Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4494 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי. אני מזמין ותיק באיביי עם מעל ל100 פידבקים חיובים, גם מכרתי בזמנו כמה דברים ופחות או יותר אחד שמבין בזה. בכל מקרה אני זקוק לעצה כי אני לא בטוח מה לעשות בנושא מסויים. הזמנתי משהו מאיביי גרמניה והמוצר נשלח אלי ב18.12.13. המוצר עלה כ1000 שקלים, כמובן עם מספר מעקב. עד היום הסטטוס של המוצר באתר של DHL ובאתר של דואר ישראל זה שהמוצר נשלח בתאריך שרשמתי וזהו. כבר כימעט חודשיים מה שניראה לי מאוד מוגזם. רשמתי הודעה למוכר והוא אמר שמשלוח לישראל יכול לקחת 8-10 שבועות. כמובן שהמוצר כבר נעלם מדף ההזמנות שלי באיביי כי עבר הרבה זמן (אי אפשר להשאיר פידבק כבר). רשמתי גם הודעה לDHL וזה מה שהם רשמו : We tracked your shipment number and noticed that the shipment is overdue by now.

In order to clarify the current status, please contact the sender in Germany.The sender has the opportunity to request an investigation.

We apologise for any inconvenience caused. לפי מה שהם אומרים המשלוח כבר מתעכב והמוכר מצד אחר אומר שהמשלוח לוקח עד 10 שבועות, למי להאמין?! רשמתי גם הודעה לדואר ישראל כי חשבתי אולי זה תקוע במכס אבל ענו לי שהמשלוח עוד לא הגיע לארץ. מה אתם ממליצים לעשות? לחכות עוד שבועיים או לדבר עם פאיפל? כי דרך איביי כבר מאוחר מדי ולא חושב שאפשר עוד להגיש תלונה כי עבר הרבה זמן. מה גם שאיביי אמרו לי לתקשר איתו דרך איביי גרמניה כי שם נקנה המוצר וזה מסבך עוד את הדברים. בכל מקרה שלחתי עוד הודעה למוכר.

עריכה אחרונה על ידי bmw ricer
פורסם

חייב לציין שהמוכר מאוד אמין עם מעל ל50 אלף פידבקים. בגלל שמדובר בישראל אני תמיד ממתין בסבלנות ועוד לא היה לי שמשהו לא הגיע, אני לא אחד שממהר לפתוח קייסים פשוט התשובה של DHL לא מסתדרת לי עם מה שהמוכר אמר.

פורסם

ניסית לאתר את החבילה דרך אתרי איתור שונים?

למשל: http://www.17track.net/en/result/post.shtml?nums=RB763025325CH

אני מקווה שהספקת לפתוח קייס באיביי על פריט שלא הגיע כי נראה לי שאחרי חודשיים זה כבר מאוחר מדי (יש 45 יום לפתוח קייס).

אולי המוכר שלח את החבילה דרך הים ולא בדואר אויר?

פורסם

לדעתי גם בפאיפל אתה לא יכול לפתוח קייס, כי עברו יותר מ-45 יום.

פשוט תחכה ותחפור מדי פעם לאנשים הרלוונטים (מוכר ו-DHL).

עם הניסיון שיש לך, אתה צריך לדעת שקצת לפני שעוברים 45 ימים, צריך לפתוח קייס ליתר ביטחון (נותן עוד זמן לא קצר בשביל להיות "מוגנים" דרך איבי/פאיפל). במיוחד בסכומים כאלה.

חלחליק לשעבר (או חיליק, תלוי את מי שואלים).

פורסם

עד כמה שאני מבין שרות שילוחים בסגנון של DHL , יחודו בכך שהמשלוח מגיע מכל מקום לכל מקום תוך ימים עד שבוע. מכאן לא ברור לי איך המקרה שלך נגרר כל כך הרבה זמן. כנראה שאני טועה במשהו.

פורסם
עד כמה שאני מבין שרות שילוחים בסגנון של DHL , יחודו בכך שהמשלוח מגיע מכל מקום לכל מקום תוך ימים עד שבוע. מכאן לא ברור לי איך המקרה שלך נגרר כל כך הרבה זמן. כנראה שאני טועה במשהו.

DHL בגרמניה היא חברת הדואר הגרמנית ולא חברת שילוח כדוגמת FEDEX.

כלומר DHL היא המקבילה הגרמנית לדואר ישראל במקרה זה.

