Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

zed audio draconia II או Rockford Fosgate T800-4ad

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4640 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מתלבט בין שני המגברים הנ"ל.

על פי הנתונים הם די דומים אבל שמעתי שבחים על זאד אודיו.

הרוקפורד הו class a/d והזאד class D.

הזאד מוציא 175X4 RMS ב 4 אוהם.

הרוקפורד מוצהר 150X4 RMS ב 4 אוהם אבל בבדיקות מעבדה מוציא יותר...

אשמח לשמוע מה אתם ממליצים.

תודה.

פורסם

אני אישית הייתי הולך על הרוקפורד.

ידוע שבדגמים האלה הם נותנים קצת יותר ממה שרשום על הדף, וגם לא הייתי מתעסק עם חברות כמו ZED מהניסיון שלי איתם האיכות של המוצרים שלהם זולה, למרות שאת המגברים שלהם אני לא ממש מכיר.

פורסם

אני מבין שהתקציב הוא פלוס מינוס 3000 שח ,

בניהם הייתי הולך על ה-ZED אתה יכול להשיג בארץ בקצת יותר זול Hertz HDP4 מגבר טוב מאוד.

אתה יכול לשקול גם מגבר 4 ערוצים איכותי חדש קלאס AB בעל הספק נמוך יותר ,אין צורך בהספקים אדירים

עם סטאפ של שני זוגות קומפוננטים כאלו ,בארץ אתה יכול לרכוש Mosconi AS100.4

או בתקציב נמוך יותר tru technology s45.

אתה יכול לרכוש גם משומש בארץ בתקציב הזה בפורום יד שניה יש אודיוסן VRX 300.4

או TRU Billet B4100

אני בטוח שיש עוד כמה מציאות.

פורסם

מבין שני המגברים ששאלת הייתי בוחר ברוקפורד דווקא,בגלל האמינות.

מנגד לא הייתי שולל אפשרויות אחרות כגון dc audio 175.4 לאחרונה חבר פרום רכש מגבר כזה להגברת סט מורל סופרימו מקדימה ומורל אילייט מאחורה.

עוד אפשרות שהייתי שוקל היא eton ecc 600.4 מגבר ברמה גבוהה מאוד.

BMW E36 328------Pioneer p90rs

Eton PA800.4 + PA 560.2 + ECC 1200.1

Audio Development Double W600 + Double VIPERA F8

Audio Development MM4 +MM1

פורסם

המגברים של זאד באמת נראים טוב.

אם אתה הולך על הזאד למה לא להביא את הLEVIATHAN בעוד כמה שקלים

ולהרוויח עוד 2 ערוצים שאולי ישמשו אותך בעתיד הרי שני המגברים באותו הספק בדיוק וההפרש בכסף לא גדול לפי מה שהבנתי..

מעניין אם למישהו בפורום יש ניסיון עם מגברי CLASS D של ZED AUDIO?

HU: Pioneer 80 prs Components: morel hybrid 602 , 6X9: JBL T696L Amplifier: hertz hdp4

Monoblock: hifonics bxi 2010d

Subwoofer: HIFONICS BX10D2 X2

פורסם

אני לא מבין משהו.

אם אומרים שהמורל עומדים בהצהרות שלהם מבחינת הספק רמקול אז איך יספיק לי מגבר יותר חלש מההספק? למה לא לנצל את העוצמה שהרמקול מציע?

יש מישהו מיד 2 שמוכר מגברים של ZED AUDIO.הוא היחיד שמוכר ביד 2... מישהו מכיר\שמע\קנה ממנו בעבר? הוא אמין?

בלי קשר יש למישהו פה בפורום מגבר של ZED מסוג CLASS D ויכול לתת חוות דעת?

תודה לעונים!

פורסם

ההספק המצהר הוא יכולת ספיגה אין זה אומר שאתה חייב לספק מקסימום הספק לרמקול כדי לקבל תוצאות טובות

אתה כנראה לא מודע לעוצמה ,עם שני סטים כאלו ברכב אולי תגיע ל-50% מההספק שלהם לפני שהאוזניים שלך

יניפו דגל לבן.

הייתה תקופה שבה ה-zed audio leviathan היה להיט בפורום

ודובר עליו לא מעט בפורום ,מדובר היה במגבר פול ריינג' קלאס D מהראשונים בעולם

הגירסא הראשונה הייתה אב טיפוס ,השניה באה לתקן את הליקויים בראשונה והשלישית אף משופרת במעט.

הדיעות חלוקות בנוגע לאיכות על העוצמה אין עוררין

מהניסיון שלי עם מגברים קלאס D חלקם טובים יותר חלקם פחות

הייתי אומר שהם מתאימים ל-90% מפלח המשתמשים ,ה-10% הנוספים הם כאלו ששואפים או מאמינים

כי לרמה גבוהה יותר של סאונד מגברים קלאס D אינם מתאימים

ומדובר בפלח אוכלוסיה עם ציוד ברמה גבוהה ביותר ודרישות תואמות.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני אחד מאלה שקנו את הלווייתן דור1, ומכיר עוד 2 לפחות מהפורום הזה,

אחרי החלפת הצ'יפ (בעצם זהה לדור 2), מבסוט עד הגג.

