Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המפכ"ל דנינו נתפס על 140 קמ"ש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4584 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הבן אדם נסע 140, עשו ממנו רוצח.

לא "עשו ממנו", אלא הוא בעצמו, והמשטרה בפיקודו, "עושים רוצח" מכל מי שנוסע מעל המהירות המותרת.

כידוע, מי שרוצח את הוריו אינו יכול לבקש רחמים בגלל היותו יתום.

במילים פשוטות, הנסיעה הזו מראה שלא רק אנחנו חושבים שמגבלת המהירות מנותקת מהמציאות, גם מפכ"ל המשטרה חושב כך. אבל זה לא מפריע לו לאכוף אותה בעדיפות גבוהה יותר מדברים אחרים.

אני חושב שלא מגיע לו צל"ש על זה, אלא מכתב פיטורים מידי (במדינה מתוקנת כמובן).

דני

• תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אז למה למפכ"ל מותר להנות מהרכב שלו ולך לא?

אף אחד לא בא בטענות למפכ"ל בגלל שמהירות 140 היא מסוכנת באזור זה, אלא בגלל שהיא לא מותרת והוא (או בא כוחו) נוהגים במהירות כזאת.

מה זה מלמד את האזרח הקטן?

אני יודע שהגבלות המהירות טיפשיות בארץ, אני לא מתחשב בהם וגם לא יקרה לי כלום אך אם אתה תסע במהירות כזאת ויתפסו אותך אתה תחטוף.

רוב מה שכתבתי הוא הקצנה, אך הגרעין שלו נכון ומחלחל יפה.

לא הקצנה בכלל, זה דיוק מדהים של מה שקורה.

דני - לא על עצם הנסיעה ב-140 קמ"ש מגיע לו מכתב פיטורים, אלא היה מגיע לו מכתב פיטורים מזמן על עצם האכיפה הבלתי פרופורציונית של המהירות.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם

סתם שאלה, מה הפואנטה בלצלם את הספידומטר במהירות סתמית כמו 140 קמ"ש ולהעלות את זה לאינטרנט?

ברוב המכוניות היום 140 קמ"ש מרגש בערך כמו נסיעה ב80 קמ"ש.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
ואני אומר שאם הנהג מסיע את המפכ"ל באמצע הלילה בזמן שאנחנו ישנים זה כנראה לצרכי עבודתו כלומר כדי לאפשר לנו להמשיך לישון.

יכול שהם נסעו למועדון חשפנות. לא רלוונטי.

אומנם כבר ענו על זה אבל אני אחדד את זה עוד קצת:

מכיון שהקופים סירבו למסור למשטרה באיזה רכב בדיוק נסעו ומכיון שברור מעבר לכל ספק שמדובר ב-BMW סדרה 5, התביעה פנתה לקמור וביקשה עד מומחה מטעמם.

אותו עד מומחה לקח בחשבון כמה דברים:

1. בהתחשב בעובדה שהקופים ניסו להוריד הילוך ומחשב תיבת ההילוכים סירב להם, נראה שנתון הסל"ד שנצפה במד הסל"ד היה מהימן.
  2. BMW סדרה 5 מגיעה עם מספר תיבות הילוכים שנבדלות ביחסי ההעברה שלהן. יחד עם זאת, ההילוך שבו נסעו היה ידוע ונראה בבירור בסרטון שלהם.
  3. BMW סדרה 5 מגיעה מהיצרן גם עם חישוקים וצמיגים במידות שונות, וזאת תחת ההנחה שהרכב מקורי ושלא בוצעו בו שינויים כלשהם, בין אם באישור ובין אם לאו.

מכיון שתת-הדגם המדויק נותר חידה לאחר שהקופים סירבו לחשוף אותו, כל שנותר לעד המומחה זה להציב במשוואה שלו את הנתונים (סל"ד, הילוך, יחס העברה ומידת גלגל) בקומבינציות שונות, ומזה הוא הגיע למסקנה לפיה המהירות המינימלית שבה הם נהגו ברכב היתה 213 קמ"ש. בשום קומבינציה אחרת לא התקבל נתון נמוך יותר.

עם או בלי קשר, חשוב לזכור שסעיף המהירות כלל לא היה האישום נגדם, אלא צורף לתיק רק כדבר שתומך באישום המרכזי שהוא נהיגה בחוסר זהירות. בזה הם הואשמו ובזה בסופו של דבר הם גם הורשעו, וטוב שכך.

