Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4575 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תודה רבה לך!

האם במקרה כזה אני חשוף לתביעות משפטיות כלשהן או שזו הדרך החוקית שבה אני אמור לפעול?

בלי להכנס לעובדות המקרה (ההודעה שלך לא קריאה בעליל) ובלי שיש לי מושג במה מדובר, תפסיק לפחד מהצל של עצמך.

כל זמן שאתה מציג עובדות, אי אפשר לנצח במשפט דיבה.

וכמו שאבא שלי לימד אותי: "מי שעושה לא מאיים".

דרך אגב, אם אתה תובע אותו, אתה יכול לרשום בכתב התביעה מה שתרצה (כמובן שחייב להיות אמת...), ללא חשש מדיבה.

תאסוף את העובדות, ואם יש לך קייס, ותגיש מולו תביעה בתביעות קטנות.

ואז תפרסם כאן את כתב התביעה.

ושיילך הוא (מי שלא יהיה) ויישתה את המים של עזה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 171
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מהכרות אישית שלי עם פותח השרשור והסיפור עצמו, הסיפור הזה הוא לא פחות ממרתיח.

גם אם מחשב הרכב נפתח, שעתיים תיקון מפירוק להרכבה הם לא סבירים לתיקון שכזה.

גם התשובה ה"בריונית" של בעל העסק נוגדת את השבחים הרבים שזה להם בפורום.

ממליץ לבעל העסק המדובר לשקול לזכות את סלבה בהחזר כספי.

זה עניין של שעות או ימים עד ששמו "יותר לפרסום".

להזכירו שכל עוד טעוניו של סלבה הם עובדתים בחזקת אמת דיברתי ותמי לב הרי שהוא זכאי להגנת הוצאת דיבה.

ויפה שעה אחת קודם!

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

היי,

אני לא מעוניין בשום זיכוי ממנו, בסה״כ רציתי שייקח אחריות על מעשיו ויודה בטעות ויתנצל, יותר מזה אני לא צריך.

אני לא הולך לפרסם את שמו ולתת לו את הזכות לתבוע אותי גם ללא הוכחת נזק, אני הולך לעשות את זה בדרך הכי ישרה ונכונה שיש.

בזכות הפורום קיבלתי את התשובות לדרכי הפעולה ורעיון איך בנוסף להכל להוכיח שלא נגעו במחשב.

אני כבר היום הולך להגיש תלונה במשרד התחבורה ובאיגוד המוסכים, בנוסף אני הולך לבדוק בחברה אם ניתן לשלוח את המחשב של הרכב לבדיקה על מנת שיגידו לי אם הוא נפתח אי פעם וביצעו בו תיקון.

אם בעל המוסך בחר ללכת איתי בדרך החוקית אז אני אלך איתו רק בדרך החוקית.

תודה לכולם על העזרה.

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם

לפרסם את שמו ואת העובדות זה חוקי.

לאיים, לעומת זאת, זה לא חוקי...

פורסם

אני מבטיח לפרסם את כל הפרטים ברגע שהעניין יתפוס בשר במשרד התחבורה/איגוד המוסכים, עד אז נשאר רק להמתין בסבלנות.

ושוב בבקשה לא לפרסם את שם בעל העסק, כל עוד אין משהו רשמי נגדו אני לא רוצה ששמו יתפרסם ופרנסתו תיפגע.

תודה על ההבנה.

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם

ברגע שבעל העסק, בחר לפרסם עצמו על גבי הפורום, היה עליו לקחת בחשבון כי לא כל הביקורות עליו יהיו חיוביות. לכן, ברגע שהוא פתח את הדלת, קשה לראות כיצד תיאור המקרה, עם חשיפת שמו, מהווה לשון הרע - גם אם בסופו של יום יסתבר כי הוא נקי מכל רבב.