המגבר אצלי כבר כמה שנים וטפו טפו אין לו שום תקלות בינתיים, וגם אם כן אני לא מודאג כי יש תמיכה אונליין של המהנדס שתכנן אותם (סטיב מאנץ).

לא להתבלבל עם חברה סינית שמייצרת HU באיכות זבאלה-

ZED AUDIO היא חברה אמריקאית, החברה של סטיב מאנץ שתכנן כמה מגברי אולד סקול ממש מוצלחים (יש ברשותי מגבר נקמיצ'י שהוא תכנן ואני חולה על הצליל שלו).

פורסם
הבנתי תודה.

ועוד דבר, מהיכן אתה ממליץ לרכוש את ה hdp4? וכמה הוא עולה?

המחיר נע בין 2000-2500 שח ברוב החנויות תלוי היכן אתה קונה

תעשה סקר שוק ,כל חנות שמוכרת מוצרי הרץ יכולה להזמין לך את המגבר הנ"ל.

פורסם

אני גם מחזיק בלוויתן דור ראשון ועוד מהסדרה השניה שעדיין נחשבת כאב טיפוס.

זה נכון שמגברי קלאס D פול ריינג' של ZED הם פשוט מעולים אבל במקרה הזה אתה מתלבט בין מגבר קלאס AB עם רמת הספק מאוד קרובה לזו של הדרקוניה ולכן אני לא רואה סיבה מיוחדת להעדיף דווקא את הZED רק בגלל שמדובר בטכנולוגיה שאכן היכתה גלים בתעשייה.

אם אתה חושש לתשתית חשמל לא מספיק חזקה ברכב - סיבה טובה לרכוש את הZED

מה שמיוחד במגברים האלה זה שהם מסוגלים למתג בין עבודה בהספק נמוך לעבודה בהספק גבוה, למשל הלוויתן מסוגל להוציא או 35 וואט לערוץ (50 בפועל) או 150 וואט לערוץ (למעלה מ180 וואט בפועל) לדור הראשון שלו כאשר רוב הזמן, לפחות אצלי, אני די בטוח שהוא כנראה לא מתקרב בכלל להספקים הגבוהים שלו.

זו עוד סיבה טובה לבחור בו.

אני לא יודע מה יכולות הקרוס אובר של הרוקפורד ואם בכלל תשתמש בהם, הZED גם כן, מאוד מתקדמים בתחום הזה.

עוד סיבה טובה לבחור בהם.

איכות צליל?

אני בספק מאוד רציני אם בכלל תוכל להבדיל בין הזד לרוקפורד וזה ממש לא גורם מבדל מבחינתי לבחור באחד מהם.

אם אתה לא שקט לגבי קלאס D ואתה פוחד מאנשים שיגידו לך שיש לך סאונד יבש ברכב (רק אחרי שהם ידעו פתאום שזה מגבר קלאס D באופן מאוד מפתיע הדיעה משתנה גם כן - מנסיון רב) אז תלך על הרוקפורד בלב שקט ותישן טוב בלילה.

לגבי הHDP הם פשוט מעולים, לא יצא לי לשמוע פעם אחת התקנה שהם אכזבו אותי או למען האמת הצליחו להפתיע אותי כל פעם מחדש.

הם אמנם חלשים משני המגברים המוצהרים אבל בשביל תג מחיר של 2000 שקלים או אולי אפילו פחות - כוח לא חסר להם וגם התוצאה שלהם מאוד נקיה, לא הייתי חושש ללכת על האופציה הזו.

יש להם יתרון נוסף והוא שהכוונים של המגבר נמצאים בפאנל העליון שלו ולא בצדדים - אם אין לך כסא מתקפל או שאתה בונה רצפה מדומה - יתרון אדיר!

בקיצור - איכות צליל זו לא הסיבה העיקרית לקנות מגבר אם מדובר במגבר טוב, למען האמת, זו אחת הסיבות האחרונות לרכישה של אחד.

ברגע שהמגבר חזק מספיק\טוב מספיק מבחינתי הגורמים שיכריעו את הרכישה יהיו

גודל ומשקל

צריכת אנרגיה

גמישות הקרוס אובר (אם ניתן לבטל אותו בכלל טוב הרבה יותר)

תכנון ואיכות רכיבים (אמינות ניתן לקרוא לזה)

מחיר!

עיצוב ונגישות לחיווט וכוונים

עוד המלצה - זרוק מבט באיביי וחנויות בחו"ל על מגברי קלאס D של PPI וסדרת HD של JL אודיו.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לפני שלושה חודשים רכשתי לוויתן דור 3.

מצטרף להמלצות החמות שמעליי, מעולם לא הרגשתי חוסר בכוח, אף פעם לא התנתק (את תשתית החשמל לא שידרגתי).

הקרוס שמובנה על המגבר מצויין.

המגבר הגיע תוך שבוע וחצי מיום התשלום, שילמתי 750 ש״ח מכס.

• תוכן חדש...