לא השתמשתי בDVR בחיים, אבל כמו שהוא אמר, לא הייתי משתמש במצלמה כזאת לאבטחה, ולמה בכלל צריך שהיא תפעל מסביב לשעון?

לגבי מה שמרטין אמר, תצרף את זה לגבי זה שאמרתי שאני לא אוהב לעבוד עם LI-ION.

הפתרון הכי פשוט לבינתיים הוא לחבר למצבר, אבל חכה למבינים בעניין המצברים, שיגידו אם "זליגה" של 4A בלילה זה קריטי או שאפשר לחיות עם זה. (אני חושב שזה לא בריא בכלל למצבר).

לגבי בטריות וחשמל:

בטריה היא כמו מיכל מים.

קח בקבוק קולה 1.5L, אם בנאדם צורך חצי ליטר קולה בשעה, אז הבקבוק יחזיק לו 3 שעות, יש מבין?

זרם זה משהו משתנה בין צרכן לצרכן, קח תדוגמא של הבקבוק קולה ותדמה אותה לצרכים החשמליים שלך.

בטריה קטנה ופשוטה (אצבע לדוגמא) יכולה לתת לך זרם של כמה אמפרים טובים בזמן אתה מקצר אותה, אבל באופן תיאורתי היא תחזיק למשך זמן קטן ותיגמר (מעשי זה לא בריא וזה הורס את הסוללה).

(קצר- קח את הבקבוק קולה ותשפוך באוויר, אותו דבר, כאילו אתה עובד על ריק, בלי צרכן במוצא).

הקיבולת נגיד 2700mAh זה בעצם כמה מטען אגור בסוללה.

אם ניקח את הבקבוק קולה שלנו, אגור בו 1500 מילי ליטר, או בעצם 1.5L. (בהרבה גדלים פיזיקלים אתה תראה שימוש במילי-מיקרו-נאנו-פיקו שזה יורד כל פעם ככה: אלפית-מיליונית-וכן הלאה.

או למעלה, קילו-מגה-גיגה-טרה שזה פי אלף-מיליון-וכן הלאה).

עריכה אחרונה על ידי nir100
פורסם

הצילום באיכות 720P, בהגדרות הקודמת 5 דקות לקחו 250 מגה, עכשיו שניתי משהו וזה אמור לקחת פחות, עוד לא בדקתי, והאיכות מספיק טובה, רואים חד כל פרט ופרט.

הכרטיס 32 ג'גה --> 10 שעות הקלטה לפחות.

עכשיו היא מוגדרת לצלם רק בתנועה ככה שבפועל זה מכסה טווח לפחות כפול במיוחד שהחניה הינה חנית בניין.

הסיבה העיקרית היא מכיוון שהיא ששרטו לי את המכסה מנוע לאחרונה ואני כמעט בטוח שאני יודע מי עשה את זה אבל אין לי הוכחה, אם זה מי שאני חושב אז שמעתי שאותו בן אדם בעבר עשה לשכן אחר משהו יותר חמור ולכן חשוב שיהיה תיעוד של זה במידה ויהיה משהו.

אני לא צריך משך של יותר מ 12 שעות בסה"כ, שזה המקסימום שאני לא אראה את האוטו, מבחינתי כל פעם שאני מגיע לרכב ואני רואה שהכל בסדר כל מה שנמצא בכרטיס לא חשוב לי(אני בודק את הרכב לשינוי חיצוני כל פעם מרגע המקרה המצטער).

כנראה שבסוף הפתרון יהיה לקנות 2 powerbank 20A כמו של פלאפונים ולחבר לו מטען מהיר ברכב,

ברגע שהחיווי שלו מראה שהוא ריק להחליף בשני שהוטען בבית.

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

איך שקבלתי עשיתי ישר עדכון לגרסא האחרונה, 1.17, לא יודע אם בקודמת יש את האפשרות, בזו יש את האפשרות.