לעניין המפכ"ל: הניחו לו. החוק במדינת ישראל מגדיר רשימה סגורה של אמצעים למדידת מהירות הנסיעה של כלי רכב ואכיפתה. מד המהירות, לצורך העניין, אינו נחשב לראיה חוקית בישראל (בארה"ב בחלק מהמדינות הוא כן נחשב), וכל שנותר לי זה רק לקוות שהמצב הזה ישאר על כנו. ביום שבו חלילה המחוקק יחליט להתיר אכיפת מהירות באמצעות מד המהירות כל גיבורי המקלדת שקוראים לעשות שפטים במפכ"ל יבואו לבכות פה כמו ילדות עם קוקיות שהנה שוב המדינה מZיינת את האזרח הקטן. שלא תגידו שלא הזהרתי אתכם.

אתה בהחלט צודק, אבל:

1. הסיבה היחידה בגללה המשטרה הייתה אובססיבית בנוגע אליהם היא לחץ ציבורי. העבירה העיקרית בסרטון ההוא הייתה מהירות נסיעה גבוהה. תקן אותי אם אני טועה.

2. אני בטוח שגם במקרה של המפכ"ל יש עניין ציבורי לא מבוטל, ולו בגלל העובדה הפשוטה שהאיש הזה אינו מתבייש לשקר במצח נחושה באומרו כי מהירות גבוהה מעל לזו הקבועה בחוק היא הסיבה לאיזשהו אחוז מופרך של תאונות/הרוגים. אח"כ, מעת לעת, הוא נתפס כאשר מאפשר (וכנראה מעודד, הרי הוא מפקד הנסיעה) נסיעה במהירויות גבוהות שכאלו, מסוכנות ביותר כהגדרתו.

3. כמו במקרה של הקופים, גם כאן אפשר להאשים אותו בחוסר זהירות ולהציג את נתון המהירות כראיה תומכת ובכך להפוך אותו לקורבן של המלצותיו שלו.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

Cuore - למען הסדר הטוב לא ראיתי מעולם ציטוט של המפכ"ל בנושא מהירות ותאונות דרכים.

יש ציטוטים של דובר "אור ירוק" ושל ראש הרשות לבטיחות בדרכים.

האמת היא שלא ראיתי גם ציטוט בנושא של מפקד מתנ"א, הוא דווקא הציג את פרויקט המצלמות ביושרה ודיבר על הנבת הכנסות והחזר השקעה ולא על הגברת הבטיחות בדרכים.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
אתה בהחלט צודק, אבל:

1. הסיבה היחידה בגללה המשטרה הייתה אובססיבית בנוגע אליהם היא לחץ ציבורי. העבירה העיקרית בסרטון ההוא הייתה מהירות נסיעה גבוהה לכאורה. תקן אותי אם אני טועה.
  2. אני בטוח שגם במקרה של המפכ"ל יש עניין ציבורי לא מבוטל, ולו בגלל העובדה הפשוטה שהאיש הזה אינו מתבייש לשקר במצח נחושה באומרו כי מהירות גבוהה מעל לזו הקבועה בחוק היא הסיבה לאיזשהו אחוז מופרך של תאונות/הרוגים. אח"כ, מעת לעת, הוא נתפס כאשר מאפשר (וכנראה מעודד, הרי הוא מפקד הנסיעה) נסיעה במהירויות גבוהות שכאלו, מסוכנות ביותר כהגדרתו.
  3. כמו במקרה של הקופים, גם כאן אפשר להאשים אותו בחוסר זהירות ולהציג את נתון המהירות כראיה תומכת ובכך להפוך אותו לקורבן של המלצותיו שלו.

1. באדום
  2. כפי שכתב המגיב הקודם, את ההתבטאויות הללו יש לייחס לעמותה הנפשעת "אור ירוק", לאנשיה ולמפקד משטרת התנועה. ככל שאני זוכר, למפכ"ל המשטרה לא היו התבטאויות כלשהן בנושא.
  3. אני מודה שלא צפיתי בסרט נשוא השרשור, אבל האם ניתן לראות בו את המפכ"ל או מי מטעמו מוחא כפיים בעודו נוהג, נוסע במהירות גבוהה בעוד יש לו התרעה על לחץ אויר נמוך בצמיגים או סתם מתנהג בביריונות ופראות בכביש? אם לא, אז מה בדיוק הקייס נגדו?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
ואני אומר שאם הנהג מסיע את המפכ"ל באמצע הלילה בזמן שאנחנו ישנים זה כנראה לצרכי עבודתו כלומר כדי לאפשר לנו להמשיך לישון.

