Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4515 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

בחצי השנה האחרונה אני מחזיק בקיה פורטה 2010. אני מאוהב ברכב כי הוא היה פשוט סוג של חלום פרטי מהרגע שקיבלתי רישיון וכאשר ההורים רצו לקנות רכב שני שישמש לנסיעות שלי הלכנו לאוטוסנטר וזה היה הרכב שבחרתי.

בגדול אני מרוצה מאוד מהרכב כי יש בו את כל מה שאני צריך אבל רק דבר אחד מפריע לי והוא צריכת הדלק. אני חיי על חשבון ההורים והם משלמים לי דלק,הם מחזיקים את הרכב וגם נותנים לי כסף לכל הצרכים שלי.כרגע אני לא עובד בגלל לימודים (עתודה) אבל מרגיש שהרכב שלי מעמיס על ההורים שלי בעיקר מבחינת דלק.

במצב הנוכחי אני נוסע כל יום כמה קילומטרים בתוך העיר,12 ק''מ לכל כיוון למכללה בה אני לומד ובילויים בסופש''ים. בסה''כ כ200 ק''מ בשבוע.

הרכב עושה במצב הנוכחי 1/11-1/12 (לפי מחשב הרכב) ופעם בשבוע-שבוע וחצי אני מתדלק 300 ש''ח.

חשבתי למכור את הקיה שלי לטובת רכב חסכוני שיקרב אותי לכיוון ה 1/17 ומעלה,הבעיה היא שההורים שלי לא מוכנים לשמעו דברים כמו סוזוקי אלטו/קיה פיקנטו/פיאט פונטו והרכבים בסגנון הזה אלא רק סדאנים עם נוכחות על הכביש.

אני כמובן אאלץ למכור את הקיה והתקציב יעמוד על 50K עם שאיפה לרדת דרומה.

לא עולה לי שום דבר בראש שהוא חסכוני ולא מיני/סופר מיני חוץ מרנו מגאן ידנית שאין אחת ביד 2 שלא חרשו אותה ורכבים היברידים שממש אין לי כסף ורצון אליהם.

סיכום הדרישות שלי:

*חסכוני.

*בטיחותי.

*אחזקה הגיונית ואמינות כללית.

*לא משנה סוג דלק.

*לא משנה סוג תיבת הילוכים.

*לא מיני/סופר מיני.

אשמח לשמוע דעות,הצעות בעד/נגד, זה ייתן לי חסכון בכלל השינוי הזה?

תודה לעוזרים :-D

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

אכן משהו כזה,ראיתי קיה ריו דיזל ידנית 2010 שלטענת הבעלים עושה 1/20 אבל גם כן כולן שחוטות.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

לפי הדברים שלך אתה עושה בסך הכל בסביבות 10,000 ק"מ בשנה,

ואם אתה לא מעוניין ברכבי מיני (שבאמת יגיעו לצריכת דלק טובה יותר) אז לא נראה לי שכדאי לך להתחיל להתעסק בכל הנושא,

הרי לא יהיה הבדל גדול בצריכת הדלק עם רכב משפחתי אחר, (האופציה של רכב דיזל שחוט בשביל 10,000 ק"מ בשנה?

מיותר ולך תדע איזה תיקונים תצטרך להשקיע בו).

כמו שזה נראה עדיף לך להשאר עם הרכב שלך או לקנות רכב מיני (שעפ"י דבריך גם מתאים לצרכים הבסיסיים והחסכוניים, אבל אתם לא מעוניינים).

so far so good so what

פורסם

באמת אני רואה שאין לי מה לעשות..ההורים פשוט לא מסכימים לי לקנות מיני/סופר מיני כי לטענתם זה ירידה ברמה ואין בטיחות ואין כוח (הורים רוסים אין מה לעשות).

פורסם

לא עולה לי לראש רכב משפחתי שיהיה חסכוני משמעותית מהפורטה שלך. כמעט כל המכוניות המשפחתיות 1.6 אוטומט שנכנסות לך לתקציב צורכות אותו דבר בערך. היתרון הוא מזערי בין כולם, ככה שהקטגוריה הזאת פסולה.

רכבי הדיזל כמו הקיה ריו או הרנו מגאן בדרך כלל יהיו שחוטים בגלל שהם נמכרו יותר למורי נהיה ומוניות. מעטים אלו הם האנשים הפרטיים שרכשו אותן באופן פרטי, או ליסינג מהעבודה. אם יש בכלל כאלה. כמובן שאם תמצא, הם יהיו פתרון מצוין. תעדיף לחפש את המגאן, היא לדעתי אחת המשפחתיות הנוחות (גם ביחס לרכבים חדשים יותר) בקטגוריה, היא מרווחת, היא בטיחותית והיא הרבה יותר נעימה לנהיגה. אם תמצא ריו שמורה כמובן שגם היא תתאים. אגב, הריו דיזל (על אחת כזאת נהגתי בשיעורי הנהיגה) לא עושה 1:20, אלא יותר לכיוון ה-1:17. עדיין נתון מכובד.

בנוסף אפשרויות נוספות הן טויוטה קורולה רובוטית/ידנית (אם נכנסות לתקציב) או פיאט בראבו משנתון 2009 שיכולה להתאים לך אם תמתח את התקציב במעט (ראיתי כמה ביד 2 במחירים נמוכים, שווה לבדוק נראה לי). היתרון של הרכבים האלה זה שאתה יכול למצוא כאלה במצב טוב ולא קרועות יותר מדי כמו המגאן והריו דיזל. צריכת הדלק של הקורולה או הבראבו די דומה - משהו בסביבות ה-1:14.5/1:15.

עוד אופציה שאולי תיכנס לך לתקציב (ראיתי כמה שהן אמנם מעל התקציב, בסביבות ה-54 אלף משנתון 2010 שאולי עם מיקוח יוכלו להתאים לך) היא סיטרואן C3 פיקאסו עם תיבה ידנית. אמנם היא מבוססת על סופר מיני, אבל אף אחד לא באמת ירגיש :wink:. רכב די גדול שמצליח להסתיר את העובדה שהוא בעצם קטן, שימושי, בעל נוכחות מסוימת וצריכת דלק טובה יחסית.

חוץ מזה אני לא מצליח לחשוב על משהו שיתאים לך בול. הדרישות שלך על צורת המרכב (סדאן) והתקציב מגבילות ממש את ההיצע. היחידות שעוד איכשהו עונות על זה (מגאן/ריו דיזל) לרוב יהיו קרועות ואנוסות.

בכל אופן שיהיה לך בהצלחה, אני מאמין שבסוף עם עקשנות ועקביות מסוימת תמצא מגאן או ריו דיזל שלא שחטו אותן יותר מדי. אני הייתי ממליץ לך להישאר עם הרכב הנוכחי וליהנות ממנו, לרוב ההתעסקות עם המכירה, קנייה, חיפושים גורמים להחלפה לא להיות משתלמת, ואני מאמין שגם כאן עדיף לא להתחיל עם זה.

פורסם

אכן כל הריו והמגאן שחוטות ואיך שאני רואה עכשיו באמת אין לי מה לחפש.

רק אם היה לי כסף לרנו פלואנס דיזל....

• תוכן חדש...