Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4538 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

יש לי פיאט פונטו שנת 2002 ולפני חצי שנה בערך התחילה להתקלף לי הלקה מהרכב, איך אני יכול לעצור את התופעה הזו מלהיתפשט עוד ואיך אני יכול לתקן את המצב מבלי להוציא הון תועפות?

לקחתי כבר הצעות מחיר וכולם סביב ה-3000 ש"ח הבעיה שלי היא שאני סטודנט ואני נוסע הרכב הזה כי הוא חסכוני וזה גם למה אני לא יכול להרשות לעצמי להוציא סכום כזה.

אם מישהו מכיר חבר שעושה עבודות כאלו מהבית מה שניקרא או איזה מתכון "סבתא" לטיפול בבעיה ותיקונה אני מאוד ישמח לעצה.

צירפתי תמונות כי להמחיש את גודל האסון.

בתודה רבה מראש!DSC_0142.jpg-DSC_0143.jpg

פורסם

צר לי אין מתכון סבתא לתקן את זה אלא צביעה חדשה.

מה אני הייתי עושה במצב שלך?הולך לכפרים (מקומות בטוחים כמובן) וצובע את כל הרכב ב 1500 ש"ח

וסוגר עניין לכמה שנים. (נכון לא יהיה באיכות גבוה אבל עדיף מהמצב הנ"ל)

בהצלחה

פורסם

תכלס צודקים חברים אבל אני ישמור על האופציה הזו לסוף.

מעניין אותי אם אתם מכירים איזו משחה שיכולה למוסס טיפה את הלקה? אם כן אז כל מה שנישאר זה רק לאטום מחדש בשכבה שתיים-עשר של לקה חדשה ואיכותית

אולי טינר או משהו? אני יכול לעשות עבודה בסדר גודל כזה לבד התחביב שלי הוא שיפוץ אופנועים אבל אני עובד מקונטיינר שהוסב לסדנה ותנור קטן אז אני מוגבל בגודל.

פורסם

מעניין אותי לדעת האם יש אפשרות לעשות פלסטידיפ למכסה מנוע ולשאר הרכב באופן עצמאי כמובן

שאלה מופנת למומחים שבפורום =]

פורסם

עשיתי קצת שיעורי בית בנושא וממה שהבנתי אפשרי, יש לך את מיכלי "עשה זאת בעצמך" קטנים ונוחים אבל לא ניראה לי שהם ישימים לכזה סדר גודל של עבודה ויש לך תערובות שגם ניתנות לצביעה לפי הגוון הרצוי {ככה שלא צריך לשנות כלום ברשיון רכב} אם יש לך את הכלים {פיסטוליט/ קומפרסור וכו'} אתה יכול לעשות את זה בבית אבל דבר אחד שלא הצלחתי להבין זה מה קורה לחומר שמיישמים אותו על לקה מתקלפת? האם הוא עוצר את ההתפשטות או שעם הזמן הוא גם יתפוצץ כי הוא פשוט שכבה מעל שכבת הלקה?

מומחים? בעלי נסיון? כל אחד אם ידע בנושא?

פורסם

בהחלט אפשר לנסות לעשות לבד ואפילו לצבוע את הרכב כולו.

תנסה להשאיל ממישהו קומפרסור קטן, לקנות פיסטולט וצבע - עם ידיים טובות וכמה ימים אתה יכול להגיע לתוצאה ממש טובה !!!

פורסם

לפי דעתי צריך קודם כל להוריד את הלקה מהמכסה מנוע ואז ליישם את הספריי אבל מעניין אותי אם יש אפשרות לשים לקה על גבי הספריי ( למרות שלא נשמע לי הגיוני).

פורסם

בכל הפרויקטים שעברתי עליהם לא היה שימוש בלקה אחרי הספריי אז אני חושב שלא וזה אומר שהגוון של הרכב ישתנה ממטאלי למאט {שזה גם יכול להיות נחמד}

ויש לי את כל הכלים בבית אני משפץ אופנועים להנאתי אבל עדיין לא ניראה לי שזה כזה חזק הרי זו שכבת צבע מגומי {לפי היצרן} ובמבחן הזמן עם גשמים וכל מיני עצמים כמו חול אבנים קטנות וכאלו שיעופו על הצבע יהרסו אותו מהר.

אני מעדיף את הצבע הרגיל והטוב שכולנו מכירים.

מה לעשות????תקנו אותי אם אני טועה ואם לא אז כניראה שאני ילך על צביעה קומפלט בשיטה הרגילה.

• אחראי פורום
פורסם

מה זה שכבת צבע מגומי? :shock:

אם לא ראית שימוש בלאכה זה כנראה כי מדובר בצבע ברק ישיר שמרכיב אותה בתוכו.

שאר הצבעים מחייבים שימוש בלאכה ויש להתנסות ולהתמקצע איתה כי אחרת זה נראה גרוע.

כמו שנאמר, הברירה היחידה שלך היא לשייף את הצבע הפגוע בצורה אחידה

ולצבוע על זה. לגבי פלסטידיפ, זה אפשרי אבל רואים מקרים שהטקסטורה של החומר

המיושם ממש מזמינה לכלוך להיצמד עליה וזה נראה רע. לדעתי פתרון לג׳אנטים וחלקים קטנים בלבד.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
מה זה שכבת צבע מגומי? :shock:

אם לא ראית שימוש בלאכה זה כנראה כי מדובר בצבע ברק ישיר שמרכיב אותה בתוכו.

שאר הצבעים מחייבים שימוש בלאכה ויש להתנסות ולהתמקצע איתה כי אחרת זה נראה גרוע.

כמו שנאמר, הברירה היחידה שלך היא לשייף את הצבע הפגוע בצורה אחידה

ולצבוע על זה. לגבי פלסטידיפ, זה אפשרי אבל רואים מקרים שהטקסטורה של החומר

המיושם ממש מזמינה לכלוך להיצמד עליה וזה נראה רע. לדעתי פתרון לג׳אנטים וחלקים קטנים בלבד.

כמו שאיתי אמר זה הפרוייקט הראשון שאני רוצה לנסות ולעשות ליישם את הספריי על גבי הג'אנטים כי הם נראה ממש גרוע קודם כל צריך הרבה זמן לשייף את הצבע על הג'אנט מכיוון שהוא התקלף לאחר מכן אחרי שיש שכבה אחידה להתחיל ליישם שכבה דקה אחת אחרי השנייה לפחות 5-6 שכבות של הספריי עם 15-20 דקות של ייבוש בין כל שכבה.

• תוכן חדש...