על פניו, קשה לי לראות כיצד הוא יכול לצאת טוב מהמקרה. נראה כי הוא פשוט רימה אותך, ודווקא התגובה המבישה שלו, מחזקת את דעתי.

בעבר התקלקל לי מחשב הרכב. הלכתי ישירות למומחה בדבר אשר הסביר לי כי כל פתיחה של המחשב מותירה אחריה עקבות. לכן, נראה לי כי אין פשוט יותר מלהוכיח כי המחשב אפילו לא נפתח.

לגבי איגוד המוסכים וכדומה, לא הייתי בונה עליהם. גופים רבים דוגמת לשכת עורכי הדין, הסתדרות הרופאים וכדומה, מחפים על חבריהם.

תציע למוסך, בדואר רשום או הודעה פרטית או אפילו על גבי הפורום, לפנות לגורם אובייקטיבי לבחינת המצב. אם לא יסכים, פנה לבד, תצטייד בחוות דעת ותגיש נגדו תביעה.

מאחר והמוסך מפרסם עצמו בפורום וזוכה לתגובות חיוביות, חובה - בשלב כזה או אחר, לחשוף את שמו.

פורסם
ולתת לו את הזכות לתבוע אותי גם ללא הוכחת נזק

המילים שלו והפחד שהוא יצר אצלך מדברים מגרונך, וחבל מאוד: כפי שאמרו לך כבר קודם אין דבר כזה "לתבוע אותי ללא הוכחת נזק" במקרה כזה! כדי לתבוע אותך בתביעת דיבה הוא קודם כל יצטרך להוכיח שהסיפור שסיפרת פה הוא שקרי לגמרי, ואת זה הוא כנראה לא יוכל לעשות, ולך תעמוד הגנת "אמת דיברתי". תביעת דיבה היא רק כאשר מישהו אומר דברים בעלמא רק כדי להוציא את דיבתו של העוסק (לדוגמה: "העובדים במוסך X מחליפים חלקים סתם וגובים כספים על חלקים שלא הוחלפו" בלי שיש לך הוכחות לכך או אפילו בלי שביקרת במוסך המדובר), אבל אם הדברים שלך הם אמיתיים ומבוססים על עובדות, אין לו שום דרך לזכות בתביעת לשון הרע נגדך. אם אתה רוצה להמשיך ולא לחשוף את שמו מסיבותיך שלך זו זכותך, אבל לפחות אל תתרץ את זה בתירוצים שאינם נכונים.

מעבר לכך, כיון שאתה מתעקש לפרסם את זה בלי לומר במי מדובר, אתה עושה שירות דוב לפורום: אתה אומר "יש מוסך מאוד מומלץ בפורום שמשקר ללקוחות שלו", אבל כיון שאתה מסרב לחשוף את שמו, הוא ממשיך להיות מומלץ בפורום, ואנשים אחרים עשויים ליפול באותה המלכודת שאליה אתה נפלת.

פורסם

אתה יודע מה רעיון מצויין! אני מוכן להכניס את האוטו לכל מוסך ניטראלי שייתן חו"ד בנוגע לעניין פתיחת המחשב, כמובן שאני גם מוכן לשלם על זה. אם בעל המוסך רואה הודעה זו הוא מוזמן לפנות אלי שנחליט ביחד על מוסך כזה או אחר.

אם מישהו מבעלי המוסך של הפורום מוכן לתת חו"ד מקצועית שכזו אני מוכן לתת את הרכב לבדיקה, כמובן שחו"ד צריכה להיות כתובה ולא בעל פה.

ואז ניתן יהיה לפרסם את כל הפרטים.

חברים, אני בטוח שאף אחד מכם לא היה רוצה למצוא את עצמו בתביעה של הוצאת דיבה, אני בטוח שלאף אחד מכם אין זמן מיותר בלהתרוצץ בין כותלי בתי המשפט ולהוכיח שאתה לא אשם ואמת דיברת! אני מעדיף לעשות את זה בדרך הכי נכונה ושהוא יתרוצץ ויוכיח שהוא לא אשם.