פורסם (נערך)

תודה על העידכון לגבי DHL. העלמות חבילות מחול הם בדרך כלל בגלל חשד להצהרות כוזבות בתעודת המשלוח שמקורם ברוב המקרים מיוזמת המוכר. מדובר כאן במבצע רחב היקפים של המכס לתפיסת "מבריחים" שברובם בכלל לא חטאו ובודאי לא התכוונו להבריח. הרבה מאד חבילות נעצרו במכס בתקופה האחרונה כאשר הסיפור שמאחורי הסיפור הוא לחלוב עוד כמה שקלים מהציבור. לצערי גם אני בחגיגה הזו והבשורה הרעה היא שמועד סוף הסיפור עוד רחוק מאד מבחינת הזמן. אם תרצו עוד ליטוף , הרי שבגלל שהמכס עובד סופר לאט, אנחנו כנראה גם נשלם דמי איכסון לגמרי לא מבוטלים. הם גם עובדים לאט ,אנחנו נקבל את הפריטים אי שם בעתיד הרחוק וגם כנראה גם נחוייב בדמי איחסון. שאפו להתנהלות.

עריכה אחרונה על ידי ד ו ד
פורסם

יכול להיות שטעיתי בהערכה שלי אבל קשה לי לעשות עוול למוכר בכך שאני אפתח נגדו קייס ובסוף הכל יסתדר ואז הוא יפסיק לשלוח לארץ. ההתכתבות איתו גם מתועדת באיביי והתשובה שלו על זמן ההגעה המוזר ככה שלדעתי אפשר לקבל את הכסף חזרה במקרה שבאמת תהיה בעיה. מקווה שאני לא טועה.

פורסם

אתה לא עושה עוול למוכר כשאתה פותח קייס.

ראשית, אתה מגן על הכסף שלך.

שנית, בעבר פתיחת קייסים מכל סיבה היתה נחשבת למוכר והיתה פוגעת בביצועיו באיביי ולכן כל קייס היתה משמעותית למוכר. כיום, רק קייסים בהם איביי מתערבת (כלומר, הקייס הוסלם מכל סיבה לבחינה של איביי) הם אלו שפוגעים למוכר בדרוג.

אין כל חשש מפתיחת קייסים מהבחינה הזאת.

פורסם

שלחתי לו הודעה נוספת בבוקר וזה מה שהוא ענה עכשיו, אחרי תרגום מגרמנית אז יש כמה שגיעות :Here is the internally tracking code so *********E times at the Israeli post office ask http://www.israelpost.co.il/itemtrace.nsf/mainsearch?OpenForm&L=EN

event. the package is still at customs for inspection עכשיו הוא אומר שזה במכס אבל באתר של דואר ישראל זה לא מופיע. רשום "החבילה נשלחה בתאריך ****** ואין יותר פרטים. מהנסיון שלי כשהחבילה במכס אז גם באתר של דואר ישראל רשום "מעוקב במכס או משהו בסגנון. לא יודע או שהם בדואר מחרטטים אותי והנציגת שרות שאמרה לי שהחבילה עוד לא הגיע אליהם אמרה את זה סתם או שהוא סתם זרק את זה כדי שאני אעזוב אותו....

פורסם

עוד הודעה שהוא רשם לי קצת לפני ההודעה הקודמת: we can take a package tracking when the package is due 6 weeks or longer go. This track also lasts for approx 6 - until we get a result 10 weeks. we will initiate an investigation at DHL on Monday.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

נשלחה בDHL והוא טוען ל10 שבועות? מגרמניה?? לא נראה לי.

אם זה לא הגיע עד עכשיו זה כבר לא יגיע.

לא יודע מה הזמנת אבל 1000 שקל אחרי חודש שזה לא הגיע הייתי פותח קייס רק כדי להישאר בגדר הביטחון של איביי.

המוכרים באיביי [במיוחד הסינים] אלופים בלמשוך זמן ולנסות לשכנע אותך שהכל בסדר ולוקח זמן, רק שלא תפתח קייס..ברגע שעוברים ה45 יום מרגע התשלום [אין אפשרות יותר לפתוח קייס וזאת כבר בעיה שלך] אז הם נעלמים או מנפיצים לך כל מיני חארטות.

כמובן שיש יוצאים מן הכלל, ואני מקווה מאוד שהמקרה שלך יוצא מהכלל ובסופו של דבר תקבל את החבילה, אבל אחרי פרק זמן כזה נדיר מאוד לקבל את החבילה.

פורסם

מתעלק.

הזמנתי פריט מארה"ב ב 27/1, וטווח תאריך ההגעה הם בין ה 7 ל 19 לפברואר.

אין לי מספר מעקב.

איך פותחים קייס?

מתחדשת*

• תוכן חדש...