Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אופנוע אספנות כן או לא?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4590 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברה שאלה לי לאופנוענים שבפורום.

אני מתעניין בשביל חבר בימאהה אספנות 125 שתי פעימות.

הסיבה היא: הנחת הביטוח לאספנות וההגבלה ל125 סמק ברשיון.

רציתי לקבל חוות דעת על האופנוע ובכללי איך זה אספנות לעומת מודרני.

אני אישית מכיר טוב את פן האספנות משימוש בסאאב 99 1976 לזמן של כמעט 6 שנים,אך לדעתי האופנוע המדובר דומה יותר לחרמש מאשר לאוטו.

שמעתי גם שמחליפים מנוע כל 100 שעות, הגיוני???!!!!.

אשמח לדעת גם רצת על האחזקה של אופנוע כזה אני יודע שצריך להקפיד על תערובת ושמן איכותי מצת ופילטר אוויר יש עוד?

תודה לעונים ושבוע טוב

פורסם

בני מה הענין. פחח משתמש בחומר של פחחים. אם היה משתמש בחומר של רופאי שיניים הוא לא היה בסדר!

אני ראיתי אחד שפרש על חור חלודה נייר עיתון ועל זה שכבה דקה של שפכטל וצבע; והאמת יצא לא רע.

שלמה דן גדרון

פורסם

אתה יכול בבקשה לפרט על איזה דגם אופנוע מדובר? האם מדובר באופנוע מוטוקרוס? שאם כן הכלי יהיה תחת ההגבלות של אופנוע עם רישוי אפור. קח בחשבון שלא מדובר בפרוייקט זול. יש את ההובלה לארץ פלוס מיסים שצריך לשלם. אם כבר מביאים אופנוע אז צריך לטרוח בעבור אופנוע ששווה את זה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

מי אמר שהוא מתכוון לייבא?

בטח הוא מדבר על הימאה די טי 125 שמפורסם כבר קרוב לשנה ביד 2.

נשמע לי די הזוי שמשהו ישקול לייבא אופנוע ובאותה נשימה ידבר על עלויות אחזקה נמוכות..

לעניין, אני מניח שהכלי לכשעצמו אמין, תלוי איזה שיפוץ עבר. לגבי חלקי חילוף אני מניח שלא כולם יהיו קלים להשגה.

משהו שחשוב לקחת בחשבון כשמדובר באופנוע אספנות לשימוש יום יומי, הוא פחות בטיחותי מקטנוע/אופנוע מודרני.

בהצלחה!

Subaru DL Hardtop 1978 ,Subaru DL station 1979

Triumph harld 1968, Piaggo Vespa SS 1966 with a sidecar

Volkswagen Caddy 1986, Piaggo Vespa Super 1969 with a sidecar

פורסם
אהלן חברה שאלה לי לאופנוענים שבפורום.

אני מתעניין בשביל חבר בימאהה אספנות 125 שתי פעימות.

הסיבה היא: הנחת הביטוח לאספנות וההגבלה ל125 סמק ברשיון.

אם זו הסיבה היחידה לדעתי עדיף לקנות אופנוע/קטנוע 125 מודרני ארבע-פעימות, רצוי חדש.

פורסם
אם זו הסיבה היחידה לדעתי עדיף לקנות אופנוע/קטנוע 125 מודרני ארבע-פעימות, רצוי חדש.

קטנוע\אופנוע חדש לא יקרה מדובר בסכומי עתק לחיל משוחרר שבקרוב יהיה סטודנט.

נגיד גם אם יקנה משומש במחיר מציאה של 5000 אלף הביטוח יהיה עוד כ5 וחצי הוא ממש עכשיו עבר טסט(נהג חדש).

אני אישית לא מכיר את האופנוע יותר מידי אבל מקצת בירורים יש לו 14 כ"ס מהירוות מקסימלי של 118 ואני מניח שלשייט ב80 זה בסדר גמור וצריכת דלק של כ 1 ל25-28(אמנם יהיה יותר טיפה יותר יקר בגלל הצורך בשמן 2 פעימות).

אחזקה אני מניח גם מאוד זולה היות ומדובר ב2 פעימות גיר קירור אוויר

פורסם

אם הרעיון להתנייד באופנוע אספנות מהסוג שאתה מדבר עליו נועד לצורכי חיסכון אז עדיף שתרדו מזה..

מאיך שאני רואה את הדברים לא תהייה התניידות ולא יהיה חיסכון.

אורן

פורסם
אם הרעיון להתנייד באופנוע אספנות מהסוג שאתה מדבר עליו נועד לצורכי חיסכון אז עדיף שתרדו מזה..

אורן

אשמח לקבל קצת הסבר מדוע אתה חושב כך, סה"כ מבחינת רישוימדובר בחסכון של כ 4000 כל שנה

פורסם

קח בחשבון שהכלי פחות בטיחותי, מערכת ברקסים מיושנת, סביר שהכלי לא מאוזן כמו כלים חדישים... אם איכפת לו מבטיחות.

לגבי אחזקה, זה לא אידיאלי כמו שאתה חושב. בפועל יש בעיות, לא תמיד יש חלק זמין. בעלי מקצוע אוהבים לקרוע אספן צעיר שלא מבין (גם זה אם יש להם כוח אליך).

אם תגיד שהבחור מבין מספיק על מנת לטפל באופנוע בשוטף ויודע לאתר בעיות במידת הצורך אז עוד יש על מה לדבר.

בעיקרון תלוי באופנוע... יש דגמים שמאוד קשה להשיג חלפים.

Subaru DL Hardtop 1978 ,Subaru DL station 1979

Triumph harld 1968, Piaggo Vespa SS 1966 with a sidecar

Volkswagen Caddy 1986, Piaggo Vespa Super 1969 with a sidecar

פורסם

אורן

כל כך מסכים.

מנוע 125 2T יפני ישן? בידיים לא מנוסות ובשימוש יומיומי שיהיה קצר מאד לפני הסתבכות מכאנית וכלכלית. לא ברור על איזה דגם מדובר ולכן אצא מנקודת הנחה שאין לו מיקסר, כלומר צריך להכין את תערובת הדלק/שמן מראש ולשמור מיכל בבית. אני חושב שכיום אפילו אין שמן 2T בכל תחנת דלק.

סטודנט תפרן? שייסע באוטובוס.

• תוכן חדש...