לכן שמו לא יפורסם כל עוד לא הוכח אחרת במסגרת בית המשפט/משרד התחבורה.

תודה על ההבנה.

פורסם
ברגע שבעל העסק, בחר לפרסם עצמו על גבי הפורום, היה עליו לקחת בחשבון כי לא כל הביקורות עליו יהיו חיוביות. לכן, ברגע שהוא פתח את הדלת, קשה לראות כיצד תיאור המקרה, עם חשיפת שמו, מהווה לשון הרע - גם אם בסופו של יום יסתבר כי הוא נקי מכל רבב.

העובדה שעסק פותח את עצמו לדיון ציבורי (ונניח שזה מה שעושה עסק שמפרסם), זה עדיין לא אומר שלא חלה עליו הגנת חוק לשון הרע. רק שהגנת חוק לשון הרע, תפקידה להגן על חברה (והפרט) מפרסום שקרים, מכוונים בזדון.

ההגנה הכי בסיסית נגד תביעת לשון הרע היא הגנת "אמת דיברתי". כלומר, מה שנכתב הוא אמת.

עכשיו, אנחנו עדיין צריכים לזכור שאנחנו שומעים את הדברים במעמד צד אחד. אנחנו לא שומעים את הצד השני, ויכול להיות שלצד השני יש סיפור אחר לגמרי.

כל מה שאני אומר זה שמי שמציג עובדות, בתום לב (יענו, לא מתוך ניסיון לסחוט את העסקף בסגנון: "תחזיר לי את הכסף או שאני אפרסם את השם שלך..."), אפשר לתבוע אותו על לשון הרע (לתבוע תמיד אפשר), לזכות... זה כבר סיפור אחר.

צריך לזכור שמשפט הוא דבר יקר, אורך שנים ארוכות, וכל מה שנכתב בכתבי התביעה וההגנה, ונאמר במהלכו - בכל אלו ניתן לאמר הכל מהכל.

כלומר, עסק שתובע לשון הרע, סופו לכבס את כל הכביסה המלוכלכת בחוץ, עם מקסימום לכלוך, זה יעלה לו הרבה כסף, ובסוף - הכסף שהוא עלול לקבל יכול להיות לא מספק בכלל (ולא שווה את השנים של פרסום שלילי, עד פרסום גזר הדין).

בו ניקח את המקרה האינטרנטי הכי מפורסם - התביעה של דוק' בושמיץ נגד ענת רפואה (מי שרוצה שיחפש)

פסק הדין הסופי ניתן ב-2008.

הפרסומים היו ב-2003.

נתבעו חצי מליון ש"ח

נתקבלו מאה אלף + עשרים אלף הוצאות משפט.

הפרסומים נגד בושמיץ כללו קללות קשות (השוואה לנאצים) ושקרים לא מוכחים (טענות למתן וקבלת שוחד), ע"י אנשים שלא הכירו אותו בכלל, באופן מגמתי ורציף לפגוע בו - זה שווה מאה אלף ש"ח (כולל נזק).

עכשיו, אני לא אומר לפרסם את שם העסק עכשיו.

סלאבה פועל, לטעמי, באופן שקול והגון.

ואנחנו נאלץ להמתין...

פורסם

אני חושב שבמידה וטענותיך ימצאו מוצדקות אתה זכאי לפיצוי.

סליחה שיבקש בבית הכנסת.

אם אני הייתי בעל המוסך, הייתי מרים את הכפפה ומגיב.

כי בסופו של דבר, אולי לא היום או מחר אבל שמו יצא בפומבי.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

חברים שלום,

כפי שהבטחתי אני מעדכן:

לפני כשעה יצר איתי קשר בעל המוסך, הבחור הסביר את עצמו והסביר מאיפה נבעה כל הבעיה והוא התנצל על כך, כי הוא לא בדק לעומק שהתיקון אכן התבצע ע"י עובד חוץ אחר שהוזמן במיוחד לטיפול בתקלה.