ציטוט מתוך הכתבה:

יש לציין כי בעת התיעוד רכבו של דנינו לא היה בנסיעה המוגדרת מבצעית, שיכולה להצדיק מהירות גבוהה שכזו.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
  1. כפי שכתב המגיב הקודם, את ההתבטאויות הללו יש לייחס לעמותה הנפשעת "אור ירוק", לאנשיה ולמפקד משטרת התנועה. ככל שאני זוכר, למפכ"ל המשטרה לא היו התבטאויות כלשהן בנושא.
  2. אני מודה שלא צפיתי בסרט נשוא השרשור, אבל האם ניתן לראות בו את המפכ"ל או מי מטעמו מוחא כפיים בעודו נוהג, נוסע במהירות גבוהה בעוד יש לו התרעה על לחץ אויר נמוך בצמיגים או סתם מתנהג בביריונות ופראות בכביש? אם לא, אז מה בדיוק הקייס נגדו?

1. אני לא ראיתי ציטוט כזה של מפקד מתנ"א, אתה ראית ציטוט כזה או אחר? בד"כ הוא דיבר על פרויקט המצלמות כפרויקט כלכלי גרידא.

2. הטענה נגדו היא שמתוקף תפקידו הוא רודף עברייני מהירות (אם לא ישירות אז באחריות פיקודית) ומאשר פרויקטים כמו א3 והרחבתו וכו', בעודו נוסע במהירות מופרזת. והבעיה היא לא דווקא עם כך שנוסע במהירות מופרזת אלא עם הדו-פרצופיות המשתקפת.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

שייסע במהירות המותרת כחוק.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

זה לא מה שהוא אומר, זה מה שהוא לא.

זה הוא שבמקום לשים לגוף עליו הוא אמון מטרה לאכוף את עבירות הבטיחות המסוכנות באמת, מעדיף לפקד בשקט על גוף שאוכף בעיקר איפה שרווחי ולא איפה שצריך ונשען על גיבורים כמו אור ירוק שידברו בשבילו.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם
1. אני לא ראיתי ציטוט כזה של מפקד מתנ"א, אתה ראית ציטוט כזה או אחר? בד"כ הוא דיבר על פרויקט המצלמות כפרויקט כלכלי גרידא.

2. הטענה נגדו היא שמתוקף תפקידו הוא רודף עברייני מהירות (אם לא ישירות אז באחריות פיקודית) ומאשר פרויקטים כמו א3 והרחבתו וכו', בעודו נוסע במהירות מופרזת. והבעיה היא לא דווקא עם כך שנוסע במהירות מופרזת אלא עם הדו-פרצופיות המשתקפת.

1. "במקומות ששמנו את המצלמות האלקטרוניות, יש ירידה בתאונות הדרכים".
  2. ככל הידוע לי, מי שאישר את הפרוייקט הזה הוא המשרד לבטחון פנים והעומד בראשו. המפכ"ל אחראי רק על אכיפת החוקים ויישום המדיניות שמוכתבת לו ע"י השר שממונה עליו.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם

דני - לא על עצם הנסיעה ב-140 קמ"ש מגיע לו מכתב פיטורים, אלא היה מגיע לו מכתב פיטורים מזמן על עצם האכיפה הבלתי פרופורציונית של המהירות.

אתה לא צודק.

אם המשטרה היתה אומרת שהמהירות היא הדבר החשוב ביותר, וגם היתה מקפידה שאנשיה ובראשם המפכ"ל יסעו בכל נסיעה מנהלתית תמיד מתחת למהירות החוקית, אז אפשר היה להגיד שהוא טועה, או שאנחנו חושבים שהוא טועה, אבל לא יותר מזה. בודאי שלא צריך לפטר אותו.

אבל ברגע שהוא דורש מאתנו את מה שאינו דורש מעצמו, אינו ראוי להיות אחראי על דוכן לממכר דגים. לא כל שכן על משטרת ישראל.

במדינה מתוקנת, כמובן.

דני

פורסם
זה לא מה שהוא אומר, זה מה שהוא לא.

זה הוא שבמקום לשים לגוף עליו הוא אמון מטרה לאכוף את עבירות הבטיחות המסוכנות באמת, מעדיף לפקד בשקט על גוף שאוכף בעיקר איפה שרווחי ולא איפה שצריך ונשען על גיבורים כמו אור ירוק שידברו בשבילו.

