Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אופנוע אספנות כן או לא?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4590 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כל כך מסכים.

מנוע 125 2T יפני ישן? בידיים לא מנוסות ובשימוש יומיומי שיהיה קצר מאד לפני הסתבכות מכאנית וכלכלית. לא ברור על איזה דגם מדובר ולכן אצא מנקודת הנחה שאין לו מיקסר, כלומר צריך להכין את תערובת הדלק/שמן מראש ולשמור מיכל בבית. אני חושב שכיום אפילו אין שמן 2T בכל תחנת דלק.

סטודנט תפרן? שייסע באוטובוס.

בוודאות אין לו מיקסר זה רק אומר שהוא צריך לסוע לתדלק עם שמן ומדיד(שיקשור איזה פאוץ' לאופנוע) אני מסכים שחלקי חילוף קשים להשגה בארץ אבל מה כבר יש:

קלאץ', גיר, סליל הצתה,קרבורטור, מיכל דלק, גלגלים, 2 בלמי תוף, בולמי זעזועים, כיסא, כבלים ידיות.

בסך הכל מדובר בכלי אחר שיפוץ וגם אם בכל שנה יצטרך להשקיע 2000 שח על תיקונים(לא נראה לי שיקרה) עדיין יש חסכון של 2000 שח וזה רק על רישיו.

אני אישית חושב שזה דווקא רעיון לא רע, אני קיוותי לקבל ביקורת מאדם שהיה בעל אופנוע זהה בעבר=ימאהה אנדורו 125 על פרקטיותו של הכלי.

פורסם
אבל מה כבר יש:

קלאץ', גיר, סליל הצתה,קרבורטור, מיכל דלק, גלגלים, 2 בלמי תוף, בולמי זעזועים, כיסא, כבלים ידיות.

גם למבורגיני קונטש ישנה חולקת את אותם מכלולים, אז מה הבעיה?

לענייננו, הרבה מהכלים שאתה רואה ביד 2 שהם ״משופצים עד הבורג״ הם לא באמת כאלה... לא חסר אנשים שעושים שיפוץ ככה שהאופנוע רק יניע ויעבוד, ובפועל תוך כדי שימוש הצרות באות בצרורות.

מבחינתי האופציה היחידה להחזיק אופנוע אספנות לשימוש יום יומי, זה פשוט להכיר כל חלק ובורג בו.

סה״כ אתה צודק, אין סיבה שכלי כזה לא יוכל לתפקד באופן יומיומי, כלי אמין מאוד... בן דוד של החרמש.. בהנחה שהכלי באמת עבר שיפוץ ברמה קיצונית אין סיבה שתחת שימוש ראוי ומודעות לכלי הוא לא יתפקד כמצופה.

אך בפועל, לפעמים המציאות שונה.

ואת זה אומר לך אדם שמחזיק 2 ווספות, הידועות באמינותם(!).

Subaru DL Hardtop 1978 ,Subaru DL station 1979

Triumph harld 1968, Piaggo Vespa SS 1966 with a sidecar

Volkswagen Caddy 1986, Piaggo Vespa Super 1969 with a sidecar

פורסם
גם למבורגיני קונטש ישנה חולקת את אותם מכלולים, אז מה הבעיה?

לענייננו, הרבה מהכלים שאתה רואה ביד 2 שהם ״משופצים עד הבורג״ הם לא באמת כאלה... לא חסר אנשים שעושים שיפוץ ככה שהאופנוע רק יניע ויעבוד, ובפועל תוך כדי שימוש הצרות באות בצרורות.

מבחינתי האופציה היחידה להחזיק אופנוע אספנות לשימוש יום יומי, זה פשוט להכיר כל חלק ובורג בו.

סה״כ אתה צודק, אין סיבה שכלי כזה לא יוכל לתפקד באופן יומיומי, כלי אמין מאוד... בן דוד של החרמש.. בהנחה שהכלי באמת עבר שיפוץ ברמה קיצונית אין סיבה שתחת שימוש ראוי ומודעות לכלי הוא לא יתפקד כמצופה.