בכל מקרה בעל המוסך הציע לי זיכוי כספי מלא, אני לעומת זאת מעדיף לתת לו עוד צ'אנס וסיכמנו שאני אגיע אליו לבצע החלפת קלא'ץ (בפעם הקודמת בעל המוסך העיר לי שצריך להחליף קלאץ' וגם מרגישים שהקלאץ' חלש מאוד) והסכום הזה יתקזז מהצעת מחיר שהוא נתן לי כשהייתי אצלו בפעם הראשונה.

תודה רבה לכולם על העזרה ותשומת הלב, עזרתם לי מאוד.

פורסם

ברשותך אני אנצל את העובדה שלא נדע במי מדובר ואכתוב את מה שאכתוב:

סיפור מצוץ מהאצבע.

פתאום צץ לו "עובד חוץ".

וואלה...

קודם שיגלו לך את הדעת על מי יטפל ברכב ומתי, ומשכו אותך ימים.

אח"כ חייבו אותך על תיקון שלא בוצע כאשר משתמע בבירור מהסיפור שלך שידעו מה הבעיה (תדלוק).

בהתבסס כל מה שאנחנו יודעים - האיש שקרן, ועושה זאת בלי למצמץ, ובסוף עוד ניסה להלך עליך אימים.

ברור מה ומי הטיפוס.

אל תעשה אצלו יותר כלום.

כסף לקנות לי מסטיק בפיצוציה מעבר לכביש לא הייתי נותן לו.

שיחזיר מזומן ושיחשוב לבד כמה לקוחות עלתה לו ההתנהלות הזו.

פורסם

משהו מוזר מאוד בסיפור שלך.

אם אכן כך הדברים, הרי שזה ברור כשמש שהוא רימה אותך - אלא אם כן יש משהו שאתה לא מספר.

אתה חוזר לתקן אצלו אחרי כל זה ונוסע אליו שוב במיוחד מחיפה לת"א על מנת להחליף קלאץ'?!

נניח ואין לך כוח להתעסק, אז במקרה כזה אומרים לו "תזכה את כרטיס האשראי שחייבת" ובמידה וזה

מבוצע רואים את ההחזר תוך מספר ימים באתר של חברת האשראי.

כך או כך, הסיפור שלך נשמע תמוה לחלוטין בעיקר בגלל ההודעה האחרונה שלך שבה אתה מצהיר כי תחזור לטפל אצלו.

פורסם

אתה בסדר? :shock::screwy:

יש לך איזה תסביך שאתה אוהב שדופקים אותך?

בעל מקצוע יצא איתך רמאי בצורה הכי שפלה שיש, אחרי זה ניסה לנפנף אותך בסינונים ואחר כך איומים ואתה חוזר אליו?

קח את הזיכוי, אל תיקח את הזיכוי. אבל אני למוסך כזה לא הייתי נכנס שנית.

פורסם

שוב הבחור דיבר איתי והסביר את עצמו, אני אישית אוהב לתת צ'אנס נוסף לאנשים, לכולם קורה שהם טועים ומפספסים בחיים.

כפי שאתם רואים שקשה לדפוק אותי וגם כשמצליחים אז לבסוף זה יתגלה.

אני בטוח ששנית הוא לא ידפוק אותי או ינסה לעבוד עלי כי הוא כבר מכיר אותי ויודע שעומד מולו בן אדם שמבין "קצת" מעבר למה שמבין לקוח רגיל.

לגבי הנסיעה במיוחד מחיפה למרכז הארץ אז אני לא נוסע במיוחד אלא אסע לשם כשתהיה לי שוב עבודה במרכז.

במידה ולא אצליח להגיע אליו אדרוש את הזיכוי שמגיע לי כפי שהוא הציע לי.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4575 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...