אם הוא בוחר באילו עבירות להתמקד - הוא מועל בתפקידו לכל הפחות.

1. "במקומות ששמנו את המצלמות האלקטרוניות, יש ירידה בתאונות הדרכים".
  2. ככל הידוע לי, מי שאישר את הפרוייקט הזה הוא המשרד לבטחון פנים והעומד בראשו. המפכ"ל אחראי רק על אכיפת החוקים ויישום המדיניות שמוכתבת לו ע"י השר שממונה עליו.

1. אני לא מנוי של הארץ אז אני רואה רק את התקציר, אבל אני סומך עליך, הוספתי אותו לרשימה השחורה שלי.

2. ולמשטרה אין יד ורגל בפרויקט? ד"א המשטרה כבר הרבה שנים אחראית על אכיפת חוקים סלקטיבית, זה בא לידי ביטוי בכל מישור (פלילי, שב"חים) אבל התעבורתי כמובן הכי קרוב אלינו ולכן אנחנו רואים את זה בבהירות גבוהה.

אתה לא צודק.

אם המשטרה היתה אומרת שהמהירות היא הדבר החשוב ביותר, וגם היתה מקפידה שאנשיה ובראשם המפכ"ל יסעו בכל נסיעה מנהלתית תמיד מתחת למהירות החוקית, אז אפשר היה להגיד שהוא טועה, או שאנחנו חושבים שהוא טועה, אבל לא יותר מזה. בודאי שלא צריך לפטר אותו.

אבל ברגע שהוא דורש מאתנו את מה שאינו דורש מעצמו, אינו ראוי להיות אחראי על דוכן לממכר דגים. לא כל שכן על משטרת ישראל.

במדינה מתוקנת, כמובן.

דני

שוב, במדינה מתוקנת מכתב הפיטורים הגיע לו הרבה לפני הנסיעה הזאת, ולכן הנסיעה הזו לא הייתה מתקיימת ובוודאי שלא הייתה רלוונטית.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לא נעים להגיד: הדיון שמתנהל כאן נסוב בעיקר סביב... כלום. צילום מד מהירות בעודו מצביע על מהירות מסויימת והשלכה מכך על מהירותו של רכב אחר על הכביש היא מעשה שאינו קביל בישראל.

הפעם זה לכאורה פועל לרעתנו בהיותנו ציבור האזרחים, אבל היו מקרים שבהם המצב הזה הציל אנשים מיוזמות מטופשות במיוחד של גורמי אכיפת החוק. די אם ניזכר בסיפור שהתרחש לפני שנים אחדות, במסגרתו המתנדב בעל עודף המוטיבציה העונה לשם ד"ר דן לינק, המכהן בתור יועץ תנועה ובטיחות ברשות הלאומית לבטיחות בדרכים, החליט לנקוט יוזמה ומדד את מהירות הנסיעה של רכב אקראי בכביש 1 בעזרת שעון עצר סטנדרטי ואבני דרך. הנהג, שכנראה לא היה כזה פראייר כמו שהד"ר לינק קיווה שיהיה, עירער על חוקיות הדו"ח. ביהמ"ש קיבל את טענתו, פסל את הדו"ח וזיכה את הנהג מכל אשמה.

ולטובת כל מי שרוצה להיזכר קצת יותר לעומק: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=233590

פורסם

אם אני לא טועה לפני זמן מה שנה או שנתיים נתפס בעדשה מישהו נוסף מהמשטרה כשהוא טס במהירות יותר גבוהה, סביב ה 160 או יותר. סרטון שצולם בזמן נסיעה והראו אותו בערוץ 2 בחדשות.

מישהו יודע מה נסגר עם הסיפור? או

הנה למה הרעש היחידי שיש סביב נושאים אלו זה בפורומים.

חסרים שוטרים מושחתים ?

שוטרים שמוכרים סמים שתפסו?

שוטרים שנוסעים במהירות מופרזת שלא בתפקיד?

שוטרים שמחנים באדום לבן ?

שוטרים שמחנים בחניית נכים?

שוטרים המעלימים/משנים ראיות לאחר מתן דו״ח תנועה?

שוטרים הנותנים דוחות תנועה שיקריים?

הציבור מודע להכל, כי היום כולם מצלמים ומעלים לרשת או בתוכנית חדשותית.

הכי מפריע זה שמילא הציבור,אבל גם הגופים האחראים מודעים ולא עושים דבר.

עולם כמנהגו נוהג.

• תוכן חדש...