אך בפועל, לפעמים המציאות שונה.

ואת זה אומר לך אדם שמחזיק 2 ווספות, הידועות באמינותם(!).

לגבי ווספה אשמח לשמוע ביקורת אני מתעניין בשבילי.

קצת על אחזקה ברמה אישית,ביצועים,מהם מחירי קניה הוגנים? ראיתי מ8-30 אלף התנהגות על הכביש(גם עם נוסע)

פורסם

וספה היתה פעם פתרון ההתניידות האולטימטיבי לסביבה אורבנית (ואם אין ברירה אז גם מעבר לה).

אני מדבר מנסיון - וספה ראלי 1969 משופצת למשעי שהשתמשתי בה ככלי רכב יומיומי. היתה אמינה מאד אבל פה ושם היו לה רצונות משלה, שהתבטאו בתקלות מרגיזות כתוצאה משחיקה ובלאי. גם לפני עשרים שנה היו כלים טובים יותר, אבל יש לה סקס-אפיל מחויך (אני קורא לה חיפושית על שני גלגלים) והיא פשוט היתה חסכונית ביום-יום. אז ניתן היה למצוא וספות זרוקות וחסרות בעלים ששימשו לתרומת איברים. חלקים עלו לפי משקל פחות או יותר והכלי עצמו פשוט מאד לתחזוקה ותיקון עצמי ברוב המקרים.

אבל, לדעתי וספה זה הדבר המסוכן ביותר (לרוכב) על הכביש! במושגים מודרניים היא זוועתית. חלשה, רחוקה מלהיות נוחה, מתלים רופסים, בסיס גלגלים קצרצר, אחיזת כביש לא קיימת, בגלל שהמנוע מותקן בזווית לציר האורך כל הכלי לא מאוזן ונוטה ליפול שמאלה, בלמים סמליים לחלוטין (למעט בדגם האחרון שיש לו בלם דיסק קדמי).

פורסם
וספה היתה פעם פתרון ההתניידות האולטימטיבי לסביבה אורבנית (ואם אין ברירה אז גם מעבר לה).

אני מדבר מנסיון - וספה ראלי 1969 משופצת למשעי שהשתמשתי בה ככלי רכב יומיומי. היתה אמינה מאד אבל פה ושם היו לה רצונות משלה, שהתבטאו בתקלות מרגיזות כתוצאה משחיקה ובלאי. גם לפני עשרים שנה היו כלים טובים יותר, אבל יש לה סקס-אפיל מחויך (אני קורא לה חיפושית על שני גלגלים) והיא פשוט היתה חסכונית ביום-יום. אז ניתן היה למצוא וספות זרוקות וחסרות בעלים ששימשו לתרומת איברים. חלקים עלו לפי משקל פחות או יותר והכלי עצמו פשוט מאד לתחזוקה ותיקון עצמי ברוב המקרים.

אבל, לדעתי וספה זה הדבר המסוכן ביותר (לרוכב) על הכביש! במושגים מודרניים היא זוועתית. חלשה, רחוקה מלהיות נוחה, מתלים רופסים, בסיס גלגלים קצרצר, אחיזת כביש לא קיימת, בגלל שהמנוע מותקן בזווית לציר האורך כל הכלי לא מאוזן ונוטה ליפול שמאלה, בלמים סמליים לחלוטין (למעט בדגם האחרון שיש לו בלם דיסק קדמי).

מסכים עם כל מילה. בגדול יש מספר דגמים שבעייתיים מבחינת חלקים אבל הרוב קל מאוד

פורסם

אני מעוניין לנסיעות בין עירוניות באופנוע אספנות אני נמשך מאוד לווספה ובכללי ל2 פעימות(לא מוסבר).

השאלה אם שיוט במהירות קבועה לאורך זמן היא בעייתי במנועי 2 פעימות?