נראה לי שאזמין את המוצר הזה:

http://tinyurl.com/pwq3xly

אם באמת הפאנל הסולארי עובד אז יכול להיות שזה פתרון לא רע, יותר מטרידה אותי השאלה אם הבטריה מסוגלת להיות בשמש כל היום, מפחיד לחשוב שדבר כזה יתפוצץ \ ידלק ברכב.

אני יודע שהיא לא באמת 20A, אני מקווה שהיא לפחות חצי

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

אני מפחד משימוש ללא השגחה בסוללות LI-ION.

קרו מקרים...

יש לך במקרה נקודת חשמל בחניה?

כי עם חשמל אפשר ליהיות יותר יצירתיים.

על אותו עיקרון אתה יכול לקנות מצברי 12v 7.2A או קיבולת גדולה יותר, ולא תיהיה לך בעיה של פחד, הם הרבה פחות רגישים.

אני מדבר על מצברים כמו של תאורת חירום\אזעקה של בית.

יצא לך לקראת ה200 שח למטען ושני מצברים כאלה.

אני הייתי הולך על זה.

מבחינת שימוש, יש לי ניסיון איתם בכל מיני תחומים, בו נגיד שלא ראיתי כאלה שמעלות עשן.

בניגוד לליתיום יון שכן יצא לי לראות.

החיסרון היחידי הוא שתצטרך כל שנה ככה להחליף מצבר כזה (במקרה הרע, במקרה הטוב גם שנתיים).

מבחינת אמינות, הייתי מכניס כאלה לרכב וישן בשקט.

לא יותר פשוט ללכת לשכן הזה ולהפסיק את הסכסוך?

פורסם

במצבר של 12V ההפסדים הרבה יותר גדולים.

אולי אני לא מחשב משהו נכון מחוסר ידע, אבל בוא נקח מצבר 12V 7.2A.

המטען מקבל 12V, ומספק למצלמה 5V 1A, זה לא אומר שתוך 7.2 שעות המצבר הנ"ל יתרוקן? אני אפשר לחשב כמה אמפר המטען לוקח?

יש מצב שאני מפספס משהו בחישוב בגלל ההבדל בזרם, אשמח אם תחדדו את הנושא, כמה זמן בטריה כזו תספק את הסחורה?

ובקשר לשכן, הקטע ההזוי שלא עשיתי כלום, יש אנשים מסכנים עם בעיות חברתיות - התנהגותיות, אני מנסה להיות נחמד כשאני נפגש אתם וככה גם הייתי.

מספיק שבטעות מתקין של יס ילחץ באינטרקום בטעות על הדירה שלהם וזה מדליק לו את הפיוז והוא עושה מעשה כזה.

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

קצת סדר:

-הנצולת של רוב המטענים וממירי מתח מודרניים היא בסביבות ה 90%

-הקיבולת באמפר/שעה של המצבר שאתה רוצה לחבר (12V 7.2A) היא 86.4 אמפר/שעה.

-הקיבולת באמפר/שעה של סוללת המצלמה היא חצי אמפר/שעה.

-צריכת ההספק של המצלמה (poli 3.7V 500mah) היא 1.85 וואט.

-בדרך כלל לא פורקים סוללות נטענות פשוטות (NiCad, גופרית עופרת) ביותר מ 70% מהקיבולת המוצהרת שלהן.

-כמות הפריקה מקסימלית של מצברי רכב (גופרית עופרת) ללא גרימת נזק היא בערך 15%-20%.

בהנחה כי קיבולת המצבר ברכבך היא 60 אמפר/שעה ניתן לצרוך ממנו ללא נזק כ 9-12 אמפר/שעה.

בהנחה כי ניצולת הממיר/מטען של המצלמה היא כ 90% אז צריכת הזרם ממצבר הרכב היא כחצי אמפר.

בהנחה כי שתי ההנחות הקודמות מתקימות ניתן להפעיל את המצלמה ברצף למשך 18-24 שעות.

טוב עד פה?

חבר אותה דרך מפסק לנקודה בקופסת הנתיכים המוזנת תמיד וסאלמת....

• תוכן חדש...