Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4628 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכשתי סניק לפני כשבוע מודל 2002 מנוע 2.0 ליטר גיר אוטומט כמובן

כרגע אני במסע ליישור קו לרכב

החלפתי 4יח' של סלילי הצתה וגם מצתים הכל מקורי כמובן

בנוסף את 3 התושבות שבגיר ובמנוע (למרות שהיה צורך להחליף רק את התושבת של המנוע שבצד של הטיימינג).

אני מתכונןן בימים הקרובים לטפל במערכת הקירור ולכן שאלתי היא איזה נוזל קירור מומלץ (אין לי כוונה לקנות מקורי מקרסו). מישהו אמר לי שלסניק יש נוזל קירור בצבע צהוב?

בנוסף לגבי טרמוסטט איזה לרכוש? ופחות או יותר מי שקנה לאחרונה מה העלויות?

בנוסף אני מעוניין להחליף את שמן תיבת ההילוכים. איזה שמן מומלץ וכמה ליטרים יכנסו לתיבה?

האם השמן למיכל ההגה כוח בסניק הוא זהה לשמן לתיבת ההילוכים?

במכוניותי הקודמות החלפתי תמיד את כל השמן שבתיבת ההילוכים לשמן חדש, לאחרונה שמעתי ממישהו שאומר שלא מחליפים את כל השמן בחדש אלא משאירים בערך 1/3 מהישן ו- 2/3 חדש? יש אמת בדבר?

מה שהופתעתי מקרסו זה שבעת ההעברת בעלות בסניף הדואר קיבלתי הזמנה עם תוקף של שנה קדימה למוסך של קרסו להחלפת שמן מנוע ופילטר שמן כולל עבודה במוסך ללא עלות מצידי. כמובן שיש להם לא מעט אינטרסים בהזמנה אליהם למוסך אך בכל זאת צעד מבורך שהצליח להפתיע אותי.

ניסיון ניתן לרכוש, חוכמה לא.

פורסם

אחד מהם לא עבד כראוי הרכב זייף מעט ורעד

והסיבה העיקרית היא שכל אחד מארבעתם היה שונה ולא מאותו יצרן 2מקוריים 2תחליפיים שונים אחד מהשני.

רציתי שכל המצתים יקבלו את אותו הזרם והעוצמה ושהכל יהיה אחיד בחשמל של רנו זה הכרחי לדעתי עדיף אחידות ורק מקורי

יש חלקים שאני מוכן להתפשר על תחליפי אבל לא במקרה הזה

פורסם

לגבי טיימינג כרגע אני לא יעשה

הרכב היה בבעלות אדם מבוגר כבן 80 (הילדים שלו שיכנעו אותו להפסיק לנהוג ולמכור) והרכב היה רשום על שמו והוא שיכנע אותי שלפני 20,000 ק"מ הוא עבר טיימינג,

לגבי משאבת מים הוא לא זכר אם החליפו והטיפול לא בוצע במוסכי קרסו

בדרך כלל כשאני רוכש רכב אני מבצע ישור קו מקיף שכולל כמובן גם טיימיניג ואת כל העסק אני משקלל במחיר הרכישה של הרכב כמובן

הפעם אוותר על הטיימינג מה גם שהרצועת טיימינג ניראת ממש כחדשה

פורסם

נוזל קירור Glaceol RX type D או נוזל תחלחפי תואם "פז קרסו".

שמן גיר - בצע חיפוש בפורום על שמן לגיר AL4 או DPO.

שמן הגה כוח לא זהה לשמן גיר.

בהחלפת שמן גיר בשיטה הרגילה אתה מחליף רק כ 60% מכמות השמן. יותר מזה לא מתנקז.

האם אתה יודע איך מחליפים שמן בגיר הנ"ל?

פורסם

תודה רבה, לגבי השמן גיר עשיתי חיפוש אך לא רשמתי בחיפוש את שם תיבת ההילוכים, תודה.

לגבי השלבים בהחלפת השמן בגיר אשמח לתמצית השלבים לביצוע הפעולה.

לפי מה שכתבת שמוחלפים רק כ60% מהנוזל בגיר עקב נוזל שאינו יכול לצאת ללא פירוק חלקים בגיר אני מניח

יש בעיה מסויימת להחליף רק את ה60% שרשמת האם אתה בדעה שאין צורך להחליף את השמן בגיר ללא סיבה?

פורסם
valeo סלילי הצתה תוצרת צרפת

דרך אגב המצתים המקוריים תוצרת מקסיקו

דווקא וולאו ? הייתי בוחר ברו או אלדור הרבה יותר אמינים

מה יש לך עם הגיר שאתה רוצה להחליף לו שמן ?

פורסם

אין לי סיבה מיוחדת להחלפת השמן בתיבת ההילוכים, הגיר עושה רושם טוב, רק רצון לשמר ולתחזק בעיקר למניעה של בעיות.

האם אתה סבור שזה מיותר בהנחה שארכוש שמן איכותי ומתאים לתיבת ההילוכים AL4?

מה לגבי שמן הגה האם כדאי להחליף? ללא סיבה?

ובנוסף האם כדאי להחליף את נוזל הבלמים? אשמח לעצה

הסלילי הצתה של וולאו (עם ראש בצבע ירוק) נרכשו בעיקר בגלל מחיר מעולה לדעתי שניתן לי בחנות 600ש"ח ל4 יח' ומצתים מקוריים 100ש"ח ל4 יח'

דרך אגב מצתי NGK תואמים למקורי BPR5ES הוצעו לי ב40ש"ח ל4 יח' (המוכר אמר שהמקורי טוב ל20000ק"מ והNGK טוב ל10000ק"מ למרות שבכל מקרה אני אבצע טיפול כל 10000ק"מ)

פורסם

לגבי החלפת שמן גיר:

קודם כל, הנחית היצרן היא לא להחליף שמן גיר באופן יזום.

יש הרבה שחולקים על ההנחיה הזו וכן ממליצים להחליף שמן גיר כל כמה שנים או כל 50-60 אלף ק"מ כתחזוקה מונעת.

אבל אם ברכב 10 שנים לא הוחלף שמן גיר, תוצאת ההחלפה לא ידועה ויכולה להיות לה גם השפעה שלילית כלומר נפילת לחץ שמן שתגרום לצורך בשיפוץ התיבה.

מה הסיכוי שזה יקרה אף אחד לא יגיד לך.

אם הגיר כבר עבר שיפוץ או טיפול כלשהו בשנים האחרונות, כולל החלפת שמן - אז הסיכוי קטן.

נוזל בלמים כדאי להחליף כל 4 שנים.

פורסם

תודה על התגובות

לאחר שבחנתי את הדעות והסיכון שבהחלפת שמן גיר החלטתי שלא לגעת כרגע ולא להחליף שמן בגיר,

מה גם שהגיר עובד יפה כרגע ואין לי חשק להרפתקאות יזומות.

מישהו יודע היכן ניתן לרכוש בצפון את נוזל הקירור אוטו סופרה שמומלץ פה בפורום לסניק ושמגיע במיכלי 1 ליטר לא מהול?

האם מישהו יודע או התנסה בטרמוסטט תחליפי לסניק ומה העלויות אם מישהו זוכר? (זה הטיפול הבא שלי ליישור קו לרכב)

איך לדעתכם הנוזל קירור הצהוב של פרסטון מתאים? (יש לי חבר שרוצה לתת לי 2גלונים חדשים)

• תוכן חדש...