בכללי יש לי רשיון A1 עד 400 סמק כך שאין לי הרבה בחירה.

ראיתי שיש די הרבה BSA 350 אבל זה נראה לי מאוד לא פרקטי מבחינת ביצועים אני צריך לשייט לפחות ב80 קמש.(ולאורך זמן)

פורסם

כאחד שמחזיק אופנוע אספנות שמשמש אותי על בסיס יום יומי והרבה יותר, וכבעל ווספה

ספרינט 150CC מודל 1969 לשעבר, שגם היא שמשה אותי כרכב ראשי אני יכול להעיד

על כמה דברים:

הווספה הייתה אמינה בצורה יוצאת דופן, מעט מאד תקלות שטותיות לאורך כ-5 שנים בשימוש

יומי קבוע. היא לא נוחה מסורבלת לתפעול ומסוכנת יחסית לכלים מודרניים. קשה לרכב איתה

מרחקים ארוכים, למרות שזה אפשרי.

במנועי שתי פעימות יש חשיבות לצורת השימוש בגז ואסור לרכב הרבה זמן בגז פתוח, צריך לתת בכל

כמה דקות סגירה של הגז ולהרבות במהירויות משתנות לצורך שימון וקירור המערכת.

באופנוע הנוכחי שלי BMW R100RS מודל 1977 השימוש חורג קשות משימוש כרכב אספנות והק"מ

הנצברים עליו עצומים, ועדיין זה לא פתרון זול.

אופנוע אספנות לא קונים על מנת לחסוך בעלויות כיוון שההחזקה של אופנוע כזה יקרה וגובה מחיר

במקומות אחרים.

אם אתה מחפש רעיון לתחבורה בסיסית זולה קנה קטנועים מסוף שנות ה-90 שנמכרים בפרוטות

ומצעים בטיחות סבירה אמינות ויחסית מחיר נוח, ושפע חלקים ומוסכים שיודעים לטפל בהם. - רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

בתוך העיר וספה זה להיט (למרות שאני מסורס, 2 וספות עם סירות) מחוץ לעיר זה לא טוב... שילוב של חוסר יציבות וברקסים גרועים ושימוש יום יומי, איך נאמר את זה בעדינות, הסטטיסטיקה לא כ״כ בצד שלך...

נו מה, בטח ״לי זה לא יקרה״.

פורסם
בתוך העיר וספה זה להיט (למרות שאני מסורס, 2 וספות עם סירות) מחוץ לעיר זה לא טוב... שילוב של חוסר יציבות וברקסים גרועים ושימוש יום יומי, איך נאמר את זה בעדינות, הסטטיסטיקה לא כ״כ בצד שלך...

נו מה, בטח ״לי זה לא יקרה״.

בדיוק.

לי זה קרה, בוודאות רק בגלל שזו היתה וספה על תכונותיה השליליות שכבר צוינו. זה לא הפך אותי לשונא וספות, רק לריאלי.

פורסם
קח בחשבון שבין 7:00 ל 9:00 אתה לא מבוטח .

ידוע קצת מציק אבל לא סיבה מספקת כדי לוותר

עד שנהג ישנוני ירים אותך לאוויר. אחרי שתרד קצת השפעת הסמים בבי"ח אתה תתחיל לקלל את היום שנולדת.

:nono:

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם
היום אני לוקח בחזרה את הווספה שלי! אתמול...

:mm_yeah:

הדבר שאני מתגעגע אליו יותר מכל זה להשאיר את הווספה בכל מקום אפילו ללא כיסוי ואף אחד לא נוגע!!! היום עם האופנוע, גם עם כיסוי,חנייה במקום צדדי ולא בולט,שרשראות,אזעקת ביפר ועדיין אין לי מנוח......:evil:

כבר לא:sad: HONDA SILVERWING INTERSTATE 82

HARLEY DAVIDSON 1000 1982 :-)

• תוכן חדש...