Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4557 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1. אוטומט

2. מיני

3. צריכת דלק נמוכה

4. אמין

עד 60,000

ניתן לחרוג ל70,000

האם כדאי לקנות רכב חדש מהחברה כגון הקיה פיקנטו, או שיש לכם המלצות אחרות?

תודה מראש.

פורסם

למה לא?

האלטו נמצאת במסגרת התקציב למשל, למרות שלדעתי היא הנחותה ביותר בקטגורייה.

אם אינני טועה גם הi10 1.1 אוטומטית נכנסת בתקציב.

פיקנטו נמצאת בחריגה קלה, וכך גם הספייס סטאר של מיצובישי,

אותן ניתן לנסות להשיג בחברות הליסינג כיד שניה עם 0 ק"מ (ואז יכנסו לתקציב).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

רכבים משומשים מהשנים האחרונות גם כן יהיו אמינים ולדעתי, בתור סטודנטית, לא כדאי לך לקנות רכב חדש עקב ירידת ערך גבוהה.

פורסם

חדשה אולי לא,למאט הסייט מי הרובוטית,אבל ממי שנסע מתקבל רכב לא נעים מבחינת הגיר,אבל יש לך למשל ביד 2 פיקנטו בכזה תקציב משנתון 2012,הרכב מאוד מאובזר,אבל פחות חסכוני בין המיני.

אם אתה רוצה מקסימום חיסכון יש גם את ה פיגו 107,גם גיר רובוטי בעיר הוא פחות נעים,מחוץ לעיר הוא הרבה יותר נעים,הרבה מאוד חסכוני.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תודה על התגובות,

השאלה היא מה עדיף מבחינת אמינות\דלק?

האם עדיף לקנות רכב יד שניה?

חשבתי על רכב חדש מהחברה ע"מ לחסוך התעסקות עם מוסכים ותקלות עתידיות, מה דעתכם?

פורסם

סיפור על אמינות. חבר בפורום החזיק דייהטסו סיריון (רכב סופרמיני) שידוע כאמין, שנת 2007 אם אני לא טועה, מהשכרה (רכב שעבד קשה), עד שהיו לה 150K ק"מ, והיו לו 0 תקלות. הרבה תלוי בסוג הרכב ואופן הטיפול של הבעלים הקודמים ושלך. לדעתי עדיף ללכת על רכב משומש וזול יותר מרכב חדש, שידוע כאמין, וכך מפסידים פחות על שווי הרכב. ברכב שידוע כאמין, כמו ברכב חדש, לא צריכה להיות התעסקות רבה עם מוסכים, כל עוד מטפלים ברכב כפי שהיצרן ממליץ. אם את רוצה לקבל עוד דעות, מלבד מה שרשמו לך, חפשי בגוגל על מילים כמו "מיני", "סופרמיני", "אמין" ולכי על קישורים לפורום.

פורסם

אל תשכח שברכב חדש אתה מפסיד הרבה שנתיים הראשונות על ירידת ערך,ככה שתלוי לכמה זמן אתה מתכוון להחזיק אותו,אם זה לשנה שנתיים לא שווה חדש,המחירים של המיני גם ככה לא גבוהים לרכבים 2012/13- למשל וישאר לך עודף מה 60.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

פיקנטו 2012 נשמע טוב

לי יש ידני 2013

רכב אמין ואחריות למנוע וגיר של 7 שנים כך שיהיו לך 5 שנים שקטות מבחינה זו.

כאמור רכב מאוד מאובזר למיני.

פורסם

תודה על התגובות.

לאחר בדיקה קצת על הקיה, אני רואה אין סוף תלונות לגבי צריכת הדלק, האם באמת כדאי ללכת על הפיקנטו?

בנוסף, ככל הנראה נלך על ידני ע"מ לחסוך בדלק.

פורסם

שמע הידנית לא זוללת דלק,עיקר התלונות היו נגד האוטומטית,אנשים ציפו בזמנו ממנוע kappa החדש לצריכה מעולה,בפועל זה לא היה.

אבל הרכב מציע איבזור טוב ובטיחות טובה.

פורסם

נראה לי שנלך על הפיקנטו הידנית אם ככה, הבנתי שיש מבצע בקרוב, נראה מה הם מציעים או שכדאי ללכת על יד2 לרכב 2012-2013?

אשמח לעוד תגובות בנושא הפיקנטו הידנית.

פורסם

קשה לומר על מה ללכת,אתה פשוט צריך להבין את המשמעויות:

רכב חדש-חוויה של הקניה הריח והידיעה שאתה יד 1,אחריות יצרן ל 3 שנים,יש עוד 4 למנוע וגיר אבל אם אתה מטפל במורשה,מנגד ירידת ערך גדולה.

יד 2-אמצע או סוף האחריות,המחירים נוחים והרכב אם מדובר על 2012 ספג יותר כבר את הירידת ערך.

פורסם

צריכת דלק קצת מאכזבת זה נכון אבל לא יותר מידי צפיתי ל 1:15 ועד עתה אני עם 1:13.5 עם ידני אחרי שנה.

זה אומר שצרכתי 10% יותר מהצפוי.

חוץ מזה הרכב באמת מפנק יחסית למחיר וקטגוריה.

פורסם

לכל המעודדים להימנע מרכב חדש: בתור סטודנט היה חשוב לי לרכוש רכב חדש, ולא מעניינת בכלל אותי מהי ירידת הערך של הרכב או מה המחיר שלו עכשיו. אני צריך להיות במכללה מוקדם בבוקר ומסיים מאוחר בערב. לפעמים יוצא לבלות.

אין לי כוח בתקופה הזאת של החיים שלי, להתחיל להתעסק עם תקלות טכניות. קניתי את הרכב, קרעתי את הניילונים, שומר עליו והוא אף פעם לא אכזב אותי.

אם הייתי עובד אולי הייתי קונה רכב משומש שעבר אי אילו ק"מ. אז נאחר לעבודה באיזה שעה שעתיים עד שיגיע גרר. שטויות... אבל לא בתור סטודנט.

לדעתי ב- 70K ש"ח תתאמץ ותקנה את הפיקנטו במידה ויש לך גם כסף לשכר לימוד וכ'. גם מליסינג עם 0 ק"מ זה בסדר גמור כל עוד המחיר בהתאם.

• תוכן חדש...